Close
Faqja 6 prej 14 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 136
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Jo nuk ishe i qarte.
    Nuk te pyeta asgje per allahun. Te pyeta kombi apo feja?
    Si duket ti ke nevoje per psikolog,tani e zbulova kete.

une isha shume i qarte,ndersa ajo qe ju se keni kuptuar qartesine time eshte dobesia e jote mendore

All-llahu dhe feja

i kenaqur tani

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga Afani Lexo Postimin
    Si duket ti ke nevoje per psikolog,tani e zbulova kete.

une isha shume i qarte,ndersa ajo qe ju se keni kuptuar qartesine time eshte dobesia e jote mendore

All-llahu dhe feja

i kenaqur tani
    Po si te mos jem i kenaqur o Abu Rrahim Karrim Buthqim Haziz.
    Ne fillim isha ne dyshim se a po debatoj me nje shka, me nje injorant, me nje person qe deshiron te duket interesant apo me nje mjekerrpalare.

Me kete pergjigje e morra ate qe kerkova.

Tani. Ti je vetem nje trushperlare me te cilin nuk i kam as 2 sekonda me teper ne dispozicion qe ti humb.

fanatik i së vërtetës Maska e tomaras
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    343
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Ja pse nuk e dua Rugoviqi!

Bota e ka njohur Kosovën në kohën e Ibrahim Rugovës vetëm si pjesë të Serbisë. A mos këtë e konsideroni ju sukses të Rugovës. Ibrahim Rugova ka nënshkruar marrëveshje kapitulluese me kryekriminelin Milosheviq. Vetëm të përkujtojmë marrëveshjen për arsimin që u bë në vitin 1996 në mes të kryekriminelit Milosheviq dhe Ibrahim Rugovës. Bashkësia ndërkombëtare kishte përgatitur sanksionet shtesë kundër Serbisë, mirëpo ishte kjo marrëveshje e cila e shtyu për disa vjet vendimin e pritur për ta sanksionuar edhe më shumë Serbinë. Vetëm dy ditë para mbajtjes së Grupit të Kontaktit në Bon të Gjermanisë, në të cilën ishte paraparë që sërish Serbisë t’i shtoheshin sanksionet, u nënshkrua aneks-marrëveshja mes Serbisë dhe Kosovës për arsimin. Edhe kjo shkoi në favor të Serbisë dhe në dëm të Kosovës, sepse bashkësia ndërkombëtare mezi priste që të bëhej ndonjë hap sado formal në kuadër të ndonjë marrëveshje qoftë edhe formale, për t’i dhënë shans Serbisë dhe për ta shpëtuar nga sanksionet. Prandaj nuk është e vërtetë aspak se bota e njohu Kosovën përmes Rugovës. Bota e ka njohur Kosovën përmes Rugovës vetëm si epokën më të errët, më kapitulluese dhe më qyqare që ka përjetuar ndonjëherë populli shqiptar. Siç dihet, në kohën e “udhëheqjes” së Ibrahim Rugovës, dy policë serbë e torturonin gjithë Prishtinën, duke e plaçkitur, rrahur, maltretuar e çka jo tjetër. Sepse ishte Ibrahim Rugova i cili përditë lehte duke thënë se Serbia për 24 orë do të na shkatërrojë, prandaj duhet të durojmë! Ndërsa në anën tjetër Rugova deklaronte se “Kosova është vendi më demokratik në Evropën Juglindore!” Kjo ka qenë qesharake. Pas fillimit të aksioneve të armatosura të UÇK-së kundër forcave policore serbe në Kosovë, Rugova deklaronte se UÇK-ja është pjellë e Serbisë! Janë të njohura marrëveshjet dhe takimet e Rugovës me kryekriminelin Millosheviq në Beograd, të cilat e kanë dëmtuar shumë Kosovën dhe pasojat e të cilave ende po i vuajmë. Prandaj nuk është aspak e vërtetë se Kosovën bota e njohu përmes Rugovës. Nuk duhet harruar se në kohën kur Ibrahim Rugova ishte në Komitetin Krahinor të Lidhjes së Komunistëve të Kosovës, ishin të burgosurit politikë, në krye me legjendarin e gjallë Adem Demaçin, që e ndërkombëtarizuan çështjen e Kosovës. Sepse bota e kishte të qartë përse Demaçi po vuante dënimin me burg të rëndë. Ishin demonstratat e vitit 1968, të vitit 1981, të vitit 1989, 1990, 1997, dhe sidomos lufta heroike e UÇK-së. Shi për këtë Kongresi Amerikan në vitin 1986 (kur Ibrahim Rugova angazhohej për vëllazërim-bashkimin titoist, sepse kështu e mësonte partia e tij Lidhja e Komunistave), aprovoi një rezolutë përmes të cilën kërkonte që Kosovës t’i njihej statusi i Republikës. Për të mos e zgjatur më shumë, sepse ka shumë e shumë argumente që me shifra e fakte flasin se Ibrahim Rugova vetëm dëme i ka shkaktuar Kosovës dhe popullit shqiptar, po e përfundoj me kaq, duke shtuar në fund se meritat më të mëdha i kanë mijëra e mijëra dëshmorë të rënë për liri, pavarësi të plotë të Kosovës dhe ribashkimin e të gjitha viseve shqiptare me Shqipërinë, në krye me kryekomandantin legjendar Adem Jashari, duke mbetur me shpresë dhe me ndihmën e Zotit të Madh se amaneti i dëshmorëve do të sendërtohet në vepër me ribashkimin e të gjitha trojeve në një shtet shqiptar. Në shtetin e përbashkët shqiptar do të respektohen edhe pakicat kombëtare.

1 DHJETOR 1997 -z.I.Rugova si kryetar i Kosoves i deklaron gazetes belge"LE SOIRE" se nuk ka asnje informat per ekzistimin e UÇk-es dhe se behet fjal per krijimin e saj nga sherbimet sekrete serbe.

15 DHJETOR 1997 ne te perjavshmen zvicerane "FACTS" Rugova do te deklaroj:se nuk ka asnje informat per UCK-en dhe se behet fjal per individ te frustruar.

NE JANAR 1997 -Rugova kerkon ndihmen e INTERPOLIT dhe FBI per ti ndjekur terroristet e UCK-es, sepse nuk i mjaftonte UDB-ja.

22 MARS 1998- kur Drenica digjej flak -I.Rugova mban zgjedhjet per tu zgjedhur "PRESEDNIK".

1 TETOR 1998- I.Rugova nuk i perkrah protestat studentore , duke qendruar indiferent si gjithnje.

PO NE VITIN 1998-I.Rugova nenshkruan marreveshjet e fameshme per arsim , per stadiume te futbollit dhe per cerdhe femijesh me SHEN EXHIDION dhe me palen serbe.

NE VITIN 1999- I.Rugova formon komisionin per te hetuar krimet e luftes qe paska bere gjoja UCK -ja.

PAS LUFTE -I.Rugova nuk u perkul kurre para deshmoreve te kombit, dhe nuk e njohu luften e UCK-es.Ai kurre nuk vizitoi memorialin e komandantit legjendar Adem Jashari.

NUK MUND TE MOS- permendi ketu deklaraten cinike te zonjes N.Kelmendi se "VIZITA E RUGOVES TEK JASHARAJT NUK E PERSHPEJTON PROCESIN E PAVARESIS SE KOSOVES.

Te gjitha keto mu kujtuan kur lexova ketu per takimin qe Rugovaberi me Milloshin. Dhe ki pis Rugova donte te dekoroje Komandantit legjendar.A thua si do te kete fytyr?
    E dime te gjithe se ai ishte nje kryetar ANTI UCK,PACIFISTdhe QYQAR Kancerogjen.
    A ka me kontradiktore se sa TRADHETARI te dekoroj KRYELUFTETARIN
    Kjo ishte nje tragjedi qe po deshtu te luaj para syve te shqiptarve idijoti Rugova.

p,s,keto ishine veten disa fakte!

Me t'mira
    Ka disa herë që e hasi këtë postim tëndin duke u përsëritur në tema të ndryshme të forumit. Kronologjia përmban në vete dy pasaktësi kohore të cilat i kam theksuar me ngjyrë të kaltërt:
    Demonstrata studentore e 1 tetorit u mbajt në vitin 1997 e jo në vitin 1998, siç del nga kronologjia jote.
    Marrëveshja e arsimit me ndërmjetësimin e Shën Exhidit u nënshkrua me 1 shtator 1996 e jo në vitin 1998.
    Në vitin 1998 dhe atë pak para 13 tetorit kur me gojën e Riçard Holbrukut u shqiptua ultimatumi i parë i NATO-s për bombardime nga ajri, u nënshkrua marrëveshja e re për zbatimin e dispozitave të marrëveshjes së shtatorit 1996, madje disa nga dispozitat edhe u përmbushën në muajt në vazhdim, si lirimi i ndërtesës së Institutit Albanologjik apo lirimi i ndërtesës së Fakultetit Teknik.
    Kjo për t'i saktësuar informatat që marrin lexuesit e forumit.

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    Ke te drejt nuk me intereson aspak se si jetojn ata!!!

Ne rrote t'sames ti me gjith pedofilat katolik, se nuk me interesoni asnjeri.
    Ne rrote te sames edhe ato mjekrrat e palara qe e keni flliq secilin cep te Kosoves.
    Ndonjehere nuk po di se a jam ne Azi e Afrike apo jam ne Europe!!!

Krejt keto i beni per pare, o maxhup bythshitur.
    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

fanatik i së vërtetës Maska e tomaras
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    343
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    ...
    Mirepo pas nje analize regresive (falenderoj nje mik qe me dha nxitjen e nevojshme te shikoj pertej aparences) te kesaj ngjarjeje vura re se Rugova u spostua krejtesisht ne Rambulliet per t’u zevendesuar nga Thaci, gje qe qe korrespondon me kohen kur fuqite perendimore po benin cmos te krijonin ura kooperimi mes Milosevicit dhe Shqiptareve. Ky fakt deshmon patjetersueshmerisht se nuk ishte Rugova ai qe ka tregtuar me aspiratat e kombit dhe ka bere leshime, por dikush tjeter! Po te kishte bere leshime, Rugova do ishte sot President i Republikes Sovrane te Kosoves.
    ...
    Javan, është mirë që gjithëmonë të përpiqemi që të shikojmë përtej aparencës së ngjarjeve dhe fenomeneve, sidomos në një fushë të tillë si politika ku e vërteta dhe mashtrimi alternohen pa ndërprerë.

Mirëpo edhe kjo qasje nuk garanton përfundimet e qëndrueshme.

Ç'është e vërteta krejt marifeti i kësaj jete po qëndrojke në atë se si ta shquajmë të vërtetën nga mashtrimi.

Dhe të gjithë ne përpiqemi t'i afrohemi të vërtetës duke e analizuar atë nëpërmjet mendjes sonë. Në këtë rast kryesisht ekzistojnë dy mënyra të të menduarit shqyrtues. Mënyra e thjeshtësuar e të menduarit dhe mënura e ndërlikuar e të menduarit. Për ngjarje dhe fenomene të ndryshme duhet zbatuar edhe mënyrën e duhur të të menduarit shqyrtues për t'iu afruar së vërtetës. Jo gjithëmonë vetëm njëra mënyrë e të menduarit na garanton sukses. Sidomos e kemi të garantuar dështimin nëqoftëse ngjarjet apo fenomenet e thjeshta i ndërlikojmë, ose kur ngjarjet apo fenomenet e ndërlikuara i thjeshtësojmë, e që zakonisht ndodhë tek popujt të cilët e kanë të ulët nivelin e dijeve racionale, siç është rasti me popullin tonë, që filloi të arsimohej në mënyrë masovike tepër vonë.

Krejt këtë e thashë, për hirë të respektit ndaj mënyrës sate të të arsyetuarit, për ta relativizuar ndikimin që paska krijuar tek ti ndërhyrja e mikut me mënyrën e tij të analizës.

Sa i përket spostimit të Rugovës në Rambuillet më lejo të ta jap edhe unë pikëpamjen time. Delegacioni ynë, për dallim nga delegacioni serb, që ishte delegacion zyrtar shtetëror i një shteti të njohur dhe pranuar ndërkombtarisht, ishte delegacion i një populli kryengritës të cilit i ishte njohur vullneti i shprehur politik por jo edhe institucionet përfaqësuese, të cilat ç'është e vërteta as nuk i kishim të tilla. Pikërisht për këtë arsye, ata të cilët ishin vënë në përkrahje të çështjes sonë, dhe pa ndihmën e tyre ishte e pamundur as të mendohej organizimi i asaj konference, kishin kushtëzuar edhe formatin e përbërjes së delegacionit shqiptar-kosovar. Ky kushtëzim kishte vendosur kriteret e përfaqësimit, pesë përfaqësues nga UÇK si krah i armatorsur i kryengritjes, pesë përfaqësues nga LDK si njëri pol i spektrit politik dhe pesë përfaqësues nga LBD si poli i tjetër i spektrit politik. U gjetën aty, si rrjedhojë e këtij kushtëzimi edhe përfaqësues të shoqërisë civile, të cilët poashtu patën hisen e tyre.

Dalja në krye të delegacionit të Kosovës, e përfaqësuesit të UÇK-së ishte rrjedhojë logjike e raportit të forcave brenda delegacionit dhe jo assesi rrjedhojë e ndonjë "komploti" të atyre pa ndihmën e të cilëve do të ishte i pamundur ndërkombëtarizimi në ato nivele i çështjes sonë. Pra, meqë LDK dhe LBD si antagon i saj (madje shumica e anëtarëve të delegacionit të LBD-së ishin përzënë nga LDK-ja në kuvendin e tretë të kësaj partie), me numër të njëjtë të anëtarëve në delegacion anuloheshin mes vete, udhëheqja e delegacionit i mbetej përfaqësuesit të UÇK-së.

Sigurisht që ata që kishin hartuar formatin e përbërjes së delegacionit tonë (lexo SHBA) e kishin pasur parasysh këtë përfundim, prandaj mund të merret i vërtetë konstatimi i mikut tënd që ata patën gisht në spostimin e Rugovës, porse kjo është absurde të konsiderohet komplot kundërshqiptar. Meqenëse delegacioni shtetëror serb fliste në emër të shteti serb, pra edhe në emër të ushtrisë serbe, delaegacioni heterogjen i Kosovës duhej të kishte mundësinë të fliste në emër të atyre që kishin rrokur armët dhe me armë po e kontestonin praninë e mëtejme serbe në Kosovë.

Dhe këtë nuk mund ta bënte I.Rugova, i cili nuk kishte ndërtuar asnjë urë komunikuese me grupacionin më të organizuar të luftëtarëve të lirisë së Kosovës, në emër të të cilëve fliste SH P i UÇK-së. Ai madje nuk ia kishte dalur të ndërtojë urë komunikuese as me forcat tjera politike, përveç partive të tij satelite që nuk kishin kurrëfarë relevance. Në anën tjetër përkrahësve tanë, për hir të ngritjes së nivelit të seriozitetit të çështjes, u duhej që edhe pala përfaqësuese nga Kosova t'i ketë "dhëmbët e saj" me të cilët do ta kërcënonte paqen dhe stabilitetin në rajon, "dhëmbë" të cilët rugovistëve nuk u dolën kurrë.

E sa për atë që Rugova do të ishte President i Republikës Sovrane të Kosovës, po të pranonte të tregtonte me aspratat e kombit dhe të bënte lëshime, ky pohim për mendimin tim duhet të sqarohet sepse ngre shumë pikëpyetje. Rugova iahte pjesë aktive e atij delegacioni që në fund e firmosi atë marrëveshje, të mirë apo të keqe! Rugova sa dihet publikisht vdiç nga kanceri në mushkëri, duke ushtruar detyrën e Presidenti të Republikës së Kosovës, e cila edhe pas shpalljes së pavarësisë nuk mund të thuhet që është sovrane. Vdekjen si proces natyror nuk mund ta ndalim, e nëse dëshiron të thuash që Rugovën e vranë për shkak të "papajtueshmërisë së tij me lëshimet" që u bënë, atëherë këtë duhet ta argumentosh me fakte, ose së paku ta shtjellosh më tej idenë.

Figura komplekse politike e Ibrahim Rugovës duhet të analizohet sekuencë pas sekuence për t'i bërë të plotë radiologjinë politike. Vetëm ashtu do të mund t'i afrohemi të vërtetës që do të mund t'i shërbente kombit për t'i nxjerrë mësimet e duhura nga kjo përvojë e jetuar.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-07-2010
    Postime
    20
    Citim Postuar më parë nga Hidalgo Lexo Postimin

Mr. Blair eshte kriminel lufte. Dhe si te tille eshte dashur te pritet.
    Earth produces nothing worse than an ungrateful man.
    Shpresoj qe shumica ne kosove e mendojne ndryshe nga ty.
    Mr.Blair dhe Mr.Clinton jane heronjte e kosoves, pa nderhyrjen e tyre vendimtare do ishit nen serbin akoma, ndoshta dhe per disa shekuj te tjere ne te ardhmen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga -Aaron : 12-07-2010 më 07:12

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Per ju disave
    po a mendoni ju qe Toni dhe Billi nuk i kan pas sherbimet e veta ne Kosove e serbi a
    po a nuk paskan pas ata as TV.
    e more mjerana
    po mos te ishin djemt e vajzat me te mire te kombit
    sa per coftinen edhe 100 vite tiera do te ishim nen sundimin e shkaut

Po ju e dini mire qe edhe Bleri edhe Klintoni e kan pa kah shetitet hoteleve luksoze ne beligrad me kryekriminelin millosheviq
    edhe neper hotele e metropole te europes
    qe e dergoi milloshi qe ti lus ata qe tia ndalin bombardimet
    por pasi ka cof coftina ata tash luej majtap me te

po dashti zoti e sja vari kush as Toni Bleri as Bill Klintoni
    por e vazhduen luften se bashku me trimat e UÇK-se deri ne Çlirimin perfundimtar te vendit

po lene at coftin se na bani gaz edhe per se cofti
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-03-2009
    Postime
    323
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    Per ju disave
    po a mendoni ju qe Toni dhe Billi nuk i kan pas sherbimet e veta ne Kosove e serbi a
    e more mjerana

Po ju e dini mire qe edhe Bleri edhe Klintoni e kan pa kah shetitet hoteleve luksoze ne beligrad me kryekriminelin millosheviq

por e vazhduen luften se bashku me trimat e UÇK-se deri ne Çlirimin perfundimtar te vendit

-----------------------------------------------------------------------------------

LLapiçka e dine populli i Kosoves kush ka qene Prsident Rugova sekur qe ju njofin ju berllogu i popullit shqiptar jeni ju,juve ju ka perzane shtetet e perendimit si hajna,rrugaqe,njerz parazita,njerz te hajmeve,njerz qe adresat i keni pas ne bonhofstrase,qe keni vjedh farmerka.
    Ju keni ik nga Kosova si pidha para se te fillonnte maskrat serbe mbi popullin qe e rrejshi se do ta mbroni e i late grate.motrat me ua dhunu shkau dhe u kthyte kur e pat se çeshtja e Kosoves kishte shkuar larg ne agjendat e atyre qee e menduan dhe realizuan çlirimin e Kosoves,blete uniforma ne Kukes dhe u paraqitet si çlirimtar e ne fakte as motrat e juaja nuk i shpetuat nga dhunimet e shkijeve.
    Sot keni marre pushtetin dhe zanatin e vjedhejes ne marketa dhe butika e keni kthy ne vjedhje te buxhetit dhe njerses dhe gjakut te ketij populli

Ta dishe se nuk ju shkone larg e ju do ta hani njeri tjetrin se soji i juve eshte si iatyre kafsheve qe kur nuk kane çfare te hajne e hajne njeri tjetrin

dhe bani te fala Fatmir Limajt dhe thuj se kanceri i keq eshte

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    Per ju disave
    e more mjerana

Valla lumi ti per ftyren tuaj

Si i fyen njerzit e kombit tuaj duke gjykuar ne menyre
    kaq te ult.

Mose u be msues i keq te pakten per hir te gjenerratave qe do vin.
    Mos u mundo te hidhesh hi syve njerzve.Shum njerz akoma e mbajn mend luften ,shum njerz qe kontribuan per ket gjysm lirie te Kosoves ende jon gjallë.Njerzve nuk do mundesh te ua mbyllesh gojen .
    Nese akuzo dike per tradhti beje me argumentin .Kshtu si shpreheni ju e shum tjer te ben te shqetsohesh sikur sherbimi i intelegjences serbe behet Llapi dhe shum shok te tij.Pse disa akuzoni Rugoven si bashkpuntor i serbis,mandej sikur e ka dashur Serbija ,madje sikur ka dashur bota te behet ky tradhtar e Serbija ket ta bej krytar te kosoves.
    O shoku Llap Rugova ka qen shqiptar e mbase ka qen i till nese ska pas bisht na ja ngjesum e neseka pas na ja hjekum .Po ajt e ma trego cili Shqiptar ka qenë i pranuar per te gjith. Bleri foli ...e qa te degjojm ty qa tha Bleri
    Nese ja do te miren kti Populli e ksaj toke qe te ka lind gjyko me koke e jo me gjuhë edhe pse te paguan mir Serbija dhe klysht e saj.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Populli i Kosoves,them mbi 90% e tij i njohin so hero Toni Blairin poashtu edhe Klintonin.
    Ju qe i quani tradhtar jeni minoritet,dhe ate shume i keq bile.Shyqyr qe jeni pakice.
    Tekefundit populli po e tregon me mikpritjen qe po ju bene jetyre dhe spo i degjon zerat e mesjetes per te mos respektuar clirimtaret.
    Per disa njerez ketu qe po lehin kot kisha pasur deshire te kthehet edhe njehere viti 99 e do e shihnim kend do ta quanin tradhtar.
    Njerez te bukpermbysur,njerez te palogjike.

Faqja 6 prej 14 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •