Close
Faqja 3 prej 18 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 175
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Hahaha....

nga thoni ju ka dale kjo moda e kllapave..??!!..

Po mire mer bur i dheut dhe kur shkruni ne menyre individuale stilin e Kuranit do kopjoni? A keni personalitet, se mire se logjike e karakter spo jua kerkon njeri!!!!
    Ai eshte problemi im se c'far kopjoi un o Seminar, a te thash diç per shkrrablat greke qe i ke zbukuruar mbi avatar ? Jo, atehere relax shokut e mos me dil prej teme.

Pergjigju edhe ti pyetjes sime. A beson 1 Zot ? Nese po, a je i gatshem te deklarosh qe nuk ka Zot tjeter pos Zotit 1 (duke mohuar çdo form te trinitetit) ! ???? Kjo eshte pyetja.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    C'u mor vesh kjo : Ne fillim ishte fjala, e fjala ishte ne hyjin ? Pra hyji paska egzistuar para fjales, apo fjala para hyjit. Edhe ketu mungon qartesia e te kuptuarit.

Fjala u be njeri, e banoi nder "NE" ! Kush jan keta "ne" qe po flasin per keto fjal ?
    ...ahahahah.....ju bon ment lomsh te shkretit,,,,...
    Mendohu, mendohu, se keto nuk i gjen ne Kuran e as ne site-t islamike...1!!!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Jezusi ka thene (sipas Bibles) " O Zot fali se nuk e dine cfare bejne".

Ndersa une do thosha ne kete teme: "O Zoti im, mundesojau ta kuptojne te verteten Tende, te gjithe atyre qe nuk te kane kuptuar drejt"

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Po, ky eshte Simboli Nikeo-konstantinopolitan, dhe katoliket se mohojne kete. Besorja qe kuoton Dielli Ime eshte Besorja qe thuhet ne Kishen Katolike. ajo nuk pretendoi qe tha Besoren e Nikeo-konstantinopolit.
    Ashtu është por Kisha ortodokse këtu i bënë ndarje Atit dhe të Birit, sepse Krishti thotë se; "gjithçk bënë (ka) Ati e bënë (ka) edhe i Biri..", prandaj Shpirti qe rrjedhë nga Ati Ai rrjedhë edhe nga i Biri!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po pyes "Gj.F" hapesin e temes:

Sa Kurane ka?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Po pyes "Gj.F" hapesin e temes:

Sa Kurane ka?
    Nëse ke fjalën per shpalljen e fundit qe iu eshte ber Muhamedit s.a.w.s. ?
    Atëher eshte vetëm 1 Kuran i cili nuk do te ndryshoj deri ne diten e apokalipsit/kiametit/fundit te botës ! .

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shum bukur! Ka vetem Nje Kuran. Atehere, si ka mundesi qe vetem une kam ne zoterim nja tre Kurane ne shqip?

Mos valle une kam tre Kurane ne dore? Apo prape kam vetem Nje?

A eshte secili nga Tre Kuranet qe kam une, Kurani Nje, apo te pasurit e tre kuraneve e bejne numrin e Kurabeve Tre?

si ta pajtoj une qe Kurani eshte NJE vetem, por une kam TRE te tille?

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ashtu është por Kisha ortodokse këtu i bënë ndarje Atit dhe të Birit, sepse Krishti thotë se; "gjithçk bënë (ka) Ati e bënë (ka) edhe i Biri..", prandaj Shpirti qe rrjedhë nga Ati Ai rrjedhë edhe nga i Biri!

Ton, kjo eshte nje teme e gjere dhe pergjigja e pamjaftueshme. thjeshte doja qe Matrix mos te zgjerohet ne gjera jashte mundesive jo vetem te temes por edh te vete FORUMIT!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Shum bukur! Ka vetem Nje Kuran. Atehere, si ka mundesi qe vetem une kam ne zoterim nja tre Kurane ne shqip?

Mos valle une kam tre Kurane ne dore? Apo prape kam vetem Nje?

A eshte secili nga Tre Kuranet qe kam une, Kurani Nje, apo te pasurit e tre kuraneve e bejne numrin e Kurabeve Tre?

si ta pajtoj une qe Kurani eshte NJE vetem, por une kam TRE te tille?

Ke filluar te behesh edhe humorist ti.

Kur'ana mund t'i kesh edhe 50 ne duar, por origjinali eshte NJE. Ato jane vetem perkthime dhe kjo eshte e mira e Kur'anit qe nuk e pati fatin e Bibles qe t'i humbet gjuha origjinale, e tu le vend njerezve te manipuojne me te si te duan.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Besa ben mire qe i del ne krah jo vetem kopjeve te Kuranit, por edhe kopjes forumore Gjergj Fishta......

Uvejs...posikur Kuranet e mija te jene te treja ne Arabisht e jo perkthime, sa Kurane kemi ne kete rast?...

Faqja 3 prej 18 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •