Close
Faqja 69 prej 118 FillimFillim ... 1959676869707179 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 681 deri 690 prej 1175
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    hahaha e di me mire amerika per shqiperine se shqiptaret ?

Keto statistica jan te 1912es .... kan kaluar 100 vjet nga te cilat 40 + vjet shqiperia ka qene shtet ateist ...

urdhro linkun : http://www.scribd.com/doc/15738681/Feja-ne-Shqiperi1

sorry to break your bubble ....

nuk eshte bere as ne forum private as ne faqe ateistash , kjo eshte bere per llogari te shtetit shqiptar ...
    Departamenti Amerikan thotë se ky raport i takon vitit 2007, çudi se si për 3 vite kemi keso ndryshime radikale në shifra.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Gregu Lexo Postimin
    Une qe 40 vjet kam jetuar mes njerezve te besimit musliman dhe nuk kam pasur kurr problem dhe nuk kam akuzuar e kundershtuar gje, edhe pse nuk me pelqen ajo qe besojne, por, por te pushtohet Kosova nga kombet tjera, kjo eshte e pa pranueshme.
    Nese para 10 vitesh luftuam kunder Serbis, neser duhet te luftojm edhe kunder Arabise. Shpresoj se e kuptove filozofin e mendimit tim.
    Absolutisht do të luftojmë kundër kujt të këtë nevojë, ngase Zoti na caktoi në këtë tokë, e nuk e zgjodhem vet. Por një gjë duhet pasur parasysh luftë shqiptar-shqiptar- kurrrrrrrrrrrrrrrë nuk do të këtë harroje këtë ok?!
    Ndër shekuj kemi kultivuar tolerancën fetare andaj për X persona (që janë të pakët si nga Muslimanët si nga jo-Muslimanët) nuk do të prishet kjo tolerancë.
    Ti je hija e Kastriotit

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Shoh se nuk e paske kuptuar fare!!!Por e kisha kuptuar edhe me pare....
    Nga bie ai stani?????
    Hahahahahaha Gazimestani është në periferi të Prishtinës.
    Ti je hija e Kastriotit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    nuk ka konflikt mese kombit shqiptar, konflikt ka ne fen e poshter, ju te fes keni konflikt me gjithe boten perparimtare, e tani po doni qe ter keni konflikt edhe ne trojet shqiptare, ketu eshte problemi, te fej!

Ju fetaret duhet ti bindeni urdherave te shtetit ku jetoni, po ju fetart jeni te kqinje qe mendoni vetem per fe, dhe mendoni qe qka te thoni ju te fes duhet edhe ta realizoni, ju nuk dini qka eshte shteti dhe kombi, ju dine vetem qka eshte feja dhe Allahu ka thane keshtu..., Muhameti ka thane keshtu hamami i hyres ka thane keshtu... ! e sa leshi i arapit del e kerkon "drejta" per fe, me nise shtetet me i dhane ato te "drejta " nje dite do te kerkojn qe kurani dhe emri i Muhametit por edhe terlemja dhe shajrati perdoren ne gjdo shtepi dhe ne gjdo shtete!

Te ishin kane te mire dhe te zotet dhe te drejt ndashte, le te kerkojn te "drejta" po JO more qfar drejtsi kane keta, vetem dhune dhune nete dhe dite, kete e kane ne koke!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Qëllimi arsyeton shkakun. Shkaku mund edhe ta gjymtojë qëllimin. Pse jo, kur nëpërmjet të vërtetës trumbetohet të arrihet e pavërteta finale. Gjatë leximit të faqeve elektronike hasa në një temë “Shamia, ana tjetër e medaljes” e shkruar nga zonja e nderuar Alma Lama. Materialin e lexova shumë herë, më pëlqeu radhitja e shkronjave, por ajo që nuk munda dot ta kuptoja ishte bërthama e shkrimit. Autore e nderuar (nuk kam idenë se kush jeni, as që do të lodhem me të) mua më intereson vetëm mendimi i krijimtarit, në rastin konkret mendimi i zonjës Alma. E nderuara, shkrimi juaj ishte një analizë, sintezë apo përshkrim i Sabiljes apo i prizrenases fiktive? Fillimisht mendoj se keni bërë disa lëshime, nuk do të thosha gabime. E para, diku në një rresht figuron fjala “devotshmëri”, sinqerisht u them se nuk e kuptova fjalën, nëse e keni fjalën për “devotshmëri”, atëherë në rregull, nëse nuk është ai kuptim ju lutem më tregoni se ç’kuptim ka fjala “devotshmëri”? E dyta, besimtarë mysliman - kërkoj ndjesë, por fare nuk e kuptoj se cilit religjion i takojnë këta besimtarë, sipas të dhënave mbi religjionet botërore nuk hasa në ndonjë fe e cila quhet fe myslimane. Mendoj se e keni fjalën për besimtarë të fesë Islame. Nga fakti se mysliman merr statusin personi i cili i nënshtrohet rregullave apo formulave Islame. Shpresoj se këtë lëshim e keni bërë pa qëllim. E treta, diku në shkrim hasa fjalën “fanatizëm” si e definoni termin fanatizëm, mesa e kuptova personi i cili zbaton rregullat Islame në mënyrë partikulare u quaka fanatik, gabim e keni ju edhe bashkëmendimtarët tuaj. Kjo ishte një pasqyrë e lëshimeve tuaja. Tani nuk do të merrem me trillime, ndonëse njihja një vajzë apo të njëjtë, mendoj se një mbirje e tregimi të tillë nuk pinë ujë tek lexuesi, e aq më pak të plasohet si një argument përkrahjeje apo sulmi. Dua të radhis disa shkronja, duke tentuar e menduar se janë në adresë të duhur: Islami synon formimin e shoqërisë së shëndosh, e mos të jepet mundësia dhe hapësira e epsheve, të nxiturit e epshit është anim dhe stimulim i epshit që nuk ndalet e nuk shuhet. Shikimi tradhtar, lëvizjet nxitëse, bukuria e shfaqur, trupi i zhveshur, kjo nuk është tjetër përpos epsh shtazarak që nga kjo rezulton shfrenimi. Ajo çka duket nga bukuria që lejohet të shfaqet është fytyra dhe duart, e kjo është në bazë të hadithit (thënie e Profetit tonë të fundit), ku Pejgamberi a.s i tha Esmas vajzës së Ebu Bekrit “ oj Esma, gruaja nëse arrin moshën e pjekurisë nuk i lejohet asaj t’i duket përpos kësaj e kësaj (bëri me shenjë ka fytyra dhe duart).
    Pra, mbulesa është pastërti për zemrat e besimtareve, ngase nëse nuk shikon syri, zemra nuk e kërkon mëkatin, kurse nëse e sheh syri mund ta kërkoj zemra. Për këtë shkak kur nuk sheh, është më pastër për zemrën dhe nuk mund të biesh në çorodi, ngase mbulesa i ndërpret dëshirat e atyre që i kanë zemrat e sëmura. Sidoqoftë, mbulesa sipas rregullave të Islamit paraqet një akt i cili duhet zbatuar, e pëlqejmë apo nuk e pëlqejmë, e tëra ajo është (i)relevante. Por, nëse nuk gaboj mendoj se ata të cilët nuk e përkrahin këtë rregull më së paku kanë të drejtë të flasin rreth kësaj çështjeje. Këtu ka dy zgjidhje, e merr apo i shmangesh. Për arsye se e drejtë e çdo personi është të zbaton, apo nuk mos ta zbaton. Por, ajo që nuk kapërdihet është të debatohet mbulesa, nga fakti se ai është një rregull nga Libri i Shenjtë Kur’ani. E nderuara zonja Lama ju dhe ai ministri juaj, i cili sipas fizionomisë së lapsit tuaj nuk keni erë në këtë fushë, më së paku keni të drejtë të bisedoni rreth këtij problemi. Kërkoj ndjesë, por ky do të ishte një sugjerim i adresuar ndaj personave të lartcekur!
    Të nderuar lexues, nuk dua të merrem me grupin protestues se kush ishin ata? E nderuara autore dyshoj (siç do të ishte shprehur filozofi i quajtur Aristotel) se do të kishte qenë më mirë për ju të merreni me një temë tjetër, temë kjo e cila po na ngulfat, por që nuk duam ta shohim. Tema ka të bëjë me fasadimin e muzikës shqipe. Vallë pse nuk harxhoni energjinë tuaj të dhuruar lidhje me këtë? Apo e tëra është në rregull? Vallë nuk është mëkat ndaj artit shqiptarë ajo që ndodhë me këngëtaret tona? Do të ishte më mirë t’i thoshim NDAL këngëtareve tona me lakuriqësinë e tyre të paparë. A thua nuk është kjo muzikë pa melodi dhe këngë pa tekst? Me shumë keqardhje shprehi mendimin se sot muzika shqipe shikohet, fare nuk dëgjohet. Ndyrësirat e disa këngëtarëve, vallë nuk janë fanatizëm, ekstremizëm e pse jo edhe helmim i rinisë sonë? Nuk ju brenë, mungesa e vullnetit për njësimin e abetares në nivel mbarëkombëtarë, nuk ju brejnë ato vajza që çdo ditë e më tepër po ju tkurret minifundi nëpër shkolla, nuk ju pengon bandizimi i shkollave në Kosovë, nuk ju pengon korruptimi i profesorëve me rastin e organizmit të mbrëmjes së maturës, ekskursionit dhe fryrja e notave. Por jo vetëm kjo, mua nuk më pëlqen një mysliman i cili e quan veten i “pari”, e ne të tjerët çfarë jemi të “dytët”?! Madje nuk më pëlqejnë as ata të cilët vishen në të bardhë, apo një motër myslimane e mbuluar me shami në kokë, duke ecur me një çamçakëz në gojë, apo me një cigare gjatë rrugës. Nuk më pëlqejnë as ata të cilët duan ta edukojnë shoqërinë me shumë qime (të pakrehura e të stërdredhuara) në fytyrë, madje as fizionomia e tyre gardorobike. Nuk më pëlqejnë as ata të cilët kryejnë ritualet fetare në një xhami, xhami kjo e cila është e mbuluar me rrjete merimangash. Këto janë disa nga problemet me të cilët duhet të merremi, e kurrsesi me cenimin e dinjitetit të vajzës shqiptaro-myslimane, siç është shamia (mbulesa).
    Një fjalë e urtë thotë: “Unë nuk do të rezistoj, gjë që nuk bartë me vete pëlqimin tim”. Por as që tentoj për t’i bindur të tillët për një gjë të tillë, nga fakti se është e drejtë e tyre ekskluzive.
    Sidoqoftë, bija, motra, nëna shqiptaro - myslimane “me shami pa shami” le të bëhet shkencëtare e pavarur!!!

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Ministri Hoxha eshte sulmuar sot nga mjekerrcjapet harape...
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Sulmohet fizikisht ministri i arsimit, Enver Hoxhaj

Prishtinë, 29 qershor - Ministri i Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Enver Hoxhaj, është sulmuar fizikisht sot afër ndërtesës së re të Qeverisë. Ngjarja ka ndodhur rreth orës 14:00 dhe kjo është konfirmuar edhe nga zyrtarë të Ministrisë dhe nga Policia e Kosovës. Kohavisioni mëson se Policia ka arrestuar personin e dyshimtë për këtë incident, por ende nuk dihen motivet e këtij sulmi ndaj ministrit Hoxhaj. /koha/
    Ti je hija e Kastriotit

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Sulmohet ministri Enver Hoxhaj

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Enver Hoxhaj është sulmuar fizikisht të martën afër ndërtesës së re të Qeverisë.

Ngjarja, sipas Policisë së Kosovës ka ndodhur rreth orës 14:00. Policia ka arrestuar personin e dyshimtë për këtë incident, por ende nuk dihen motivet e këtij sulmi ndaj ministrit Hoxhaj.

Ndërkohë, lidhur me këtë rast është prononcuar edhe MASHT-i.

Në njoftimin e kësaj ministrie thuhet se me rastin e shënimit të 10 vjetorit të REC-it, - Zyra në Kosovë, që është mbajtur në ndërtesën e re të ministrive ka ndodhur një incident.

“Derisa shumica e pjesëmarrësve shërbeheshin në një koktej rasti, një person ka tentuar të sulmoi fizikisht ministrin e Arsimit, Enver Hoxhaj, me ç`rast i njëjti është penguar nga të pranishmit”, thuhet në njoftim.

Sipas Ministrisë së Arsimit, motivet e këtij akti ende nuk dihen, ndërkaq Policia e Kosovës është duke u marrë me hetimin e rastit. /Telegrafi/
    Ti je hija e Kastriotit

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Kjo deshmon qe MjekerCapet Arab nuk i dojn Shqiptaret... Vetem Arabet! dhe ja po kallxojn me Sulme ndaj kti Ministri ndaj Humoristit Cima... deshmi ma e madhe nuk ju nevojitet...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-06-2010
    Postime
    84
    Citim Postuar më parë nga dardaniAU Lexo Postimin
    Ju fetaret duhet ti bindeni urdherave te shtetit ku jetoni, po ju fetart jeni te kqinje qe mendoni vetem per fe, dhe mendoni qe qka te thoni ju te fes duhet edhe ta realizoni, ju nuk dini qka eshte shteti dhe kombi, ju dine vetem qka eshte feja dhe Allahu ka thane keshtu..........ne koke!
    ateher keta njerez qe vijn ne pushtet mos te na lepihen kur po kan nevoj per vota.isa mustafa ka pas shku edhe en xhami mi kerku votat keshtu qe kur ti kerkojsh dikujt vote doemos duhet te jesh nen urdherin e tyre............kur nje shtet eshte tiran ndaj popullit nuk duhet ta kemi obligim ti zbatojm urdherate tij...keshtu thojke edhe millosheviqi bindjuni urdherave te shtetit kete e thojke edhe enver hoxha ku i masakroi mijera shqiptar ne emer te urdherave te shtetit

Faqja 69 prej 118 FillimFillim ... 1959676869707179 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •