keta jane po ata qe mezi mesojne gjuhen e vendit ku jetojne (s'kane nevoje, se flasin shqip nga mgjesi n'darke), dhe me e rendesishmja nuk kane asnje (por asnje) mik jo-shqiptar.
po njoh ca te tille Bato. Ti i quan patriote, une deri tani i kam quajtur kokegdhe. Kane mbi 10 vite ne amerike, rrine vetem me njeri-tjetrin dhe shajne amerikanet gjithe diten se jane te trashe, fizikisht dhe menderisht. Nuk ka gje se amerikanet i shohin nepermjet tv, autobuz a dyqan e se s'kane kurrfare kontakti tjeter me ta. Se fundja sic e thua dhe ti me siper, "kultura shqiptare eshte me e mire", s'kane pse ngaterrohen me kultura te tjera.
une e dua vendin tim, zakonet tona. vleresoj te mirat, ashtu sic ve dhe ne pah te keqijat, dhe budallalleqet tona. them se eshte "me e mira" kultura jone? JO, mendoj se kemi shume per te mesuar. Muzike shqiptare do doja te degjoja dhe me teper, por eshte evgjitizuar komplet keshtu qe koleksioni im eshte stakuar te albumi i 90es i Gjebrese dhe te vjetra te Irini Qirjakos. Nderkohe po degjoj muzike dhe nga bota' e jashtme' se kane plot te bukura.
eh sa shume kemi per te mesuar....
nje 'patriot' debil, kokeforte qe kujton se i di te gjitha e nuk ka nevoje te mesoje me, i verber ndaj kulturave te tjera, nuk besoj se i duhet atdheut.

shqiperia jone ka nevoje mbi te gjitha per njerez tolerante, jo ata qe degjojne muzike me cifteli akoma diku ne Philadelphia se duan te tregohen patriote.
Krijoni Kontakt