Close

Rezultati i Sondazhit: E drejta per te zgjedhur menyren e vdkejes?!

Votues
55. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam pro dhenies se kesaj te drejte.

28 50.91%
  • Jam kunder dhenies se kesaj te drejte.

27 49.09%
Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 128
    i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    hajde goca boll me replika
    qe te dyja keni te drejte dhe nuk mund t'ja impononi me detyrim mendimin njera tjetres
    Futjuni mesimeve tani

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga broken_smile Lexo Postimin
    Flitet per te semurit ne gjendje vegjetative PERMANENTE. Kjo qe thua ti ska fare lidhje me temen.
    Edhe per to pergjigja ime mbetet e njejte.

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Edhe per to pergjigja ime mbetet e njejte.
    Ok s0ni u kuptuam

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Marya Lexo Postimin
    hajde goca boll me replika
    qe te dyja keni te drejte dhe nuk mund t'ja impononi me detyrim mendimin njera tjetres
    Futjuni mesimeve tani
    lol mire e ke po edhe gjate kohes se lire po na ndjekin mbrapa

Ok s0ni u kuptuam
    Ke ndonje gje tjeter per te folur qe ta zhgryjme deri ne fund

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Po ndaj rrezikut te abuzimit te kesaj te drejte a nuk e mendon kush ketu?

Titulli i temes eshte: Te jepet apo jo e drejta per te zgjedhur menyren e vdekjes ne gjendje semundje jo reversibel?
    Titulli i temes ne fakt eshte: "E drejta per te zgjedhur menyren e vdekjes" gje qe nuk tregon se ne cfare gjendje eshte i semuri. Gjithsesi, pak rendesi ka.

Nje prej arsyeve qe eutanazia nuk besoj se do mbrohet me ligj ne SHBA eshte sepse mendoj se do abuzohet jashte mase me te. Nuk e di nese ne Itali njerezit mund te marrin Life Insurance apo jo por ketu ne Amerike eshte dicka teper normale. Zakonisht, Life Insurance nuk ju jepet beneficiary-t qe ke zgjedhur ti nqs ti vret veten. Nqs nje vdekje e tille e bere nga mjeku nuk quhet vetevrasje, shume njerez do te zgjidhnin ate menyre vetem per kete fakt. Megjithate kjo do pasohej nga lawsuits te tera sepse kompanite e insurances nuk do ta linin me aq. Pastaj, mendo sikur burri jot (e thene ne pergjithesi kjo) mbas disa vjetesh qe ti ke qene ne nje gjendje te tille dashurohet me dike tjeter, por ne te njejten kohe ai perfiton $2 milion nga vdekja jote. Ai tashme nuk te do me dhe thote se nuk do te te shikoje me ne dhimbje prandaj me mire hiqjani tubet. Ka shume gjera ne kete mes qe kane te bejne me ethics dhe ca njerez kane me teper vlere te vdekur per disa se sa te gjalle. Prandaj eutanazia nuk eshte aq e lehte sa e beni ju. Sa e lehte eshte qe t'i marresh jeten dikujt ne ate menyre "per mos ta pare me te vuaj", aq e lehte eshte te abuzohet me te.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Jam kunder ksaj eutanazis.
    Zoti ta ka dhon jeten, leje ne ta marre prap Zoti.
    Pastaj, te vrasesh veten eshte dobsi.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Po ndaj rrezikut te abuzimit te kesaj te drejte a nuk e mendon kush ketu?
    Dakord, kjo eshte ana tjeter e medaljes. Gjithsesi mua nuk me duket nje arsyeje e mjaftueshme dhe bindese per ta ndaluar kete te drejte. Rregullat e kesaj praktike duhet te percaktohen me ligj dhe vete Ligji duhet ti denoje abuzimet.
    Asgje s eshte ideale ne kete bote.

Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Titulli i temes ne fakt eshte: "E drejta per te zgjedhur menyren e vdekjes" gje qe nuk tregon se ne cfare gjendje eshte i semuri. Gjithsesi, pak rendesi ka.

Nje prej arsyeve qe eutanazia nuk besoj se do mbrohet me ligj ne SHBA eshte sepse mendoj se do abuzohet jashte mase me te. Nuk e di nese ne Itali njerezit mund te marrin Life Insurance apo jo por ketu ne Amerike eshte dicka teper normale. Zakonisht, Life Insurance nuk ju jepet beneficiary-t qe ke zgjedhur ti nqs ti vret veten. Nqs nje vdekje e tille e bere nga mjeku nuk quhet vetevrasje, shume njerez do te zgjidhnin ate menyre vetem per kete fakt. Megjithate kjo do pasohej nga lawsuits te tera sepse kompanite e insurances nuk do ta linin me aq. Pastaj, mendo sikur burri jot (e thene ne pergjithesi kjo) mbas disa vjetesh qe ti ke qene ne nje gjendje te tille dashurohet me dike tjeter, por ne te njejten kohe ai perfiton $2 milion nga vdekja jote. Ai tashme nuk te do me dhe thote se nuk do te te shikoje me ne dhimbje prandaj me mire hiqjani tubet. Ka shume gjera ne kete mes qe kane te bejne me ethics dhe ca njerez kane me teper vlere te vdekur per disa se sa te gjalle. Prandaj eutanazia nuk eshte aq e lehte sa e beni ju. Sa e lehte eshte qe t'i marresh jeten dikujt ne ate menyre "per mos ta pare me te vuaj", aq e lehte eshte te abuzohet me te.
    Mos te flasim per Italine se ketu as qe ekziston nje ligj i qarte per dicka te tille. Shteti italian eshte laik po ne te vertete Kisha ndikon shume ne te gjitha zgjedhjet qe behen.
    Sic e thashe edhe me lart abuzimet duhet te denohen. Kur shkruaj qe duhet te jepet kjo e drejte dua te them qe personali i specializuar duhet ti permbahet teresisht direktivave te "living will" te aprovuar ne perputhje me ligjin.

Mos te flasim per Italine se ketu as qe ekziston nje ligj i qarte per dicka te tille. Shteti italian eshte laik po ne te vertete Kisha ndikon shume ne te gjitha zgjedhjet qe behen.
    Sic e thashe edhe me lart abuzimet duhet te denohen. Kur shkruaj qe duhet te jepet kjo e drejte dua te them qe personali i specializuar duhet ti permbahet teresisht direktivave te "living will" te aprovuar ne perputhje me ligjin.
    Dhe nqs nuk ka nje "living will", cfare duhet te ndodhi?

Ndaj po e theksoj qe eshte nje zone gri qe mund te jete sakte apo gabim. Gjithcka varet nga rasti ne fjale.

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Dhe nqs nuk ka nje "living will", cfare duhet te ndodhi?

Ndaj po e theksoj qe eshte nje zone gri qe mund te jete sakte apo gabim. Gjithcka varet nga rasti ne fjale.
    Nuk e di. Duhet analizuar secili rast individual dhe pastaj te vendoset. Per mua ka rendesi ekzistenca e nje ligji qe e mbron kete te drejte sepse te me ndodhte mua do ta pretendoja.

Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •