Close
Faqja 46 prej 126 FillimFillim ... 3644454647485696 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 451 deri 460 prej 1258
    Kam lexuar shpesh këtu ne forum që shpesh shkruhet "musliman" si p.sh. te Forumi Musliman. A nuk duhet shkruar "mysliman" në shqip?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Musliman dhe orthodhoks janë gabim.

Shkruhen mysliman dhe ortodoks.

Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Musliman dhe orthodhoks janë gabim.

Shkruhen mysliman dhe ortodoks.
    Sa do e shtoja dhe "Orthodhoks", po qenke pergjigjur per te dyja.

Do ishte mire qe administratoret e forumit ti shkruanin titujt e forumeve ne shqip.

Puna është se unë nuk u besoj shumë gërmimeve arkeologjike e sidomos kohës që thuhet se i përkasin, megjithatë, edhe po ta marrim se është siç thua ti, që në Greqi ka pasur gomarë, atëherë mund të jetë kështu
    Sipas rregullave te drejteshkrimit, emrat mashkullore qe mbarojne me "ar", ne shumes zakonisht marrin nje "ë" ne fund. (fshatar, lojtar etj.)

Mos ben perjashtim fjala "gomar"? Une e di qe e ka shumesin "gomerë".

Gjurmë në Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anëtarësuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Në luginën e dashurisë.
    Postime
    2,622
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Sipas rregullave te drejteshkrimit, emrat mashkullore qe mbarojne me "ar", ne shumes zakonisht marrin nje "ë" ne fund. (fshatar, lojtar etj.)

Po, pikërisht gomerë thuhet në shumës.

Nëse thua gomarët është njëjtë sikurse të thuash kalët lol
    Love has no limits

Dicka qe pashe te libri i drejtshkrimit qe nuk e dija se ishte rregull, ishte qe datat shkruhen me pika ne mes si p.sh. 13.06.2010 ose 15.VI.2010.

Une ne fakt keshtu i shkruaj zakonisht, po thjesht sepse duket si me moderne. Po ne paskemi qen modern qe ne 1970-en.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin

Edhe andej nga krahina ime në shumës u thuhet gomerë, po është dialektore.

Këta të fjalorit shqip elektronik kanë bërë gabim që krahas fjalëve nuk kanë vënë edhe trajtat e shquara të njëjësit dhe të shumësit, ashtu siç janë tek libri. Fatmirësisht unë e kam librin dhe po e sjell si shkruhet.

NGA FJALORI SHQIP:

GOMAR,~ I m. sh. , ~ËT. 1. Kafshë njëthundrake, me veshë të gjatë dhe me qime zakonisht të hirtë, që mbahet për ngarkesë.

Edhe andej nga krahina ime në shumës u thuhet gomerë, po është dialektore.

Këta të fjalorit shqip elektronik kanë bërë gabim që krahas fjalëve nuk kanë vënë edhe trajtat e shquara të njëjësit dhe të shumësit, ashtu siç janë tek libri. Fatmirësisht unë e kam librin dhe po e sjell si shkruhet.

NGA FJALORI SHQIP:

GOMAR,~ I m. sh. , ~ËT. 1. Kafshë njëthundrake, me veshë të gjatë dhe me qime zakonisht të hirtë, që mbahet për ngarkesë.
    Fjalor nuk kam dhe se pashe as te fjalori elektronik, po sipas atij librit te drejtshkrimit i bie te jete ashtu sic thua ti, prandaj dhe e ngrita si problem se e kam degjuar gjithmone "gomerë".

Megjithate per ate rregullin e shumesit te emrave mashkullore qe mbarojne me "ar", nuk thuhet se eshte rregull absolut. Mendova qe mos ky ishte nje nga perjashtimet. Di ndonje emer qe ben perjashtim?

¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Qendron kjo qe ka shkruar Bato, se e kontrollova edhe une. Cudi ama!

Citim Postuar më parë nga eldushka Lexo Postimin
    Qendron kjo qe ka shkruar Bato, se e kontrollova edhe une. Cudi ama!
    E besoj meqe e ka pare ne fjalor. S'e besoj se na genjen per permbajtjen e fjalorit, se nje dite mund ta blejme dhe ne dhe e kapim mat.

Faqja 46 prej 126 FillimFillim ... 3644454647485696 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •