Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 76
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Maryp, meqe di me shume se une si i shfrytezojne popujt e perparuar keto njerez? Ok ne kohen e skllavezimit i perdornin per pune krahu po tani? Keto njerez jane ato qe akoma besojne ne magji, qe nese femija bene gabime nuk e disiplinojne por thojne i ka ngjajtur filanit ne familje, qe vazhdojne te lahen ne lumej ku ka krokodile sepse uji ne ate lum eshte i bekuar edhe pse rrezikohet jeta e mund te vdesin, po keto njerez kur behen zgjidhjet politikane e fiton filani thojne oh yjet, dielli e zoterinj te tjere e ndihmuan. Keto qe pershkruajta te degjuara te verteta nga nje shoqe qe ka jetuar me peace corps ne South Africa per ti ndihmuar me edukimin e femijeve.
    Ato gjera qe ke ti tani jam e sigurte qe s'ti dha njeri llokum ne dore, por punove per to. Po ashtu pra situata ne Afrike apo ne Shqiperine tone qe hajdutet bejne ligj. Me ndihma nga te tjeret sdo perparojne kurre.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Mendoj qe pergjigjet me te mira dhe ate ne menyre te dokumentuar jepen ne dokumentarin e Yann Arthus-Bertrand -"HOME".
    Te gjitha pershkruhen,duke filluar nga eksploatimi i superkompanive qe iu bejne vendeve te treta.Edhe pse eshte nje dokumenta qe lidhet me shume ne pergjithesi me rrezikun qe i kanoset planetit toke,ka edhe gjera te spjeguara mire qe lidhen me kete teme.
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=125389

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    wow! ç'pyetje...

di gje per hekurin ne mauritani per shembull??? lexo pak.
    kuriozitet: atje ndodhet treni me i gjate ne bote.
    shembull tjeter banal: diamantet. çfare di per diamantet qe ju pelqejne aq shume ju femrave?
    lexo per gjenocidin ne ruanda dhe i pergjigjesh vete asaj pyetjes qe bere me lart...

ruanda: ajo qe ndodhi fale europes...
    Mjaft me lexo e s'terr lexo, ke dicka per te thene thuaje.
    Rawanda fale europes? Ok nese perfshin ketu qe nuk i ndihmuan kur u be gjenocidi, se perndryshe koken e tyre hengren me vete-veten.
    Per diamantet pervec filmit te bere nga Leonadro Dicaprio s'di gje, e kontrolluar nga te bardhet sepse ne te bardhet e blejme diamantin, luften per kontrollimin brenda per brenda te shtetit eshte e bere nga vete njerezit qe jetojne aty (sic, kuptova nga filmi dmth).

E di sa mire e ke gjetur, cdo problem te Afrikes e kane fajin Europianet.

I-Skipitari 2.0 Maska e Deusexmachina
    Anëtarësuar
    21-02-2010
    Postime
    161
    Fale injorances se perpunuar dhe mendimit teknik jane krijuar baza te pa shperngulura liberale dhe prralla idjote.

Ka shume arsye pse bota po i jep fund ndihmave nje nga kto eshte korrupsioni nen nivele mjaft te medha me gjithe perpjekjet qe behen. Levizjet "anti korruptuese" te brendshme ose te jashtme eksistojne vetem nen letra dhe shifra te fabrikuara.Lemsh i madh pa fund qe ndjek ciklin e perhershem e interesave.

P.s. per te kujtuar disa tema me ngjyre injorante qe vin sonte ne lojne serisht ku fillimin e kishin brenda shoqerise dhe me pas u explotuan nga te tjeret:
    http://en.wikipedia.org/wiki/African_slave_trade
    Ndryshuar për herë të fundit nga Deusexmachina : 31-05-2010 më 15:25
    Intellects whose desires have outstripped their understanding.
    Friedrich August von Hayek

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Maryp, meqe di me shume se une si i shfrytezojne popujt e perparuar keto njerez? Ok ne kohen e skllavezimit i perdornin per pune krahu po tani? Keto njerez jane ato qe akoma besojne ne magji, qe nese femija bene gabime nuk e disiplinojne por thojne i ka ngjajtur filanit ne familje, qe vazhdojne te lahen ne lumej ku ka krokodile sepse uji ne ate lum eshte i bekuar edhe pse rrezikohet jeta e mund te vdesin, po keto njerez kur behen zgjidhjet politikane e fiton filani thojne oh yjet, dielli e zoterinj te tjere e ndihmuan. Keto qe pershkruajta te degjuara te verteta nga nje shoqe qe ka jetuar me peace corps ne South Africa per ti ndihmuar me edukimin e femijeve.
    Ato gjera qe ke ti tani jam e sigurte qe s'ti dha njeri llokum ne dore, por punove per to. Po ashtu pra situata ne Afrike apo ne Shqiperine tone qe hajdutet bejne ligj. Me ndihma nga te tjeret sdo perparojne kurre.
    Soni unw nuk thashe qe di me shume, thashe qe eshte fakt dhe te gjithe e dime, nese ti nuk e di atehere do te thote qe qenke nder te paket, per te mos thene e vetmja..
    Ti me te vertete mendon qe skllavizimi ka mbaruar????
    eshte normale qe keta njerez besojne akoma ne magji perderisa nuk u kemi dhene mundesine te dalin nga injoranca, i intereson botes qe afrika te jetoje ne injorance, ta besoje ne kulte e magji, sepse kjo eshte menyra me e mire per ti shfrytezuar ne maksimum..pastaj ti po me flet qe afrikanet besojne ne keto gjera, po perse po shkon aq larg, ke dhe ne shqiperi plot qe besojne ne magji, besoje se zoti i ndihmon per te arritur ate qe kane, madje ke plot dhe ketu ne forum, pra qe njefare dije e kane (perderisa arrijne te perdorin pc) dhe prape besojne ne keto gjera...
    Jam shume dakort me faktin qe me ndihma (lemoshat) qe ne u japim si qenit pas darke ato nuk do te perparojne kurre, por te pakten do ishte e mire te mos i shfrytezonim
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    Ne çfare Bote jetojme?

http://www.youtube.com/watch?v=JsTu-rIWQ_0
    http://www.youtube.com/watch?v=RNK5p...eature=related

Qellimi i temes mund te jete diskutimi per:

_arsyen e kesaj gjendjeje te mjeruar,
    _roli i vendeve te zhvilluara,
    _ rendesia qe i kushtojne mediat etj, etj.
    Bota keshtu eshte e ndertuar , fatkeqesisht ka edhe mjerim .
    Jane fonde bamiresie qe kurr nuk shfrytezohen 100% per njerzit ne nevoje.

Aty ku ka mjerim , ka edhe mbi popullim !

Ps. Pamje te mjerueshme !
    Jeto sot se neser nuk i dihet

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Maryp
    Mbase sepse nuk flitet per Afriken ne US se dikam kete fakt qe te gjithe ju te tjeret dini, apo qe skllavizimi qenka gjalle akoma. Atehere pajtohem me ty qe nuk duhet te shfrytezohen.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Mjaft me lexo e s'terr lexo, ke dicka per te thene thuaje.
    Rawanda fale europes? Ok nese perfshin ketu qe nuk i ndihmuan kur u be gjenocidi, se perndryshe koken e tyre hengren me vete-veten.
    Per diamantet pervec filmit te bere nga Leonadro Dicaprio s'di gje, e kontrolluar nga te bardhet sepse ne te bardhet e blejme diamantin, luften per kontrollimin brenda per brenda te shtetit eshte e bere nga vete njerezit qe jetojne aty (sic, kuptova nga filmi dmth).

E di sa mire e ke gjetur, cdo problem te Afrikes e kane fajin Europianet.
    po nuk kam ndermend te te jap leksion une ty.
    nese deshiron te dalesh nga ajo erresira qe ndodhesh (pe kete teme e kam fjalen. nuk dua te te fyej), informohu vete...

ruanda fale europes. po. dhe nuk e kam fjalen qe nuk i ndihmoi kush gjate katastrofes.
    meso historine kur ka qene koloni. meso se kush e mori pushtetin pasi iken kolonite dhe pse.

ato vijat e drejta qe jane kufijte e afrikes, jane vendosur kur u larguan kolonet.
    duke i bere keto kufinje pa lidhje, europianet kane ndare ppuj te tere. kane lene nje pjese ne nje ane dhe nje pjese ne anen tjeter. po per kete a ke pare ndonje film???

ke pare blood diamond the kaq? ok. filmi paraqet nje pjese te rrealitetit... nuk mjafton per te arritur ne asnje perfundim...

si ai rasti i diktatorit te guinese akuatoriale ke plot neper tere afriken. diktatore te mbeshtetura nga multinacionalet perendimore.

nje pyetje: si hyjne armet ne afrike??? di gje per traktatet nderkombetare? se çfare thojne ato per shitjen e armeve ne afrike?
    ato diamantet e tu, europianet e amerikanet nuk i paguajne me para, por i paguajne me arme...
    Vasudhaiva Kutumbakam

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Admiralo, sikur do shkoje ne Afrike ti? Shkove, ushqeve ndonje andej, pastaj ec flasim si te kemi nje bote me te lumtur. lol
    po do shkoj do shkoj. mos u bej merak. vetem ato rastet qe kam gjetur jane per minimumi 3 muaj. duhet te gjej 3 muaj te lire...
    nuk eshte problemi vetem te shkosh e te ushqesh ndonje femije.
    ndihmat mund te jepen edhe nga larg.
    problem eshte ajo injoranca e madhe qe perfshine 90% te njerezve qe banojne neper europe e amerike.
    ti di ndonje gje se çfare behet andej, apo thua: "une dhe familia ime jemi mire. kujt i plasi per me gjere"?
    kujtojme se kemi halle ne... ketej vetevriten njerezit, sepse jane te stresuar.
    atje jane ne gjendje te mjeruar dhe nuk vrasin vehten...
    Vasudhaiva Kutumbakam

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    jetojme ne nje bote ku ligji i pare eshte....

NATYRAL SELECTION

kjo vlen dhe per njerezit si kafshet me te evoluara, bile ketu duket me shume ky ligj, qeni nuk e vret qenin, kurse njeriu behet dhe kanibal, pret dhe koka etc.

lufte per mbijetese, i dobeti zhduket.

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •