Close
Faqja 85 prej 118 FillimFillim ... 3575838485868795 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 841 deri 850 prej 1175
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    gimche,
    nqs do bazohesh ne hadithe qe nuk ke garancine se jane te verteta , ateheres bazohu dhe ne teurat dhe inxhil,
    ok !
    kurse une them se , duke u bazuar ne kuran dhe duke pasur si baze te fese kuranin mund edhe te bazohesh tek disa hadithe dhe tek bibla , atje ku jane konform udhezimit te Zotit ne kuran ,
    e kam thene dhe here tjeter se , marrja per baze e haditheve si plotesisht te verteta hap rrugen per keq-interpretime, dhe ti e kupton se nuk dukesh nga ata qe nuk e kupton,
    e sa per emrin , eshte bere nje mashtrim qe eshte veshtire te rikuperohet, dhe kete e din mire se nuk eshte e mundur te fshihet dielli me gisht.
    A ke pergjigje për ato pyetje sepse keto të tjerat i kuptova
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    "Nuk ka fe pa atdhe" Mulla Idriz Gjilani[/QUOTE]

Po ju si keni fillu me e shkatrru atdheun,ende pa u ngrit ne kembe,kam friken se "ju"do mbeteni edhe pa atdhe edhe pa fe.

A me fal!!se atdheun nuk ta dim se ku e ke!!!!!!!!

shkplla ka uniforem e vet o copa idiotesh ca dilini e protestoni o ne shtepin tende rri si te dush edhe me brek po deshe por shkolla eshte gje publike ka rregulla te tjera ku ku a kosovar jan keta qe kan dal me protestu?

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Hajredin Budakova: ORIENTIMI KAH LINDJA APO PERËNDIMI?

Kosova tashmë është shtet, i pranuar edhe ndërkombëtarisht nga shumë shtete të botës. Por këtu nuk përfundojnë sfidat për të dhe popullin e saj. Këtu fillojnë sfidat.

Ne kemi një përvojë të hidhur nga e kaluara; jo rrallëherë kemi shkelur në dërrasë të kalbur, atëherë kur më së shumti është kërkuar maturi dhe qëndrim i qartë.

Se elita politike kosovare është e orientuar kah Perëndimi, vlerat dhe qytetërimi i saj, kjo nuk ka dilemë. Nuk ka dilemë, vetëm në shikim të parë. E themi këtë duke njohur faktin se në Parlamerntin e Kosovës, nëpër asambletë komunale të Kosovës, në administratën e institucioneve të Kosovës, ka aq shumë të “devijuar”, ka aq shumë me orientim lindor, lindor të tipit binian.
    Si arsyetohet fakti kur sot shqiptarët e Kosovës e të Maqedonisë, i pagëzojnë fëmijët e tyre me llojlloj emrash, madje edhe me emrin Xhihad, prezenca në institucionet shkollore e nxënësve dhe e studenteve të mbuluara fund e krye. Nuk është çudi as kjo. Më e çuditshme është kur inspektorët e arsimit shpërndajnë nëpër shkolla literaturë islame, siç është rasti me Xhevat Emërllahun, në komunën e Vitisë. Për më keq, siç kuptuam ky njeri ishte edhe krijues. Sa i kontribuon kjo përballimit të sfidave që na presin në të ardhmen, sa i kontribuon kjo prosperimit te vendit tonë. Ne kemi shumë nevojë për ndihmën dhe investimet ndërkombëtare, kemi shumë nevojë për integrimet euro-atlantike. Është, madje kërkesë dhe synim yni i pakontestueshëm.

Faqet shqiptare të internetit janë përplot propagandë fetare. Gjithçka që nuk korrespondon me islamin si ideologji, çmohet dhe konsiderohet antishqiptare. Etiketohen njerëz të dëshmuar kombëtarisht, shahen e përdhunosen vlerat e mirëfillta kombëtare. Nuk zgjedhen në janë këta njerëz të politikës, të artit, krijues, akademikë a klerikë.

Është momenti kur duhet thënë stop për gjithë këta mbrapshtana, të cilët trumbetojnë me gjuhën e djallit, gjuha e të cilëve çon ujë në mullirin e atyre që nuk e dëshirojnë progresin e popullit tonë.

Shteti i Kosovës nuk i ka zgjidhur problemet me 17 shkurt 2008, por vetëm i ka identifikuar dhe kanalizuar edhe më qartë ato. Tash lipset angazhimi ynë për tejkalimin e tyre, për sendërtimin e demokracisë dhe instalimin e vlerave të mirëfillta.

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Nuk u pergjigje pyetjeve, nuk i dite apo u ike ajo është çështje tjetër.
    Për emrin All-llah nuk pajtohemi unë edhe ti kështu që mos devijo temën (në mungesë të argumentëve) e të fillosh temë të re.
    Nëse zeqati, namazi janë tradita e njëjta qenka edhe me shaminë, andaj mos vazhdo më sepse po kuptohet, mirëpo realiteti është krejt ndryshe Islami nuk bazohet në tradita, Islami krijon tradita, Islami bazohet në Kur'ani dhe Sunnet, traditat bazohen tek popujt (të cilët mund ta kenë Islamin fe)!!! Pra ky është zinxhiri.
    Mu pergjigj për namazin dhe zeqatin ngase keto dy obligime përmenden 80 herë në Kur'an në krahasim me shaminë që përmendet vetë 4-5 herë.
    Cilat janë kushtet e namazit?! (Ato para fillimit dhe gjatë namazit) që namazi të jetë i kompletuar!
    Cilat janë kushtet dhe dispozitat e zeqatit që pjesa e dhënë të konsiderohet e pranuar tek Zoti (kabul, ose sevap)?! A lejohet të vjedhim dhe të japim 50% të saj si formë zeqati?! si e shpjegon Kur'ani këtë dhe ku e ndalon?!
    Ramazani, kur duhet agjeruar e kur duhet ngrënë bukë (sipas Kur'anit)?!
    A është Kur'ani fjala e vetme e Zotit apo ka edhe shpallje të tjera (gjatë kohës së Profetit)?!
    Nëse Hadithet nuk janë pjesë e Islamit kush i shpiku ato?! dhe pse ato gjindet në të gjitha shkollat juridike Islame si Shi'ite ashtu edhe Sunnite dhe të gjithë pajtohen më keto bazamente me perjashtim ti i cili je rasti unik në mesin e 1.8 miliard Muslimanëve në botë!
    nese do te pergjigjem per te gjitha keto pyetje , do me duhet nje dite te merrem me kete pune megjithate sa per namazin e kam thene se eshte e trasheguar , po ka dhe udhezim per te ne kuran ;

15:87. Ne tλ kemi dhλnλ ty shtatλ (ajete) qλ pλrsλriten (Fatiha pλrsλritet nλ rekate tλ namazit) edhe Kur’anin e madhλrueshλm.
    62:9. O ju qλ besuat, kur bλhet thirrja pλr namaz, ditλn e xhumasλ, ecni shpejtλ pλr aty ku pλrmendet All-llahu (dλgjojeni hutben, faleni namazin), e lini shitblerjen, kjo λshtλ shumλ mλ e dobishme pλr ju nλse jeni qλ e dini.
    50:40. Falu pλr hir tλ Tij edhe nλ njλ pjesλ tλ natλs edhe pas sexhdes (pas namazit farz).
    17:78. Fale namazin kur zbret (nga zeniti) dielli, e deri nλ errλsirλn e natλs dhe duke bλrλ lutjen (namazin) e agimit. Vλrtet, lutja e agimit λshtλ e pλrcjellur.
    5:6. O ju qλ besuat! Kur doni tλ ngriheni pλr tλ falur namazin, lani fytyrat tuaja dhe duart tuaja deri nλ bλrryla; fλrkoni kokat tuaja, e kλmbλt lani deri nλ dy zogjtλ. Nλse jeni xhunubλ, atλherλ pastrohuni (lahuni)! Nλ qoftλ se jeni tλ sλmurλ, ose nλ ndonjλ udhλtim, ose ndonjλri prej jush vjen prej vendit tλ nevojλs, ose keni kontaktuar me gratλ dhe nuk gjeni ujλ, atλherλ mλsyjeni (merrni tejemum) dheun e pastλr dhe me tλ fλrkoni fytyrat dhe duart tuaja. All-llahu nuk dλshiron (me obligim pλr abdest e larje) t’ju sjellλ ndonjλ vλshtirλsi, por dλshiron t’ju pastrojλ (prej mλkatλve), t’ua plotλsojλ tλ mirλn e Tij ndaj jush e qλ t’i falλnderoheni.
    73:20. Zoti yt e di se ti dhe njλ grup i atyre qλ janλ me ty, kaloni nλ adhurim mλ pak se dy tλ tretat e natλs ose gjysmλn e saj, a njλ tλ tretλn e saj. All-llahu e di gjatλsinλ e natλs dhe tλ ditλs dhe Ai e diti qλ ju nuk do tλ mund t’i pλrmbaheni asaj, andaj u lehtλsoi juve, pra faluni duke lexuar Kur’an sa t’ju vijλ mλ lehtλ prej namazit. Ai e diti se nga ju do tλ ketλ tλ sλmurλ dhe tλ tjerλ qλ gjallλrojnλ nλpλr tokλ duke kλrkuar nga begatitλ e All-llahut, e edhe tλ tjerλ qλ luftojnλ nλ rrugλn e All-llahut, pra faluni dhe lexoni sa tλ jetλ mλ lehtλ prej tij dhe kryjeni me rregull faljen, jepeni zeqatin, huazoni (jepni sadaka) pλr hir tλ All-llahut hua tλ mirλ, se ηka tλ pλrgatitni pλr veten tuaj prej tλ mirave, atλ do ta gjeni te All-llahu edhe mλ tλ mirλ, dhe shpλrblim mλ tλ madh, e kλrkoni falje prej All-llahut, se All-llahu λshtλ mλkatfalλs, mλshirues!
    4:43. O ju qλ besuat, mos iu afroni namazit duke qenλ tλ dehur, derisa tλ dini se η’flitni, e as duke qenλ xhuhubλ (tλ papastλr) derisa tλ laheni, pλrpos kur jeni udhλtarλ. Nλse jeni tλ sλmurλ, jeni nλ ndonjλ udhλtim, ose ndonjeri prej jush vjen nga ultλsira (nevojtorja), ose keni takuar gratλ, e nuk gjeni ujλ, atλherλ mλsyjeni dheun dhe fλrkoni me tλ fytyrat dhe duart (tejemmum). All-llahu shlyen e falλ mλkatet.
    50:40. Falu pλr hir tλ Tij edhe nλ njλ pjesλ tλ natλs edhe pas sexhdes (pas namazit farz).
    20:130. Prandaj, ti bλhu i durueshλm ndaj asaj qλ thonλ ata, dhe duke falλnderuar Zotin tλnd, falu para lindjes sλ diellit dhe para perλndimit tλ tij, falu edhe nλ orλt e natλs dhe nλ skajet e ditλs, ashtu qλ tλ gjesh kλnaqλsi (me shpλrblim).
    9:60. All-llahu caktoi obligim qλ lλmosha (zeqati etj.) t’ju takojnλ vetλm: tλ varfλrve (nevojtarλve), tλ ngratλve (qλ s’kanλ fare), punonjλsve (qλ e tubojnλ), atyre qλ duhet pλrfituar zemrat (tλ dobtλve nλ besim), e duhet dhλnλ edhe pλr lirim nga robλria, tλ mbyturve nλ borxhe, (luftλtarλve), nλ rrugλn e All-llahut dhe atij qλ ka mbetur nλ rrugλ. All-llahu e di gjendjen e robλrve, punon sipas urtλsisλ sλ vet.

bazat jane shenuar ne kuran dhe sic e thashe mund edhe te mbeshtetesh ne hadith, por qe eshte konform kuranit, \pra aty ku duhen numri i rekateve , mund te kerkosh per hadithin e sakte , por jo te marresh cfardo lloj hadithi e te thuash , ndalohet muzika , ndalohet fotografia, e kur dihet se ne kuran Zoti ndaloi vetem ato qe ndaloi, dhe une nuk shikoj kundi ne kuran te thuhet se ndalohet muzika apo fotografia psh,ketu kemi dale me pak fjale jasht fese se Zotit, thjesht sepse Zoti e ka sqaruar se cfare eshte e ndaluar,
    sa per shamine qe thua se eshte trashgimi ashtu si namazi, ateher po kapucet e burrave , cfare jane , jane dhe ata obligim? apo jane trashgimi. une them jane trashgimi kulturore,
    po minaret e xhamive cfare jan, ka ndonje obligim per te , apo kishte minare xhamia e pare , kur dihet se e para shtepi per t'iu falur Perendise isht Kaba, dhe ate e ndertoi abrahami, dhe Perendia thote qe , ndiqeni shembullin e Abrahamit ,
    atehere , pse Kabja nuk ka minare?
    une nuk hedh poshte te gjithe hadithet , se patjeter ka dhe vertetesi ne mes tyre , por nuk mund te bazohesh vetem ne to, pa gjykuar me pare me kuran, dmth a jane ato konform kuranit
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    nese do te pergjigjem per te gjitha keto pyetje , do me duhet nje dite te merrem me kete pune megjithate sa per namazin e kam thene se eshte e trasheguar , po ka dhe udhezim per te ne kuran ;

15:87. Ne tλ kemi dhλnλ ty shtatλ (ajete) qλ pλrsλriten (Fatiha pλrsλritet nλ rekate tλ namazit) edhe Kur’anin e madhλrueshλm.
    62:9. O ju qλ besuat, kur bλhet thirrja pλr namaz, ditλn e xhumasλ, ecni shpejtλ pλr aty ku pλrmendet All-llahu (dλgjojeni hutben, faleni namazin), e lini shitblerjen, kjo λshtλ shumλ mλ e dobishme pλr ju nλse jeni qλ e dini.
    17:78. Fale namazin kur zbret (nga zeniti) dielli, e deri nλ errλsirλn e natλs dhe duke bλrλ lutjen (namazin) e agimit. Vλrtet, lutja e agimit λshtλ e pλrcjellur.
    5:6. O ju qλ besuat! Kur doni tλ ngriheni pλr tλ falur namazin, lani fytyrat tuaja dhe duart tuaja deri nλ bλrryla; fλrkoni kokat tuaja, e kλmbλt lani deri nλ dy zogjtλ. Nλse jeni xhunubλ, atλherλ pastrohuni (lahuni)! Nλ qoftλ se jeni tλ sλmurλ, ose nλ ndonjλ udhλtim, ose ndonjλri prej jush vjen prej vendit tλ nevojλs, ose keni kontaktuar me gratλ dhe nuk gjeni ujλ, atλherλ mλsyjeni (merrni tejemum) dheun e pastλr dhe me tλ fλrkoni fytyrat dhe duart tuaja. All-llahu nuk dλshiron (me obligim pλr abdest e larje) t’ju sjellλ ndonjλ vλshtirλsi, por dλshiron t’ju pastrojλ (prej mλkatλve), t’ua plotλsojλ tλ mirλn e Tij ndaj jush e qλ t’i falλnderoheni.
    73:20. Zoti yt e di se ti dhe njλ grup i atyre qλ janλ me ty, kaloni nλ adhurim mλ pak se dy tλ tretat e natλs ose gjysmλn e saj, a njλ tλ tretλn e saj. All-llahu e di gjatλsinλ e natλs dhe tλ ditλs dhe Ai e diti qλ ju nuk do tλ mund t’i pλrmbaheni asaj, andaj u lehtλsoi juve, pra faluni duke lexuar Kur’an sa t’ju vijλ mλ lehtλ prej namazit. Ai e diti se nga ju do tλ ketλ tλ sλmurλ dhe tλ tjerλ qλ gjallλrojnλ nλpλr tokλ duke kλrkuar nga begatitλ e All-llahut, e edhe tλ tjerλ qλ luftojnλ nλ rrugλn e All-llahut, pra faluni dhe lexoni sa tλ jetλ mλ lehtλ prej tij dhe kryjeni me rregull faljen, jepeni zeqatin, huazoni (jepni sadaka) pλr hir tλ All-llahut hua tλ mirλ, se ηka tλ pλrgatitni pλr veten tuaj prej tλ mirave, atλ do ta gjeni te All-llahu edhe mλ tλ mirλ, dhe shpλrblim mλ tλ madh, e kλrkoni falje prej All-llahut, se All-llahu λshtλ mλkatfalλs, mλshirues!
    4:43. O ju qλ besuat, mos iu afroni namazit duke qenλ tλ dehur, derisa tλ dini se η’flitni, e as duke qenλ xhuhubλ (tλ papastλr) derisa tλ laheni, pλrpos kur jeni udhλtarλ. Nλse jeni tλ sλmurλ, jeni nλ ndonjλ udhλtim, ose ndonjeri prej jush vjen nga ultλsira (nevojtorja), ose keni takuar gratλ, e nuk gjeni ujλ, atλherλ mλsyjeni dheun dhe fλrkoni me tλ fytyrat dhe duart (tejemmum). All-llahu shlyen e falλ mλkatet.
    20:130. Prandaj, ti bλhu i durueshλm ndaj asaj qλ thonλ ata, dhe duke falλnderuar Zotin tλnd, falu para lindjes sλ diellit dhe para perλndimit tλ tij, falu edhe nλ orλt e natλs dhe nλ skajet e ditλs, ashtu qλ tλ gjesh kλnaqλsi (me shpλrblim).
    9:60. All-llahu caktoi obligim qλ lλmosha (zeqati etj.) t’ju takojnλ vetλm: tλ varfλrve (nevojtarλve), tλ ngratλve (qλ s’kanλ fare), punonjλsve (qλ e tubojnλ), atyre qλ duhet pλrfituar zemrat (tλ dobtλve nλ besim), e duhet dhλnλ edhe pλr lirim nga robλria, tλ mbyturve nλ borxhe, (luftλtarλve), nλ rrugλn e All-llahut dhe atij qλ ka mbetur nλ rrugλ. All-llahu e di gjendjen e robλrve, punon sipas urtλsisλ sλ vet.

bazat jane shenuar ne kuran dhe sic e thashe mund edhe te mbeshtetesh ne hadith, por qe eshte konform kuranit, \pra aty ku duhen numri i rekateve , mund te kerkosh per hadithin e sakte , por jo te marresh cfardo lloj hadithi e te thuash , ndalohet muzika , ndalohet fotografia, e kur dihet se ne kuran Zoti ndaloi vetem ato qe ndaloi, dhe une nuk shikoj kundi ne kuran te thuhet se ndalohet muzika apo fotografia psh,ketu kemi dale me pak fjale jasht fese se Zotit, thjesht sepse Zoti e ka sqaruar se cfare eshte e ndaluar,
    sa per shamine qe thua se eshte trashgimi ashtu si namazi, ateher po kapucet e burrave , cfare jane , jane dhe ata obligim? apo jane trashgimi. une them jane trashgimi kulturore,
    po minaret e xhamive cfare jan, ka ndonje obligim per te , apo kishte minare xhamia e pare , kur dihet se e para shtepi per t'iu falur Perendise isht Kaba, dhe ate e ndertoi abrahami, dhe Perendia thote qe , ndiqeni shembullin e Abrahamit ,
    atehere , pse Kabja nuk ka minare?
    une nuk hedh poshte te gjithe hadithet , se patjeter ka dhe vertetesi ne mes tyre , por nuk mund te bazohesh vetem ne to, pa gjykuar me pare me kuran, dmth a jane ato konform kuranit
    I nderuar, unë e sqarova shumë mirë kur thash se Hadithet e plotësojnë Kur'anin, asesi nuk e kundërshtojnë. Hadithi Kudsi është fjal e Zotit mirpo interpretuar nëpërmjet Muhammedit andaj Hadithet e tilla janë 100% të sakta dhe dijetarët (konsensuzi) as që mirret me vërtetësinë e tyre ngase ato janë të vërtetuara dhe konform Kur'anit, Hadithet e tjera janë temë në vete.
    Hadithi të duhet për të ditur numrin e rekateve, për të ditur sa duhet agjëruar, cilat pjesë mbulohen me shami, sa është sasia (çmimi) e zeqatit.
    P.S ti e ke parë se përveç namazit farz janë edhe namazet tjera (Sunnete) pra ato janë nga Profeti mirpo qe nuk janë obligative nga Zoti, janë namaze vullnetare.
    Hadithet klasifikohen dhe nuk merren te gjitha te sakta apo te gjitha te pasakta, si dhe vertetësia e tyre nuk kontestohet nga besimtarët e thjeshtë por nga studiusit e shkencës së hadithit që ndryshe quhen "Muhadith"
    Kushtet e Namazit janë 12 të ndara në dy grupe 6 para namazit dhe 6 gjatë namazit.
    Kushtet para Namazit janë:

1. Marrja e abdestit
    2. Të jetë i pastër trupi, rrobat dhe vendi ku do të falemi
    3. Të mbulohet aureti (për meshkujt prej kërthize e deri nën gjunjë, ndërsa për femrat tërë trupi përveç fytyrës dhe duarve)
    4. Drejtimi kah Kibla
    5. Namazi të kryhet në kohën e caktuar
    6. Vendosja për faljen e namazit

Kushtet gjatë Namazit:

1. Tekbiri fillestar
    2. Qëndrimi në këmbë
    3. Leximi i Kur'anit
    4. Përkulja në ruku
    5. Lëshimi në sexhde
    6. Qëndrimi ulur në fund të namazit

Andaj sikur të mos i kishim keto hadithe, sikur Profeti jon të mos na i sqaronte keto ne sot do të kishim shumë paqartësi dhe jo vetëm tek çështja e namazit por pothaujse në të gjitha segmentet fetare - Islame.

Çdo të mirë
    Ti je hija e Kastriotit

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Kjo puna e bartjes se uniformes fetare shum me mire ish zgjidhe me referendum (si ne Zvicer) sepse kjo eshte Demokracia edhe pse jom kunder ksaj mirpo nuk muj me dal kunder vullnetit te popullit.

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Kjo puna e bartjes se uniformes fetare shum me mire ish zgjidhe me referendum (si ne Zvicer) sepse kjo eshte Demokracia edhe pse jom kunder ksaj mirpo nuk muj me dal kunder vullnetit te popullit.
    Plotësisht pajtohna me ty, referendumi e kish zgjidh çështjen
    Ti je hija e Kastriotit

Antivirus -Llap- Maska e ardiana luzha
    Anëtarësuar
    19-11-2007
    Vendndodhja
    Ne mendjen tende!
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    hahahah edhe une jam dakorte,(Kush ka fol me vend)...pak shaka!!!
    2011*Pse të pështyjmë rrugës, kur ka njerëz që e meritojnë fytyrës ...

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Plotësisht pajtohna me ty, referendumi e kish zgjidh çështjen

Mire bre Gimche po a nime po kujton se Kosova do te qohet e te del ne referendum per 2000 persona qe kerkojn shami, qe edhe keta 2000 persona jane labil.

Per qfar arsye po na perqani muslimanet traditional me keta Neomusliman(Serb, Ruse dhe Grek) merr dhe Analizo.

Faqja 85 prej 118 FillimFillim ... 3575838485868795 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •