Close
Faqja 133 prej 230 FillimFillim ... 3383123131132133134135143183 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,321 deri 1,330 prej 2300
    Harambash Killer Maska e Gameness
    Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash në "kullën e fildisht".
    Postime
    623

Nje komb, nje besim!

Kush nuk e rrespekton gjendjen fetare aktuale te katolikut, bene gabim sepse nuk i merr parasysh rrethanat e te kaluares qe si rezultat ne te tashmen e bene shqiptarin katolik.
    Kush nuk e rrespekton gjendjen fetare aktuale te muslimanit, bene gabim sepse nuk i merr parasysh rrethanat e te kaluares qe si rezultat ne te tashmen e bene shqiptarin musliman.
    Kush nuk e rrespekton gjendjen fetare aktuale te ortodoksit, bene gabim sepse nuk i merr parasysh rrethanat e te kaluares qe si rezultat ne te tashmen e bene shqiptarin ortodoks.

Ne si shqiptar e kemi nje te kaluar qe ne te tashmen jap tre rezultate te ndryshme ne anen fetare.
    Keto drejtime, ne te kaluaren dhe ne te tashmen na kan perqar dhe jan duke na perqar.
    Rrethanat e te kaluares neve si shqiptare na kane obliguar ti marrim drejtime fetare te ndryshme.

Ne jemi nje komb ekskluziv per sa i perket aspektit religjoz, dhe keto diferenca, neve na kan shtyp, mbyt, asimiluar. Kjo eshte nje dhimbje e madhe per nje komb te vogel sepse i coptuar aty-ktu.
    Eshte lehte te japen gjykime e paragjykime per statusin e nje individi – shqiptari -ne sferen fetare, sot. Kurse eshte me vestire te kuptohet sot, pse ne si komb i kemi keto drejtime fetare.

E pra, le te kemi me shume rrespekt ndaj njeri tetrit, le te mesojme PSE sot ne si shqiptar jemi keshtu… Do te shihni te gjithe skeptiket qe nuk kemi pas zgjedhje ne te kaluaren per disa argumente.

Kur nenshtrohet pytja “do te bashkohen trojet tona?” jepneni mendimin e juve per bashkim. Jo per fe. Sepse nese ndyrhen feja prishet muhabeti. Ne si shqiptar ne DNA e kemi vetedijen qe feja nuk na solli asgje pozitive. Pse pra me humb kohe dhe me poshtru njeri tetrin.

Tek e fundit ne kishe ose xhami, ne xhami ose kishe, kur i mbyllim syt dhe jemi nje me UN-in tone me te thell, ne si njerez, i drejtohumi qiellit dhe e kerkojm ndihmen e ZOTIT. Qe faktikisht, eshte NJE.

Dhe s’ka teolog monoteist qe e ndryshon kete fakt!
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga Dardania antike Lexo Postimin
    Ja Perse Kam Te Drejte Se Ne Jemi Dy Shtete Dhe Dy Kombe.
    Ne Nuk Duhet Dhe As Qe Do Te Bashkohemi Ndonje Here.
    Kurr Nuk Pranoj Te Humb Pavaresin E Dardanise Per Te Rene Nen Sundimin E Greko Sllaveve Te Shqiperise>

Vete Vleresoni Se Sa Kunderthenie Kemi Mes Vete.

Zot Fali ,ata Nuk Dine Cka Bene.

Me Sulmojne Pse E Theme Te Drejten.

Le Te Rroj E Verta Per Ne , Sa Vet Zoti >
    Dmth ca kombi je ti?

Une e di qe jemi shqiptare, si nga Tivari, Ulqini, Gucia, Prishtina, Presheva, Tetova, Shqiperia e Cameria, ti ku na e zbulove kombin tjeter?

Kosova tani ka shtetin e vet por ishte, eshte dhe mbetet kombesi shqiptare!
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-07-2009
    Postime
    63

Adrra shekullore

Âdrra shekullore po thoni shum her por kurr nuk âsht gjet i Shqiptar me realizua at âdërr shekullore,kurr nuk âsht gjet i Shqiptar mei ra me grusht TAVLINËS e me than both âsht kên dasi e tash duhet prap meu bashkua Shqiptarin.As me 1912,as kur asht bashkua ex Jugosllavi me 1920 çi kurr nuk ka ekzistua,as me 1945 çi â kên prap Shansa për bashkimin Shqiptar.T'neruoshimit motra e vëllazën ma e madhja shans â kên 1990 kur u çpartallis ex Jugosllavi. Tash merrnije me mêt apsurdin, politikanat e ex Jugosllavit dyher ni qin vjet,bashkohen e çpartallise e te Shqiptart nuk âsht gjet i njeri men bashkua i her e përgjithmon e tash poja vêm fajin dikuj tjetër e katër her e kem lan shansën pasé.A poma kallzoni i kryetar Shqiptarit çi âsht munua për at bashkim ose i ka ra dëmrêt me thirr kongresin e Berlinit se atje kû na kan da ite dasht edhe mena përpjek ose bashkua.Jo, motra e vëllazën Shqiptari çohet e në vêt se meu bashkua na formojm edhe i gjeveri Shqiptare,ëm falni, Kosovare, se ata nuk jan ma oficijell Shqiptar as me nacionalitet as me shêja [simbola] Shqiptare. Dikush e ka pëmêt eedhe fen aty,i kom e i fe, e tash pou dves juvet çi shkruoni ashtû çka doni me hjek t'cillën fe e t'cillin kom se na kem tash dy koma e dy feja??????????

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga dodgjeka Lexo Postimin
    Âdrra shekullore po thoni shum her por kurr nuk âsht gjet i Shqiptar me realizua at âdërr shekullore,kurr nuk âsht gjet i Shqiptar mei ra me grusht TAVLINËS e me than both âsht kên dasi e tash duhet prap meu bashkua Shqiptarin.As me 1912,as kur asht bashkua ex Jugosllavi me 1920 çi kurr nuk ka ekzistua,as me 1945 çi â kên prap Shansa për bashkimin Shqiptar.T'neruoshimit motra e vëllazën ma e madhja shans â kên 1990 kur u çpartallis ex Jugosllavi. Tash merrnije me mêt apsurdin, politikanat e ex Jugosllavit dyher ni qin vjet,bashkohen e çpartallise e te Shqiptart nuk âsht gjet i njeri men bashkua i her e përgjithmon e tash poja vêm fajin dikuj tjetër e katër her e kem lan shansën pasé.A poma kallzoni i kryetar Shqiptarit çi âsht munua për at bashkim ose i ka ra dëmrêt me thirr kongresin e Berlinit se atje kû na kan da ite dasht edhe mena përpjek ose bashkua.Jo, motra e vëllazën Shqiptari çohet e në vêt se meu bashkua na formojm edhe i gjeveri Shqiptare,ëm falni, Kosovare, se ata nuk jan ma oficijell Shqiptar as me nacionalitet as me shêja [simbola] Shqiptare. Dikush e ka pëmêt eedhe fen aty,i kom e i fe, e tash pou dves juvet çi shkruoni ashtû çka doni me hjek t'cillën fe e t'cillin kom se na kem tash dy koma e dy feja??????????
    Po asht e vertete qe nuk asht vetem faktori i jashtem qe u pengon dhe nuk done bashkimin, po e kemi edhe ni element te m'ren'shem.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Po sigurishte se duhet te bashkohemi.

Rrofte Shqiperia e Bashkuar
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Po sigurishte se duhet te bashkohemi.

Rrofte Shqiperia e Bashkuar
    Kurre mos u befte me ARAB te felliqt,kurre.
    Mendimi jem.

Çufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anëtarësuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    O system, po behet llaf per Shqiperine dhe Kosoven
    Jo per Shqiperine me Arabine

Personalisht nga zemra uroj te bashkohen keto dy vende Shqipetrae
    Dhe jam shume i sigurt qe ne nje dite te afert do te behet realitet, dhe do jete nje pjesez enderre e nje enderre akoma me te madhe...
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga Mau_kiko Lexo Postimin
    O system, po behet llaf per Shqiperine dhe Kosoven
    Jo per Shqiperine me Arabine

Personalisht nga zemra uroj te bashkohen keto dy vende Shqipetrae
    Dhe jam shume i sigurt qe ne nje dite te afert do te behet realitet, dhe do jete nje pjesez enderre e nje enderre akoma me te madhe...
    Okay mau kiko.Por i kam gangrene keta erresirat ne shpirt.
    Mbase fola gabim.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar më parë nga SystemA Lexo Postimin
    Okay mau kiko.Por i kam gangrene keta erresirat ne shpirt.
    Mbase fola gabim.
    ska asnje gabim ne ate qe the,
    bashkim do te kete kur shqiptaret e kosoves te pastrojne veten nga mbeturinat arabe.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

Çufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anëtarësuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Ne kohereat e meparshme jane munduar te huajt te na ndajne, te bejne percarje midis shqipetareve, duke vene epitete simbas besimeve dhe pasurive, duke u munduar qe ne kete menyre te urrenim gjakun e tone... epo kesaj ata deshtuan se beri. Por ama tashme nuk merakosen, pasi jane vete shqipetaret, e kam fjalen per disa specie te vecanta, qe duan te bejne ndarje te tilla. Tashme skane pse mundohen armiqte tane, pasi kemi te emancipuarit tane medioker qe vejne mbiemra nder shqipetare, duke e bere vete percarje, ate percarje qe te huajt aq shume u munduan ta benin, dhe qe disa shqipetare, po e ritkthejne vete.

e cuditshme, me pare kishim te gjithe shume armiq qe ishin shfaqur se kush ishin ne te vertet.
    Ndersa sot, kur keta armiq po heshtin per nje cast, te mesuar per te gjetu kundershtar, u kthejme gishtin gjakut tone...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Mau_kiko : 17-04-2010 më 13:02
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •