Close
Faqja 58 prej 110 FillimFillim ... 848565758596068108 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 571 deri 580 prej 1091
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Pse mos e besosh?

Ja me thuaj, ne kohe te turqve apo ne kohe te komunizmit, nje qe persekutohej sepse mbante kryqin, a nuk persekutohej per Krishtin?
    Ky është rast tjetër. Në fakt një që persekutohej se mbante kryqin, në thelb persekutohej për besimin e tij në Krisht, ashtu siç janë persekutuar të tjerë në regjime komuniste të vendeve të tjera të krishterë që nuk mbanin kryq, por që predikonin Krishtin pa marrë parasysh rreziqet.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    I gjithe riti i hedhjes se kryqit ne uje ka ne qender pagezimin e Krishtit dhe misionin shpetimtar te tij.
    Ajo që vë re unë tek ju është se ju vazhdoni akoma me hije dhe ikona për të treguar realitetin, në një kohë që këto i përkisnin Dh.V. Por kur erdhi Krishti që ishte vetë Realiteti, ne na u zbulua ai, që deri dikur jepej me ikona të ndryshme. Tashmë nuk kemi nevojë për ikona dhe hije, pasi velloja është hequr dhe na është zbuluar vetë Krishti.

Ndërsa ju e vazhdoni akoma këtë!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nuk eshte rast tjeter. Sepse ne te dyja rastet kryqi dhe kapja apo mbajtja e tij presupozon identifikimin me te kryqezuarin, Krishtin.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Psh, te thuash se, me baze biblen, nuk i lutem Birit dhe Frymes se Shenjte, por vetem Atit, sic ben moderatori i forumit protestant Peniel, eshte heretike.

Apo jo, Marcus1?

Dhe para se te vijosh ne pergjigjet perkatese, nuk i je pergjigjur kuotes!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Psh, te thuash se, me baze biblen, nuk i lutem Birit dhe Frymes se Shenjte, por vetem Atit, sic ben moderatori i forumit protestant Peniel, eshte heretike.

Apo jo, Marcus1?
    Dhe para se te vijosh ne pergjigjet perkatese, nuk i je pergjigjur kuotes!
    Atëhere, nuk e di se çfarë ka thënë ekzaktësisht Penieli, por edhe këtu nuk shoh se përbën ndonjë problem, pasi nuk është se ai thotë se nuk beson në Trinitetin. Po të thoshte një gjë të tillë, atëhere do isha dakort me ty.

Ai me sa duket i lutet Atit, në emër të Jezu Krishtit. Ku është e keqja këtu?

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Nuk eshte rast tjeter. Sepse ne te dyja rastet kryqi dhe kapja apo mbajtja e tij presupozon identifikimin me te kryqezuarin, Krishtin.
    Ka ndryshim të madh biles. Në rastin e parë ju shfaqni ritualin e hedhjes e kryqit si diçka frymore dhe në rastin tjetër, Perëndia përdor kryqin gjatë shpëtimit të një njeriu, për ta sjellë pranë Tij në një rrethanë që Ai vetë e përcakton, dhe në rastin tjetër, e përdor për ta sprovuar besimtarin në vështirësi.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga marcus
    Por më thuaj me sinqerititet, cilat janë motivet e atyre që hidhen për të kapur kryqin. Si mendon ti?
    As ti nuk i je përgjigjur kësaj pyetjes sime!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    As ti nuk i je përgjigjur kësaj pyetjes sime!

Ne shpjegimin-pergjigje qe une i kam dhene tulipaneros qe me eshte drejtuar me pyetje personalisht, dhe se ciles pergjigje luanifrymor i nderhyn me nje koment alabak, e kam dhene pergjigjen qe do ti.

Ne rast se ndonje apo qofte edhe shume nga hedhesit do ta korruptonin motivin me motive te tjera, kjo mbetet pergjegjesia e tyre individuale, pa cenuar ritin.

Tashti pres pergjigje prej teje.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ne shpjegimin-pergjigje qe une i kam dhene tulipaneros qe me eshte drejtuar me pyetje personalisht, dhe se ciles pergjigje luanifrymor i nderhyn me nje koment alabak, e kam dhene pergjigjen qe do ti.

Tashti pres pergjigje prej teje.
    Unë akoma pres një përgjigje prej teje dhe pyetja ime është e sinqertë.

Nuk kuptoj tani se çfarë përgjigje pret prej meje. Ku nuk të jam përgjigjur?

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ne rast se ndonje apo qofte edhe shume nga hedhesit do ta korruptonin motivin me motive te tjera, kjo mbetet pergjegjesia e tyre individuale, pa cenuar ritin.
    Më fal, tani e vura re përgjigjen tënde. Atëhere më thuaj, a nuk është përgjegjësia e priftit që t'i shpjegojë personave se pse ndodh ky rit fetar? A ndodh kjo, a bëhet pra ky shpjegim gjithmonë para se të hidhet kryqi, apo inkurajohen zhytësit në mënyrë që ata të kuptojnë se do kenë bekime të jashtme po të kapin kryqin?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •