Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 47
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Ehh medet!

Ke lloj lloj terapiash duke perfshi edhe nga mjekesia alternative (popullore) perzierje cajrash te ndryshme etj te cilet ndikojne ne pastrimin e veshkeve, e ky doktori paska rekomandu birren thua se spaska pas agje tjeter per rekomandim?

Hajt se keta justifikimet i kam mesu nga njerzit qe ju vjen mire me ngre nga ndonje gote dhe zan behane te "problemet shendetesore".

O moderator, une hapesit te temes ia sjolla nje link te nje teme te vjeter e cila permban mjafte material si nga aspekti fetar, njeashtu edhe ai mjeksor sa i perket alkoholit. Pastro te lutem temen nga dezinformimet si kjo sipra qe mund te sjellin keqkuptime tek dikush i cili ska njohuri nga feja islame. Flm.

Selam
    Vetem per info , kurr ne jete as edhe nje gote e as edhe nje gllenke se kam pi , e as qe i them dikujt me pi , se e di qe eshte e ndalume por ne raste te veqanta lejohet me pi .

Po kur ta fshish plagen me alkool a eshte e ndalume , sepse edhe ateher ka mundesi me hy alkooli ne gjak ??

Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Ja o Explorer : 2:219.
    Tė pyesin ty pėr verėn dhe bixhozin. Thuaj: "Qė tė dyja janė mėkat i madh, e ka edhe dobi nė to (tė pakta) pėr njerėz, por dėmi i tyre ėshtė mė i madh se dobia e tyre. Tė pyesin ty edhe se ē'do tė japin. Thuaj: "Tepricėn!" Kėshtu ua sqaron All-llahu juve argumentet ashtu qė tė mendoni (ēka ėshtė mirė e ēka ėshtė keq).

Ky ajet eshte ne Kur`an dhe pse te duket se eshte futkotizem por ne realitet nuk eshte .

Duhet ta kesh te qarte se kur jan shpall ajetet (kronologjine kohore) dhe ajetet qe perkufizojne kete ajet, pastaj hadithet, ixhmaja.
    Po le se kujt i flas une kur ti je deshmuar ketu si expert i tefsirit dhe hadithit dhe mohove edhe obligimin e hixhabit ne nje teme.

E perseris temen ku kush ka kohe dhe deshire, i gjen pergjegjet aty:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=82846

Lexo :
    "e ka edhe dobi nė to (tė pakta) pėr njerėz .... "
    ..... por dėmi i tyre ėshtė mė i madh se dobia e tyre.

O ti djalo (s'te theras ne Nick-un se nuk e meriton) ! Shume si kauboj sillesh

kur flet per Kur'anin dhe Islamin.., ti a nuk e kupton se Ajeti qe ne fillim te

thote se jane mekate te medha. Pse e diskuton me tutje?

Ti nese e beson All-llahun xh.sh, athere Ai te thote qe ne fillim te ajetit se

Vera(alkoholi) dhe bixhozi jane H A R A M (mekate te medhaja). Ti a do ta

besh haramin , hallall ashtu sic kan bere cifutet ..!!??

Une s'te kuptoj se ku e ke problemin?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 08-05-2010 mė 20:10
    Ndrysho Firmėn

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Explorer Lexo Postimin
    ..... por dėmi i tyre ėshtė mė i madh se dobia e tyre.

O ti djalo (s'te theras ne Nick-un se nuk e meriton) ! Shume si kauboj sillesh

kur flet per Kur'anin dhe Islamin.., ti a nuk e kupton se Ajeti qe ne fillim te

thote se jane mekate te medha. Pse e diskuton me tutje?

Ti nese e beson All-llahun xh.sh, athere Ai te thote qe ne fillim te ajetit se

Vera(alkoholi) dhe bixhozi jane H A R A M (mekate te medhaja). Ti a do ta

besh haramin , hallall ashtu sic kan bere cifutet ..!!??

Une s'te kuptoj se ku e ke problemin?!
    Problemi im eshte qe mirrem me juve .

O njeri une te thash qe eshte e ndalume me pi per qejf , e ke me lart si mos pritojsh me lexu .

Po e ke hallall kur je i smut e ajo te ndihmon .

Athere, per here te fundit te te bej nje pyetje qe te mos mbetemi te pa informuar deri ne fund: ti thua "Po e ke hallall kur je i smut e ajo te

ndihmon".

Pyetja eshte: A ka ndonje mjek ne bote qe shkruan ne recete Alkohol per ndonje semundeje. Sa per ilustrim: A ke pare ndonje mjek qe te shkruaje

ne nje shishe alkoholi p.sh 3x1 gote ne dite. Une mendoj se nuk ke pare. Athere pse ja fut kot?
    ..........
    P.S: Mos me keqkupto se une nuk jam duke humbur kohe e te merem me ty. Une e di se ti ke nje dituri shume te shtremberuar ne kuptimin e

Islamit. Por qellimi i replikave te mia eshte qe t'ju tregoj antareve te tjere se pohimet e tua nuk jane te sakta.

All-llahu i shakterofte jobesimtaret te cilet shtremberojne fjalet e All-llahut ! Amin !
    Ndrysho Firmėn

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Athere, per here te fundit te te bej nje pyetje qe te mos mbetemi te pa informuar deri ne fund: ti thua "Po e ke hallall kur je i smut e ajo te

ndihmon".

Pyetja eshte: A ka ndonje mjek ne bote qe shkruan ne recete Alkohol per ndonje semundeje. Sa per ilustrim: A ke pare ndonje mjek qe te shkruaje

ne nje shishe alkoholi p.sh 3x1 gote ne dite. Une mendoj se nuk ke pare. Athere pse ja fut kot?
    ..........
    P.S: Mos me keqkupto se une nuk jam duke humbur kohe e te merem me ty. Une e di se ti ke nje dituri shume te shtremberuar ne kuptimin e

Islamit. Por qellimi i replikave te mia eshte qe t'ju tregoj antareve te tjere se pohimet e tua nuk jane te sakta.

All-llahu i shakterofte jobesimtaret te cilet shtremberojne fjalet e All-llahut ! Amin !
    E shef ti vet pyet , ti vet mendon , ti vet e jep pergjegjen ne vend temin .

Cfare kam me shtu me shum kur vet u pyete , vet u pergjegje ??

Nese sipas mendes tende une skam pa , ateher sipas mendes time une kam pa qe i ka rekomandu me pi nga nje birr cdo mengjes per pastrim veshkesh , tasht o pranoje o mos e prano eshte krejt problemi yt dhe i gjithkujt qe nuk deshiron me kuptu .

...ateher sipas mendes time une kam pa qe i ka rekomandu me pi nga nje birr cdo mengjes per pastrim veshkesh ,
    Rekomandimi i mjekut shihet ne recete oooo djalooooooo....

Une te pyeta se a ke pa ndonje mjek te shkruaje ne recete rekomandim per Alkohol, nese e ke kuptuar pyetjen...

PS:
    Ti nuk je i vetedijshem se cfare gabimesh je duke bere kur mendon se je duke praktikuar nje Islam te vertete.
    Ti ke nevoje per nje pendim te thelle.
    Kete ta them me sinqeritetin me te madh.
    Metevertete po m'vjen keq.
    Por sipas postimeve te tua, ti me dukesh njeri i pa pjekur ose i pa formuar mire.
    Per hir te kesaj po i lutem Zotit qe te te fale, se ne te kunderten, e kemi te ndakuar ti lutemi Zotit per njerezit qe shtremberojne fjalen e tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 08-05-2010 mė 20:52
    Ndrysho Firmėn

Mos u brengos se ai shoku (Xhamia) te tha qe alkoholi nuk eshte haram...nuk te deh...

kurse ti e more mesimin e tij duke hedhur fjalet Kur'anore qe te permenda une.

Tani gjeje se kush e ka fajin.

Une mendoj se fajin e ke ti vete qe e ke lene namazin ( Islamin), pastaj e ka personi me

Nickun "Xhamia" qe dezinformon per Islamin dhe ne fund ti mbetesh nje viktime e djallit.

Heheheehehe... a do nji Skenderbeg....
    Ndrysho Firmėn

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Ju lutem per kujdes kur pergjigjeni ne pyetjet delikate.

Jeni te obliguar qe kur te flisni per ceshtjet fetare ( Islame), duhet qe pohimin ose mohimin , ta argumentoni me burime te Islamit (Kur'an, Hadith ose

Konsenzus te dijetareve Islam).

Bani gjk, je orvatur te pergjigjesh por ke thene vetemse disa "Thashetheme" qe s'kane asnje reference ( themel) ne Islam!

Kujdes, se dikush mer nje botkuptim te rrejshem per Islamin si fe!
    ................
    Respekte !

Exploren prandaj thash ne shkrimin e pare qe nuk lejohet.

I nderuar, ti dhe te gjithe ketu duhet ta keni te qarte, kur te flas diqka ne lidhje me islamin ateher flas vetem me argumente. Keshtu qe mos u mundo me kundershtu vetem e vetem qe un e japa ate pergjegje sepse dikush tjeter e dha ate pergjegje i pari, ti ate nuk e replikove per qudi po mua !!! Po nejse sepse e di une pse mua (:

Nese un jame "orvatur" dhe kame thene vetem thashetheme, ateher paska thene edhe Jusuf Kardavi thashetheme dhe qenka orvatur ne ne librin e tij " Hallalli dhe Harami , f 73-75 Artikulli:Nevoja lejon perjashtime dhe Nevoja e sherimit"

Kurani 5:3 ... E kush detyrohet nga uria (tė hajė nga tė ndaluarat), duke mos anuar dhe duke mos patur qėllim mėkatin, All-llahu falė shumė dhe ėshtė mėshirues.

Ti ke ndegjuar ndonjeher kur hallalli te behet haram ?!!! Sido qe tjet tjerave her mos u ngut.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 08-05-2010 mė 21:27

Citim Postuar mė parė nga Bani gjk Lexo Postimin
    Exploren prandaj thash ne shkrimin e pare qe nuk lejohet.

I nderuar, ti dhe te gjithe ketu duhet ta keni te qarte, kur te flas diqka ne lidhje me islamin ateher flas vetem me argumente. Keshtu qe i nderuar mos u mundo me kundershtu vetem e vetem qe un e japa ate pergjegje sepse dikush tjeter e dha ate pergjegje i pari, ti ate nuk e replikove per qudi po mua !!! Po nejse sepse e di une pse mua (:

Nese un jame "orvatur" dhe kame thene vetem thashetheme, ateher paska thene edhe Jusuf Kardavi thashetheme dhe qenka orvatur ne ne librin e tij " Hallalli dhe Harami , f 73-75 Artikulli:Nevoja lejon perjashtime dhe Nevoja e sherimit"

Ti ke ndegjuar ndonjeher kur hallalli te behet haram ?!!! Sido qe tjet tjerave her mos u ngut.
    Me fal i nderuar, por une nuk pashe asnje argument ne postimin tend.
    Une argument e quaj Kur'anin, hadithin ose ixhmaja (njėzėshmėria e mendimit) e dijetareve Islam.
    Ti po e permend Kardavin por duhet te nxjeresh citimet - referencat se si e ka thene ne origjinal e jo t'ja fusesh kot.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 08-05-2010 mė 21:23
    Ndrysho Firmėn

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •