I nderuar, me respektin më të madh për postimet e tua që kanë qenë çdoherë jo-fyese.
Shamia me vet emrin që e ka nënkupton mbulimin e kokës, e di se kerkon argumente do t'i sjellim në vazhdim.
Keto që i bën ti janë interpretime të lira dhe që mund t'ua ndërrosh kahjen ashtu siç deshiron vet, mirëpo realitet është më ndryshe.
Feja Islame bazohet në 3 gjëra:
1.) Kur'ani (si fjal e Zotit e pakontestueshme nga Muslimanët)
2.) Hadithet (porositë Profetike të cilat klasifikohen sipas vërtetësisë së tyre)
3.) Ulemat (Dijetarët, koncensuzi dhe vendimet e tyre)
Për këtë kategorinë e tretë do ti them dy hadithe (porosi Profetike): "Dijetarët janë pasardhësit e Profetëve" dhe tjetra "Dijetarët janë trashegimtar të Profetëve".
Kur'ani ndër shumë obligime na obligon edhe faljen e namazit (lutjen), mirëpo askund në Kur'an nuk cekët se si të kryhet (të zbatohet) kjo lutje, apo thënë më qartë cilat janë dispozitat (levizjet, format) e kësaj lutjeje, për ta plotësuar këtë gjë i kemi Hadithet të cilat na tregojnë se duhet 5 herë në ditë ta kryejmë namazin dhe si duhet të jetë forma e lutjes (Qendrimi në këmbë, Rukuja, Sexhdja, Qendrimi ulur etj.).
E njëjta gjë vlen edhe për agjërimin e Ramazanit, shaminë apo edhe gjërat tjera në Islam.
Zoti cekë në Kur'an vënien e shamisë, thotë mbi trupat e tyre (që edhe koka është pjesë e trupit) dhe nëse e kuptojmë kështu atëherë ka përqëllim tërë trupin, mirëpo për të sqaruar këtë janë hadithet të cilat tregojnë dispozitat e shamisë, andaj kur e lexon Kur'anin të këshilloj që t'i lexosh edhe Hadithet sepse Islami i ka të dyjat dhe për një Musliman nuk ka Kur'an pa Hadithe apo Hadithe pa Kur'an, nëse shkojmë në atë sistem mund t'i themi fesë çdo gjë përveç se Islam.
Në vazhdim po ta sjell një link ku flet rreth kushteve (dispozitave) të mbulesës në Islam:
http://forumi.kurandhesunet.net/fikh...am(12837).html
Shkrimi ndoshta është pak i gjatë por shpresoj të gjesh pergjigje
Krijoni Kontakt