Close
Faqja 39 prej 69 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 686
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Shume e sakte Toni77. Jezusi triumfoi si NJERI mbi mekatin. Ai si Perendi kishte triumfuar qe nga perjetesia, por AI erdhi ketu qe te triumfonte si NJERI permes vdekjes reale dhe ringjalljes reale ne natyren njerezore.
    Ky eshte besimi qe na lane apostujt, ky eshte besimi qe u vadit me gjakun e martireve, ky eshte besimi qe na trasheguan eterit dhe vellezerit tane, ky eshte besimi qe nuk do shuhet kurre!
    Duke patur kenaqesi qe te ngacmoj pak
    Ne rradhe te pare Qellimi i Krishti qe erdhi ne token tone si njeri ishte,per te mundur kryeengjellin e rene(pra i mori revanshin)i cili deri ne kete moment ishte fitimtar nga renja e Adamit te pare.
    Per mua perkufizimi me i pranueshem do te ishte : Ky eshte Besimi qe kemi ne tek Krishti,shpallur nga Apostujt,dhe vellezerit e shenjte ,me mesimet e Tij, dhe zbulesat e dhena nder shekuj ,permes Frymes,per Lajmin e Mire .Pa harruar ata vellezerit tane ne Krisht(mua keshtu me pelqen ti theksoj,edhe pse ndokujt nuk i shkon per shtat) qe jane persekutuar nder shekuj,duke bere qe vertet qe te kujtojme here pas here qe Rruga e ngushte per tek Krishti shpesh ka perfunduar edhe me persekutime deri ne vdekje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 22-04-2010 më 11:04

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin

Ai e veshi NJERIUN, dhe pikerisht ne MISHEZIM, sepse ne MISH te NJERIUT ka banesen MEKATI. Pra Atij i duhej qe te ndeshej me mekatin, per te fituar luften qe NJERIU e humbi ne Eden. Por a mund te fitonte kete lufte Jezusi, nese do te behej NJERI, qe do te thote: MISH+SHPIRT i VDEKUR= VDEKJE e perejtshme? Apsolutisht JO. Nese do te ishte e mundur nje gje e tille, NJERIU do ta kishte mundur me kohe mekatin ne MISH te tij. Por Perendia dergoi Adamin qiellor, pikerisht qe Ai te MUNDTE MEKATIN dhe VDEKJEN, ate qe NJERIU vet, nuk mund ta fitonte, sepse ishte shpriterisht i vdekur, qe do te thote i ndare perjetisht nga Perendia.
    Pershendetje !
    Vetem per te biseduar ,
    Shpesh, marrim nga leximet dhe diskutimet me njeri tjetrin dhe pastaj eshte Fryma dhe llogjika jone qe konsultohet me Te dhe themi Amen! ose jo,kur nuk me duket e drejte, hap edhe Biblen dhe perpiqem qe te mesoj prej Shkrimit.
    Sepse vetem interpretimet tradicjonale njerzore,na bejne qe te besojme ide dhe gjera mbase jo te drejta
    Keshtu ecim, dhe do te ecim deri sa Zoti yne te na zbuloje te Vertetat e Tij.
    Shpesh na duket se dime ndonje gje,(e kam per vehte)por e kuptoj qe edhe ato pak gjera qe i besoj se jane te verteta,Falenderoj Krishtin! sepse gjithsesi propabiliteti i sigurise kurre nuk eshte 100%.Sepse Zoti yne na thyen shpesh,sidomos per ato gjera qe ne ndjehemi te sigurte,dhe i mbrojme me bindjen me te madhe!
    Eh mendja eshte e keqja me e madhe, e para qe u genjye nga Satani dhe pasojen e pesoi gjithe Krijimi...!

Une do te parashtroja nje perceptim per strukturen e perberjes sone si krijesa me e larte e kesaj toke,ku pres edhe mendime

Jeta me e Larte
    PERENDIA -FRYMOR-IPA KRIJUAR-I PERJETSHEM

Jeta e Dyte me e Larte
    ENGJEJT -FRYMORE- TE KRIJUAR- TE PERJETSHEM

Jeta e Trete me e Larte
    NJERZIT-FRYMOR-SHPIRT-TRUP(TE PERJETSHEM)

Jeta e Adamit te Pare para renjes
    Fryme-Shpirt-Trup (I perjetshem)

Jeta e Adamit kur ra ne mekat
    Fryme e vdekur-shpirt i vdekshem-trup i vdekshem

Besimtaret ne Krisht

Ringjallja e Frymes-Shpirt te Paster- Trup i Vdekshem

Forma e Katert

Kafshet- Trup,shpirt

Forma e Peste

Vegjitimi--Trup jondergjegje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 22-04-2010 më 13:11

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Luani
    Jeta e Adamit kur ra ne mekat
    Fryme e vdekur-shpirt i vdekshem-trup i vdekshem
    Një korrigjim të vogël Luan. Shpirti i njeriut kur ra në mëkat është i pavdekshëm.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Ajo qe shoh une deri me sot eshte se deshmuesi e mban veten per njeri me zbulesa dhe ai qe i del kundra del automatikisht per te si njeri i MISHIT.
    Të gjithë të Krishterët kanë zbulesa. Unë nuk mund të kuptoj ekzistencën e të krishterëve pa zbulesa. Krishtërimi pa zbulesa do ishte i vdekur. Mos harro se çfarë i tha Jezusi Pjetrit kur ai deklaroi se Jezusi ishte Biri i Perëndisë.

Pa zbulesa nuk ka Krishtërim. Të gjithë kemi apo duhet të kemi, në mënyrë që të ecim me Krishtin. Nëse njohuritë tona do jenë thjeshtë njohuri teologjike, pa zbulesat e Frymës, besimi ynë do jetë i vdekur.

Bibla do ishte një libër i vdekur nëse nuk do shoqërohej me zbulesa nga Fryma e Shentjë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 22-04-2010 më 13:11
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga marcus1
    Një korrigjim të vogël Luan. Shpirti i njeriut kur ra në mëkat është i pavdekshëm.
    Ashtu eshte Luan, ka te drejte Marcusi

Shpirti i njeriut pa Krisht eshte i pashpenguar/i pashpetuar, eshte nen roberine e armikut.
    Por eshte i pavdekshem dhe i destinuar te vuaje ne perjetesi nqs nuk njeh Krishtin dhe nuk ri-lind se lartazi.
    Ne momentin e rilindjes, shpirti shpengohet, fryma njerezore ringjallet dhe bashkohet me Frymen e Shenjte per te jetuar perjetesisht ne kete bashkim
    (Ky bashkim behet sipas energjive dhe jo sipas natyres, sepse njerezorja nuk shnderrohet ne hyjnore dhe as hyjnorja ne njerezore, sepse keshtu do i binte qe njeriu i shpetuar nuk do te kishte me nevoje per Krishtin pas shpetimit, por njeriu ka perjetesisht nevoje per Krishtin, i Cili eshte Burimi i Energjise jetedhenese, Jetes dhe Perjetesise)

Me korrigjoni nqs e kam gabim
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 22-04-2010 më 13:20
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Ti drejtohesh Zotit ne lutje

Pyetje.

Pse Jezusi u kerkoi dishepujve ti drejtoheshin Atit dhe jo ndonje profeti apo marise ne lutje per te kerkuar qe vulneti i Tij i persosur te behet ketu ne toke sic eshte ne qiell?

Pse Jezusi i kerkoi dishepujve qe te kerkonin Zotit te te korrave qe te dergoje punetore ne te korrat dhe nuk u tha qe ti luteshin ndonje profeti apo marise qe ajo te ndermjetesonte?

Kini parasysh se keto jane nga lutjet me te rendesishme qe jepen ne ungjill dhe patjeter qe do te sjell edhe pyetje te tjera ne lidhje te drejtuarit Zotit apo shenjterve
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Pyetje.

Pse Jezusi u kerkoi dishepujve ti drejtoheshin Atit dhe jo ndonje profeti apo marise ne lutje per te kerkuar qe vulneti i Tij i persosur te behet ketu ne toke sic eshte ne qiell?

Pse Jezusi i kerkoi dishepujve qe te kerkonin Zotit te te korrave qe te dergoje punetore ne te korrat dhe nuk u tha qe ti luteshin ndonje profeti apo marise qe ajo te ndermjetesonte?

Kini parasysh se keto jane nga lutjet me te rendesishme qe jepen ne ungjill dhe patjeter qe do te sjell edhe pyetje te tjera ne lidhje te drejtuarit Zotit apo shenjterve
    O Alban, po t'i lexosh me kujdes shkrimet e katoliko-ortodoksëve do të të thonë se ata nuk i luten shënjtorëve, por vetëm Zotit. Ata thjesht kërkojnë nga shënjtorët që janë në qiell që të luten për ta, ashtu si ne i kërkojmë të tjerëve këtu në tokë që të luten për ne.

Kur shenjtorët (e pakurorëzuar ) e kanë këtë të drejtë të luten për ne, sa më shumë shënjtorët (e kurorëzuar, dmth ata që janë në qiell)?

E kuptove tani?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Flm.
    Ke te drejte lapsus.
    Thash une duhet kujdes ketu, se s'te falin!
    Gjithsesi mund ta shtosh temen e jetes me te Larte.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Pyetje.
    O albani1, ku je duke menduar kur bënë pytje?
    Ku është qellimi?

Bjeri shkurt dhe trup o burr i dheut se ku e ke qellimin.

Ti bënë pytje dhe shkon aq largë sa thua se te krishterët-katolikët mbildhen ne sheshin shën Pjetri "në shkallë" duke paguar para per tiu falë mëkatet, kjo është njohuria e jote! Edhe ma keq sepse thua; "kështu kam degjuar"!

Ti vertetë bënë pytje, por kerkoj qe ta shtjellojsh këtë rresht të Shkrimit të Shenjt dhe do ta verëjsh se ku je:

Mos e lër pas dore hirin që është në ty, i cili të qe dhënë në saje të profecive dhe me vënien e duarve të kolegjit të pleqve. 15 Kujdesohu për këto, jepu tërësisht pas tyre, që përparimi yt të jetë i dukshëm për të gjithë. Vërja mendjen vetes dhe mësimit! Të jesh i qëndrueshëm në këto gjëra! Sepse, duke vepruar kështu, do të shëlbosh veten dhe ata që të dëgjojnë. (1 e Tim 4; 14-16)
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    tani po e mendoj edhe nje here shpirti i njeriut te rene do te jete i pavdekshem perkohesisht, deri ne gjykim.shikoje edhe njehere ...

Faqja 39 prej 69 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •