Close
Faqja 47 prej 69 FillimFillim ... 37454647484957 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 461 deri 470 prej 686
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Pasazhi ne fjale nuk eshte i qarte, sikurse shume histori a pasazhe te tjera (pagezimi per te vdekurit). Mund te kete shume varacione. Ndoshta dikush qe e ka degjuar mesimin e Krishtit, por qe Ai se futi ne 12-she, megjithese e perdori si nxenes.
    Pra, sipas teje nuk mund të ketë të krishterë jashtë kishave katoliko-ortodokse, qartë?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    [/QUOTE=Matrix;2684591]
    40 Dhe Mbreti duke iu përgjigjur do t`u thotë: "Në të vërt etë po ju them: sa herë ia keni bërë këtë ndonjërit prej këtyre vëllezërve të mi më të vegjël, këtë ma bëtë mua.

Por qe te mos largohemi nga tema e gjyqit, cilet mendoni se jane vellezerit me te vegjel te Krishtit qe permenden ne kete pasazh?

(kjo pyetje u drejtohet te gjitheve, jo vetem Luanit)[/
    QUOTE]

Matrix!

Per mua, vellezerit me te vegjel te Krishtit jane :Populli i Tij,
    te zgjedhurit,Kisha, Trupi i tij.
    Ata, qe per Te jane me te rendesishmit,syri i Tij,Dashuria ,Pasioni me i Madh ,delet e Tij.
    Krishti jo vetem e deshmoi Vehten,por manifestoi tek dishepujt shembullin se si duhet te silleshin mes njeri tjetrit.DHE ME VELLEZERIT ME TE VEGJEL((ne besim)ne vazhdim mbasi Ai te ishte larguar :

14.Ne qofte se une Zoti dhe Mesuesi,ju kam lare kembet,edhe ju duhet t'i lani kembet njeri -tjetrit.Ju dhash shembull qe sikurse ju bera une juve,te beni edhe ju....

17.[U]Pasi tani i dini keto,te lumet ju nese edhe do t'i zbatoni!
    34Po ju jap nje urdherim te ri: duani njeri-tjetrin!
    Sikurse une ju kam dashur,
    edhe ju ta doni njeri -tjetrin!(s'ka nevoje per koment)

Por, Ai dha edhe nje porosi tjeter shume te rendesishme,ndaj Farisejve.sepse i njhte mire Udheqesit,dhe mesuesit fetare,qe ishin ne ate kohe(ata qe do t'a conin ne Kryq!).

Si Zot,Krishti e parashikonte qe Majaja e Farisejve,edhe mbas Fitores se Tij,
    jo vetem qe nuk do te zhdukesh por do te perhapej kudo ne sistemet fetare te ardhme neper bote,bashke me perhapjen e Lajmit te Mire.

Si ajo fara barit te keq!qe u vjedh ushqimin ne token pjellore Fares se Paster te mbjellur nga Bujku.
    Mat.23;3.4.5.6.7

Pra ju duhet t'i degjoni e ti zbatoni gjithshka t'ju thone,[U]por mos beni si bejne ata!

Ata nuk veprojne si thone. Ata lidhin barre te renda qe mezi mbahen,dhe ua ngarkojne ne krahe,kurse per vehte as me gisht nuk i luajne.

Mandej te gjitha veprat e veta i bejne me qellim qe ti shohin njerzit,zgjerojne filkterite e veta dhe i zgjasin thaket.
    Ne gosti duan kryen e vendit,ne sinagoga vendet e para,pershendetjet ne sheshe,dhe te quhen nga njerzit "rabi"[/
    U]

Pra , kujdes ndaj fares se farisejve qe gjendet jo pak nder kisha,te udhehequr nga Pastor,e prifterinj e lloj lloj Klerikesh me tituj e te paguar me para nga kishat.
    Une besoj se kush do qe te jete i qete ne syte e Krishtit,le te fitoje ushqimin,dhe nevojat e familjes se tij me djersen e ballit,sipas shembullit te Palit(per kete, mbase diskutojme me gjere nje here tjeter )
    Sepse po te paguan, veshtire se mundesh te ndjekesh Krishtin sipas Frymes,sepse ai qe po te paguan, per t'i sherbyer atij e ben, jo per Krishtin,pra si barinjte rrogetar.ose sherbetoret rrogetar....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 23-04-2010 më 16:33

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Pra, sipas teje nuk mund të ketë të krishterë jashtë kishave katoliko-ortodokse, qartë?
    Jo ne kuptimin sakramental. Ndersa te krishtere ne kuptimin social, ideologjik, filozofik qofte edhe te nje sistemi me bindje fetare, PO!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Jo ne kuptimin sakramental. Ndersa te krishtere ne kuptimin social, ideologjik, filozofik qofte edhe te nje sistemi me bindje fetare, PO!
    Jo, e kisha fjalën për ata që Krishti i quan të tijët!

Atëhere si e shpjegon faktin se brenda kishës suaj ka konservatorë, pra që i konsiderojnë katolikët heretikë, ka më të hapur, që i konsiderojnë katolikët vëllezër dhe ka edhe "liberalë" që konsiderojnë vëllezër edhe ungjillorët.

Cilët kanë besimin më të saktë pra të mësimit të kishës, dhe si ta kutpojë dikush se cili grup i ka ngelur besnik mësimit të kishës, pasi të treja grupet mbrojnë se janë besnikë të mësimit të kishës.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 23-04-2010 më 16:13
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Jo, e kisha fjalën për ata që Krishti i quan të tijët!
    Dmth, ne ate sakramental! Jo!
    Nuk eshte se s'dua une, se, po te jete per mu, jo vetem ata, por gjithkush qe i lutet Krijuesit te gjithesise, le te jete i pranuar. Por e verteta eshte se keta vete nuk munden.
    Doktrina jo e sakte e heretike nuk i len ata te hyjne tek shenjtit.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Dmth, ne ate sakramental! Jo!
    Nuk eshte se s'dua une, se, po te jete per mu, jo vetem ata, por gjithkush qe i lutet Krijuesit te gjithesise, le te jete i pranuar. Por e verteta eshte se keta vete nuk munden.
    Doktrina jo e sakte e heretike nuk i len ata te hyjne tek shenjtit.
    E zgjerova pyetjen. Kur të kesh kohë përgjigju. Unë po iki. Natën!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    marcus1, po të postoj një artikull qe jep mendimin e Kishes katolike:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...5&postcount=15
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Toni
    Kisha Katolike me shumë arsye është lidhur edhe me të gjithë të krishterët e tjerë jokatolikë, të cilët me besim në Krishtin dhe me pagëzim janë në një lidhje të thellë, megjithëse jo në bashkim të plotë me të. Ata nuk e ruajnë bashkimin me pasardhësin e shën Pjetrit. Disa nuk e kanë as plotësinë e fesë. Ndërkaq disave prej tyre – sidomos kishave ortodokse – u mungon shumë pak për bashkim të plotë, që do të mundësonte edhe kremtimin e përbashkët të Euharistisë së Zotit.
    Lexoje Seminarist se çfarë beson kisha katolike!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Zhan Gijon

Si të Korrigjosh të Tjerët

Është e rëndësishme të jesh shumë i kujdesshëm dhe i mëshirshëm kur korrigjon të tjerët. Flit vetëm kur të jesh vetëm me të, dhe atëhere bëje nëse e ndjen se është koha (timing) e Perëndisë. Përderisa as ti nuk je i pagabueshëm, mos prit shumë nga të tjerët. Bëhu i përulur dhe si fëmijë dhe të tjerët do e kenë më të lehtë të dëgjojnë atë që ke për të thënë. Jezu Krishti ishte plot me dhëmbshuri dhe i shumëvuajtur. Ai me durim i pranonte dishepujt e tij plot me të meta, akoma edhe Judën, pa zemërim, hidhërim apo ftohtësi.

Sa e kishte ulur veten Jezusi. Ai "nuk e thërmoi kallamin e thyer." Ai nuk sundon me tirani - dhe as ndjekësit e tij nuk duhet të sundojnë kështu. Njerëzit e tij nuk duhet të jenë të ashpër me të tjerët, por duhet të thonë ashtu si Gjoni, "Ja Qingji i Perëndisë që heq mëkatin e botës."

Zoti u "gëzua në frymë" në një mënyrë të tillë që ne nuk e gjejmë në asnjë vend tjetër në Shkrime kur Ai thotë, " "Unë të lavdëroj, o Atë, Zot i qiellit dhe i dheut, sepse ua fshehe këto gjëra të urtit dhe të mençurit, dhe ua zbulove fëmijëve të vegjël." Sa të lumtur dhe të rilaksuar ndjehemi në prezencën e një fëmije të vogël, sepse fëmija nuk na ndjell frikë neve. Është pikërisht në këtë frymë fëmijërore të butësisë, dhembshurisë dhe pafajësisë që ne duhet të kërkojmë të ndihmojmë të tjerët.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po, Marcus1, cfare thote aty? Pa shikoje mire! Perputhet plotesisht me ate qe thashe une (ne emer te Kishes katolike).

- pagezimin nuk ua njeh ungjilloreve. Ua njeh Luteraneve, anglikaneve e ndoshta ndonje grupimi tjeter serioz, por ju grupimeve si ai i yti Marcus1, qe e kane pagezimin vetem si deshmi formale e jo si hapi pare deciziv ne shpetim.

- nuk kane plotesine e fese.

Per cfare vellazerie mund te behet fjale?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 24-04-2010 më 04:19

Faqja 47 prej 69 FillimFillim ... 37454647484957 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •