Miriam,
Lirisht mund t'i mbash idete e tua, por, sa per kulture te pergjithshme, myslimanet nuk e quajne Allahun Ate.
Pastaj, nese ti e pranon qe islamiket kane te drejte ne kete pike, thjesht me lind kureshtja se ne c'pike je me shume pro krishterimit.
Paqja me ty!
Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!
MIRIAM, pershendetje!
Mos keqkupto Diellin sepse nuk jeni kuptua me kete moter siq lexova, edhe ajo nuk ka faj kur nuk te ka kuptuar sepse mund ta kuptojsh edhe ti.....!
Do ta keni së shpejti një pergjigje per çka më ke pyetur por vertetë ishte vikend dhe nuk mund arrita, por sigurisht do ta keni pergjigjen.
Të fala dhe uroj te ja kaloni mirë
Para se të pefundoj, dua të postoj këtë rresht sepse ia vlenë ta meditojsh se çka deshiron toni77 të thotë, kjo është per ju Miriam:
"LUM ATA QE JANË TË PASTER NE ZEMER, SEPSE DO TA SHOHIN HYJIN". (Mt 5,8)
Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 24-04-2010 më 17:53
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
Miriam,
Edhe te krishteret dikur kan adhuruar Nje Zot si islamiket sot, edhe judenjt, dhe popujt qe ishin para nesh.
Ne s'thomi gje ndryshe nga ajo qe kan then Profetet e me parshem.
Lexo kur'anin se asgje s'do te kushton.
Nese sheh dicka qe s'përputhet me besimin, apo rregullat e perditshme te jetes, apo s'gjen asgje t'interesante, apo shkurt se gjen veten ne te, ateher mos na jep kurfar te drejte.
Përderisa nuk e hap zemren tende dhe te gjykosh pa anime, ateher do ta ndryshosh mendimin edhe rreth Islamit, qe ti se konsideron as fe.
Jo Jarigas, un kam per qellim qe ti provokoj pakes logjikat e juaja. Por ti po e sheh me syrin e friges, dhe pikerisht per kete shkak, s'guxove te deklarosh qe s'ka Zot tjeter pos Zotit nje dhe i pashoq !
U be bajat tani, 10 x te pyeta, e asnjeher s'mu pergjigje, lexoj faqet e me hershem dhe do i kujtosh.Cfare pyetjesh bere ti dhe une s'tu pergjigja???
Jarigas, Zoti nuk eshte personazh sic na pershkruajn ikonat kishtare, qe s'jan gje tjeter pos frut i imagjinates se piktoreve. Askush, po them mir, askush nuk mund ta perfytyroj Zotin, as Krishti e Muhamedi jo, sepse afër madhështis se Zotit jan teper te vegjel, Allahu eshte me i Madhi, eshte i Plotfuqishmi, Krijuesi i Gjithësis !Sidoqofte qe te kthehemi tek teza jote e politeizmit; ti mbeshtet teorine tende ne pamundesine e perfytyrimit prej teje qe Tre entitete te ndryshem ne dukje, te jene ne te njejten kohe Nje subjekt i vetem!!!
Si edhe duke u bazuar mbi botkuptimin tend fetar mbi "personifikimin" e Zotit!!!
A kam te drejte deri ketu???
Dhe jo, nuk ke te drejt ta ulesh Zotin ne nivel Profetësh !
Teorine e njesise se Zotit nuk e kane shpikur myslimanet me Muhamedin, po kete teori e ka edhe feja judaike dhe fe tjera gjithashtu.
Keshtu thone edhe islamiket, thone se Zoti nuk mund te vdese dhe nuk mund te mbytet nga askush, kjo ka logjike ne fene islame, sepse allahu p.sh. s'mund te vritet apo te vdese, nuk do te thote se ata kane te drejte vetem se besimi i tyre i thote keto gjera. Pra mvaret nga cili kendveshtrim i shikon gjerat. Trinitetin e mohojne edhe Deshmitaret e Jehovait, por nuk d.m.th. se ata kane te drejte ta mohojne. Keta thone se si mund te jete Zoti ne tre persona, ne u themi se ju s'mund te caktoni se si duhet te jete Zoti.
Na keni shti Suhejbin ne tripa krejt... ku osht ai njeri qitash ni Zot e din.Postuar më parë nga Gj.Fishta;2687376
Jarigas, Zoti nuk eshte personazh sic na pershkruajn ikonat kishtare, qe s'jan gje tjeter pos frut i imagjinates se piktoreve. Askush, po them mir, askush nuk mund ta perfytyroj Zotin, as Krishti e Muhamedi jo, sepse afër madhështis se Zotit jan teper te vegjel, [B
Po ti qenke i pafytyre fisnik!!!!!!
Ose je krejt dallkauk!!!!!
Ne postimin nr 15 te kesaj teme, une te pohoj, ashtu si te gjithe kristianet, se Zoti eshte Nje, e ti si islamik, ne dyshimin tend mbi kuptimin e Nje-shit, kerkon prapa-shtojcen:s'ka tjeter pos Nje-shit dhe per ta perforcuar nga frika se mos myslimanet grigjes nuk e kuptojne, t'i shtojme edhe "i pashoq!!!!!
O zog arabie, kur thuhet "Nje", vete fjala nenkupton se eshte "i vetem"......vetem ne arabisht(gjuha e kulluar), meqe mund te interpretohet ne shume menyra sipas qejfit te hoxhes apo mullahit, mund te kete kuptime te tjera!!!!!
Nje pyetje qe bere t'u pergjigja....ti per çdo pyetje qe te bej, mendohesh tre dite e pastaj vjen ketu, dhe me pafytyresine e nje dallkauku, me shtron te njejtat pyetje te mia, sikur ti kesh menduar ti!!!!!Po si nuk te vjen turp??!!U be bajat tani, 10 x te pyeta, e asnjeher s'mu pergjigje, lexoj faqet e me hershem dhe do i kujtosh.
Or "teolog" i opingave te mia!!!!Jarigas, Zoti nuk eshte personazh sic na pershkruajn ikonat kishtare, qe s'jan gje tjeter pos frut i imagjinates se piktoreve. Askush, po them mir, askush nuk mund ta perfytyroj Zotin, as Krishti e Muhamedi jo, sepse afër madhështis se Zotit jan teper te vegjel, Allahu eshte me i Madhi, eshte i Plotfuqishmi, Krijuesi i Gjithësis !
Dhe jo, nuk ke te drejt ta ulesh Zotin ne nivel Profetësh !
Ti nuk e ke idene se per çfare po flet...nis nje debat pastaj i ben bisht, pasi je teper i pa-afte te perdoresh logjiken, pa u mbeshtetur ne sofizmat kuranore.....keshtu qe mos flit dokrra, por ndiq fillin e arsyetimit....
Ti the se je njemendje me mua se Tre entitete te ndryshme: trupi,shpirti dhe mendja, perbejne nje subjekt te vetem: Njeriun...dhe ne shqip e kemi te theksuar_NJEri..!!!
Pyetja ime ishte: Ti qe je i pa-afte te perfytyrosh Trinitetin e Zotit Nje, nga dreqin e merr logjiken per te perfyturuar trinitetin e Njeriut Nje????
Hajt mblidhi te gjithe teologet isalmo-arabe te forumit dhe pergjigju, perndryshe, mblidh leckat e shko andej nga çadrat e nenforumit te Smth_poetic dhe Gimit......atje jane mesuar me idiotesira arabesh.....
Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 25-04-2010 më 06:16
Jarigas
Pse ?
A shum ju kerkova ?
Po ne po flasim per nje te vertet madheshtore o Jarigas,
Monoteizmi absolut eshte pikerisht kjo, ti mohosh cdo shoq ne adhurim Atij qe krijoi gjithcka !
Kujdes me fjalorin e pa hijshem !
Po nuk eshte puna qe un mendoj tre dit, por s'mund te rri vetem ne forum sic mund te rrish ti e tjetri, un kam edhe jeten reale.Nje pyetje qe bere t'u pergjigja....ti per çdo pyetje qe te bej, mendohesh tre dite e pastaj vjen ketu, dhe me pafytyresine e nje dallkauku, me shtron te njejtat pyetje te mia, sikur ti kesh menduar ti!!!!!Po si nuk te vjen turp??!!
Un te njejtat pyetje ti bej, dhe çuditrisht nuk i korri te njejtat pergjigje.
S'ka te bje me turpin kjo.
O NJEri ! Zoti s'eshthe NJERI ! ... apo kupton tani ???? ZOTI S'ESHTE NJERI ! ZOTI S'ESHTE NJERI ! ZOTI S'ESHTE NJERI !Or "teolog" i opingave te mia!!!!
Ti nuk e ke idene se per çfare po flet...nis nje debat pastaj i ben bisht, pasi je teper i pa-afte te perdoresh logjiken, pa u mbeshtetur ne sofizmat kuranore.....keshtu qe mos flit dokrra, por ndiq fillin e arsyetimit....
Ti the se je njemendje me mua se Tre entitete te ndryshme: trupi,shpirti dhe mendja, perbejne nje subjekt te vetem: Njeriun...dhe ne shqip e kemi te theksuar_NJEri..!!!
Pyetja ime ishte: Ti qe je i pa-afte te perfytyrosh Trinitetin e Zotit Nje, nga dreqin e merr logjiken per te perfyturuar trinitetin e Njeriut Nje????
Hajt mblidhi te gjithe teologet isalmo-arabe te forumit dhe pergjigju, perndryshe, mblidh leckat e shko andej nga çadrat e nenforumit te Smth_poetic dhe Gimit......atje jane mesuar me idiotesira arabesh.....
"anti hipokrisi" mjaft me këtë metodë duke perdorur copy/paste. Nëse ke diçka nga mendja jote thuaje por mos perdor copy/paste tjeter.
Ky shkrim është i perseritut disaher nga ti dhe i marrur ne ni forum tjeter ku ka shkruar ni musliman i cili edhe ai e ka marrur copy/paste nga deshmitarët e jehovait. Pra eshte i stervjdhur.
Kerkoj nga moderatori te fshihet ky shkrim copy/paste.
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
Krijoni Kontakt