Close
Faqja 68 prej 118 FillimFillim ... 1858666768697078 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 671 deri 680 prej 1175
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Kur dje pashë një video me thirrjet ”Lahe i lahe il-allah, Takbir , Allahu ekber ” e ca thirrje të tjera, midis Kosovës nuk desha për të besuar.

Unë mendoj se drita e kuqe është ndezur dhe kjo është një shenjë e keqe dhe ugurzezë për Kosovën.

Më pëlqeu komenti që u dha mbrëmë në RTK në lidhje me këtë, prandaj si kurrë më parë na duhet një unitet që mos të hyj në trojet tona e huaja.

Ja edhe komentin e RTK-së: http://www.youtube.com/watch?v=gxYCMJH0Zuk
    përshëndetje moderator
    ju lutem këtë temë e kam hapur si temë më vete. Nëse keni menduar se janë të njëjta ju bëj të ditur se këto 100 % janë kundër njëra tjetrës. Derisa e para është për mbajtjen e shamive nëpër shkolla, kjo është kundër kësaj.
    Atdheu kurrë nuk ka qenë më i rrezikuar.
    Nëse nuk e hapni temë më vete, ju lutem fshijeni fare.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    Citim Postuar më parë nga Gregu Lexo Postimin
    Une qe 40 vjet kam jetuar mes njerezve te besimit musliman dhe nuk kam pasur kurr problem dhe nuk kam akuzuar e kundershtuar gje, edhe pse nuk me pelqen ajo qe besojne, por, por te pushtohet Kosova nga kombet tjera, kjo eshte e pa pranueshme.
    Nese para 10 vitesh luftuam kunder Serbis, neser duhet te luftojm edhe kunder Arabise. Shpresoj se e kuptove filozofin e mendimit tim.
    kosovaret beren ate qe pikerisht donte serbi , u fanatizuan si kunderpeshe per fanatizimin fetar te serbeve edhe tani serbia thote kosova eshte per serbin si jeruzalemi per israelin ...

po c ti besh keto sjell injoranca edhe mos edukimi ...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Atdheu kurrë nuk ka qenë më i rrezikuar.
    .
    Nimeee??
    Rrezik per atdheun jeni ju minoritaret, e jo ne shumica qe e cliruam vete dhe do jetojme vete ne te.
    Shkoni nga te doni po nuk ju pelqeu atdheu i cliruar.
    Rruga e mbare ju qofte!

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    I nderuar, me respektin më të madh për postimet e tua që kanë qenë çdoherë jo-fyese.
    Shamia me vet emrin që e ka nënkupton mbulimin e kokës, e di se kerkon argumente do t'i sjellim në vazhdim.
    Keto që i bën ti janë interpretime të lira dhe që mund t'ua ndërrosh kahjen ashtu siç deshiron vet, mirëpo realitet është më ndryshe.
    Feja Islame bazohet në 3 gjëra:
    1.) Kur'ani (si fjal e Zotit e pakontestueshme nga Muslimanët)
    2.) Hadithet (porositë Profetike të cilat klasifikohen sipas vërtetësisë së tyre)
    3.) Ulemat (Dijetarët, koncensuzi dhe vendimet e tyre)
    Për këtë kategorinë e tretë do ti them dy hadithe (porosi Profetike): "Dijetarët janë pasardhësit e Profetëve" dhe tjetra "Dijetarët janë trashegimtar të Profetëve".
    Kur'ani ndër shumë obligime na obligon edhe faljen e namazit (lutjen), mirëpo askund në Kur'an nuk cekët se si të kryhet (të zbatohet) kjo lutje, apo thënë më qartë cilat janë dispozitat (levizjet, format) e kësaj lutjeje, për ta plotësuar këtë gjë i kemi Hadithet të cilat na tregojnë se duhet 5 herë në ditë ta kryejmë namazin dhe si duhet të jetë forma e lutjes (Qendrimi në këmbë, Rukuja, Sexhdja, Qendrimi ulur etj.).
    E njëjta gjë vlen edhe për agjërimin e Ramazanit, shaminë apo edhe gjërat tjera në Islam.
    Zoti cekë në Kur'an vënien e shamisë, thotë mbi trupat e tyre (që edhe koka është pjesë e trupit) dhe nëse e kuptojmë kështu atëherë ka përqëllim tërë trupin, mirëpo për të sqaruar këtë janë hadithet të cilat tregojnë dispozitat e shamisë, andaj kur e lexon Kur'anin të këshilloj që t'i lexosh edhe Hadithet sepse Islami i ka të dyjat dhe për një Musliman nuk ka Kur'an pa Hadithe apo Hadithe pa Kur'an, nëse shkojmë në atë sistem mund t'i themi fesë çdo gjë përveç se Islam.
    Në vazhdim po ta sjell një link ku flet rreth kushteve (dispozitave) të mbulesës në Islam:

http://forumi.kurandhesunet.net/fikh...am(12837).html

Shkrimi ndoshta është pak i gjatë por shpresoj të gjesh pergjigje
    fjala "shami" eshte perdorur edhe ne ajetin tjeter ku thuhet qe ;
    24:31. Thuaju edhe besimtareve tλ ndalin shikimet e tyre, t’i ruajnλ pjesλt e turpshme tλ trupit tλ tyre, tλ mos zbulojnλ stolitλ e tyre pλrveη atyre qλ janλ tλ dukshme, le tλ venλ shamitλ mbi kraharorin e tyre dhe tλ mos ua tregojnλ bukuritλ e tyre askujt pλrveη burrave tλ vet, babajve tλ vet ose babave tλ burrave tλ vet, djemve tλ vet ose djemve tλ burrave tλ vet, vλllezλrve tλ vet ose djemve tλ vλllezλrve tλ vet, apo djemve tλ motrave tλ veta, ose grave tλ tyre (qλ u pλrmendλn) dhe robλreshave, tλ cilat i kanλ nλ pronλsinλ e tyre, ose shλrbλtorλve nga meshkujt tλ cilλt nuk ndiejnλ nevojλ pλr femrat ose fλmijλt qλ nuk e kanλ arritur pjekurinλ pλr gra. Le tλ mos kλrcasin me kλmbλt e tyre pλr ta zbuluar fshehtλsinλ nga stolitλ e tyre. Pendohuni tλ gjithλ te All-llahu, o besimtarλ, nλ mλnyrλ qλ tλ gjeni shpλtim.

pra , perdoret edhe qe ,me shami te mbulojne kraharorin, pra nuk perdoret si shami koke, por si mbulese,
    thjesht per mua nuk eshte e qarte, Zoti ka thene , bazohuni te ajetet e qarta,
    sidoqofte , secili e di vete se cilen rruge duhet te ndjeke me mire,
    per mua nuk eshte keshtu, do ishte psh si ne rastin e ndalimit te mishit te derrit , ku thuhet qarte qe ndalohet dhe se eshte mekat ngrenja e tij, ose alkoli,ose gjaku etj, keto jane ajete te qarta , kurse per ato qe folem me lart nuk jane te tille te qarte,
    nuk mund te mbeshtetem ne hadithe, ku disa jane ne kundershtim me njeri-tjetrin , si psh, diku thuhet se ndalohet muzika , e diku eshte thene se Muhamedi(a.s) ka qene vete duke degjuar muzike ne nje xhami dhe kur hyri ebu bekri ai nuk e ndaloi muziken , por thjesht u ktheu shpinen valltareve,per me teper Zoti thote;
    45:11. Ky (Kur’ani) λshtλ njλ udhλrrλfyesλ i plotλ, e ata qλ nuk i pranuan ajetet e Zotit tλ tyre, i pret njλ dλnim mλ i mundimshλm.

17:9. Eshtλ e vλrtetλ se ky Kur’an udhλzon pλr atλ rrugλ qλ λshtλ mλ se e vλrteta, e besimtarλt qλ bλjnλ vepra tλ mira i pλrgλzon se ata pa dyshim do tλ kenλ shpλrblim tλ madh.
    45:20. Ky (Kur’ani) λshtλ dritλ e dijes pλr njerλz, λshtλ udhλzues e mλshirλ pλr njλ popull qλ beson bindshλm.

per mua jane te mjaftueshme keto ajete , per te qene i bindur se vetem ne kuran , mund te mbeshtetem , sepse eshte i ruajtur dhe eshte i plote,
    sa per levizjet e namazit , ato mbeten trashegim brez, pas brezi , si puna e gjuhes kombetare, pse gjuhen shqipe e kemi pasur gjithmone te shkruar , jo , por ama ne mijera vjet eshte trshguar,
    keshtu dhe levizjet e namazit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 28-06-2010 më 14:04
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Nimeee??
    Rrezik per atdheun jeni ju minoritaret, e jo ne shumica qe e cliruam vete dhe do jetojme vete ne te.
    Shkoni nga te doni po nuk ju pelqeu atdheu i cliruar.
    Rruga e mbare ju qofte!
    "jihadi" me i madh eshte ai kunder vetes.....perifrazon firma jote!
    Ndoshta do te ishte mire qe ta kuptoje sa ç'duhet kete fraze shume te bukur dhe te thelle, e pastaj nuk do t ekishe guximin te villje vrer kunder vellezerve te tu!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    "jihadi" me i madh eshte ai kunder vetes.....perifrazon firma jote!
    Ndoshta do te ishte mire qe ta kuptoje sa ç'duhet kete fraze shume te bukur dhe te thelle, e pastaj nuk do t ekishe guximin te villje vrer kunder vellezerve te tu!!
    Te pelqen? Thenie e Muhammedit a.s. eshte

Nuk po vjell vrer mbi askend, thjesht po them realitetin.
    E pe se cfare shkruante ky "vellai" ne ate citimin qe i bera??
    Dhe si te mos jete rrezik per atdheun kur mundohen ta bejne armik vellain, e te mos i permendin fare keto thirrje te armiqve te vertete te kombit qe u bene hiq me larg se sot:

Në Gazimestan, nga grupet e serbëve të pranishëm janë dëgjuar edhe parullat “shqiptaret nuk ekzistojnë”, "vritni shqiptaret"etj, ndërsa kanë mbajtur edhe flamuj dhe mbishkrime radikale.

Ndryshuar për herë të fundit nga uvejsa : 28-06-2010 më 14:43

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Te pelqen? Thenie e Muhammedit a.s. eshte

Nuk po vjell vrer mbi askend, thjesht po them realitetin.
    E pe se cfare shkruante ky "vellai" ne ate citimin qe i bera??
    Dhe si te mos jete rrezik per atdheun kur mundohen ta bejne armik vellain, e te mos i permendin fare keto thirrje te armiqve te vertete te kombit qe u bene hiq me larg se sot:

Në Gazimestan, nga grupet e serbëve të pranishëm janë dëgjuar edhe parullat “shqiptaret nuk ekzistojnë”, "vritni shqiptaret"etj, ndërsa kanë mbajtur edhe flamuj dhe mbishkrime radikale.

Shoh se nuk e paske kuptuar fare!!!Por e kisha kuptuar edhe me pare....
    Nga bie ai stani?????
    Jarigas

KETO JANE SHKRIMET KU BAZOHEN DISA SE ESHTE E DETYRUAR FEMRA TE MBAJE SHAMI;

kurse ky eshte perkthimi i sherif ahmetit;
    33:59. O ti Pejgamber, thuaju grave tua, bijave tua dhe grave tλ besimtarλve le t’i vλnλ shamitλ (mbulojλ) e veta mbi trupin e tyre, pse kjo λshtλ mλ afλr qλ ato tλ njihen (se nuk janλ rrugaηe) e tλ mos ofendohen. All-llahu fal gabimet e kaluara, Ai λshtλ mλshirues.
    kurse ky eshte perkthimi i hasan nahit;
    33:59.O Pejgamber, thuaju grave tuaja dhe vajzave tuaja dhe grave te myslimaneve qe t'a veshin pelerinen e vet. Keshtu eshte me se lehti qe te njihen ato (qe jane te ndershme) per te mos u ngacmuar.Me te vertete, Perendia eshte fales dhe meshirues.
    BEHET FJALE QE TE VISHEN E TE MOS PROVOKOJNE, E JO THESI NE KOKE SIC E PARAQESIN KETA, NUK OBLIGOHET QE FEMRA TE MBULOJE KOKEN , THJESHT TE VISHET NE MENYRE QE TE MOS PROVOKOJE , QE TE DUKET SE ESHTE E NDERSHME .
    KJO ESHTE SHREMBERIM I TE VERTETES.
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Me falni qe nderhy, por desha te bej vetemse nje pyetje:

A ka ndonje moderator human qe ta mbylle kete teme, se i doli krypa i doli.
    Ndrysho Firmën

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Ne Forumin Shqiptar ka vetem moderatore njerezore!!
    Per "humanet" shif nga ai italiani .......
    Jarigas

Faqja 68 prej 118 FillimFillim ... 1858666768697078 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •