Close
Faqja 19 prej 29 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 289
    yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    E vetmja mënyrë që burri perëndimor të ruajë familjen, është që t'i bindet gruas, mirëpo nuk duhet menduar se po t'i bindesh gruas gjërat do të shkojnë mirë. Pas disa vitesh familja prishet dhe në përqindjen më të madhe janë gratë ato që kërkojnë ndarjen. Të frymëzuara nga telenovelat, ato shpresojnë se do të gjejnë njeriun ideal, të cilin nuk e gjejnë kurrë.
    Ne nje familje nuk behet fjale per dominim , por per koalition ,se fundi fundit po ti llogarisim se cfare detyrash ka nje femer ne familje dhe cfare ka nje makull, eshte nje hendek i thell.

Fakti qe nje mashkull mundohet te siguroj anen financiare , kohet e fundit kane ndryshuar gjerat edhe femres i duhet te kontriboj qe te arrish ate standart jetese te nevojshme per nje jete te kenaqshme, nuk e ben ate dominant .
    Respekti i mashkullit eshte edhe kur kthehesh nga puna dhe e pyet bashkshoreten vet -a u lodhe sot zemer , si ja kalove diten ?

Kur e vlerson dhe punen e tjetres ne shtepi, fundi fundit merret me dicka teper hyjnore , rritjen e femijeve, edukimin e tyre.

Nuk eshte e nevojshme te kerkosh idealin, mjafton qe ai qe ke ne krah te te behet i pazevendesueshem dhe kjo arrihet ndermjet respektit reciprok .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga mia@
    A nuk i kercenojne keshtu meshkujt Shqiptare grate e tyre ne Shqiperi. Mbylle gojen se te cova te jot eme? Te duket normale kjo?
    Po varet se sa këmbëngul tjetra. Komandën në familje duhet ta bëjë burri, dhe kur gruaja grindet sepse do që të bëhet si thotë ajo, burri nuk ka zgjidhje tjetër.

Nuk ka pare keq njeri ne perendim se e respektoi gruan. Nese ajo nuk e kupton me qafe paste veten.
    Më keq Perëndimi nuk ka se ku të shkojë. Aty shumica e martesave shkojnë drejt ndarjes dhe sa vijnë e shtohen. Kjo ndodhi që nga koha kur gratë u bënë "të barabarta" me burrat.

Vetem shtepiaket mund te shikojne telenovela prandaj keni kujdes ju qe i doni grate shtepiake.
    Telenovelat nuk i shikojnë vetëm shtëpiaket. Të gjitha kanë mundësi të shikojnë një ose dy telenovela në ditë dhe ato që punojnë kanë më shumë mundësi që t'i bëjnë live ato që shohin në telenovela.

Mos kundërshto kot vetëm pse duhet kundërshtuar. Të drejtë nuk ka ai që bën sa më shumë postime, po ai që ka nivelin më të lartë të arsyetimeve.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Hierarkia është hierarki, quaje më çfarë emri të duash dhe ajo është e domosdoshme. Asnjë drejtues nuk do që populli i tij të jetë keq, të vuajë dhe të jetë i dobët, sepse në këtë mënyrë as ai vetë nuk është i fortë.

Në rastin e familjes, burri nuk ia do të keqen familjes së tij se për të ajo është gjëja më e shtrenjtë.

Teoria e barazisë gjinore, ashtu si shumë teori të tjera, është një masturbim mendor, një ide boshe që në praktikë nuk funksionon.

E thënë shkurt, me emrin barazi gjinore gratë kërkojnë të bëjnë komandën në familje. Në Perëndim thuhet se ka barazi gjinore, por de facto ligjin në familje aty e bëjnë gratë. Ajo ka pavarësinë ekonomike, ligji e favorizon më shumë, kështu që ajo i bën presion burrit duke i thënë që ta respektojë më shumë, që ndryshe përkthehet "ose bëj si them unë, ose ndahemi".

E vetmja mënyrë që burri perëndimor të ruajë familjen, është që t'i bindet gruas, mirëpo nuk duhet menduar se po t'i bindesh gruas gjërat do të shkojnë mirë. Pas disa vitesh familja prishet dhe në përqindjen më të madhe janë gratë ato që kërkojnë ndarjen. Të frymëzuara nga telenovelat, ato shpresojnë se do të gjejnë njeriun ideal, të cilin nuk e gjejnë kurrë.
    Ti gjthmone kapesh pas gjerave neg.
    Bato me vjen keq per ty, por nuk ke per te bere kurre nje grua te lumtur me keto mend qe ke, edhe pse mund te jetosh tere jeten me te. Tipat si ty i shikoj te femrat mbi 50, qe vetem qahen se jane te lodhura nga jeta se burrat si kane pat asnjehere ndihme. Kete synon dhe ti ne jete?
    Me mire nje fund me dhimbje se nje dhimbje pa fund.
    Eshte e pamundur te jetosh ne shekullin 21 ne mes te Europes dhe te kesh kete mentalitet te mykur. Qofsh ti qe je. Kaq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 29-08-2010 më 13:07
    Feelings change - memories don't.

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Ti gjthmone kapesh pas gjerave neg.
    Bato me vjen keq per ty, por nuk ke per te bere kurre nje grua te lumtur me keto mend qe ke, edhe pse mund te jetosh tere jeten me te. Tipat si ty i shikoj te femrat mbi 50, qe vetem qahen se jane te lodhura nga jeta se burrat si kane pat asnjehere ndihme. Kete synon dhe ti ne jete?
    Me mire nje fund me dhimbje se nje dhimbje pa fund.
    Eshte e pamundur te jetosh ne shekullin 21 ne mes te Europes dhe te kesh kete mentalitet te mykur. Qofsh ti qe je. Kaq.
    Mos ja qa shume hallin Batos se tipa si ai jane pikerisht ata qe punojne ne ndertim gjithe diten dhe kur vijne ne shtepi, jo vetem qe duhet te bejne darken, por duhet t'i lajne dhe ato gruas se ajo ka qene gjithe diten e zene me telenovelat. Nuk ka faj i shkreti se kur te bie nje femer e tille ne dere, nuk ke ca t'i besh, pervec se te vish ne FSH dhe te besh burrin qe i tund kembet gruas qe ka ne shtepi nderkohe qe eshte i zene duke i thurur vargje dhe duke u jargosur mbas ndonje femre te forumit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga shigjeta : 08-09-2010 më 23:44

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    HA HA HA
    E thjeshte? Cila gje eshte ethjeshte ketu?
    E gjitha eshte e thjeshte : ) Dmth respekti, sjellja....ne jeten e perditshme flet me njerez te ndryshem. Ndodh qe mund ti thuash dicka ofenduese dikujt. Ndoshta ajo qe the ishte pa dashje ndalon veten e pendohesh, mbase nuk eshte as nevoja te kerkosh falje. E keqa qendron tek ato njerez qe ofendojne me vetedije edhe mendojne me veten e tyre 'mire ja bera'. Apo ofendojne edhe as nuk e kane idene qe po e bejne kete sepse eshte sjellja normale e tyre (per fat te keq e sheh shume ne Shqiperi kete te fundit).

Nuk di askush se cfare mendon dikush, kur te thote "behu i mire", "me respekto", nese pranuesit te shprehjes nuk i tregohet, cfare duhete te nenkuptohet nen keto shprehje. Nu e di, perse s'kupto askush, cfare dua te them.
    Jo jo kuptohesh mire ne cfare do te thuash, por ti i bie thelle, kurse une i bie ne siperfaqe. Dmth per mua eshte e thjeshte respekti, prsh kur flas me ty te respektoj, kur i drejtohem Batos nuk e respektoj sepse nuk e ka fituar ate respekt ndaj menyres sesi mendon e cila mua me duket ofenduese.

Kur lexoj te shkruhet se "burrat shqiptare duhen edukuar te respektojne grate" me lindin 1000 pyetje ne koke se cfare u deshkan te bejne edukatoret?
    Ah kete nuk e paskam lexuar ne cfare kontekst eshte thene, nejse te jap pergjigje. Ti je nga Kosova....rri se je mire nuk po lexoj te qahen cikat e Kosoves per respekt.
    Kur u ri-ktheva mbas shume vitesh ne forumin Shqiptar lexoja shkrime nga meshkujt ketu jam cuditur e me duheshe te mesohesha apo pershtatesha menyres sesi mendojne e cila ishte/eshte ofenduese ndaj normales te jetes sime. Te me pyesesh pse? Nuk ja di pergjigjen saktikisht. Respekti mbi te gjitha ndihet!!!!

A guxoj te shprehem lireshem?
    Jo po e le me mire. : D
    Ahhh s'ka gje se e kuptova, do ta kete lirine kur ta lidhesh me femije ahah :P

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Mia@, nuk ka nevojë që t'i vendosim etiketime njëri-tjetrit. Këtu ballafaqohemi me arsyetime.

Nejse, niveli i arsyetimeve të mia dhe i atyre që më kundërshtojnë duket qartë.

Të uroj gjithë të mirat dhe bëfsh komandë në familjen tënde!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga Kënga Lexo Postimin
    S'ka lidhje,ia "vesh breket" dhe cka pastaj?! Per ate "veshje" te ndihet e varur dhe jo e barabarte a?Martesa burre -grua,nuk ishte kush eshte me /pa baze!
    Ne teori shum ne rregull dukesh moj burrnesh,por realiteti ne trevat hqiptare eshte krejt ndryshe...jemi ballkanas ..jemi maloket e evropes kete nuk duhet ta harrojme.....keto jane ceshtje mentaliteti dhe mentalitetet duan vite mbase shekuj te nderrohen.....

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    E thënë shkurt, me emrin barazi gjinore gratë kërkojnë të bëjnë komandën në familje. Në Perëndim thuhet se ka barazi gjinore, por de facto ligjin në familje aty e bëjnë gratë. Ajo ka pavarësinë ekonomike, ligji e favorizon më shumë, kështu që ajo i bën presion burrit duke i thënë që ta respektojë më shumë, që ndryshe përkthehet "ose bëj si them unë, ose ndahemi".

E vetmja e gjejnë kurrëmënyrë që burri perëndimor të ruajë familjen, është që t'i bindet gruas, mirëpo nuk duhet menduar se po t'i bindesh gruas gjërat do të shkojnë mirë. Pas disa vitesh familja prishet dhe në përqindjen më të madhe janë gratë ato që kërkojnë ndarjen. Të frymëzuara nga telenovelat, ato shpresojnë se do të gjejnë njeriun ideal, të cilin nuk .
    Po pse barazine kshu e kupton ti? Kush merr komanden, ne dore? Hajde Bato, hajde mendje qe ke.

Barazia nuk ka te bej fare me ligje e me komanda, e kush e ka fjalen e fundit. Barazia eshte virtyt i njerezve te edukuar dhe te civilizuar. Barazia = me mirekuptim dhe respekt per njeri tjetrin. Ska komanda fare ne nje cift qe kane nje gjuhe te perbashket. Nuk ju bie "burrreria" n'toke per mirekuptim . Na habitet, really. Na "lodhet" me keto mentalitete te mykura qe vazhdoni te mbartni me vete, dhe i shperndani pa pike turpi dhe pa pike pergjegjesie ne ambjente sociale. Sa here hyj ne kshu lloj temash, behem pishman qe futem. Damn it. lol

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Po HEN-RI! Ne keto duam te heqim nga mendjet e meshkujve!Nuk varet barazia se ka burri apo ka gruaja... do te punoni te dy palet dhe do te ngrihet ekonomia,aman punoni bashke dhe do te ndjehen te barabarte...teoria pa praktiken do te ishte qorre...prandaj te rinjte duhet te njihen vete ...ku ka mbleserira tani...pastaj mund te jete edhe e kunderta qe djali ia ve syrin nje vajze se i jati ka firme ndertimi,apo ndonje biznes tjeter....kesaj une i them fejese apo njohje me interes apo fare shkoqur...biznes!
    Jam dakord me ty,por ja qe sa do i emancipuar te jesh mashkulli e ka shum qef rolin e gjelit.
    Keta te rijt e sotem ( per moshen 18-25) mund te them me sinqeritetin me te madh....;Jane brezi me i djegur dhe me kot i te gjithe koherave ne shqiperi...fjalen ETIKE dhe RESPEKT nuk e njohin..e te presesh nga ta te lidhin familje.....

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Une jam dakort me ato qe thote BATO, jo se eshte king, por sepse ka te drejte.
    Where does a thought go when it's forgotten?

Faqja 19 prej 29 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •