Close

Rezultati i Sondazhit: Shqiptaret me cilin popull jane me te ngjashem?

Votues
240. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Malazezet

37 15.42%
  • Sllavomaqedonet

2 0.83%
  • Bullgaret

5 2.08%
  • Greket

37 15.42%
  • Rumunet

26 10.83%
  • Vllehet

26 10.83%
  • Serbet

3 1.25%
  • Boshnjaket

19 7.92%
  • Kroatet

16 6.67%
  • Italianet

69 28.75%
Faqja 34 prej 45 FillimFillim ... 24323334353644 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 331 deri 340 prej 445
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    428
    me gjermanet sepse edhe gjermanet ishin merak ne leke..,

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    FIERI89 aty ne ate text nuk kam has ne emrin IRMJ.

Po arbnoret dhe epirotet qamet athinjotet mund te flasin vete per veten dhe pse te shiten per grek apo te jan loder e grekut apo sllavit .
    Sa i perket njohurive ne kete lami se besoj se ketu kemi profesionist siq po i cilesoni ju.
    Kjo puna e menyres se analizimit te haplogrupeve dhe e kromozomeve te dna se njeriut ka filluar per her te pare nga ,,Geografik National Genetiks"me analiza te tipit te tille , nese nuk gaboj jam une ai qe ka postue nder te paret per kete menyre identifikimi te perkatsis gjegjsisht lashtesis se genit te tema piramid Yllire ne bosnje duke perkthyer punimin e Semir Osmanagiqit po ti lexo pake me shume .

KUSH ESHTE AJ PERSON QE E PASNA QUAJT MINORITAR .
    SA DI UNE NE GREQI SKA MINORITARE SE LEJON KUSHTETUTA GREKE SE PO TE KISHTE ARBNOR ,ARVANIT, QAM KAHER I KISHTE DAL FLAKA GREQIS APO KA NDONJE GJUHE TJETER DYTESORE SHTETNORE PERVEQ GREQISHTES E QE UNE NUK E KAM IDEN.
    EDHE ALI SHUKRIU ISHTE SHQIPTARE ME DO RRAHMANA KOLA ETJ TE CILET NE FAKT ISHIN TRADHTARET E KOMBIT SHQIPTARE .

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Po turqit pse nuk jane ne liste ?
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    Une them me italianet sepse,per nga e folmja dhe muhabeti te lajme e te lyejme si italianet,te kemi dhe te pasurohemi vetem ne(dhe ata),dhe nga moda me shume ndjekim moden italiane.....
    Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi

Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Po turqit pse nuk jane ne liste ?
    pse thote?si pse?clidhje kemi ne me ta pervec se fene e tyre?

me thuaj dicka berisha nuk ngjet komplet si turk ?
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Citim Postuar më parë nga lisa12 Lexo Postimin
    Une them me italianet sepse,per nga e folmja dhe muhabeti te lajme e te lyejme si italianet,te kemi dhe te pasurohemi vetem ne(dhe ata),dhe nga moda me shume ndjekim moden italiane.....
    hmmm edhe une mendoj se me ITALIANET ,GREKET ngjajme me shume nga shume pjese te karakterit edhe nga fiziku..
    po sa per moden besoj se e ke llafin per nje shifer njerez qe jetojne jashte shqiperise mundohen te ndjekin moden e tyre e jo per ata qe jetojne ne shqiperi.....
    sepse Italianet jane te lindur ne qytetin e modes edhe besoj se e kan ne gjak guston e tyre nje gje qe shumica tone akoma nuk besoj se e ka aritur
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    E po sa injorante e te mjere ka ky forum, shpresoj qe moderatoret ti fshijne ca shkrime si puna maratomak e te tjere, nuk e dijne fare qe jemi ne forumin e Antropologjise.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin

Po arbnoret dhe epirotet qamet athinjotet mund te flasin vete per veten dhe pse te shiten per grek apo te jan loder e grekut apo sllavit .
    Sa i perket njohurive ne kete lami se besoj se ketu kemi profesionist siq po i cilesoni ju.
    Kjo puna e menyres se analizimit te haplogrupeve dhe e kromozomeve te dna se njeriut ka filluar per her te pare nga ,,Geografik National Genetiks"me analiza te tipit te tille , nese nuk gaboj jam une ai qe ka postue nder te paret per kete menyre identifikimi te perkatsis gjegjsisht lashtesis se genit te tema piramid Yllire ne bosnje duke perkthyer punimin e Semir Osmanagiqit po ti lexo pake me shume .

SA DI UNE NE GREQI SKA MINORITARE SE LEJON KUSHTETUTA GREKE SE PO TE KISHTE ARBNOR ,ARVANIT, QAM KAHER I KISHTE DAL FLAKA GREQIS APO KA NDONJE GJUHE TJETER DYTESORE SHTETNORE PERVEQ GREQISHTES E QE UNE NUK E KAM IDEN.
    EDHE ALI SHUKRIU ISHTE SHQIPTARE ME DO RRAHMANA KOLA ETJ TE CILET NE FAKT ISHIN TRADHTARET E KOMBIT SHQIPTARE .
    Xh.Gashi tash nuk po te kuptoj ku po don me dal? a pyete qe sa e vertete eshte ai shkrim/studim?, si Fieri ashtu edhe une te tham qe eshte qesharake dhe propagande.

Alelet HLA nuk percaktojne origjinen e personit por haplogrupi i kromozonit X.

Aty me e forta eshte se thote qe Hebrenjet, Turqit dhe Sirianet jane mesdhetar si Maqedonet kurse greket nuk qenkan...ca don me shume detaje?, si ka mundesi ato 3 popuj me shekuj historikisht kane pasur kontakt me etiopianet dhe nuk paskan asnje influence etopianet?

Plus pretendojne qe jane te njejte me Italianet dhe Basket kur dihet qe gjenetikisht (ne baze haplogrupeve) keto dy popuj jane si nata me diten krahasim me maqedonet dhe gjithe sllavet pergjithesi.

Po pate sado pak njohuri antropologji do ta kuptosh se sa qesharake eshte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 11-06-2010 më 18:28

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga ardi ht Lexo Postimin
    ne jemi me te ngjajshem me italiante sepse dyqysh gjakin e nxeht haha

Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin

Unë kam folur me ata, edhe nuk e shesin veten për grekë. Por janë të frikësuar nga politikat shtet-terrori të Greqisë edhe NUK KANË FARE mbështetje nga shteti shqiptar.

-

Tjetër: Vetëm se ata nuk i jepet e drejta e tyre etnike, nuk do të thotë se janë grekë!

-

Vetëm shiko Gruevski-n që duhet si kinez, edhe e kupton vetë sesa serioz mund të jetë ai studim!
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    Ok me qene se kjo rubrike eshte per Antropologji qe ne fakt ka shume pak tema lidhje me kete kategori atehere e pash te arsyeshme me hap kete teme!

Nga eksperienca personale apo librave shkencore/antropologjike si mendoni Shqiptaret nga ana raciale me cilin popull jane me te perafert ? (t'i lejme anash motivet/urrejtet politike).

p.s Ne Sondash i kam futur pothuajse gjithe popujt e Evropes Jugore.
    >>> Une do pyesja, cili popull ngjan me ne mqns ka me shume mundesi qe ata te jene perzier me ne sesa ne me ta.
    > Populli shqipetar dhe gjuha shqipetare jane si ajo boja baze ne telaio pa te cilen nuk fillon piktura qe shohim sot dhe e quajme Evrope.
    La verita' ti rendera' libero!

Faqja 34 prej 45 FillimFillim ... 24323334353644 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •