Close

Rezultati i Sondazhit: Shqiptaret me cilin popull jane me te ngjashem?

Votues
240. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Malazezet

37 15.42%
  • Sllavomaqedonet

2 0.83%
  • Bullgaret

5 2.08%
  • Greket

37 15.42%
  • Rumunet

26 10.83%
  • Vllehet

26 10.83%
  • Serbet

3 1.25%
  • Boshnjaket

19 7.92%
  • Kroatet

16 6.67%
  • Italianet

69 28.75%
Faqja 33 prej 45 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 445
    Nuk i pashe kund vellezerit tone Arabe ne liste

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Kete studim nuk e kan ba ne kurfar baza shtetrore per sa e e kam kuptue asgje fals nuk ka progreket e forumit le t'ja shtojn bashkangjesin emrit grek ne sondazh emrin egjiptian dhe etiopian faktet jan e qe pro grekerve nuk ju pelqen skam cka tu bej keto jan fakte qe argumentojn e saktsojn lidhshmerin historike gjenetike te danaut dhe egjiptit.
    Ate shkrim qe ke sjellur, eshte propagande e paster e fyromsllaveve ndaj grekeve.
    Dhe eshte totalisht genjeshter.

Dhe eshte fakt ne baze studimeve gjenetike jo vetem grekerit por edhe shqiptaret, italianet etj na lidhin qe parardhesit tane para 12-15.000 vjeteve kane jetuar ne Egjiptin e Lashte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 11-06-2010 më 08:11

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga SKRAPARI Lexo Postimin
    shqiperia ka qene nje vend kalimi per njerezimit keshtu qe aty i gjen te gjitha rracat. aty gjen sllave, rumun, bullgar, grek, turq, indian, iranian, hebrej etj, etj. po ti shikosh shqiptaret ata nuk jane njesoj. aty ka te shkurter, te gjate, me floke te shtrira, kacurrele, tullac, bionde, zeshkan etj, etj.
    keshtu qe ne ngjajme me te gjithe keta popujt e lindjes te cilet kane dashe te emigronin ne shekuj drejt perendimit.
    izolimi komunist krijoi ate shqiptarin tipik pa edukat, pa dinjitet, i pa ushqyer mire qe nuk ngjan me asnje rrace tjeter ne rajon.
    Cfare ka lidhje ketu gjatesia apo floket ne percaktimin e races?,

Nqs nuk e din shqiptaret jetojne ne mesdhe dhe shumica (normalisht qe kemi pasur perzierje me popuj tjere) i takojne races/fenotipit Dinarik (75-80%) qe eshte tipik per malesoret ose njerezit qe kane jetuar ne male dhe e kane marr ate formen racore.

Po ti marrim italianet dhe grekerit, keta jane shume te perzier fenotipikisht dhe jane shume heterogjen, i kane gjitha fenotipet evropiane pothuajse % te barabarta.

Ose po e marr shembull Gjermanet jane pothuajse 90% bjond por fenotipikisht jane te ndryshem dhe elementi kryesor prezent eshte fenotipi nordik, pastaj vjen fenotipi Alpine, Dinarid e me pak Baltid etj, me nje fjale dua te them qe shqiptaret jane me homogjen se gjermanet panvarisht keta te fundit ty te duken gjithe bjonde por ne pamje/race jane te perzier dhe heterogjen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 11-06-2010 më 08:25

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Gl branch k'te tekstin-materialin studimor nuk e kam mare ne forume .
    Larg jan 12-15000 mij vite eshte kohe e gjate sepse disa kan ardh para tre-katermij viteve e disa para 1000 dhe fale dyftyrsis sone qe shesim te parin e te mbramin anmikut, fale ketyre njerzve labila shqiptaret paraqiten popull i huaj ne trojet e veta, sot po keta sllav dhe po keta grek i paraqesin shqiptaret si ardhacak te kavkazit apo ndoshta neser do te dalin e te thon se ju keni ardhe nga etiopia, duhet ta bejn patjeter sepse duhet humb gjurmet e veta qe jane shume te freskta.
    Gl branch
    Kur te saktesohet dna e ADEMIT(aresit vdekatar )do ta zbuloni se me cilin popull ne shqiptaret jemi me te aferm sepse Evja e ka pas livrue aren neper afrik nje kohe te gjate e ka pas ba shkrum libin deri sa erdh te ademi-aresi ku me dite se sa majmunat kan hedh far ne are .
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 11-06-2010 më 11:19

i/e regjistruar Maska e Dr1s3ru
    Anëtarësuar
    08-06-2010
    Postime
    51
    As një popull nuk i ngjan shiptarve....

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Kete studim nuk e kan ba ne kurfar baza shtetrore per sa e e kam kuptue asgje fals nuk ka progreket e forumit le t'ja shtojn bashkangjesin emrit grek ne sondazh emrin egjiptian dhe etiopian faktet jan e qe pro grekerve nuk ju pelqen skam cka tu bej keto jan fakte qe argumentojn e saktsojn lidhshmerin historike gjenetike te danaut dhe egjiptit.
    Gash, ata muarrin arbërorët e Greqisë edhe mundohen ti nxjerrin për grekë, edhe pastaj thonë "kemi ngjashmëri me shqiptarët". Muarrin shqiptarët e krishterë të IRJM edhe mundohem ti nxjerrin si maqedonës edhe thonë "kemi ngjashmëri me shqiptarët".

Ai studim si shumë të tjerë bëhet pa baza etnie, thjesht me baza kombësie(shtetësie). Do ishte sikur të merrnim ashkalitë, ti studionim edhe pastaj të thonim "shqiptarët qenkan indian". Tek ai studim thuhet se 'maqedonësit' janë populli më i vjetër edhe të ngjashëm me popujt e tjerë, ndërsa 'grekët' janë etiopianë.

Nëse nuk di ti kuptosh disa fakte gjentike ose shkencore në përgjithësi, e ke fajin
    ti! Mos u kap me persona më të zgjuar edhe ti quash "minoritar etj."!
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,770
    Me popujt me hunde te madhe,o te ashtequajturit "hunderra".

Anëtarësuar
    08-06-2010
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Me popujt me hunde te madhe,o te ashtequajturit "hunderra".
    Jam me ty 50%
    Shiptari kshyr veq per mfal per shhprehje veq per b.then e vet.

ne jemi me te ngjajshem me italiante sepse dyqysh gjakin e nxeht haha

Anëtarësuar
    08-06-2010
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga ardi ht Lexo Postimin
    ne jemi me te ngjajshem me italiante sepse dyqysh gjakin e nxeht haha
    Qfarti bre na jena mat mir sjemi kejt gjak nxeht hahahaha

Faqja 33 prej 45 FillimFillim ... 23313233343543 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •