Close
Faqja 48 prej 126 FillimFillim ... 3846474849505898 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 471 deri 480 prej 1258
    Gjurmë në Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anëtarësuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Në luginën e dashurisë.
    Postime
    2,622
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Kjo eshte gomarica qe sapo bleme. Keshtu qe tani na u bene gjithesej 30 gomarica.
    Në trajtën e shquar e merr formën gomarica
    Përshembull:
    Njëjës -gomaricë Shumës-gomarica
    gomaricë - kur shquhet -gomarica
    gomarica - kur shquhet - gomaricat

Apo jam gabim? Po më bëjnë sytë gomarica tani lol
    Love has no limits

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    "me erdhi nje gomarice ne dyqan, marshallah ishte"

Qyfo, e ke gabim por le te ta thone te tjeret.

Citim Postuar më parë nga ChuChu Lexo Postimin
    "me erdhi nje gomarice ne dyqan, marshallah ishte"

Qyfo, e ke gabim por le te ta thone te tjeret.
    E ka shpjeguar SinFoni me lart

Gomarica

njeses, e shquar
    ose
    shumes e pashquar.

Kjo eshte gomarica. (njejes, e shquar)
    Me erdhi nje gomarice. (njejes, e pashquar)

Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    gjithe emrat ne shqip ndryshojne sipas trajtes, apo te pakten te gjithe. por kur pyetet cili eshte njejesi i gomaricave, thuhet gomarice, sepse perdoret trajta e pashquar.

Sipas teje kush eshte njejes i "burra":

burre (e pashquar)
    apo burri (e shquar)

gjithe emrat ne shqip ndryshojne sipas trajtes, apo te pakten te gjithe. por kur pyetet cili eshte njejesi i gomaricave, thuhet gomarice, sepse perdoret trajta e pashquar.

Sipas teje kush eshte njejes i "burra":

burre (e pashquar)
    apo burri (e shquar)
    Mos insisto kot tani. Sigurisht qe te gjithe emrat ndryshojne sipas trajtes, por une u pergjigja per ate qe the qe gomarica nuk eshte njejes, qe ishte gabim. Edhe fjalite qe solla si shembull (Kjo eshte gomarica qe sapo bleme. Keshtu qe tani na u bene gjithesej 30 gomarica.) ishin te sakta dhe tregojne perdorimin e fjales "gomarica" ne njejes dhe shumes.

Nuk ka rregull se kush trajte perdoret. Per "burra", njejesi eshte i te njejtes trajte, keshtu qe do ishte "burre". Per "burrat" do ishte "burri".

Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Mos insisto kot tani. Sigurisht qe te gjithe emrat ndryshojne sipas trajtes, por une u pergjigja per ate qe the qe gomarica nuk eshte njejes, qe ishte gabim.
    ehuuuu labe do jesh dhe ti.

kjo ishte pergjigja ime ndaj Sinfos:
    "nje gomaricE - dy gomaricA (pra, gomaricA eshte shumes)"

sigurisht qe emrat femerore marrin A ne trajten e shquar. une nuk thashe qe gomarica nuk eshte njejes - ashtu ke dashur ta lexosh ti.

dhe ka rregull, si jo. Kur do te thuash cili eshte njejesi i nje emri, gjithmone e thua ne trajten e pashquar.

nejse, bye. kaq nga mua.

ehuuuu labe do jesh dhe ti.

kjo ishte pergjigja ime ndaj Sinfos:
    "nje gomaricE - dy gomaricA (pra, gomaricA eshte shumes)"

sigurisht qe emrat femerore marrin A ne trajten e shquar. une nuk thashe qe gomarica nuk eshte njejes - ashtu ke dashur ta lexosh ti.

dhe ka rregull, si jo. Kur do te thuash cili eshte njejesi i nje emri, gjithmone e thua ne trajten e pashquar.

nejse, bye. kaq nga mua.
    O Chuchu po insiston kot fare.

Sinfo tha Gomarica i thon ene femerore, po deshe ta them dhe ne shumes. Ti i the Gomarica eshte shumes.

Te thashe eshte edhe njejes edhe shumes, me the e ke gabim.

Te solla fjali ku ishte edhe njejes edhe shumes, me the e ke gabim.

Thua dhe s'me pelqen te insistoj kot.

Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Lol, ok, qenkemi kuptuar.
    keqkuptim qe ka ndodhur nga perdorimi i trajtave te ndryshme. une mendoja se ti thoje "gomarica" per trajte te pashquar, ti mendoje se une eleminova gomarica nga njejesi.

serisht, gjithe emrat femerore marrin A ne trajte te shquar/njejes ndaj nuk kam sesi te them qe A nuk eshte per njejes. debile - debiljA., psh, lol

dhe prape serisht, kur flitet per nr njejes, emri jepet gjithmone ne trajte pashquar.

hajde paqe e harmoni.

Dakort per tjerat, po nuk ka rregull qe perdoret e pashquara. Secili sipas qefit, ose duhet ti themi te dyja nese pyetet si eshte ne njejes. E kemi shume te komplikuar gjuhen.

Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Dakort per tjerat, po nuk ka rregull qe perdoret e pashquara. Secili sipas qefit, ose duhet ti themi te dyja nese pyetet si eshte ne njejes. E kemi shume te komplikuar gjuhen.
    SHUME e komplikuar eshte, s'me kishte vajtur mendja asnjehere te keto ndryshimet e trajtave, shumesave, etj. Kur bleva Cezar Kurtin ne Amazon (vetem ate liber gjeta per te mesuar shqip - por nuk e rekomandoj) per t'i mesuar shqip Dudos... une e di c'kam hequr t'i shpjegoja se si fjalet ndryshojne ne varesi te fjale. Ne dritare, tek dritarja, prej dritares... lol.

Aty ne liber Cezari gjithmone i referohej njejesit ne trajte te pashquar (dhe ne kllapa fut te shquaren). Pra ndaj them qe kur flitet per njejesin, perdoret e pashquara.

Nejse, kam hequr dore nga mesimi i shqipes se s'kam durim. Po je interested per te dhene ca mesime mqse je dhe ne NY, hudhu.

Faqja 48 prej 126 FillimFillim ... 3846474849505898 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •