Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Kur Matrixi moderon ne tolerancen fetare!!!

Ps: tema qe eshte hapur te ankesat kunder stafit eshte hapur ne vend te gabuar, te fshihet keshtu qe e hapa ne vendin e duhur.
    Nenforumi i Tolerences, per nga natyra per te funksionuar ashtu siq e ka destinimin, moderatori qe udheheq ne kete nenforum duhet te kete poziten e nje Gjykatėsi(Gjykatesi parimisht eshte i paanėshem ne punen e tij).

Te behem i sinqert ne fillim kur u be moderator matrix, filloi ti bej disa reforma ne tolerancen fetare dhe sinqerisht i shikova si pozitive ato reforma, thjesht filloi te hap tema ne form sofrash per secilen fe, amo tamam sillej si moderator adekuat i ketij nenforumi dhe besomni (edhe pse ia njihja "tolerancen" e dikurshme te tij te para disa viteve) mirpo me perfitoj dhe mendova se gjat kesaj periudhe sa ishe jasht forumit ka ndryshuar metalitet.

Mirpo ta haj dreqi cdo kush e ka nje politik dhe aktrim te tij per te arritur qellime te ndryshme edhe matrix si duket e kishte luajtur at aktrim te cekur me lart.

Thjesht a i lejohet nje "gjykatesi" ti trajtoj palet e tij ne forum keshtu, duke hapur keso temash>>>

VELI I GRISUR

Cfare shperblimi do te kene femrat muslimane ne parajse?

A mendoni se Muhamedi ka pasur moral te admirueshem?

Origjina pagane e Islamit

Muhamedi dhe likujdimi i kundershtareve

Aman e di qe forumi eshte per te diskutuar tema te ndryshme, qofshin edhe ato qe nuk jan ne pajtim me mendimin tend apo timin, mirpo keto lloj tema nuk pres qe ti hap nje moderator i tolerances fetare, por thjesht tradicionalisht dihet kush hapin keso temash, thjesht i di e gjithe forumi personat e till dhe ska nevoj per emra.

Cka duhet te jet ndales per nje moderator i ketij nenforumi: Te mos jetė i nje anėshem, te mos jete iniciatori per nxitje urrejtjeje ne nenforumin ku moderon, moderatori nuk duhet ti sulmoj/ofendoj palet qoft edhe ideologjikisht etj..

Temat me lart qe i kam cekur, nuk perbejn coft edhe nje grimc atomi te nje karakteri qe duhej ta kishte nje moderator i tolerances fetare, shikoni temat se cfar efektesh negative kan sjellur tek anetaret, zakonisht temat e tilla kan sjellur debate te pandershme dhe ofendimet kan qen objekt meritor i ketyre temave.

Une personalisht sa here po hyj ne nenforumin e tolerances fetare, gjithnje po e ndjej te sulmuar veten nga keto tema qe po hapen nga "Gjykatesi i ketij nenforumi". Pse te ndodh kjo nga nje gjykates i tillė.

Ne rastin e hapjes se temave ofenduese Po flasim per moderator dhe jo per nje anetar te thjesht si mesia4ever nga njera ane apo gostivari_usa ne anen tjeter.

Duhet te merret per shqyrtim mendimi im, nuk u paraqita ne kete teme si Admin apo Smod, por thjesht iu nenshtrova parimeve juridike.

Kaloni mire
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Faleminderit Fisnik qe me keni nderuar kaq shume sa keni hapur nje teme enkas per mua.

Thjesht nja dy korrigjime te vogla tek temat qe keni sjelle. Aty keni permendur dhe tema qe une kam hapur kur nuk kam qene moderator.

Psh

Ne lidhje me temat e tjera, nuk kane pasur qellime provokuese, por thjesht biseda ne lidhje me aspekte te ndryshme te Islamit. Nuk besoj qe ne Islam eshte e ndaluar te pyesesh ne lidhje me dicka, apo jo?

Sidoqofte, une e mirepres cdo ankese nqs mendoni se i kam bere padrejtesi dikujt me ndonje veprim timin. Por nuk mund te pranoj qe te mos shpreh mendimet e mia. Ne fund te fundit qe moderator nuk eshte nje makineri qe vetem moderon, por dhe nje anetar qe ka idete dhe mendimet e veta, dhe qe natyrisht ka te drejte t'i shprehe ato. Ne fund te fundit une nuk mund te mbroj dot te drejten per t'u shprehur te nje anetari tjeter nqs nuk kam guxim te shpreh vete idete e mia!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Edhe un verejta keqmoderimin e Matrix-it.

Po ti hedhni nje sy asaj rubrike, do ti vereni te gjitha temat pėr-krishtere te mbyllura, kurse te gjithe ato qe flasin per muslimanet jo qe s'mbyllen por i nderuari edhe kontribon personalisht ne hapjen e tyre si ato te lartpermendura.

Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Faleminderit Fisnik qe me keni nderuar kaq shume sa keni hapur nje teme enkas per mua.

Thjesht nja dy korrigjime te vogla tek temat qe keni sjelle. Aty keni permendur dhe tema qe une kam hapur kur nuk kam qene moderator.

Psh

Ne lidhje me temat e tjera, nuk kane pasur qellime provokuese, por thjesht biseda ne lidhje me aspekte te ndryshme te Islamit. Nuk besoj qe ne Islam eshte e ndaluar te pyesesh ne lidhje me dicka, apo jo?

Sidoqofte, une e mirepres cdo ankese nqs mendoni se i kam bere padrejtesi dikujt me ndonje veprim timin. Por nuk mund te pranoj qe te mos shpreh mendimet e mia. Ne fund te fundit qe moderator nuk eshte nje makineri qe vetem moderon, por dhe nje anetar qe ka idete dhe mendimet e veta, dhe qe natyrisht ka te drejte t'i shprehe ato. Ne fund te fundit une nuk mund te mbroj dot te drejten per t'u shprehur te nje anetari tjeter nqs nuk kam guxim te shpreh vete idete e mia!

Matrix, e shikoj si pozitive qe mirepritni edhe kritikat ne lidhje me moderimin tuaj. Shpresoj se nuk do te ma zeni per te madhe nese shpreh edhe une opinionin tim.

Fillimisht ideja e Sofrave ishte nje ide shume e bukur nga ana juaj gje qe me la pershtypje pozitive sepse vereheshin ndryshime per te mire ne fillim. Tash hapja e disa temave te cilet vijuan mendoj se ishin te panevojshme sepse ka pyetje te cilet mund te trajtoheshin ne sofrat perkatese. Kjo edhe juve do te ua lehtesonte me shume moderimin.

Si e dyta, temat e konvertimeve nga cilado pale qofte mendoj se se kane vendin tek rubrika e "Tolerances Fetare". Nese mendoni te vazhdoni ne kete menyre me tema konvertimesh athere ndryshoni emrin e rubrikes ne "Propagande Fetare"
    Eshte shenderuar rubrika ne nje kend garimi kush sa tifoza do te mbledh dhe kush kend do te ofendoje me shume. Koxha e bezdisshme te lexojsh temat, e ku me te marresh pjese ne ndonje diskutim.

Cdo teme qe ka te beje me konvertime mendoj se duhet te zhvendoset ne nenrubriken e besimeve perkatese, ata te besimit musliman tek Komuniteti Musliman dhe ata te besimit krishter tek Komunitetet e Krishtera.

Tani rregullorja juaj qe keni postuar:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=116993

Rregullore e forumit Toleranca Fetare
    Qellimi i ketij forumi eshte promovimi i Tolerances Fetare si nje nga vlerat e kombit tone shqiptar.Ky forum nuk ka si qellim debatet se cila fe eshte me e mire. Keto mund te behen tek komunitetet perketese.Qellimi i vetem i ketij forumi duhet te jete pyetja:

Si mundet qe feja ime t'i sherbeje sa me mire popullit tim? Si mund t'i sherbej te afermit tim qe nuk ka fene time?

Duke pasur kete parasysh, rregullat e meposhtme do aplikohen ne kete forum:

1-) Cdo shkrim qe flet per vlerat e nje besimi fetar ne lidhje me kombin shqiptar, pa cenuar vlerat e besimeve te tjera, eshte i mirepritur ketu

2-) Cdo shkrim fyes dhe ofendues ndaj nje anetari te forumit do te fshihet

3-) Cdo shkrim qe ka si synim fyerjet dhe ofendimet ndaj nje komuniteti apo besimi fetar, do te fshihet. Nderkohe qe diskutimet midis besimtaresh te feve te ndryshme ,me gjakftohtesi, jane te mirepritura.

4-) Cdo shkrim qe ka si synim propogandimin se nje besim i caktuar fetar ka si prapavije shkombetarizimin dhe anti-shqiptarizmin, do te fshihet

5-) Shkrimet qe propogandojne nje fe te caktuar pa lidhje me Tolerancen Fetare mes shqiptaresh, duhet te postohen tek komunitet perkatese dhe jo ketu

6-) Keto rregulla fillojne te aplikohen qe sot dhe nuk kane fuqi prapa-vepruese

Le te bashkepunojme te gjithe per te respektuar keto rregulla.
    Mirepres cdo sugjerim per rregulla te tjera qe mund t'ju duken te pershtatshme per t'i aplikuar ketu
    Eshte nje rregullore metevertete shume e mire, por lind pyetja sa i permbaheni kesaj rregullore ne moderim?

Shpesh kam raportuar shkrime te pahijshme, ofendime ndaj anetareve dhe perseri pas ca ditesh kur i shfletoja temat i shihsha te njejtat shkrime si i "zbukurojne" temat e nenforumit.

Para ca ditesh me ra ne sy nje foto e manipuluar e Papes Benedikt e cila sinqerisht ishte e pa vend aty. Personalisht sme pelqejne aspak talljet me figurat fetare te cilet mund te prekin besimtaret e nje feje, shoh qe fotoja qenka fshire gje qe do ta kisha bere edhe une sikur te kisha mundesi moderimi.
    Por fakti qe akoma karikatura e Profetit e hijeshon kete teme: http://www.forumishqiptar.com/showpo...5&postcount=78 e deshmon ate se rubrika moderohet njeanshem. Natyrisht qe keta karikatura juve nuk ju pengojne sepse nuk prekin besimin tuaj.

Kerkoj parapakisht ndjese nese ju kam prek me shkrimin tim, mendoj se kritikat konstruktive duhet te jene te mirepritura per te miren e gjithve.

Pershendetje

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Drite

Pse mendon qe ajo karikature eshte karikature e Muhamedit?

Shkruesi nuk ka shkruar qe ai eshte Muhamedi. Nqs ai do e kishte bere kete, ajo karikature do fshihej.

AJo mund te jete karikature e nje hoxhe qe eshte vene nga anetari Force-Intruder si pergjigje ndaj karikatures se priftit qe u soll nga anetari Disa:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...2&postcount=28

Ndersa fotografia e Papes Benedikt duket qarte se ishte e tij, sepse ky Pape jeton dhe ne e njohim dhe sot
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 24-04-2010 mė 13:23

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Gj. Fishta,

Te gjitha temat qe ka sjelle Fisniku, madje dhe ajo qe u hap tani se fundi

Cfare shperblimi do te kene femrat muslimane ne parajse?

Jane te mbyllura po nga une, megjithese nuk kane pasur qellime provokative, por thjesht diskutimi, por me kalimin e kohes degjeneruan ne sharje.

Ndersa sondazhi qe kam hapur

A mendoni se Muhamedi ka pasur moral te admirueshem?

Eshte nje teme asnjeanese ku cdokush mund te hyje dhe te zgjedhe opsionin qe mendon, pa kurrfare detyrimi

Ajo qe duhet te beni eshte qe ta pranoni dhe mendimin e kundert, sepse nqs mendimi juaj eshte me i sakti, ai do te triumfoje dhe nuk ka pse te keni frike nga ballafaqimet
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 24-04-2010 mė 13:29

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Thjesht injoroi matrix, nuk ja ke borxh asnje pergjigje.
    Toleranca per keta eshte ti perulesh fese se tyre dhe te mos kritikosh asgje, dmth shkurt muhabeti kane probleme me trurin.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Jane te mbyllura po nga une, megjithese nuk kane pasur qellime provokative, por thjesht diskutimi, por me kalimin e kohes degjeneruan ne sharje.

Matrix, nje pytje lal, mos ma merr per ters :~D

Pervecese ti mbyllesh temat, ke menduar ndonjehere thjesht te moderosh postimet e papershtatshme? Te fshish postimet e dala nga tema? Dua te them, cfaj ka tema dhe personi temehapes per postimet e tjera qe behen jashte teme?
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Toleranca Fetare duhet lene ne doren time.

Per sa kohe kjo nuk ndodh : Shpreh solidaritetin tim ne punen e perkryer dhe te perkushtuar qe kryen moderatori Matrix.
    Kam vetem nje verejtje : Eshte me tolerant sec duhet!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Matrix, e shikoj si pozitive qe mirepritni edhe kritikat ne lidhje me moderimin tuaj. Shpresoj se nuk do te ma zeni per te madhe nese shpreh edhe une opinionin tim.
    Ti "dritė" sheh vetem me njėrin sy!

Disaher ke nderhy ndaj shkrimeve te mia me gjuhen e kritikes, jo pse ndoshta nuk kan vend edhe kritikat seps enjerez jemi dhe mund edhe te gabojmė, por ajo qe unė kam verejtje ne ty eshtė se je krejt e nianshme, sepse asnjėher nuk e ke shiquar arsyen se pse erdhi deri te ky shkrim, apo ma thjeshtė:
    Po si nuk u bėre njėher burrneshė dhe te jeshė e drejt - tė lexoj shkrim tėndin ku je ankuar ndaj ndoni shkrimi te ndoni muslimani ? Athua bre "dritė" engjuj na qenkan kėta a? apo nuk sheh ti? Ik ore se per besė ėshtė per te ardhur turp. Si nuk sheh se ēka po shkruhet ndaj krishterimit!! Jo pse nuk po shkruhet edhe kunder islamit, por te pakten nuk po ankohemi kunder asnjė moderatori as SM - ADMIN as ndaj askujt.

Me kujdes po lexoj se si dini tė ankoheni ju kunder atyre qe nuk u shkojnė per shtati, sa te pa drejt se jeni! Me mijra tema keni hapur kunder krishterimit dhe askush nuk i ka mbyllur dhe tash keni zgjedhur te ankoheni kunder Matrix! Ah, drejtesia e juaj.

Matrix ėshtė moderator shumė i mirė por mund bėhet se pakez tolerant me ju qe jeni anėtarsuar vetem me njė qellim - ta luftoni krishterimin dhe misioni i juaj eshte shkrime kunder krishterimit, ne veqanti kunder Kishes katolike.

Derisa tė shoh se je ankuar apo ke reaguar kunder ndonjė shkrimi te ndonji muslmani qe jane me mijra ne kete forum, te konsideroj te pa drejt dhe e njė-anshme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 24-04-2010 mė 19:37
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •