Close
Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 159
    Citim Postuar mė parė nga shigjeta Lexo Postimin
    Pa dyshim qe gjerat duan kohe te rregullohen. Ne tani jemi duke bere gjera qe bota i ka mbaruar kohe me pare. Kjo nuk justifikon faktin qe tarifa e parkimit qe eshte vendosur eshte e larte, sidomos krahasuar me te ardhurat. Ne NYC, ashtu si ne shume qytete te tjera te medha, njerezit preferojne te perdorin transportin publik, jo se tarifa e parkimit ne rruge, theksoj ne rruge, eshte e larte, por sepse vendet e parkimit jane te kufizuara. Ne kete menyre, njerezit detyrohen ose te shkojne tek parkimet e ndertuara qe kane cmime me te larta ose perdorin transportin publik. Bashkia e Tiranes qe po mbledh keto lloj ēmimesh per parkimet ne rruge, ēfare ka bere per problemin e parkimeve? Eshte normale te vesh nje tarife per parkimin, por jo kaq te larte, per me teper kur nuk ka shpenzuar asgje.
    Kjo nuk eshte zgjidhje e problemit te parkimit, eshte mbledhje te ardhurash nga bashkia qe nuk e di njeri si do perdoren, se bashkia si e ka planin nje vit, se ka vitin tjeter.
    Detyrohen te shkojne te parkimet e ndertuara nga kush se ke harruar ta thuash? Jane parkime private, qe nuk ekzistojne ne Tirane. Por ti ne Tirane i kerkon nga bashkia. Ashtu si bashkia e NYC qe nuk ka bere asgje per problemin e parkimit, biles i detyron njerezit te paguajn nga $20/ora ne parkime private, ashtu edhe Bashkia e Tiranes nuk ka bere asgje.

Njerezit nuk marrin makinat se tarifa e parkimit eshte e larte, s'ka rendesi se per cfare vendi behet fjale. Vend per te parkuar gjen gjithmone, ose ne parkim privat, ose shume larg vendit te punes, ne rruge me parkim me te ulet, por nuk te leverdis.

Nese do ta besh fiks si NYC, atehere le te ndalohet komplet parkimi ne rruge deri ne oren 7 mbasdite, dhe te presim derisa dikush te ndertoje nje parkim privat. Ta propozojme te gjithe kete, ti cojme emaila bashkise, se do e ule akoma me shue trafikun, dhe bashkia nuk do mbledhi leke.

Citim Postuar mė parė nga E=mc² Lexo Postimin
    Nuk po qahem dhe qurravitem, thjesht po tregoj realitetin ku jetojm. Nuk eshte problemi vetem per mua, por per te gjithe bashkevuajtesit si une. Une s'mund te paguaj me kushtet e Europes kur e kam rrogen te njejte me Afriken, une s'mund te pranoj lukse kur nuk kam gjerat jetesore. Une s'kam lidhje me militantizma, si te majt apo te djatht, punoj ne nje institucion i cili nuk varet as nga pushteti vendor apo ai lokal. Nuk me mban frymen as Sali Leshi as Edi Palla, ma mbajn krahet e mi, nese me len to ateher pres te me mbajn. Per cfare autobuzash e ke fjalen? 7 autobuza nuk mund te quhet nje investim, po thjesht nje rimoderim. Po linja te tjera si Kombinati, Kamza, Uzina Dinamo, Uzina Autotraktoreve? Akoma me autobuza te vitit 1960, ke frike te futesh se vjen era fekale, apo duhet te mbajm dy pal rroba veshur, nje pal per autobuz dhe nje pal per pune. Duhen ndryshuar te gjithe, duhen bere korsit per te gjithe autobuzet e linjave, qe mos te perplasen me trafikun, te ken oraret fikse. Pra duhet ribere nje moderim i tere i strukturave ekzistuese, e cila eshte e mundshme te behet, ne punime e siper eshte Bashkia, nese fillon tani brenda ketij viti i perfundon. Ne fillim te vitit tjeter shume mire mund te vendosi dhe autobuzet e rinje per te gjitha linjat. Nuk eshte investim i Bashkise, po i kompanive kontraktuese qe i kan marre me koncesion, eshte detyrim dhe jo deshire, pasi leket i marrin dhe i fusin ne xhep, po investimet i harrojn. E kupton ankesen nga ndryshimi i qarrjeve?
    Ke te drejte per shume gjera. Dhe zevendesimi i gjithe autobuzave sikur te behet, thjesht zgjidh komoditetin brenda, por akoma mbetet problemi i trafikut.

Bashkai duhet ti kerkoje llogari firmave te urbanit qe te zbatojne kontratat qe kane dhe te kene sherbimin e duhur per qytetaret, po puna eshte se bashkia merr pjesen e vet nga ato firma.

Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Detyrohen te shkojne te parkimet e ndertuara nga kush se ke harruar ta thuash? Jane parkime private, qe nuk ekzistojne ne Tirane. Por ti ne Tirane i kerkon nga bashkia. Ashtu si bashkia e NYC qe nuk ka bere asgje per problemin e parkimit, biles i detyron njerezit te paguajn nga $20/ora ne parkime private, ashtu edhe Bashkia e Tiranes nuk ka bere asgje.

Njerezit nuk marrin makinat se tarifa e parkimit eshte e larte, s'ka rendesi se per cfare vendi behet fjale. Vend per te parkuar gjen gjithmone, ose ne parkim privat, ose shume larg vendit te punes, ne rruge me parkim me te ulet, por nuk te leverdis.

Nese do ta besh fiks si NYC, atehere le te ndalohet komplet parkimi ne rruge deri ne oren 7 mbasdite, dhe te presim derisa dikush te ndertoje nje parkim privat. Ta propozojme te gjithe kete, ti cojme emaila bashkise, se do e ule akoma me shue trafikun, dhe bashkia nuk do mbledhi leke.
    Lexo pak me shume per bashkine e NYC

As announced in the City's latest budget proposal, parking meter rates in Manhattan are increasing to $2.50 per hour. Rates are increasing for certain locations in Manhattan. The new rates, being phased in by June 30, 2010, will be as follows
    (po flasim per Manhattan, qe as krahasohet me Tiranen, ku edhe rroga minimale eshte 7.50 $ )
    http://www.nyc.gov/html/dot/html/mot....shtml#garages

Po ne faqen zyrtare me lart ke edhe parkimet qe ka bere bashkia

Municipal parking facilities in all five boroughs have been upgraded to accept credit card payment, and also accept NYC Parking Cards and coins. For long-term parking, you can apply for a Municipal Parking Field Permit by completing this application. To change the license plate on a Municipal Parking Field Parking Permit, submit this form.
    E kam thene edhe me pare ne kete teme, te mos lejohet parkimi per asnjerin...
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Po sikur te te thone qe problemet qe shkaktonin makinat e parkuara ishin shume te larta si do te mendosh ?
    Do mendoja ēmimi i larte i parkimit ne rruge, nuk do e zgjidh problemin qe ka Tirana per trafikun.

Pse eshte e kufizuar te parkosh ne NYC e ne Tirane u dashka bere deti kos e te parkojne ku te duan e sa te duan ?
    Kufizimi ne NYC nuk vjen nga ēmimi i parkimit ne rruge. Nuk kam shkruar gjekundi qe te mos vendosen rregulla per parkimin, por me nje tarife te pranueshme per parkimin ne rruge. Perkundrazi, te jene te rrepte me gjobat per shkeljen e rregullave.

Plus qe planifikohen ndertime garazhdesh , plus qe pallatet e reja sot te gjitha behen me dy kate garazhde nen toke , por ti ke te gjitha rruget e lagjeve por edhe rruge kryesore ku parkimi behet pa asnje norme ne rruge . Bie fjala , nga nje rruge me kater korsi gati te gjitha jane kthyer ne rruge te ngushte me dy korsi , nje vajte e nje ardhje qe mbledhin dy here varg me te gjate makinash ne levizje . Kohet e fundit si psh para nente katesheve ka filluar te parkohet edhe ne kolone te dyfishte vetem per nje drejtim rruge , gjysma zihet nga makina te parkuara ku tu doje qefi .
    Teorikisht, keshtu eshte sic thua ti, te kene garazhde. Praktikisht ka shume qe nuk kane te tilla dhe bashkia i ka lejuar (po flasim per nje qytet qe po zhvillohet ne vitet 2000)

Pastaj a ja ke idene ti si parkohet ketej ? Makinat te pengojne edhe sikur te duash te kalosh rrugen ne vizat e bardha , perpara se te mberrish ne trotuarin tjeter ke nje makine perpara qe duhet ti dalesh rrumbullak anash , ose psh je duke ecur ne trotuar , te del nje rrugice lagjeje prape nje makine e parkuar qe nderpret rrugen tende e duhet te dalesh anash e anash biles duke kaluar edhe duke dale pak ne rruge kryesore qe t'i biesh rrumbullak e te vazhdosh pastaj rrugen tende ne trotuar . Mire une qe jam i ri , po nje grua me karroce femije ēfare duhet te beje ?
    E kam idene. Shume e drejte, prandaj duhen ndertuar parkime, te mirembahen trotuaret, te mos lejohen ndertime qe shkurtojne hapesiren e ecjes me kembe....

Ne Tirane punet mbarohen me autobuze ose me kembe , nuk eshte qytet aq i madh me shtate qendra e me dhjetra kilometra larg nga periferia .

Qendren sot e ke jo me larg se 4 kilometra ne ēdo drejtim , s'te ben keq te ecesh nja 40 minuta perdite ne rastin me te keq , ne nje qytet me ajer me te paster , me shume me pak makina , me me pak rremuje dhe pluhur si per kantier ndertimi qe eshte sot .
    Tirana rritet jo cdo vit, por cdo muaj dhe e ka kaluar diametrin 4 km. Personalisht, e preferoj te eci me kembe, por ka shume zona ne Tirane sot qe vertet e kane larg qendren.

Zbatimi i rregullave te qarkullimit eshte nje histori me vete , kur del si kembesor duhet te jesh i pajisur me shume durim , shikim te mprehte dhe reflekse te shpejta , sa here qe del jeshile per kalimtarin , edhe ne aksin perbri nisen makinat duke te mos te lesh te kalosh ose te kalosh duke e ndaluar makinen me trup .
    Sa here u del e kuqe makinat vazhdojne akoma , rendesi nuk ka fare kembesori prape , ata shohin mos te shkaktojne aksident me drejtimin tjeter dhe per kembesoret as qe duan t'ja dijne fare . , Vetem kur behen shume qe i ndalojne me numer .
    Jane mbush rruget me djem te papune qe shetisin me makina langaraqe , me katundare qe u fishkellejne femrave , me femra te pispillosura qe flasin ne telefon duke ngare ( imagjino nje dite kam pare nje edhe me motorr me shpejtesi duke fol ne telefon ) keshtu eshte Tirana . Duke ecur shetitje ti Shigjeta do shohesh pleq te revoltuar qe i hakerrehen te rinjve ne timon , do te shohesh qe motorrat , qe ngrene lart rroten e parme duke pas edhe nje shok nga mbrapa , uturijne nje here lart e nje here poshte deri ne dhjete te nates , te huaj te shastisur qe thone: crazy , crazy man , makina qe shkojne me shpejtesi te sketerrshme sa u del nje rruge e drejte .

Kurse qytetari eshte fare i pambrojtur nga kjo lukuni qensh te dites qe versulen te te marrin jeten ne rastin e pare .

Prandaj nese nje pjese e madhe e ketyre plehrave , qe kane rene ne kolltuk makine na zhduken nga rruget , kjo vetem sa do te na beje zemren mal . Nese e vendos parkimin me pagese per te gjitha rruget kryesore atehere do ja jap voten Rames e premtoj qe tani .
    Nje pjese e ketyre me lart qendrojne, por nuk i zgjidh cmimi i larte i parkimit ne rruge. E para eshte zbatimi i rregullave, ndertimi i parkimeve, ndertimi i unazave rreth qytetit per te shperndar trafikun, zgjerimi i transportit publik, mos lejoj ndertimet pa parkime etj etj

Edhe sa per shpenzime ti qe flet , a e di ti se ēfare eshte Ferlut ?

E pra Ferlut eshte firma e autobuzeve te unazes , e cila ka futur disa autobuze te rinj , po ti numerosh mund te jene kater pese cope , por qe ne vere kur filluan dhe jo qe nuk u punon kondicioneri por te duhet ta mbyllesh se te ftoh ai kondicioner aq shume punon , kur del jashte , te vjen nje pluhur dhe ajer i nxehte sikur zbrite ne nje stuhi rere ne sahara .

Po shiko pastaj linjen e autobuzeve te Tiranes se re , pjesa me e madhe jane te rinj , akull te rinj sa as ne Evrope nuk i gjen te tille . Ndonje i vjter qe ka mbetur prape i mire eshte se eshte fizarmonike , pra i madh shume i madh qe mban njerezit lirshem .

Problematike ka mbetur vetem kombinati qe eshte linje autobuzash shteteror e cila ka mbetur e tille ngaqe ka shume trafik dhe fitime , shteti e ka lene me ca autobuze te larte portokalli , te ngushte , te piste dhe plot hajdute . E ata pushtetare te ministrise se transportit nuk e ēajne koken fare se si perpeliten njerezit aty brenda e sa heqin perdite te rinj e pleq , vetem perfitojne te hollat dhe nuk japin kurre liēence nje kompanie private me autobuze te rinj , ose t'i blejne vete tek e fundit meqe u nxjerr aq shume miliona ajo linje , po prape jo , se vetem vidhet pafund e njerezit vuajne pafund .
    Ka me shume se sa Ferluti qe merret me autobuzet ne Tirane. Por pyet ndonje tek bashkia, nese i plotesojne te gjitha kushtet e kontrates?!

Perseris ate qe e kam thene disa here ne kete teme, eshte normale qe bashkia te mbledh te ardhura ne menyra te ndryshme, por jo me keto ēmime. Cmimi i caktuar eshte i larte dhe nuk zgjidh problemet qe ngrihen ne kete teme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 18-08-2010 mė 19:01
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

(po flasim per Manhattan, qe as krahasohet me Tiranen, ku edhe rroga minimale eshte 7.50 $ )

Ta kam shpjeguar shume here qe ato cmime nuk jane per qendren e NYC. Shko ne pune ti ne qender te NYC dhe lere makinen per 8 ore dhe shiko sa do paguash. Mos prit te paguash 8 ore x $2.50, por bej gati $100. Se ne rruge nuk lejohet parkimi dhe do e fusesh ne parkim privat qe te keput koken. Shikoi ku jane parkimet e bashkise. Nuk ke asnje ne qender te Manhattanit. Biles nja 3 gjithsej jane poshte ne jug. Po bashkia e Tiranes nuk ka pse ben parkime ne periferi se parkime ka plot dhe falas, jo me lek si ne NYC ku eshte cdo bulevard edhe ne periferi me leke paradite.

Pra nese krahasojme qendrat, raporti eshte 1 me 20 ne cmim. Ashtu si dhe rrogat afersisht, biles i bie me shtrenjte ne Manhattan.

Sic e kam perseritur shume here, nuk mund te krahasojme qendren e nje vendi me cepat e nje tjetre. Prandaj lexo ti me shume dhe mos gjej cmime kot sa per te bere debat. Une nuk po te genjej se ka te tjere ketu besoj qe jetojne ne NYC qe mund te ta thone shume qarte qe makina nuk merret per te shkuar ne Manhattan paradite se te keput parkimi.

P.S. parkimet e bashkise jane thjesht fusha me asfalt qe nxen 20-30 makina, jo garazhe
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qyfyre : 19-08-2010 mė 09:49

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    qyfe, kujt i thua "qender manhattani" ti se garazhe ke gjithandej ketu, ashtu dhe sic eshte qender gjithandej. e c'jane keto parkime bashkie...

kur e le makinen gjithmone ne parkim (dmth per ata qe jetojne ne manhattan), parkimi ne garazh eshte tek $400-$450muaj (per makine). kurse me dite, kur me vijne vizitore mua dhe u them te parkojne te garazhi te rruga, $40/dite. me ore nuku di.

i/e regjistruar Maska e Ver
    Anėtarėsuar
    23-07-2008
    Postime
    117
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Ta kam shpjeguar shume here qe ato cmime nuk jane per qendren e NYC. Shko ne pune ti ne qender te NYC dhe lere makinen per 8 ore dhe shiko sa do paguash. Mos prit te paguash 8 ore x $2.50, por bej gati $100. Se ne rruge nuk lejohet parkimi dhe do e fusesh ne parkim privat qe te keput koken. Shikoi ku jane parkimet e bashkise. Nuk ke asnje ne qender te Manhattanit. Biles nja 3 gjithsej jane poshte ne jug. Po bashkia e Tiranes nuk ka pse ben parkime ne periferi se parkime ka plot dhe falas, jo me lek si ne NYC ku eshte cdo bulevard edhe ne periferi me leke paradite.

Pra nese krahasojme qendrat, raporti eshte 1 me 20 ne cmim. Ashtu si dhe rrogat afersisht, biles i bie me shtrenjte ne Manhattan.

Sic e kam perseritur shume here, nuk mund te krahasojme qendren e nje vendi me cepat e nje tjetre. Prandaj lexo ti me shume dhe mos gjej cmime kot sa per te bere debat. Une nuk po te genjej se ka te tjere ketu besoj qe jetojne ne NYC qe mund te ta thone shume qarte qe makina nuk merret per te shkuar ne Manhattan paradite se te keput parkimi.

P.S. parkimet e bashkise jane thjesht fusha me asfalt qe nxen 20-30 makina, jo garazhe
    Ti ke shume te drejte o Qyfyre. Po kot mundohesh tia shpjegosh Shigjetes se ajo duket qe nuk merr vesh nga keto gjera. U perpoqa une me pare ti beja te njejtin arsyetim per Romen, dhe prape vazhdonte e kembengulte pa llogjike. Ose perndryshe eshte nga ato qe kuptojne po nuk u intereson te jete parkimi me pagese ne Tirane sepse duan te dalin e te kapardisen me makinen e babit a te burrit pa pagu.

***VIP***
    Anėtarėsuar
    26-08-2008
    Postime
    800

Mire Shigjete e leme keshtu pra. Po te jap une $15 (8*2.5 = 10; $5 i ke bakshish) dhe ma parko pak makinen nga e Hena ne te premte se jam ne pune ne 42st&3ave.
    Rrofsh ta paca borxh.
    Moderator, e di vet ti...

Citim Postuar mė parė nga ChuChu Lexo Postimin
    qyfe, kujt i thua "qender manhattani" ti se garazhe ke gjithandej ketu, ashtu dhe sic eshte qender gjithandej. e c'jane keto parkime bashkie...

kur e le makinen gjithmone ne parkim (dmth per ata qe jetojne ne manhattan), parkimi ne garazh eshte tek $400-$450muaj (per makine). kurse me dite, kur me vijne vizitore mua dhe u them te parkojne te garazhi te rruga, $40/dite. me ore nuku di.
    Midtown esht qendra, ose thjesht po krahasojm me te shtrenjten ne Manhattan me me te shtrenjten ne Tirane. Garazhe private po ka gjithandej, po municipal parking qe jan te bashkise, ka zakonisht neper Queens, Brookln etj, ne Manhattan vetem 3 kishte ne downtown.

$40-$50 dita jane zakonisht kur futesh heret fare dhe se leviz makinen, se ta lesh per nje ore vetem si p.sh te shkon 20-30. Pastaj rritet me pak, jo me te njejtin cmim cdo ore.

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar mė parė nga ^SHIU^ Lexo Postimin
    Mire Shigjete e leme keshtu pra. Po te jap une $15 (8*2.5 = 10; $5 i ke bakshish) dhe ma parko pak makinen nga e Hena ne te premte se jam ne pune ne 42st&3ave.
    Rrofsh ta paca borxh.
    uu i miss amish market, aty te 45 street.

qyfo, yep kur e le per tere diten me duket...

Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •