Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 84
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga ChuChu Lexo Postimin
    keta jane po ata qe mezi mesojne gjuhen e vendit ku jetojne (s'kane nevoje, se flasin shqip nga mgjesi n'darke), dhe me e rendesishmja nuk kane asnje (por asnje) mik jo-shqiptar.

po njoh ca te tille Bato. Ti i quan patriote, une deri tani i kam quajtur kokegdhe. Kane mbi 10 vite ne amerike, rrine vetem me njeri-tjetrin dhe shajne amerikanet gjithe diten se jane te trashe, fizikisht dhe menderisht. Nuk ka gje se amerikanet i shohin nepermjet tv, autobuz a dyqan e se s'kane kurrfare kontakti tjeter me ta. Se fundja sic e thua dhe ti me siper, "kultura shqiptare eshte me e mire", s'kane pse ngaterrohen me kultura te tjera.

une e dua vendin tim, zakonet tona. vleresoj te mirat, ashtu sic ve dhe ne pah te keqijat, dhe budallalleqet tona. them se eshte "me e mira" kultura jone? JO, mendoj se kemi shume per te mesuar. Muzike shqiptare do doja te degjoja dhe me teper, por eshte evgjitizuar komplet keshtu qe koleksioni im eshte stakuar te albumi i 90es i Gjebrese dhe te vjetra te Irini Qirjakos. Nderkohe po degjoj muzike dhe nga bota' e jashtme' se kane plot te bukura.
    eh sa shume kemi per te mesuar....

nje 'patriot' debil, kokeforte qe kujton se i di te gjitha e nuk ka nevoje te mesoje me, i verber ndaj kulturave te tjera, nuk besoj se i duhet atdheut. shqiperia jone ka nevoje mbi te gjitha per njerez tolerante, jo ata qe degjojne muzike me cifteli akoma diku ne Philadelphia se duan te tregohen patriote.
    Hm, po ti i ofrove Batos nje shembull te gjalle per teorine e tij.
    Veten tende.

Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Patriotė janė:

a) ata qė i kanė mundėsitė pėr t'u larguar, por qė nuk duan tė largohen nga Shqipėria dhe punojnė e jetojnė atje me punė tė ndershme.
    Thjesht nga kjo nuk mund ti quash patriote. Patriote jane kur qendrojne aty per atdheun, dhe jo se jane rehat, kane familjen aty, kane nje pune te mire dhe nuk duan ta fillojne cdo gje nga fillimi. Te kesh thjesht nje vize per te dale jashte dhe pastaj asnje siguri tjeter, nuk eshte ndonje fat i madh.

Shqiperia nuk eshte me ne lufte si ne 1997 qe njerezit iknin sa u jepej rasti pa menduar fare se cfare do benin jashte shtetit. Une cuditem madje pse vijne ne Amerike njerez qe atje kane pasur pune te mira apo biznese dhe kane qene rehat. Vijne ketu dhe ankohen une kisha keshtu e ashtu dhe pastaj ketu u duhet te punojne punet me te rendomta si te gjithe ne vitet e para.

i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anėtarėsuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Nuk ka lidhje patriotizmi me vendbanimin.
    Thenje e vertet. Keshtu mendoj edhe une.
    JU NJE HAP - PUNA DY...

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    po te kthehem tani ne shqipni un do baj ma shum dam sesa mir sepse do jem ni parazit pa zanat e pa munsi per te ndihmu venin tim e veten time

un kaq gjo di qe fmit e mi nuk do rriten si amerikane ne amerike,

dhe un nuk thash qe ato qe jetojn atje jan me patriote, po dhe ato qe kan zgjedh ta kalojn jeten pergjithom jash tshqipnis nuk mund ti quj patriot
    Si rriten amerikanet? Une nuk e di cfare familjesh amerikane njeh ti por ato qe njoh une dhe jane shume, jane familje qe mbi gjithcka vene edukimin dhe perparimin e femijeve te tyre. Femijen tend e edukon ti dhe jo Amerika. Amerika ty te jep te gjitha mjetet e duhura per te rritur nje femije te suksesshem ne jete. Nese ti di se ca mjetesh ke ne dispozicion si prind dhe nese di si t'i perdoresh ato ne te miren e femijes tend, ajo eshte krejt tjeter.

Nisur nga ajo fjalia jote e fundit, arrijme perseri ne perfundimin qe banim ne Shqiperi = Patriotizem. E po mire derjans ti qenke ne rruge te mbare drejt patriotizmit, megjithate shiko se mos nderron mendje kur te lindesh nja dy femije.

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Hm, po ti i ofrove Batos nje shembull te gjalle per teorine e tij.
    Veten tende.
    ncuk. nuk jam e denje per titullin "patriote". une e di shume mire per cilen kategori flet bato; ata jane si qinezet e china town qe nuk asimiliohen kurre.

ti ke msu naicik ongllisht pervete? Lol.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Thjesht nga kjo nuk mund ti quash patriote. Patriote jane kur qendrojne aty per atdheun, dhe jo se jane rehat, kane familjen aty, kane nje pune te mire dhe nuk duan ta fillojne cdo gje nga fillimi. Te kesh thjesht nje vize per te dale jashte dhe pastaj asnje siguri tjeter, nuk eshte ndonje fat i madh.

Shqiperia nuk eshte me ne lufte si ne 1997 qe njerezit iknin sa u jepej rasti pa menduar fare se cfare do benin jashte shtetit. Une cuditem madje pse vijne ne Amerike njerez qe atje kane pasur pune te mira apo biznese dhe kane qene rehat. Vijne ketu dhe ankohen une kisha keshtu e ashtu dhe pastaj ketu u duhet te punojne punet me te rendomta si te gjithe ne vitet e para.
    as vete se kuptoj kete gje vijn doktorat ne amerike dhe punojn si cashier ne walmart, epo pike e zeze
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar mė parė nga aMLe Lexo Postimin
    Nuk eshte se e kam sh qejf qepen,ama sallata pa qepe me duket sikur nuk shkon.
    na trembe per nje sekond thash mos une ngatrrova temat

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar mė parė nga aMLe Lexo Postimin
    Nuk eshte se e kam sh qejf qepen,ama sallata pa qepe me duket sikur nuk shkon.

rexho, se ti je dhe prind tashi... per femit behen ato sakrifica.

HoneY-BunnY √
    Anėtarėsuar
    10-10-2009
    Vendndodhja
    Mbi re...
    Postime
    2,710
    Citim Postuar mė parė nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    na trembe per nje sekond thash mos une ngatrrova temat : D
    Me idene qe kisha hap temen e qepes dhe se pashe fare : D

Sa per temen,qe mos dal bllof .......mendoj se emigrantet behen me patriote prej mallit qe kane.
    Ju faleminderit
    U come 2 love not by finding the perfect person,
    but by seeing an imperfect person perfectly.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    per femijt dhe burrin, dhe prinderit qe mbase nje dite ti jap para qe dhe ti blej nje shpi ne shqiperi afer detis te kenaqen si patriote te vertete qe jan sipas definitions qe kan dhen ketu disa

amle speaking of qepa, disa ketu flasin sikur jan ne kohen e qepes

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •