Close
Faqja 67 prej 118 FillimFillim ... 1757656667686977117 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 661 deri 670 prej 1175
    i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    Citim Postuar më parë nga tibar Lexo Postimin
    IllyrianPatriot, me te vertete po te pyes se a je duke e ditur se cka po shkruan?
    "Thua: A mundesh per nje moment te me pergjigjesh ne kontext juridik edhe social (harroje kuranin):
    Me c te drejte ju sillesh ti femrave sikur jan placka? Me c te drejte juridik, do martohesh me 7 gra?

ELEMENTET JO SHQIPTARE ARABE GREKE ETC NUK KANE VEND NE TROJET SHQIPTQRE"
    Keto jane fjale tua.
    Se pari, pasi me drejtohesh mua, ti nuk me njeh fare dhe nuk e di a ju sillem femrave si placka, tjetra ti nuk e di a jame fare i martuar dhe a do te martohesha me nje apo me shume gra, e te mos e caktojme numrin 7.
    Kjo eshte pergjigja ne kontekst "juridik edhe social", sic e kerkon ti.
    Thua harroje kuranin per tiu pergjigjur ketyre pyetjeve. Pra nuk u pergjigja ne baze te kuranit. Tani une po te porosis: Lexoje Kuranin e nese vetem ne nje vend e gjene ku femra trajtohet si placke dhe burri duhet te martohet me 7 gra, une do ta pranoj ate cka ti te thuash ( pra do ta pranoj edhe fene ortodokse ), por mos te harrojme me ajete origjinale.
    Nese kete nuk e gjene, kurr mos u perzi ne punet qe nuk i di.
    E dyta: elementet joshqiptare arabe greke etc nuk kane vend ne trojet shqiptare. Dakord. Por se pari ti duhet ti dalloshe elementet arabe e greke nga ato fetare.
    Deri te mesohesh ta artikulosh ate qe do ta thuash, nuk do te pergjigjem me.
    PASTAJ PSE DILNI NE PROTESTA PER TI VESHUR ME SHAMI ... PO NUK JAN PLACKA , LEJINI TE PROTESTOJNE VETE ..

une shikoje qe atje shumica ishin burra 90 % a me shume ...

ne rradhe te dyte nuk u pergigje ... thjesht me the cdo beje ti personalisht

Kurre e mbulon nje njeri me rroba vetem ti duken syte ... nuk eshte ky diskriminim ?

Si nje grua ne nje shtet demokratik mund te funksionoj si person i njete me burrat , kurre eshte e mbuluar nga kembet deri te koka ?

A nuk eshte kundra kushtetutes te shtetit qe ti banon ? Dmthn barazimi i gjinive ?

Nejse e di edhe vet ti qe ne thelb veshia e hijabit eshte diskiminim prandaj edhe nuk deshiron ta vazhdosh biseden ...

P.S nuk te thashe behu orthodox nuk me intereson , thjesht thashe behuni pak me te qyteteruar ...

ska nevoj kosova te behet si iraqu apo irani ... as njeri nuk i ka zili ato shtete ...

kete dua te them une

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Elisa Hoxha Lexo Postimin
    Po fytyra ka gojen qe eshte pjese e turpshme , femra gojen nuk e perdor vetem per buke, atehere i bie qe te mbulohet edhe goja
    Jo goja nuk konsiderohet pjesë e turpshme në Islam!
    E thashë se pjesë e turpshme (avret) konsiderohet i gjithë trupi me përjashtim të fytyres dhe duarve deri në nyje.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Gregu Lexo Postimin
    Historia po tenton te na kthehet serish. Do te vij dita qe duhet me i kapur pushket e me luftu edhe me kete dukuri banale!
    Ja njerëzit që përhapin dhe nxisin urrejtje ndër-etnike, ja njerëzit të cilët prishin tolerancen fetare.
    Po nëse je në gjendje ta kapësh pushkën, hajde të ja fillojmë unë dhe ti të parët, unë nga Muslimanët e ti nga Grekët më lehtë do ta kesh kundër 1 se sa kundë 1 900 000 Muslimanëve.
    Ti je hija e Kastriotit

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Ja njerëzit që përhapin dhe nxisin urrejtje ndër-etnike, ja njerëzit të cilët prishin tolerancen fetare.
    Po nëse je në gjendje ta kapësh pushkën, hajde të ja fillojmë unë dhe ti të parët, unë nga Muslimanët e ti nga Grekët më lehtë do ta kesh kundër 1 se sa kundë 1 900 000 Muslimanëve.

Le burr falja mos e vraj

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    O Elisa , po ti shikoi vete te dy ajetet qe i solla une me pare ne te cilat behet fjale per mbulimin e femres,
    lexoi me vemendje dhe me thuaj dhe mua se a kupton ti vete ne to ndonje detyrim per mbulimin e kokes , se dhe une nuk po e marr vesh , me duket si nje gje e ekzagjeruar , por qe ka kaluar kufijte .
    ne perkthimin e sherif ahmetit eshte perdorur fjala "shami per te mbuluar trupin"
    ne perkthimin e hasan nahit eshte perdorur fjala"pelerine per te mbuluar trupin "
    kurse nga kurani ne anglisht eshte perdorur"veshje e jashtme"

tani se ku e gjejne ata detyrimin se femra duhet te mbuloje koken une nuk e di ,
    aty ku bazohem une eshte vetem ne kuran , kjo eshte fjala e zotit e ruajtur , Zoti vete thote se Ky(kurani)eshte nje udhezim i plote), atehere cfare tjeter duam me shume perderisa eshte "i plote",
    lexoji dhe me kthe pergjigje , po spertove, thjesht dua te kuptoj se , a vetem une e shikoj keshtu , apo dhe te tjeret , se eshte per t'u cuditur se si kembengulin ne dicka qe nuk eshte e qarte , te pakten ashtu sic thone ata.
    I nderuar, me respektin më të madh për postimet e tua që kanë qenë çdoherë jo-fyese.
    Shamia me vet emrin që e ka nënkupton mbulimin e kokës, e di se kerkon argumente do t'i sjellim në vazhdim.
    Keto që i bën ti janë interpretime të lira dhe që mund t'ua ndërrosh kahjen ashtu siç deshiron vet, mirëpo realitet është më ndryshe.
    Feja Islame bazohet në 3 gjëra:
    1.) Kur'ani (si fjal e Zotit e pakontestueshme nga Muslimanët)
    2.) Hadithet (porositë Profetike të cilat klasifikohen sipas vërtetësisë së tyre)
    3.) Ulemat (Dijetarët, koncensuzi dhe vendimet e tyre)
    Për këtë kategorinë e tretë do ti them dy hadithe (porosi Profetike): "Dijetarët janë pasardhësit e Profetëve" dhe tjetra "Dijetarët janë trashegimtar të Profetëve".
    Kur'ani ndër shumë obligime na obligon edhe faljen e namazit (lutjen), mirëpo askund në Kur'an nuk cekët se si të kryhet (të zbatohet) kjo lutje, apo thënë më qartë cilat janë dispozitat (levizjet, format) e kësaj lutjeje, për ta plotësuar këtë gjë i kemi Hadithet të cilat na tregojnë se duhet 5 herë në ditë ta kryejmë namazin dhe si duhet të jetë forma e lutjes (Qendrimi në këmbë, Rukuja, Sexhdja, Qendrimi ulur etj.).
    E njëjta gjë vlen edhe për agjërimin e Ramazanit, shaminë apo edhe gjërat tjera në Islam.
    Zoti cekë në Kur'an vënien e shamisë, thotë mbi trupat e tyre (që edhe koka është pjesë e trupit) dhe nëse e kuptojmë kështu atëherë ka përqëllim tërë trupin, mirëpo për të sqaruar këtë janë hadithet të cilat tregojnë dispozitat e shamisë, andaj kur e lexon Kur'anin të këshilloj që t'i lexosh edhe Hadithet sepse Islami i ka të dyjat dhe për një Musliman nuk ka Kur'an pa Hadithe apo Hadithe pa Kur'an, nëse shkojmë në atë sistem mund t'i themi fesë çdo gjë përveç se Islam.
    Në vazhdim po ta sjell një link ku flet rreth kushteve (dispozitave) të mbulesës në Islam:

http://forumi.kurandhesunet.net/fikh...am(12837).html

Shkrimi ndoshta është pak i gjatë por shpresoj të gjesh pergjigje
    Ti je hija e Kastriotit

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Le burr falja mos e vraj
    Jo bre po njerëz katastrof, deri dje kah ik prej shkaut e grekut sot kqyr me ba luftë edhe ata kundër kujt, kundër shqiptarëve!
    Pse? se nuk mendojnë qysh mendoj unë edhe e praktikojnë fenë e vet!
    Ti je hija e Kastriotit

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    I dont want to break his bubble , po ne statistika qe jan bere ne shqiperi ne 30,000 veta rezultatet treguan qe 68 % nuk praktikonin fe , 9 % ishin katolik , 11 % orthodox , 10 % musliman , 1 % bektashi , te tjeret evangeljist etc ...

keto jan statistikat per shqiperi , po jeni te interesuar mund te postoi linkun
    Nuk besoj se ke referencë më të saktë se kjo

http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2007/90160.htm

International Religious Freedom Report 2007 - Albania

Sjell statistika nga keto departamante e jo nga forumet private, apo faqe Ateistësh
    Ti je hija e Kastriotit

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    Nuk besoj se ke referencë më të saktë se kjo

http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2007/90160.htm

International Religious Freedom Report 2007 - Albania

Sjell statistika nga keto departamante e jo nga forumet private, apo faqe Ateistësh
    hahaha e di me mire amerika per shqiperine se shqiptaret ?

Keto statistica jan te 1912es .... kan kaluar 100 vjet nga te cilat 40 + vjet shqiperia ka qene shtet ateist ...

urdhro linkun : http://www.scribd.com/doc/15738681/Feja-ne-Shqiperi1

sorry to break your bubble ....

nuk eshte bere as ne forum private as ne faqe ateistash , kjo eshte bere per llogari te shtetit shqiptar ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga IllyrianPatriot : 28-06-2010 më 12:04

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    .........................
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Une qe 40 vjet kam jetuar mes njerezve te besimit musliman dhe nuk kam pasur kurr problem dhe nuk kam akuzuar e kundershtuar gje, edhe pse nuk me pelqen ajo qe besojne, por, por te pushtohet Kosova nga kombet tjera, kjo eshte e pa pranueshme.
    Nese para 10 vitesh luftuam kunder Serbis, neser duhet te luftojm edhe kunder Arabise. Shpresoj se e kuptove filozofin e mendimit tim.
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •