Te kuptoj ku e ke fjalen. Por e gjitha kjo... pra Ne, veprat tona, historia jone e gjithcka tjeter, ne univers eshte thjeshte e parendesishme... krejtesisht e paperfillshme.
http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=80335
Te kuptoj ku e ke fjalen. Por e gjitha kjo... pra Ne, veprat tona, historia jone e gjithcka tjeter, ne univers eshte thjeshte e parendesishme... krejtesisht e paperfillshme.
http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=80335
Nisuni edhe behuni realiste. Ne parim e thene kjo, i bie qe njerezit qe te kene standarte te larte jetese nuk duhet te jetojne ne vende te mbipopulluara. Perse? Po faktor i thjeshte qe nis me gjendjen ekonomike e perfundon ne principin baze jetesor qe eshte hapesira ne dispozicion. Edhe ai xhaxhi Darwin-i e ka shprehur qe ne fillimet e studimeve te kryera mbi evolucion qe ekziston nje lufte per mbijetese, bizelja me e bukur, me e zgjuar, me dinake perballon kushtet qe i ofrohen per jetese.
E marrim ne ekstrem: jetoni ne nje ishull pa ushqime te mjaftueshme per me shume se 1 person dhe ekzistoni perpara dilehmes se cili nga dy personat ne ate ishull do duhet te jetoje, ju apo miku juaj me i mire. Zgjedhja cila do qe? Gjithmone e shprehur ne parim.
Nuk besoj se altruizmit i gati te gjitheve ne do arrinte ne ate cak sa te linte dike te jetonte e preferonte te vdiste vete. Jane instiktet e cdo qenieje te luftoje per ekzistence.
Fakti qe ekzistojne organizata qe jane ne ndihme te rrjeteve shoqerore me pak te zhvilluara natyrisht qe eshte gje e mire. Por realiteti eshte i tille, qe ne shoqerine qe jetojme ekziston pabarazi qofte ne kushte jetese, qofte ne range shoqerore, kudo.
Lufte per mbijetese nuk quhet me kot! Apo ju idealistet e shihni ndryshe kete aspekt?
Kjo goca lart me kujtoi nje pjese filmi..
Where you see Hell, I see a spellbinding sense of purpose. I see the value of keeping your eye on the ball. When a bride slips the ring on her finger, when a businessman lays his hands on a Rolex, when a rapper gets a shiny new tooth, this is that cost, Mr. Beck, my horror for their beauty, my Hell for their little slice of Heaven. That's just a simple fact of life.
Behet fjale per filmin "Welcome to the Jungle" .
Ne vete e bejm kte bote kshu sic eshte, ne i bejm vete te vuajn ata njerez, ju marrim te gjitha pasurite e tokes qe kan, edhe nga ana tjeter ju dergojme nje pako biskota ne shenje ndihme humanitare.
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
MOOOOOOS! C'ndodhi? U hodhe dhe nuk vdiqe?
Ma merr mendja. S'e ha dreqi gjene e vet...
Oooooo! Sa frike, sa frike!
Trimi pas tastjeres do me perdore si lecke kembesh...
Gjynah qe nuk e kane menduar si ti ato prinderit e tu.
Qe jemi bere shume ne kete bote. Keshtu nuk do te te kishin bere fare.
Ej! Nuk je akoma vone! Mund te permiresosh perseri planetin!
Nje litar ne fyt nuk eshte keq. Ose provo nga kati i 8-te kete rradhe.
Mund te jeshe me me fat!
Si nuk e coj mendjen dhe ti. Sa here merzitem, jam si tip e drepresuar, fap me kujtohet dhe bota e trete. Aty me ndryshon vizioni qe kam per jeten, marr fuqi. Marr kurajo. Jeta do ndryshoj, mos bej kshu i them vetes- se ka njerez akoma me keq. Edhe kur bej pazarin tani, ble sa me pak. Nuk shperderoj ushqime kot e me kot.
Aman, skemi gje ne dore ne ore derebardhe. Ja ate qe kisha e kam bere. Me kete rast kam fillu me save money, money , money. lol
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
MOOS!!! As kati i 8-te nuk punoi?
Po shkruaj nga telefoni. Jo nga laptopi.
HAHHAHA! Ti qenke me probleme. Kurohu ore zoteri! Mos e le veten pas dore!
Nga e di ti ke simpatizoj????
Nuk me eshte mbyllur ndonjehere profili jo. Cuditem qe ty nuk te eshte mbyllur...
Ka me pak se nje vit qe jam i regjistruar dhe per fat te mire nuk hyj shpesh te merrem me njeres me probleme mendore si ti.
Pse duhet te me mbyllin profilin? Je ti ai psikopati qe shane e fyen kedo ketu.
Ndoshta ngaqe ne jete reale je vetem nje viktime dhe kjo eshte hakmarrja jote ndaj botes...
HAHAHA!
Une them se e ben "perkthimin" jo drejte. Ata fale asaj pseudotregtie qe bejne permes punes sigurojne te ardhura. Sic ishte shitja e karakaleceve qe krijonin ne Tajlande ne nje si rezervuar artificial qe krijonin vete dhe i shisnin e eksportonin neper Europe. Kembimi ka mijevjecare qe eshte zevendesuar nga nje forme me e fryetshme qe quhet monedhe kembimi. Une nuk e shoh si shfrytezim e shoh si tregti. Cdo gje eshte kerkese-oferte!
Nuk e kuptove! Nisu nga efekti qe mund te sjelle nje mbipopullim, qofte ne kushtet ekonomike, ushqimore, hapesire per jetese, ndotje ambjenti, etj. etj. Mbipopullimi nuk ka te beje me dendesine ne rajon!
Une them se luftrat edhe shkaterrimet e vdekjet ne mase jane dicka e mire, kapur ne parim, ti si thua? Pse?
Krijoni Kontakt