Po HEN-RI! Ne keto duam te heqim nga mendjet e meshkujve!Nuk varet barazia se ka burri apo ka gruaja... do te punoni te dy palet dhe do te ngrihet ekonomia,aman punoni bashke dhe do te ndjehen te barabarte...teoria pa praktiken do te ishte qorre...prandaj te rinjte duhet te njihen vete ...ku ka mbleserira tani...pastaj mund te jete edhe e kunderta qe djali ia ve syrin nje vajze se i jati ka firme ndertimi,apo ndonje biznes tjeter....kesaj une i them fejese apo njohje me interes apo fare shkoqur...biznes!
Nuk e di se pse kaq diskutime per kete teme.Eshte e kote te diskutojme kush eshte me i rendesishem femra apo mashkulli ,apo kush ka me shume atribute femra apo mashkulli. Te dy nuk bejne dot pa njeri tjetrin dhe bota nuk ecen perpara pa njeri tjetrin.
Apo jam gabim Pranvera?
Da steh' ich nun, ich armer Tor,
Und bin so klug als wie zuvor!
Po ti ma zure fjaline ne fyt! : D
Ok, do them dicka tjeter, qe te pelqen.
Ajo eshte se kemi nje problem. Problemi eshte se flasim per "respekt", por pa njohur nje definicion te pershtatshem per kete term. Ndaj secili ia ve ketij termi parafytyrimin e vet personal qe ka per te. Keshtu qe si diktatori, si i miri te gjithe thone per vete: Une respektoj femren.
Une do te te pyes ty apo femrat tjera ne forum ne lidhje me disa shembuj:
Eshte respektim i femres, nese burri:
1. pranon qe gruaja te fyej apo sjellet ashper ndaj anetareve te familjes se burrit?
2. pranon qe gruaja te kaloje 3 jave pushime verore me shoke e shoqe pa burrin ne nje vend jashte shtetit?
3. pranon qe gruaja te kete nje dashnor?
4. pranon qe gruaja te mos beje asnje femij?
Nese pergjigjesh/pergjigjeni me "Po", atehere: Eshte ky respekti, per te cilin flasim ne kete teme? Apo respekti, te cilin e doni te implementuar tek meshkujt shqiptare? Ne nê Perendim e dime se tek disa njerez (burra por dhe gra) keto gjera i takojne "respektit".
Mungon perpilimi i hollesishem dhe adekuat i respektit, per te ditur se per cfare po flasim, nga jemi nisur te shkojme, nga kerkohet nga ne te shkojme, ne cilin aspekt te "ndryshojme".
Respekti dhe drejtimi janë dy gjëra të ndryshme. Në një bashkësi të gjithë duhet ta respektojnë njëri-tjetrin, por punët duhet të jenë të ndara dhe duhet të ketë hierarki. Po nuk pati hierarki, nuk ka bashkësi.Postuar më parë nga SystemA
Ajo që i thashë Sistemit vlen edhe për ty.Postuar më parë nga mia@
Sipas teorisë suaj, familja perëndimore duhet të ishte e shëndoshë, po ja që nuk është. Realiteti flet vetë, po ty nuk të pëlqen ta shohësh.
Dhe une mendoj keshtu. Shiko per shembull shtetet, kane demokraci, kane votime, mundesi per mendimdhenje apo influencim individual, por ne koke te kokes eshte nje mundesi per vendosje nese situata mbetet "pat". Pa kete gje krijohet diskrepanca, ndarja, shpartallimi.
Por duhet ditur se nga hierarkia mund te lind dhe diktatura, monizmi e keso dukuri negative. Ndaj i kishta shtuar termit hierarki termin "e kontrolluar" apo te bazuar ne parime te pergjithshme.
Krijoni Kontakt