Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 84
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-04-2009
    Postime
    243

Lightbulb

Patriot ėshtė ai qė nė ēdo moment punon pėr vatan, pamarrėparasysh
    a ėshtė brenda apo jashtė. Kjo s'ka lidhje me patriotizėm:
    a e lėshon vendin a jo. Dihet pse e lėshon vendin njeriu. Kjo nuk ka diskutim.
    Bile, pėrkundrazi njeriu kur humb diēka e ēmon edhe mė tepėr!

Citim Postuar mė parė nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    per femijt dhe burrin, dhe prinderit qe mbase nje dite ti jap para qe dhe ti blej nje shpi ne shqiperi afer detis te kenaqen si patriote te vertete qe jan sipas definitions qe kan dhen ketu disa

amle speaking of qepa, disa ketu flasin sikur jan ne kohen e qepes
    Mqs une e kam akoma shtepine e femijerise atje, e plotesokam kushtin e adreses ne Shqiperi per t'u kualifikuar si patriote.

HoneY-BunnY √
    Anėtarėsuar
    10-10-2009
    Vendndodhja
    Mbi re...
    Postime
    2,710
    Citim Postuar mė parė nga *~Rexhina~* Lexo Postimin

amle speaking of qepa, disa ketu flasin sikur jan ne kohen e qepes
    Spaskam qene aq pa lidhje dmth
    U come 2 love not by finding the perfect person,
    but by seeing an imperfect person perfectly.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Mqs une e kam akoma shtepine e femijerise atje, e plotesokam kushtin e adreses ne Shqiperi per t'u kualifikuar si patriote.
    lol kur po lexoja listen e batos me dukej sikur po lexoja "the rules" per te aplikuar si citizenship

Citim Postuar mė parė nga aMLe Lexo Postimin
    Spaskam qene aq pa lidhje dmth
    hahhahaha lol nope
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Patriotizmi per mua ne hapjen e kesaj teme eshte dashuria per vendin tend dhe krenaria e te qenit shqiptar, ashtu si dhe mosmohimi i vlerave dhe i identitetit tim shqiptar, kalimi i gjuhes dhe kultures shqiptare te femijet e mi, etj...
    Ti i perdhos vlerat e tua qe ne momentin kur me sulmon mua me nje cinizem te pashoq duke me quajtur te paafte per te ndertuar jeten ne vendin tim konform normave te qytetarise europiane,dhe duke me zene ne goje lemoshen qe me dergon per te mbajtur frymen gjalle.Prinderit e tu nuk kane nevoje thjesht per nje kothere buke!Ata kane nevoje qe shtepite e tyre te mos rrenohen pasi ata te largohen nga kjo jete.Kane nevoje qe vendi per te cilin kane punuar,te lulezoje dhe jo te mbetet djerre,te zaptohet apo te shitet nga barbaret e zbritur nga shkrepat,te cilet ne mungesen tende,te jesh e sigurt se do pshurrin mbi varret e te pareve te tu!Ndryshimi nuk vjen duke bere rolin e spektatorit apo duke na mesuar ne distance se si te sillemi.Ndryshimi kerkon qe ju te jeni fizikisht te pranishem dhe te luftoni kunder ketyre fenomeneve te turpshme qe ndodhin ne Shqiperi.Eshte kollaj te besh moralistin por kur vjen puna per te sakrifikuar pak nga rehatia personale,jane te pakte ata qe bejne nje hap perpara,dhe patriotizem do te thote pikerisht sakrifice.Une jetoj ne Shqiperi dhe te jesh e bindur se jetoj me mungesa te medha jetesore por pavarsisht nga kjo une nuk largohem nga shtepia ime.Ty mund te te duket hipokrizi por pavarsisht mendimit tend,une po luftoj me veshtiresite qe me ofron jeta ketu me shpresen dhe bindjen se ne te ardhmen dicka do ndryshoje per mire.Nese na humbet ky besim atehere ky vend me te vertete qe ka mare fund.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    ne qe jetojm ktu patriotizmin e nxjerrim vetem kur lun kombtarja jon futboll ,vetem kaq,por ama me vjen cudi per nje gje tek ky patriotizmi jone mbase dhe nuk ka lidhje dhe shume me temen dhe dua te them pasi me ka bere cudi dhe sa here qe e kujtoj me vjen neveri,mire keta fqinjet tane greke qe kane poshteruar neve me kenge e vjersha dhe ne i shajme po kur vjen ketu greku u shtrohet tapeti i kuq sikur kush ka ardhur,kena ftyr ne apo jo ????
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    2,501
    Pse a ka mbet ndonje shqiptar diku a kan humbur krejt,a se shihni se jemi bere me keq se romet,me thoni se nuk eshte e vertet.

Te kishim qen patriot ne shqipet shum gjera sot ndryshe do ti kishna,po e dini cka jemi bith shites me falni po shumica ashtu jemi.
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Ti i perdhos vlerat e tua qe ne momentin kur me sulmon mua me nje cinizem te pashoq duke me quajtur te paafte per te ndertuar jeten ne vendin tim konform normave te qytetarise europiane,dhe duke me zene ne goje lemoshen qe me dergon per te mbajtur frymen gjalle.
    Ku e pe cinizmin ti zoteri se tani me duket se po debatoj me nje nga keta adoleshentet e FSH-se? E di qe realiteti te vret megjithate me c'duket ty nuk te pelqen ta shikosh ate ne sy.

Prinderit e tu nuk kane nevoje thjesht per nje kothere buke!
    Prinderit e mi edhe kur ishin aty nuk kishin nevoje t'u dergoja une para se e kishin xhepin plot. Prinderit e mi e kane shtepine e tyre qe te kthehen kur te duan. Prinderit e mu duan te kthehen aty ta kalojne pleqerine jo se jane keq ketu ku jane por sepse aty kane te aferm, shoke/shoqe, miq.

Ty mund te te duket hipokrizi por pavarsisht mendimit tend,une po luftoj me veshtiresite qe me ofron jeta ketu me shpresen dhe bindjen se ne te ardhmen dicka do ndryshoje per mire.Nese na humbet ky besim atehere ky vend me te vertete qe ka mare fund.
    Jam e sigurte qe nuk te qan femija ne darke per buke, ashtu sic jam e sigurte qe ma ke nje pune goxha te mire aty, dhe xhepin nuk e ke bosh.

Cfare po ben ti konkretisht per ndertimin e Shqiperise? Po jeton aty? Po punon aty? Po shkon ne kafe 3 here ne dite ku shan Salen dhe mbron Ramen?

Je zgjuar ti nje mengjes dhe te thuash sot do bej pune vullnetare qe te pastroj parkun e lagjes ku jetoj qe femijet te kene nje vend ku te luajne? Ke shkuar ke ndihmuar ne mirembajtjen e varrezave mqs na kujtove varret e te pareve? Ke shkuar ne ndonje azil pleqsh dhe sikur nje dore muhabet te besh me keta pleq? Ke bere ndonje organizim ku te mbledhesh libra dhe t'ua cosh atyre femijeve qe kane nevoje per to?

Zoteri cfare konkretisht ke bere ti per Shqiperine se ato qe permenda me siper jane gjerat me elementare?

Po bej quote dhe nje postim tjeter timin ketu, dhe po munde na trego pak se cfare ke bere ti konkretisht meqe qenkam une cinikja:

Prandaj dhe vijne ketu ne forum dhe na e tregojne ne "te huajve".
    Qeveria deshi t'ja falte nje pjese te detit Greqise, por nuk e di se ku ishin keta patriotet e medhenj ne Shqiperi se nuk mbaj mend te organizoheshin ne protesta te medha per kete gje, megjithate shkojne mbushin sheshet kur u premton Rama apo Berisha ndonje vend pune. Gjithsesi ishin me dhjetra e qindra intelektuale shqiptare qe jetojne jashte Shqiperise qe ngelen duke formosur peticione dhe kundershtuar kete akt kaq "PATRIOT" te qeverise tone ne cdo menyre qe te mundeshin. Ne jug te Shqiperise vete tjetri dhe ve shenja rruge ne gjuhen greke por nuk ngrihen keta patriotet ne Shqiperi. Keta patriotizmin e tregojne ose neper kafenera, ose neper mitingje apo greva kur jane ne interesin e tyre.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga ChuChu Lexo Postimin
    ncuk. nuk jam e denje per titullin "patriote". une e di shume mire per cilen kategori flet bato; ata jane si qinezet e china town qe nuk asimiliohen kurre.
    Nuk desha te te shquaj si patriote, aq i verber s'jam as une, por thashe se - edhe pse kinse deshe te kunderargumentosh - me ate postimin me lart rendite veten ne kete grup:

Patriotė nuk janė:

a) ata qė rrinė gjithė ditėn duke sharė Shqipėrinė dhe qė mundohen "t'u hapin sytė" shqiptarėve. Kėta tipa pėrdorin zakonisht fjali si: "shqipo hesapi", "shqiptarė kokėtrashė", "zgjohuni, o shqiptarė kokėtrashė", "populli mė i trashė i Evropės" etj.

ti ke msu naicik ongllisht pervete? Lol.
    Kam mesuar gjuhen dhe kulturen e vendit ku jetoj, nese do te dish ua mesoj ate edhe vendoreve, por kjo vec ka frenuar refuzimin tim per kulturen shqiptare. Besoj per shkak se kultura shqiptare nuk me ka refuzuar mua se pari qe t'i kthehem une pastaj asaj me refuzime prapa. Pra si femijet tit-for-tat response.

i/e regjistruar Maska e Akulli_ch
    Anėtarėsuar
    19-06-2010
    Vendndodhja
    Zürich / CH
    Postime
    188
    Historikishte emigrimi ka treguar (Patriotizem) Atdhetarizem me te fuqishem p.s nga Heroi i madhe kombetar Gjergj Kastrioti Skenderbau,Ismail Qemaili,,,,e deri tek Agim Ramadani qe mos te z'gjatem shume ne postim .

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •