Close
Faqja 16 prej 29 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 289
    New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Nese ti se ul hunden te prekesh femijen tend me dore, apo te ndihmosh me aq sa ke mundesi ne shtepi, pervec kontributit monetar se medemek je ''mashkull'', normal qe lagja do kete me shume influence tek femija yt se ti si baba.
    Mia ti nuk me ke kuptuar ku doja te dilja ose me mire ca kam shkruajt
    un ekisha fjalen qe fjala barazim ska kuptim ne disa gjera
    ka gjera qe un si mashkull sdo i bej kur p/s te laj etc etc te gatuaj
    sic e thash me lart nese e shikoj my lovley lwife tired i bej order nga jasht and of story sjam kafsh por familja krijohet me nje baze nje shtyll jo frik apo power
    thjesht qe te eci para kjo familje secili duhet te respektoj njeri tjetrin harmoni

sa per femin jo mi lalise sa jam ne shtepi e mbaj veti love him i my litle gangsta:P
    Partizoni

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Titulli i temës është gabim se është një pyetje retorike. Është njësoj sikur të pyesim: Shkallët duhet të jenë të pastra, apo me vaj që të rrëshqasim dhe të thyejmë kokën?

E kundërta, nëse unë do të doja të bëja një pyetje retorike, atëherë do t'i vendosja titullin: A çon barazia gjinore në prishjen e familjes?

Pra titujt që janë pyetje retorike duhen shmangur në mënyrë që të mos ndikojnë në mendimet e njerëzve. Titulli i drejtë për temën do të ishte: Ç'mendoni për barazinë gjinore?

Nejse, që t'i kthehem temës, ajo e ashtuquajtura barazi gjinore është e dëmshme. Në çastin që fillon të zbatohet kjo teori, familja prishet dhe lindshmëria ulet. Pse ndodh kjo?

Natyra ka krijuar dy gjini të ndryshme që varen nga njëra-tjetra. Tani, në qoftë se grave u krijohen kushte që ato ta përballojnë jetën vetë, ato nuk ua kanë më nevojën burrave dhe familjes e si rrjedhim familja dobësohet dhe lindshmëria ulet.

Një arsye tjetër se pse nuk mund dhe nuk duhet të kërkohet barazi gjinore, është se që të funksionojë një bashkësi, atë duhet ta kryesojë dikush.

Çdo gjë në botë funksionon me drejtim. Çdo bashkësi, e madhe apo e vogël, ka drejtues. Kur anëtarët e bashkësisë nuk merren vesh me njëri-tjetrin ose nuk i binden drejtuesit, atëherë drejtuesi përdor ligjin, i cili është dhunë.

Edhe familja është një bashkësi e vogël që përbëhet nga disa vetë: burri, gruaja dhe fëmijët. Kjo bashkësi duhet të ketë një drejtues se përndryshe nuk funksionon. Çfarë ndodh kur secili ka mendimin e tij dhe për çështje të ndryshme nuk u përputhen mendimet? Sigurisht që fillojnë përplasjet.

Gjërat rregullohen me edukim. Nëse vajzat edukohen se duhet t'i binden burrit dhe fëmijët edukohen se duhet t'u binden prindërve, atëherë nuk ka grindje. Nëse edukohen se secili duhet të bëjë sipas kokës së tij, atëherë fillojnë grindjet.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Titulli i temës është gabim se është një pyetje retorike. Është njësoj sikur të pyesim: Shkallët duhet të jenë të pastra, apo me vaj që të rrëshqasim dhe të thyejmë kokën?

E kundërta, nëse unë do të doja të bëja një pyetje retorike, atëherë do t'i vendosja titullin: A çon barazia gjinore në prishjen e familjes?

Pra titujt që janë pyetje retorike duhen shmangur në mënyrë që të mos ndikojnë në mendimet e njerëzve. Titulli i drejtë për temën do të ishte: Ç'mendoni për barazinë gjinore?

Nejse, që t'i kthehem temës, ajo e ashtuquajtura barazi gjinore është e dëmshme. Në çastin që fillon të zbatohet kjo teori, familja prishet dhe lindshmëria ulet. Pse ndodh kjo?

Natyra ka krijuar dy gjini të ndryshme që varen nga njëra-tjetra. Tani, në qoftë se grave u krijohen kushte që ato ta përballojnë jetën vetë, ato nuk ua kanë më nevojën burrave dhe familjes e si rrjedhim familja dobësohet dhe lindshmëria ulet.

Një arsye tjetër se pse nuk mund dhe nuk duhet të kërkohet barazi gjinore, është se që të funksionojë një bashkësi, atë duhet ta kryesojë dikush.

Çdo gjë në botë funksionon me drejtim. Çdo bashkësi, e madhe apo e vogël, ka drejtues. Kur anëtarët e bashkësisë nuk merren vesh me njëri-tjetrin ose nuk i binden drejtuesit, atëherë drejtuesi përdor ligjin, i cili është dhunë.

Edhe familja është një bashkësi e vogël që përbëhet nga disa vetë: burri, gruaja dhe fëmijët. Kjo bashkësi duhet të ketë një drejtues se përndryshe nuk funksionon. Çfarë ndodh kur secili ka mendimin e tij dhe për çështje të ndryshme nuk u përputhen mendimet? Sigurisht që fillojnë përplasjet.

Gjërat rregullohen me edukim. Nëse vajzat edukohen se duhet t'i binden burrit dhe fëmijët edukohen se duhet t'u binden prindërve, atëherë nuk ka grindje. Nëse edukohen se secili duhet të bëjë sipas kokës së tij, atëherë fillojnë grindjet.
    Ne c'far shekulli jeton ti?
    Edukimi ta respektosh burrin,dhe ai burri ben te njejten gje me femren apo vajzen.
    Pa harruar dicka tjeter..........
    lg

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623

Hahahahaha me duhet nje shami te fshij pak lotet nga te qeshurat.
    Cfare ke ndermend te krijosh ti nje ushtri apo familje?

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Besoj ne partnership , te dy me te drejta dhe detyra te njejta , madje dhe shpenzimet te barabarta .....

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Te varur nga njeri-tjetri .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Gjithsecili per llogari te vet.

Pastaj duhet ta quajme edhe bashkeshorte?
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nëse vajzat edukohen se duhet t'i binden burrit dhe fëmijët edukohen se duhet t'u binden prindërve, atëherë nuk ka grindje. Nëse edukohen se secili duhet të bëjë sipas kokës së tij, atëherë fillojnë grindjet.
    Do ishte mire ne Shqiperi te edukoheshin meshkujt se si te respektojne femren dhe, atehere nuk ka grindje.
    Duhet respekt o Bato, dhe jo nenshtrim. Me nenshtrim nuk mund te krijohet kurre nje familje e shendoshe dhe e lumtur.
    Feelings change - memories don't.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Kumbon mire kjo qe thua, Mia.
    Por edukimi per te cilin flet eshte i lidhur/varur ne kohe dhe rrethana. Duhen disa parakushte per te patur kuptim ky lloj edukimi. Duhen parakushte te shoqerise se gjere. Parakushte te vete femres e cila eshte ne fjale. Dhe parakushte subjektive te nje mashkulli. Kjo vlen kudo. Por ne shoqeri tjera keto parakushte (ne tri nivelet) ekzistojne me moti, ndaj respekti eshte me i lehte te krijohet.

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Do ishte mire ne Shqiperi te edukoheshin meshkujt se si te respektojne femren dhe, atehere nuk ka grindje.
    Duhet respekt o Bato, dhe jo nenshtrim. Me nenshtrim nuk mund te krijohet kurre nje familje e shendoshe dhe e lumtur.
    Po c'thua moj ashtu?!Nese nuk ka grindje nuk ka as dashuri,ë!Do ti qe lidhja te jete monotone .Krahaso ku jetojne me gjat lidhjet .

Ne momentin qe nuk kane qiftet per se te grinden ,nuk eshte puna mire.
    :P

Faqja 16 prej 29 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •