Close

Rezultati i Sondazhit: Cili eshte mendimijuaj per fajdet bankare

Votues
27. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Nuk jame dakort eshte shkaterues

14 51.85%
  • po jame dakort

12 44.44%
  • Nuk e di

1 3.70%
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 53
  1. #-9
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751

Cili është mendimi juaj për fajdet bankare? (mortgage line of cradit credit card etj)

Interesi bankar eshte ai qe sot 95% e njerzve e kane lidhur jeten. jeta pa ndihmen e bankes eshte shume e veshtir per keta.
    Njeriu do te blej dicka e ka shume te thjesh, mjafton te ket rekord te mire ne bank dhe e blen .

Ky lloj sistemi eshte shkaterues per njerzit si economik ashtu dhe psiqik

shpjegimet e shkaterimit i sqarojme me vone.

Cili eshte mendimi juaj
    Ndryshuar për herë të fundit nga Mr Zeid : 06-06-2010 më 12:52

2. #-8
    Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Eshte e thjeshte, nqs mendon se eshte shkaterruese, mos e perdor. S'ta jep njeri me zorr kredine.

3. #-7
    not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Votova: "po jam dakort"
    - Persa i perket sipermarrjes, pa ndihmen e bankave asht e vshtir(ne shumicen e rasteve e pamundur) t'fillosh nje biznes. Ka raste kur edhe biznese t'suksesshme e kan t'domosdoshme mbeshtetjen e bankes gjat veprimtarise. Sekreti qendron nese ky biznes mund te ngarkohet me nje kredi, gje qe behet duke analizu mir çdo faktor qe ndodhet brenda perimetrit financiar te biznesit. Gjithsesi, edhe bankat para se te japin borxh(me fjal te tjera banka bahet ortak me ty) ulet nga "ana jote" duke vlersu qe ky borxh ndihmon apo demton biznesin tuj.
    - Persa i perket kredise private(individuale) ktu asht ma e thjesht. Marrim shembullin qe ty t'pelqen nje shtepi qe kushton 100.000 € dhe ke t'ardhura 2.000€/muaj. Nese ti mendon qe ta blesh me lekt qe mund t'kursesh, i bie qe shpin ta gzojn fmit tu...
    Nese ti merr borxh ne banke, shijon shpin qe sot, dhe nuk hedh lek kot per qiran...
    paqen, e sjell vetem drejtsia

4. #-6
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    Citim Postuar më parë nga BOKE Lexo Postimin
    Eshte e thjeshte, nqs mendon se eshte shkaterruese, mos e perdor. S'ta jep njeri me zorr kredine.
    Ke shkruan dryshe nga ajo qe pyetet garipo

Pjyetja eshte se cili eshte mendimi jot e jo se cfar duhet te bej un

Vota ime eshte dhe mendimi im

5. #-5
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    votova gabimisht,

doja te votoja "po jam dakord qe eshte shkaterrues".

gjeja me absurde e ekonomise eshte interesi i parase,
    praktikisht edhe vete parase i jepet nje vlere ne para,
    eshte si te thuash po blej 2 dele duke paguar 3 dele.
    eshte si te thuash qe po nxjerr diçka nga asgjeja.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kinney : 06-06-2010 më 14:45
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

6. #-4
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    Citim Postuar më parë nga skender76 Lexo Postimin
    Votova: "po jam dakort"
    - Persa i perket sipermarrjes, pa ndihmen e bankave asht e vshtir(ne shumicen e rasteve e pamundur) t'fillosh nje biznes. Ka raste kur edhe biznese t'suksesshme e kan t'domosdoshme mbeshtetjen e bankes gjat veprimtarise. Sekreti qendron nese ky biznes mund te ngarkohet me nje kredi, gje qe behet duke analizu mir çdo faktor qe ndodhet brenda perimetrit financiar te biznesit. Gjithsesi, edhe bankat para se te japin borxh(me fjal te tjera banka bahet ortak me ty) ulet nga "ana jote" duke vlersu qe ky borxh ndihmon apo demton biznesin tuj.
    - Persa i perket kredise private(individuale) ktu asht ma e thjesht. Marrim shembullin qe ty t'pelqen nje shtepi qe kushton 100.000 € dhe ke t'ardhura 2.000€/muaj. Nese ti mendon qe ta blesh me lekt qe mund t'kursesh, i bie qe shpin ta gzojn fmit tu...
    Nese ti merr borxh ne banke, shijon shpin qe sot, dhe nuk hedh lek kot per qiran...
    Nero ke cekur vetem anen pozitive porse ka shume ane vegative banka nuk ulet me ty sepse do te ndohmoj, por te meson se si te punosh qe ajo te rrjepi lekuren. pra te stervit se si te jesh nje skllav modern/

sa bussinese kane shkuar Bankruptcy nga mos perballimi i interesit bankar
    sa veta kane humbur shtepit
    sa kane kaluar ne depresion
    sa kane humbur familjet
    shumica e njerzve jane ne pune deri ne oret e vona te darkes, nuk i kane femit nen kontroll, sepse banka kerkon parat ne fund te muajt ,po nuk ja dhame ajo te gllaberon shtepin dhe te hedhe ne rruge.

7. #-3
    i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    jam per po-ne e kredive
    kredia eshte drejtesia me e madhe per nje te varfer.
    kur nje person nuk gezon te drejten e kredise ai psh nuk mund te bleje dot as shtepi banimi dhe ne kete rast kur ai humbet punen apo ndahet nga gruaja atehere ai perfundon ne rruge ose burg ashtu sic kane perfunduar 2 milione francez.

8. #-2
    not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar më parë nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Nero ke cekur vetem anen pozitive porse ka shume ane vegative banka nuk ulet me ty sepse do te ndohmoj, por te meson se si te punosh qe ajo te rrjepi lekuren. pra te stervit se si te jesh nje skllav modern/

sa bussinese kane shkuar Bankruptcy nga mos perballimi i interesit bankar
    sa veta kane humbur shtepit
    sa kane kaluar ne depresion
    sa kane humbur familjet
    shumica e njerzve jane ne pune deri ne oret e vona te darkes, nuk i kane femit nen kontroll, sepse banka kerkon parat ne fund te muajt ,po nuk ja dhame ajo te gllaberon shtepin dhe te hedhe ne rruge.
    Mr Zeid, pershnetje!
    Un mora anet pozitive, se jam optimist.
    Por asht normale qe banka t'marr interes per paret qe t'jep borxh, sepse ajo jeton me kte. T'them qe sot bankat mund t'abuzojn shum pak sepse ligjet i kan len shum pak hapsir. Varet edhe tek banka, sepse ka banka e "banka".
    Me aq sa di un, problemi i kredive te shpive ka lind nga dhenia e kredive te "lehta" dmth i asht dhen kredi atyre personave qe nuk i kishin kriteret per me perfitu ket kredi.
    paqen, e sjell vetem drejtsia

9. #-1
    18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Citim Postuar më parë nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Ke shkruan dryshe nga ajo qe pyetet garipo

Pjyetja eshte se cili eshte mendimi jot e jo se cfar duhet te bej un

Vota ime eshte dhe mendimi im

Nqs do te hapesh nje teme ku te diskutojne antaret, mos jep opinion e mos i jep drejtimin qe do ti. Se eshte mire apo keq te marresh kredi, ate s'e vendos ti. Leri antaret te japin mendimin e tyre e pastaj mund te japesh edhe ti mendimin tend.

Jo cdo gje matet me mentalitetin arab. Kapish Seito?

Dhe ik meso edhe pak shqip. Lere ca kohe arabishten. Lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga BOKE : 06-06-2010 më 21:36

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •