Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 76
    United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po tallesh apo çfare??? se leke dergohen? sa njerez njeh ti qe dergojne para apo diçka tjeter? une vetem 3-4.
    e di numrin e njerezve qe jetojne ne kete gjendje?
    ti pret te shohesh ndryshim per shkak te ketyre ndihmave???

problemi eshte se ato njerez shfrytezohen nga vendet e pasura. shfrytezohen tej mase dhe mungesa e informacionit per kete qeshtje eshte shume e madhe.
    as nuk shihet gje ne tv per lufterat civile atje.
    ndersa kur flitet per iranin per irakun apo afganistanin, edhe nese pjedhe ndonjeri e ke ne faqe te pare...

fajin kryesore per kete gjendje e ka europa dhe amerika...
    tema shume e qelluar jam dakord me ty me te vertete eshte bota e padrejte,por me intereson pse thua Amerika e ka fajin,por jo Dubai,Arabia,Kuvajti etj.sipas meje ndihma me e madhe vjen prej Amerikes gati nuk ka paket qe nuk shkruan Made in USA
    Pershendetje Admiral

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Jetojm ne nje ,,bote''qe fare nuk e meritojm,jetojm padrejtesisht!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga USA NR1 Lexo Postimin
    tema shume e qelluar jam dakord me ty me te vertete eshte bota e padrejte,por me intereson pse thua Amerika e ka fajin,por jo Dubai,Arabia,Kuvajti etj.sipas meje ndihma me e madhe vjen prej Amerikes gati nuk ka paket qe nuk shkruan Made in USA
    Pershendetje Admiral
    amerika dhe europa. pse?
    ato firmat multinazionale si coca cola dhe marlboro qe permenda me lart jane amerikane "altria". (lexoje per kuriozitet ate qe thashe ne lidhje me guinean ekuatoriale).
    kolonet qe e rrjepen afriken a ishin europiane? dhjetera luftera civile ndodhin per shkak te kufijeve idiote qe ato vendosen. europianet e ndanin afriken me thike, sikur te ishte nje torte.

armet qe i dergohen duke shkelur te gjithe traktatet ndekombetare, a i dergohen nga europianet dhe amerikanet?
    kur them europianet dhe amerikanet, nuk e kam fjalen per qeverite e vendeve...
    per firmat multinazionale. ato jane me te rendesishme se qeverite...

gjenocidi i tmerrshem ne ruanda (900.000 te vdekur per tre muaj).
    ruanda pebehet nga 85% hutu dhe 15% tutsi. (nje ndarje idiote qe e shpiken kolonet kur shkuan. gjoja per te bere klasifikime rraciale. pra se te shkonin ata, nuk ekzistonin keto ndarje).
    kur drejtonin belget atje, drejtonin se bashku me tutsit. me pakicen. dhe shtypnin hutut. ne 59 belget ja kaluan pushtetin hutuve te cilet ishin shtypur per vite me rradhe nga tutsit. keshtu ndodhi ajo qe ndodhi... normalisht askush nuk e çau by**en... (hotel ruanda eshte nje film i para ca vitesh dhe tregon vetem periudhen e gjenocidit, ta keshilloj)

po çfare kuvajti apo dubai o burre???
    ato m*t shtetesh ku drejtuesit jetojne ne mes te superluksit dhe populli nuk ka buke te haje??? nga to te presesh ndihme??? ato jane me keq se te gjithe...

ia kalofsh mire!
    Vasudhaiva Kutumbakam

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    SA e lehte eshte te gjykojme te japim mend e ti shajme.. e ndjejme veten me te forte e me te zgjuar aq sa jemi ne gjendje ti shikojme dhe me perbuzje... po ne fund te fundit dhe ne vete cfare jemi???? pedina shahu ne dore te dikujt qe zgjedh momentin e pershtatshem per sakrificen tone...i vetmi ndryshim me afrikanet; kemi pasur fatin te lindim ne kufinje te tjere..
    mgjth eshte interesante sepse kur shkon ne ambasadat e mbare botes per marrjen e vizes shqiperia eshte e rreshtuar me ato pak shtete qe bota i quan vende te botes se trete
    Ndryshuar për herë të fundit nga maryp : 01-06-2010 më 05:17
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Shume ndihma qe shkojne per vendet ne zhvillim,shperdorohen.Ne ju cojme para per te ndertuar spitale,shkolla e zhdukjen e analfabetizmit,ata blejne arme per te luftuar njeri tjetrin.Bota eshte e tille e nuk ndryshon.
    Da steh' ich nun, ich armer Tor,
    Und bin so klug als wie zuvor!

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga alem_de Lexo Postimin
    Shume ndihma qe shkojne per vendet ne zhvillim,shperdorohen.Ne ju cojme para per te ndertuar spitale,shkolla e zhdukjen e analfabetizmit,ata blejne arme per te luftuar njeri tjetrin.Bota eshte e tille e nuk ndryshon.
    gjendja eshte shume me komplekse se ajo qe mendon ti.
    ku blejne arme??? ky shte problemi...
    diamantet qe blihen ne afrike, nuk paguhen me para, por paguhen me arme.
    ka traktate nderkombetare qe e ndalojne shitjen e armeve neper afrike...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Ata qe duan te blejne arme gjejne rruge te terthorta edhe pse ka traktate qe e ndalojne blerjen e armeve.

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Ata qe duan te blejne arme gjejne rruge te terthorta edhe pse ka traktate qe e ndalojne blerjen e armeve.
    atyre i shkojne armet te shtepia, ti thua rruge te terthorta...

eshte perendimi qe ka vene ne pushtet shume diktatore qe po masakrojne popullin atje.
    kur them perendimi nuk e kam fjalen per qeverite europiane dhe amerikane. e kam fjalen per multinacionalet......
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Po nte mos jete perendimi,atje do te kishte Diktatura me shekuj me rradhe si ne Shqiperi.Te persh.miku im se do ik ne pune.

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Po nte mos jete perendimi,atje do te kishte Diktatura me shekuj me rradhe si ne Shqiperi.Te persh.miku im se do ik ne pune.
    Alemo sikur te mos kishte vajtur perendimi atje, per ti shfrytezuar ne maksimun dhe per ti kthyer ne skllave e per ti lene te vdesin per copen e bukes, mbase ata mund te ishin akoma primitive por te pakten nuk do vinin te shfrytezuar nga te tjeret qe bejne gjasme sikur po i ndihmojne
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •