Shume shpjegim interesant per Trinine e Shenjte, Seminarist komplimentePostuar më parë nga Seminarist
![]()
Shume shpjegim interesant per Trinine e Shenjte, Seminarist komplimentePostuar më parë nga Seminarist
![]()
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Shko ne Mekke, kerko Mus'hafin e Hafsas (Kur'ani i pare i permbledhur) dhe eja ne Kosove, kerkoje Kur'anin e fundit te perkthyer dhe nese gjene nje shkronje (ne arabishte) qe eshte e kundert mes tyre, atehere do te jem edhe une ne perkrahje tende
Ne pritje jam.............Mos harro!
Tentativ e bukur, por prap nuk qendron.
E din ç'ke ti ne te vertet ? Ke kopje te kur'anit.
A eshte Jezusi Kopje e Shpirtit te shenjt dhe Zotit te Vertet ?
Jo nuk eshte kopje, sepse ne tok nuk erdhi Zoti vet, por e dergoi nje Profet per ta sfiduar njerzimin. Nje sfid, qe me shume vështirësi e përjetoni, dhe fundi, nese nuk arrini te pajtoheni me iden qe s'ka Zot tjeter pos Zotit 1, eshte deshtimi kapital.
Por mua keto loj fjalesh nuk po me interesojn edhe aq si psh: ke nje kopje, ke nje vez, jan tre po bejn nje etc,..
Un dua vetem qe te di, nese besoni Nje Zot apo Tre (kopje) Te Zotit ?
Se ne disa forume katolike predikohet adhurimi i Nje Zoti, çka ne te vertet s'qenka aspak e vertet. Dhe kjo per mua eshte nje mashtrim, saqe asnjeri prej jush qe predikoni krishterizmin nuk arritet ti mohonit te tjeret Zota !
Dhe t'ju them te drejten, nuk e di se sa eshte normale, qe njerzimi t'ju konsideron si njeren prej 3 besimeve monoteiste ? Mund te jet gjithcka pos monoteiste !
Sigurisht qe mos-mohimi i Zotave tjer, bie ndesh me te gjitha profecit e profeteve qe ishin para Jezusit, me kete, Jezusin e beni kunder te gjithe profeteve qe ishin para tij. E Jezusi s'ka qen asnjere kundershtar i profeteve monoteist, per kundrazi.
Ok, supozojme se vajta dhe se e pranoj se jane njesoj! Tema s'eshte ketu, ne jane apo jo njelloj.
Tema eshte se si ka mundesi qe Kurani eshte VETEM NJE kuran, ndersa cdo kopje te ketij NJE Kurani ju e quani po ashtu Kuran?
Pse nuk perdorni termin kopje?
Nga se dallon Kurani NJE nga kopjet e tij?
Zoti sfidon krijimin e vet...!!!!!!!!!
Dhe pastaj kemI :"DESHTIMIN KAPITAL"!!!!!!!!
Shume e logjikshme.........
Epo , njerezimi eshte gomar....kurse ti qe s'je ne njerezim.....je i ndritur.......te lumte.....je me lart se gjithe njerezimi...a mos je gje profet i Allahut edhe ti?????Dhe t'ju them te drejten, nuk e di se sa eshte normale, qe njerzimi t'ju konsideron si njeren prej 3 besimeve monoteiste ? Mund te jet gjithcka pos monoteiste !
Jarigas
1. Disa islamike thone se te krishteret besojne 'tre' zota (megjithese feja e ashtuquajtur islame thote se te krishteret adhurojne Nje Zot). Disa nga ju thoni se Triniteti eshte 'tre' zota, dhe gjithsesi duhet te jete keshtu sic thoni ju, se ndryshe s'ben, se normal se ju e dini me mire ju jeni eksperte per gjithcka, e mos te flasim pastaj se Allahu e din me se miri. Lol
2. Te krishteret thone se nuk besojne ne tre zotera (pra e hudhin poshte kete akuze te juajen). Ju besoni se Muhamedi ka qene zot, une e di me mire se ju se cfare besoni. Kjo duhet te jete gjithsesi si ju konvenon injorances tuaj.
1. Po ti ? A je gati ta mohosh Trinitetin duke deklaruar qe s'ka Zot tjeter pos Zotit Nje dhe i pa shoq ?
ps : Sa i perket fesë, ke te drejt. Jemi ekspert.
2. Hudhe posht kete akuz, un pikerisht per kte e kam hapur temen. Mohone Trinitetin dhe thuani qe s'ka Zot tjeter pos Zotit 1 !
Kjo nuk eshte injoranc, injoranc eshte kur te thuash qe besoj nje Zot dhe i adhuroj tre tjere.
Kurse ato "lol-at" e tua, mund te mos i perdoresh ketu. Nese je per shaka, trego un te sherbej si asnje ketu !![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Gj.Fishta : 21-04-2010 më 13:06
Po de ti ma e mencur, ma eksperte per qeshtje fetare, shpresoj se do te fusin si profesoreshe ne shkolla, ne lenden 'Edukata fetare'. Allahu iu ka vene njerezve perde qe te mos shohin 'driten' e islamit. Po normal nime se harruam, ju e dini me mire se Kurani, se Hadithet, etj. A je e Kosoves apo Shqiperise, apo e Maqedonise.
Po duhet ta mesojme se Zoti ka rober a roberesha se ishim duke harruar per pak, dhe do te ishte bere nami... gjithashtu se Uvejsa dhe Unejsa jane shoqe te mira, ato lozin bashke, kane shume deshira...![]()
Krijoni Kontakt