Nuk e di, nuk te njoh dhe nese eshte e vertet me behet qejfi. (respekt edhe per edukatoren e juaj)
Un nuk po te them konvertohu ne Islam, por kerko te verteten deri kur nuk sheh kundershtime.
Mos u bazo ne paragjykimet e te tjereve, behu dijetare e vetvetes ! Dhe merr guximin tend ne dy duar, dhe meso per Zotin tend, dhe me emrin e Zotit tend i cili krijoi çdo gje !
Cfare dmth "shembulli me i mire i moralit"? Kur mban syte ulur tek ecen rruges? Kur e ruan lulushen per diten e pare te marteses? Se fakti eshte qe s'ka femer (shqiptare) qe nuk e mban veten per te moralshme, por hajde gjeje nje standart.
Dua te di dhe une c'te ben ty me te moralshme se komshija jote psh. Pyes per educational purposes.
Faleminderit.
...ahaaahha...kuptoj pa-aftesine tende...dhe te teologeve te tjere te forumit.....siç e shikon asnje nuk te erdhi ne ndihme.....
Meqe je kaq i zgjuar dhe dinak, a po me shpjegon pak se: Si je ti i ndare trish????
Majmunet hidhen dege me dege, e deri tani , nuk jam une ai qe e ka bere....I vetmi majmun qe shoh, je ti Jarigas. Je i pa aft qe ta shpjegosh trinitetin, dhe ne pamundesi ta besh kete gje, vjen dhe me ofendon ! Palljet e tua, mund tia besh priftit qe te ka edukuar me frymen e besimit e jo mua.![]()
Ti hap temen per te kuptuar gjoja Trinitetin, por pastaj vazhdon te mos pranosh shpjegime....madje te kercenosh hapur per mohimin e tij!!!!!!
Pergjigju pyetjes qe te kam bere disa here:Si e shpjegon ti trinitetin tend????
)Ne cilen tem nuk shkrova ? Kjo eshte "teknik,, e juaja qe te mirrni pjes vetem aty ku ju tolerojm per sharje dhe ofendime. Pse nuk dole te flasesh kunder selis se shenjt qe akuzoi kosoven si djep te serbis ortodokse ? ... e din se c'mendojm ne per heshtjen,... e di qe e din, ketu s'ke nevoj te me pergjigjesh. ;
Sa per ofendime, jeni kampiona te pamposhtur.....
Po deshe te dish ndonje gje per seline e shenjte, hap teme tjeter e mos u bej si majmuni dege me dege......e sheh kush eshte majmun????
Une nuk te pyeta se cfare nuk eshte Zoti apo cfare permasash ka.......ncncnc...Zoti eshte i madhe, shume me i madhe se c'mund ta imagjinoje Njeriu, ai nuk eshte njeri dhe nuk ka nevoj per trinin e shenjt per te ekzistuar. Kjo doktrin eshte pagane dhe s'ka absolutisht asgje te bej me besimin e te gjithe profeteve. Kjo eshte shpifje qe ju fatkeqsisht, jeni te obliguar qe ta mbroni edhe qoft genjeshter e madhe sa,... sa triniteti.![]()
Pyetja ishte: Cfare eshte Zoti???
Nuk ka asnje teolog islamik qe te mund te te ndihmoje ne kete....je pa shpresa.....
Jarigas
Po qeshte kjo filozofi primitive aman ?
ahahahahaa pooooo kush te tha qe jam i ndar ne trinitet un ??? O Zot cfar njerez jan keta qe s'dallojn krypen nga sheqeri ????????????????Majmunet hidhen dege me dege, e deri tani , nuk jam une ai qe e ka bere....
Ti hap temen per te kuptuar gjoja Trinitetin, por pastaj vazhdon te mos pranosh shpjegime....madje te kercenosh hapur per mohimin e tij!!!!!!
Pergjigju pyetjes qe te kam bere disa here:Si e shpjegon ti trinitetin tend????
Jarigas, po e zem qe jam une TRINITETIIII : Pra un qenkam "zoti", dhe nje dit po shkoj ne tok, dhe po me vrasin njerzimi ! Cila pjes e "NJE-ri" me ka vdekur ? Si mund te jem kaq i pafuqishem kunder nje grusht rrebelesh, kurse Krijova universin `?
Un su desht te ju permendi trinitetin, u desht vetem te ju pyes, nese BESONI ne 1 ZOT A jeni te gatshem te mohoni çdo lloj "hyjnie" tjeter pos Tij ? Po (dmth, s'ka Jezus e shpirt te shenjt qe i shoqeroni Zotit), JO, dmth beson +1 zot e teper... dhe nga ketu , krishterizmi si fe si takon me monoteizmit ! Por paganizmit, Jezusi nuk eshte adhuruar ne kohen e tij, por eshte adhuruar pas bashkimit te paganeve kur u edituan biblat per qejf te Krajlit.
O s'me intereson per selin e shenjt, ata s'jan as te shenjt pik se pari. Tani po te ishin te shenjt, nuk do kishin tentuar ta mashtronin edhe Zotin, kinse Kosova eshte djepi i Shkinis ! Leri ti majmunet anash, se njeher per njeher po dalin me te zgjuar se ajo selia yte.
Sa per ofendime, jeni kampiona te pamposhtur.....
Po deshe te dish ndonje gje per seline e shenjte, hap teme tjeter e mos u bej si majmuni dege me dege......e sheh kush eshte majmun????
Une nuk te pyeta se cfare nuk eshte Zoti apo cfare permasash ka.......ncncnc...
Pyetja ishte: Cfare eshte Zoti???
Nuk ka asnje teolog islamik qe te mund te te ndihmoje ne kete....je pa shpresa.....112.Suretu El Ihlas
Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
1. Thuaj: Ai, All-llahu është Një!
2. All-llahu është mbështetja (Atij i mbështetet çdo krijesë).
3. As s’ka lindur kë, as nuk është i lindur.
4. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë.
Qysh bre nuk ka femra shqiptare te moralshme ?
Po femer e moralshme eshte ajo qe nuk trathton,nuk vjedh ,nuk vishet me rroba shume te shkurta neper rruge (si prostitute) ,shkollohet etje etjj ,pse ti i paske mendu vetem femrat e mbuluara si te moralshme ?
Njoh disa qe jane katastrofe ne kete drejtim.
Imagjino sa i perparuar je ti qe s'kupton as edhe nje teori "primitive"!!!!!
Po ti sikur ishe dakord qe je formuar nga trupi, shpirti dhe mendja!!!Nderrove mendje????ahahahahaa pooooo kush te tha qe jam i ndar ne trinitet un ??? O Zot cfar njerez jan keta qe s'dallojn krypen nga sheqeri ????????????????
Hoxhe!!!!Jarigas, po e zem qe jam une TRINITETIIII : Pra un qenkam "zoti", dhe nje dit po shkoj ne tok, dhe po me vrasin njerzimi ! Cila pjes e "NJE-ri" me ka vdekur ? Si mund te jem kaq i pafuqishem kunder nje grusht rrebelesh, kurse Krijova universin `?
Ti nuk je "Triniteti" kristian...ti je trinitet njerezor.....
Kerkojme te sheshojme perpara kete gje, pastaj dalim tek Krishti....eh?
Allahu e din ma s'miri, at pune!!!!Un su desht te ju permendi trinitetin, u desht vetem te ju pyes, nese BESONI ne 1 ZOT A jeni te gatshem te mohoni çdo lloj "hyjnie" tjeter pos Tij ? Po (dmth, s'ka Jezus e shpirt te shenjt qe i shoqeroni Zotit), JO, dmth beson +1 zot e teper... dhe nga ketu , krishterizmi si fe si takon me monoteizmit ! Por paganizmit, Jezusi nuk eshte adhuruar ne kohen e tij, por eshte adhuruar pas bashkimit te paganeve kur u edituan biblat per qejf te Krajlit.
Kush te ka thene ty se Shpirti i Shenjte eshte hyjni me vete????
Te paskan rrejte keq......
Jeni ju myslymat qe rrihni gjoksin me te madhe se Ortodoksia eshte fè e Serbit....duek pohuar ne kete menyre se Kosova eshte djepi i Serbise, ne nje kohe qe eshte edhe djepi i Ortodoksise ne rajon.....as kaq nuk kupton ti hoxhe???O s'me intereson per selin e shenjt, ata s'jan as te shenjt pik se pari. Tani po te ishin te shenjt, nuk do kishin tentuar ta mashtronin edhe Zotin, kinse Kosova eshte djepi i Shkinis ! Leri ti majmunet anash, se njeher per njeher po dalin me te zgjuar se ajo selia yte.
Jane me te vjetra kishat apo xhamijat ne Kosove???
Nuk i pergjigjet pyetjes sime112.Suretu El Ihlas
Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
1. Thuaj: Ai, All-llahu është Një!
2. All-llahu është mbështetja (Atij i mbështetet çdo krijesë).
3. As s’ka lindur kë, as nuk është i lindur.
4. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë.fare eshte Zoti???
Jane llogje pa pike kuptimi..eshte Nje(nuk pyeta se sa), eshte mbeshtetja(nuk pyeta çfare pune ben)....s'ka liindur(nuk pyeta ne eshte pjellor)...askush nuk i eshte i barabarte(nuk pyeta per krahasime).....
Cfare eshte????
Jarigas
Eshte humbje kohe "debati" me tye.
Un nuk shoh pik logjike ne ket qe thua.
Po te thoja Zoti eshte i madhe, do t'me pergjigjesh qe un nuk te pyeta per madheshtin e Tij.
Zoti eshte i Gjithemeshirshem, po ti nuk me pyete se a eshte apo jo i meshirshem, me pyete çfar eshte Zoti ?
haleluja
Hahahahah......folozofia eshte sport i rende....jo te gjithe mund ta ushtrojne, prandej kur te hapesh tema me permbajtje filozofike, matu 100 here......se u beme si kembet e dhise.....sapo del nje islamik i ri nga medreseja, vjen ketu a na hap barkun me "llogje", e pastaj ja mbath me bisht nder shale........si Mjeksia, fisniku, uvejsa, Ximi, xhamia, etj, etj....edhe ti ne vathe me ta.....
Ti akoma nuk e din se çfare eshte Zoti ne te cilin beson; si pretendon te kuptosh Trinitetin kristian????
Alleluia......
Jarigas
Krijoni Kontakt