Close
Faqja 108 prej 110 FillimFillim ... 85898106107108109110 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,071 deri 1,080 prej 1091
    Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Mjekesi,

ta gezosh pseudonimin e ri.

Pse e nderrove?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Pra, Allahu ka nevoje per adhurim!!!!!!
    A eshte e drejte???
    Nese Allahu do kishte nevoje per adhurim atehere do ta kishte bere adhurimin detyre dhe ne xhenet(parajse) fakti qe nuk e ka bere detyre ne parajse per asnje njeri adhurimin atje tregon se Zoti ska nevoje per askend.

35:15.
    O ju njerëz, ju keni nevojë për All-llahun e All-llahu nuk ka nevojë për ju; Ai është i falënderuari.

http://www.albislam.com/kurani/Kerki...a=nuk+ka+nevoj
    "Shoku Mjekesise"

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Mjekesi,

ta gezosh pseudonimin e ri.

Pse e nderrove?
    E nderrova se shqiptaret nuk njohin dot gjinine e nje emri shkencor me gjinine e nje mashkulli.Pastaj sipas keshilles se Jarigasit eshte me mire kur ke emrin ose mbiemrin tend.
    "Shoku Mjekesise"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Nese Allahu do kishte nevoje per adhurim atehere do ta kishte bere adhurimin detyre dhe ne xhenet(parajse) fakti qe nuk e ka bere detyre ne parajse per asnje njeri adhurimin atje tregon se Zoti ska nevoje per askend.

35:15.
    O ju njerëz, ju keni nevojë për All-llahun e All-llahu nuk ka nevojë për ju; Ai është i falënderuari.
    Ngelet akoma pa pergjigje pyetja:"Perse Allahu e krijoi njeriun....ose thjesht, pse krijoi???"
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e refet
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    ....e krijoi njerezimin , vetem qe ta adhurojne.....pra, ka nevoje per adhurim, sipas logjikes se perdorur ne rastin e Birit!!!!!!Perndryshe , ç'i duhet adhurimi Atij?????
    Pershendetje edhe ty.....
    se ti a e adhuron allahun ajo eshte deshira jote e lire, nese e adhuron allahun ashtu si ka urdheruar atehere ti ke xhenetin e nese jo atehere e ke vendin ne xhenem. nese eshte ashtu si mendon ti atehere allahu te gjith njerzimin do ta kishte bere musliman. po ti je katolik e une jam musliman e ai tjetri eshte ateist etj e si kush do jape pergjigje per veti.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga refet Lexo Postimin
    se ti a e adhuron allahun ajo eshte deshira jote e lire, nese e adhuron allahun ashtu si ka urdheruar atehere ti ke xhenetin e nese jo atehere e ke vendin ne xhenem. nese eshte ashtu si mendon ti atehere allahu te gjith njerzimin do ta kishte bere musliman. po ti je katolik e une jam musliman e ai tjetri eshte ateist etj e si kush do jape pergjigje per veti.
    Drejt i dashur, por....ciles pyetje i je pergjigjur?????
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e refet
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    Drejt i dashur, por....ciles pyetje i je pergjigjur?????
    jarigas kjo don te thote se njerzit i kam krijuar te me adhurojne don te thote ti kryejme urdherat e allahut, jo se ai adhurim i duhet allahut xh .sh. por me kte adhurim na si musliman e tregojme se vetem zoti duhet te adhurohet pa mos me i ba shok.e nese i bajme shok e ortak zotit atehere kjo nuk eshte nga islami.pershendetje

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-12-2008
    Postime
    146
    Ngelet akoma pa pergjigje pyetja:"Perse Allahu e krijoi njeriun....ose thjesht, pse krijoi???"

thjesht per ta adhuru ate All-llahun eshte ajet kuranor..........

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga refet Lexo Postimin
    jarigas kjo don te thote se njerzit i kam krijuar te me adhurojne don te thote ti kryejme urdherat e allahut, jo se ai adhurim i duhet allahut xh .sh. ........pershendetje
    Pse i beri njerezit qe ta adhurojne,nese nuk ka nevoje per adhurim???
    Pse e krijoi njeriun qe ta adhuroje, perderisa nuk ka nevoje as per njerine e as per adhurimin???

Citim Postuar më parë nga abdulazizi Lexo Postimin
    thjesht per ta adhuru ate All-llahun eshte ajet kuranor..........
    Vlen e njejta pyetje!!!!!!!
    Jarigas

Pershendetje sofra!

Shpresoj se jam e mireseardhur ne kete konak, erdha ne mesin tuaj sepse kam nevoje nga ju te me jepni ca spjegime.
    Nuk kam kohe te germoj ne internet vete, prandaj e hedh pyetjen ketu me shprese se ndonjeri prej jush mund te me jape informacione te sakta dhe mundesisht jo aq te gjata (s'kam kohe te lexoj "romane" sepse informacionet me duhen per sa me shpejte)

Ju lus te me shkruani cdogje qe dini rreth krishtereve Adventiste, si e perceptojne dhe praktikojne besimin e tyre, si konsiderohen nga te krishteret e tjere (katoliket , ortodokset dhe protestantet) si sekte/heretike apo vellezer/motra ne besim, ritet fetare te tyre etj etj?

Te vetmen gje qe morra vesht rreth tyre ishte se i permbaheshin edhe Dhijates se Vjeter, refuzonin mishin e derrit, alkoholin, dite feste javore e paskan te shtunen (sabath siq e kan cifutet) dhe jo te diellen.

Ju falenderoj paraprakisht dhe jam mirenjohese per mundin tuaj

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •