Duket se "hulumtimi" juaj nuk paska qenė aq i gjatė!
Ma sjell deshminė se babai i Profetit adhuronte All-llahun?!Per tu habitur:"Po ai Allahu qe adhuronte Abdullahu, i ati i Muhamedit, ne cilat besime ishte perfshire??"
Hajde "dijetar" hajde.......
Waaaaaaw cila ėshtė gjuha zyrtare e Iranit (megjithėse unė nuk e kisha fjalen pėr Iranin)?!Atehere te keshilloj te lexosh pakez me shume dhe jo vetem Kuran: 40% e popullsise iraniane(persiane), tashme jane arabe !! Asimilim perfekt.....
Normalisht, arsyetimi i Millosheviēit ėshtė shkelja mė flagrante qė i bėhėt gjakut tė dėshmorėve sepse nėn urdhėrat e tij ata u ekzekutuan.Ne cilen fraze te ligjerates se tij e lexove kete pohim ti Gim "dijetari"???
Une shqipen e kuptoj ndoshta me mire se ti, por edhe kur flet nje kosovar, veshtire qe te me lebyren syte ne kete menyre!! Kurse ti me duket se e ngaterron me araishten, gjuhen me te "bukur" ne bote, e cila na ka nje pafundesi kuptimesh per ēdo fjale!!!
Ai tjetri thote se " serbet vrane shqiptare dhe boshnjake si qej", pra i therret me emrin e tyre "vrases" dhe vjen ky "dijetari" islamik, ithtar i "paqedashesit" Krasniqi e na thote se nuk eshte e vertete ajo qe kuptojme ne!!! Sipas "logjikes" se gjarperinjve perēares, Kēira me ato fjale paska dashur te thote se "Millosheviēi nuk ka kryer krim"!!!!!!!
Gjarper e kaluar gjarperit.....
"Ne skemi meritu lirinė nga Beogradi" bye bye gjaku i deshmorėve, megjithėse ju derdhet gjak, prapė s'meritoni lirinė nga Beogradi
"Neve ėshtė dashtė me na rrjep qysh i ka rrjep Millosheviēi nė Srebrenicė 206 qej edhe nė Kosovė me i pa rrjep 1.9 milion qej kurgjo skish ba ma keq" Masakra e Reēakut, Lybeniēit etj. Anton Kēira pajtohet me masakrimin e juaj bile konsideron se ju jeni qej, pėr ne tė gjallėt qė fatmirėsisht shpėtuam edhe ne jemi nė listėn e zezė tė Don Anton Kēires. Pjesa mė e shėmtuar "kurgjo skish ba ma keq" pra shpopullsimi i shqiptarėve tė Kosovės nuk qenka asgjė e keqe nga ajo qė ka bėrė Millosheviēi.
Jo nga Vehabistėt, por nga Muslimanėt e thjeshtė, madje Bektashijtė nė tė kaluarėn e kanė shpallur vetėn si fe, por ty tė mungon njohuria e historisė sė fraksioneve brenda Islamit, andaj tė ti shpjegoj keto gjėra mė duket se merr kohė, thjeshtė po ta sjell njė pjesė dhe do tė mund tė lexosh pėr Bektashizmin (Alevizmin)Nuk konsiderohen prej kujt??!! Prej wahabisteve???!E kujt po i rrifet???!! Kush tha se keta wahabistet paskan pishtarin e Muhamedit ne dore???! A nuk lexujne edhe bektashinjte te njejtin Kuran si ju, apo ka shume versione Kurani???!!
Ke degjuar ndonje katolik ti te thote se ortodokset nuk konsiderohen brenda frymes se krishtere???!!
Hoxha qe ishte me dom Gjergjin, tregon se ka perzemer unitetin kombetar, ate per te cilin ti me rreh gjoksin, por pastaj me fjale derdh vrer kunder tij!!!
* Bektashizmi (Alevizmi). Sekt qė paraqet njė devijim tė Islamit nė drejtim tė Krishterimit Ortodoks Lindor. Bektashizmi u krijua me qėllim tė sintetizimit tė dy feve qė mbizotėronin Perandorinė Osmane. Ishte fe zyrtare e jeniēerėve (fėmijė tė krishterė qė trajnoheshin pėr njėsinė speciale ushtarake tė Perandorisė Osmane). Bektashizmi me kalimin e kohės ka shpallur veten si fe, e cila ėshtė tėrėsisht nė kundėrshtim me Islamin. Nga tė gjitha grupacionet myslimane, Bektashizmi nuk konsiderohet si pjesė e Islamit.
Hoxha i cili ishte me Dom Lush Gjergjin quhet Dr. Shefqet Krasniqi
Dhe ky nuk shkoj tek njė klerik Ortodoks, por tek ai Katolik
Faleminderit dhe mė vjen shumė mirė qė kemi keso njerėz qė na mėsojnė kulturėn dhe traditėn shqiptare. Ēudia mė e madhe ėshtė se pikėrisht keta gojėėmbėl vet i shkelin ato parime.E pra ta tregova se siē u shpreh Kēira do te isha shprehur une dhe ēdo shqiptar me mend(edhe ti) ne ate moment te caktuar, keshtu qe kur quan tradhtar ate, eshte sikur te kesh quajtur tradhetar mua dhe gjithe shqiptaret qe e mendojne si une!!
Kur nje shqiptar(lexo muxhahidet Duka) punon kunder Shqiptarit, une jo vetem qe e shaj por po pata mundesi ja thyej kembet dh ei tregoj tere popullit se si nuk duhet te veprojne ata qe duan vendin e tyre!!
Une nuk pres qe te me thote miku im se im bir eshte bukeshkale!! Une e lidh djalin per gjuhe dhe hedh te kembet mikut te beses!!
NJe fjale e urte shqiptare(qe ca dallkauke arabofile e kane harruar) thote:"Shqiptari kur jep fjalen, therr djalen".......meso gjarper ca edhe nga tradita shqiptare e jo vetem nga ajo arabe!
Nėse fėmija yt bėn ndonjė sherr nė shtepi, a e qorton vetėm fėmijun qė ka kryer sherrin apo edhe ata qė s'kanė faj?! i njejti shembull vlen pėr Kēiren ai ofendoj tė gjithė shqiptarėt e Kosovės, shkaku i 3 personave.
Don Anton Kēira na bėri fajtor dhe kjo u pasua nga deklarata e tij fyese pėr kėtė vend.Prape ti!!
Po kush ju beri juve pergjegjes per aktin e vellezerve "muxhahide" ne rruge te Allahur, more!!!!
Ajo per te cilen jeni pergjegjes eshte heshtja e plote qe e pasoi ate!!Nese nuk flet hoxha, ju s'keni guxim as te fshini qyrrat!!
Hoxhollarėt tanė kanė pėr ēka tė ligjerojnė mjaft pėr dukuri negative, nuk kanė pse tė mirren me vėllezėrit Duka.
Ungjilli ėshtė jeta e Krishtit?! Po Dhjata e Re?! Mos do tė mė thuash se i dedikohet Moisiut?! Nėpėrmjet Ungjillit Zoti i drejtohet shumė herė Krishtit. Andaj Ungjilli nuk ėshtė liber biografik i jetės sė Krishtit por pėrbėn religjion.Keto jane pikerisht pallavrat ne te cilat besoni!!
E vetmja gje qe ka zbritur drejtpersedrejti prej Zotit sipas te krishtereve, jane dhjete urdheresat qe iu zbriten Abrahamit!! 10 urdheresa e jo 10000 vargje!!
Ungjilli eshte jeta dhe vepra e Krishtit e ne kete rast Kurani ja fut kot!!
Te krishteret besojne trinine e Zotit e jo tre zota, kjo eshte nje pallaver tjeter ne te cilen besoni e pa te cilen nuk dini se si te kritikoni te krishteret!!
Kur'ani e cekė trininė "thelethatun" ti varesh nga perkthimi i autorit pa llogaritur se ai ka mundur tė mos kėtė njohuri se si tė pėrkthehet kjo fjal nga arabishtja nė shqip!
Nuk e lexove versetin?! Besimi Katolik i ėshtė nėnshtruar reformave dhe edhe sot Vatikani bėn reforma kėtė e dimė tė gjithė, pra nuk ka mbetur fe autoktone siē ishin tė Krishterėt e shekullit 2 (per shembull), skulptura nėpėr Kisha, vizatime tė ndryshme (gjėra qė nė ato kohė nuk i kishte Kisha) bėjnė qė tė trajtohet si idhujtari!.Ketu sqarohet se Abrahami ishte i nenshtruar ndaj Zotit dhe ishte larg besimeve te kota=nuk ishte prej idhujtareve!!
Ne cilen sure te Kuranit "famelarte" e ke lexuar ti "dijetar" se idhujtaret ishin jehudite dhe te krishteret??!!
Ky komenti yt, jo vetem qe nuk ka fare te beje me teologjine, por perkundrazi eshte nje teze e atyre qe duan te bejne Islamin arme politike dhe te shpallin luften e "shenjte" ndaj qafirave!!
Pra komentim prej gjarperi....!
P.S. Meso pak nga Bani dhe shkunde vrerin qe te mbulon!! Behu shqiptar 100%!!
P.S Jam Shqiptar, Musliman dhe krenar dhe nuk varem nga predikimet individuale dhe botėkuptimet e gabuara si tė atij qė ti permende
Krijoni Kontakt