Postuar mė parė nga
Elytony
MUHAMMEDI NE BIBEL
"Ja sherbetori im qe une perkrah,i zgjedhuri im qe me kenaq shpirtin. Kam vene frymen time mbi te ai do tu sjell drejtesin kombeve."(Isaia 42:1)...Muhammedi a.s. u solli drejtesin kombeve e jo Jezuesi. Jezuesi thote se eshte derguar vetem per shtepin e Izraelit(mateu 5:17),ai asnjehere nuk ka dal jasht Izraelit,dhe nuk arriti tu sjell drejtesin popullit te vet,e lere me kombeve.
---"Ai nuk do te ligeshtohet dhe nuk do te dekurajohet derisa te vemdose drejtesin mbi toke,dhe ishujt do te presin ligjin e tij" (Isaia 42:4)...Jezuesi u pranua nga pak hebrenj dhe ate nuk e pranuan kombet. Ai as qe arriti te vendos drejtesin dhe ligjin e tij mbi toke, dhe ishuj nuk pritnin ligjin e tij,pasi ai nuk kishte ligj te tij por erdhi ta plotesoi ligjin e Moisiut (mateu 15:24). Nga ana tjeter Muhammedi ishte ai qe solli ligjin ne ishujt dhe ata e pritnin,dhe ai nuk u dekurajua derisa e solli kete ligj,e pranuan ligjin edhe pasi e pranuan ligjin e mbaroi misionin,pastaj vdiq.
---Jakobi u thote djemeve te tij :"Skeptri nuk do t'i hiqet Judes,as Bastuni i komandimit nga kembet e tij,deri te vij Shilohu,dhe atij do ti binden popujt."(Zanafilla 49:10)...Kush ishte ky Shilohu qe mori Skeptrin dhe Bastunin e komandimit nga kembet e Judes? Le te shohim:
1.A ishte Moisiu? Ky nuk mund te jet,ngase ky ishte organizuesi i pare i 12 fiseve te Izraelit,dhe para tij nuk kishte mbret apo profet ne fisin e Judes.
2.A ishte Davidi? Edhe ky nuk mund te jete,pasi qe ky ishte mbreti dhe profeti i pare pasardhes i Judes.
3.A ishte Jezuesi? As ky nuk mund te jete,pasi ky ishte djali dhe pasardhesi i Davidit(dmth ishte nga Juda). Dhe Jezuesi nuk kishte Skepter mbreterore, ne fakt ai kshillonte judenjet ti paguajn Cezarit taksa(20:22-25),ai as qe la ligj te shkruar.Verseti i mesiperm i bibles flet per marrjen e spektrit dhe dastunin ekomandimit nga kembet e Judes. E kush e morri kete spekter perpos Muhammedit a.s. ,pasi prej tek Davidi e deri tek Jezuesi te tere ishin nga Juda(pra perjashtohen nga kjo "gare").
Fjala Shiloh ne perkthim dmth i qete,paqedashes,BESNIK ,Muhammedi ishte i till edhe para se te shpallej profet. Ata ne Meke para shpalljes e quanin me nofken "Al Ameen" e qe dmth i besueshmi,BESNIKU. Pra ky ishte ai qe e hoqi Skreptin nga kembet e Judes. Profetet para tij ishin te bijt Izraelit,kurse ky nuk ishte nga bijt Izraeli,por nga bijt e Ismaelit.
Gjithashtu ne fund te Bibles,ne fjalorin biblik permendet fjala "SILOE" qe ne greqisht eshte "SILOAM",kurse ne hebraisht ishte "SHILOAH" dhe ne shqip dmth "I DERGUAR". Pra Muhammedi a.s. ishte ky i derguar qe morri Spektrin nga kembet e Judes.
...Ai, qė ia shpall Furkanin (Kuranin, dallues tė sė vėrtetės nga e pavėrteta) robit tė vet (Muhammedit) qė tė bėhet pejgamber i botes (kėshillues), ėshtė i madhėruar.."(Furkan 1)...
Me nderime!
Krijoni Kontakt