Postuar më parë nga
toni77_toni
Kjo qe ti ke shkruar nuk me habitë, je vertetë islamist dhe kjo është fryma - frymëzimi qe ti posedon. S'ka rendesi, e rendesishme eshte se dua të shkruaj qe të kujtoj ty se te gjitha ato qe i kam thënë janë të vereta dhe do ti argumentoj duke u bazuar ne shkrimet islame.
Nuk eshte e veretë se Muha u kap në flagrancë me sherbtoren e gruas se tij qe quhet Hafsa dhe sherbetorja quhet Maria?
PO, Muhamedi u kap në flagrancë:
Marija ishte një nga shërbëtoret e njërës prej grave të Muhamedit. Muhamedi u kap në flagrancë nga gruaja e tij Hafsa, dhe kjo gjë solli mjaft zemërim në shtëpinë e tij, derisa u desh ndërhyrja e allahut për ta zgjidhur këtë situatë. Kjo histori është rregjistruar me hollësi në Hadith nga Omari. Ai sqaron arysen pse u dha ky varg në Kuran.
Nuk është e veretë se allahu, sipas shkrimeve kuranore ka nderhy me ajete kuranore per ta mbuluar kurverinë e Muhes duke iu kercnuar grave tjera?
Po dhe kjo është këtu:
Sura 66:4
Nëse ju të dyja pendoheni te All-llahu (është më mirë për ju), sepse zemrat tuaja tanimë kanë rrëshqitur, e nëse bashkëveproni kundër tij, ta dini se All-llahu është Ai mbrojtës i tij si dhe Xhibrili dhe besimtarët e ndershëm; e kur është kështu, edhe engjëjt i dalin në ndihmë.
Muhamedit sa herë që bënte diçka marrëzie ai kërkonte ndërhyrje nga lart, prandaj ajo thotë:
Volumi 7, Libri 62, Numër 48:
“…O Apostull i Allah-ut! Po shikoj sesi Zoti yt nxiton të të plotësojë dëshirat ty.” (Ti plotson deshirat edhe me virgjeresha te moshes 6 vjecare)
A nuk ështëe veretë se Muha u martua me Zejnepin - vajzë halle, vajza e halles, pra Zejnepi Muhamedin e kishte djalë daje. MUhamedi fillimisht e martoj atë me djalin e adaptuar dhe pastaj pasi qe ajo ishte e bukur dhe kishte edhe pasuri, ai e ndau nga djali dhe e muar per grua te vetem. Nëse nuk eshte e vertetë më thuaj.
Auk eshte e vertetë kjo në vijim a?
El Ahzab Sure 33; 50.
O ti Pejgamber, Ne të kemi lejuar gratë, të cilave u ke dhënë shpërblimin e kurorës, dhe ato që me ndihmën e Akkahut hynë në posedimin tëned (robëreshat e luftës) dhe bijat e axhës tënd, bijat e hallave tua e dajës tënd, bijat e tezeve tua (të janë lejuar, pos grave me nuqah dhe të afërtat), të cilat kanë migruar (kanë bërë hixhret)
Po kjo?
Sahih Bukhari
Volumi 7, Libri 62, Numër 64
"…që profeti u martua me të kur ajo ishte gjashtë vjeç, dhe konsumoi martesën kur ajo ishte 9 vjeç, dhe ajo qëndroi me të për nëntë vjet (dmth deri në vdekjen e tij).
Kjo nuk është e veretë a?
5.Suretu El-Maide
38. Vjedhësit dhe vjedhësit preniu duart, si shpagim i veprës që bën, (kjo masë është) dënim nga All-llahu. All-llahu është i fuqishëm, ligjdhënës i urtë.
Të tjera e të tjera me mijëra raste qe ka,
mos u shqeteso dhe qetësohu, merre veten me të mirë se kjo është e vereta e asajë dhe në vend qe të mirresh me problemet tua familjare, kombetare dhe fetare, shkon dhe mirresh me probleme të tjerëve duke harruar veten. Nuk ka ditë se nuk hapni tema duke shkruar dhe fye krishterimin ne kete forum, por kudo qe ju jeni vetem kete e bëni dhe harroni vetveten. Edhe ma keq, nëse ta terhekë dikush verejtjen duke te treguar te metat e tua, ia fillon duke fye dhe sha nga distanca i mshehur. Jo jo, kjo nuk u perngjanë atyre qe janë burra shqiptar. Burrat ta japin adresen dhe tregojnë se kush jan para qe të vrasin, apo të perzentohen dhe kerkojnë të takohen dhe i zgjedhin problemet burrash e jo të shajnë të fshehur pas PC-së. Nëse je burr dhe i thua vetit trim më shkruaj në privat dhe perzentohu dhe pastaj perdore at gjuhë qe ke perdorur. Per ndryshe i mshehur pas PC-së je i pa vlerë.
Kjo është një situatë e juaja mik që djalli vetë e solli dhe shfrytëzoi në jetën e Muhamedit, për t’iu kundërvënë fjalës së Zotit dhe ju sot u besoni dhe kercnoni ata qe u tregojne te veretten.
Preke koken niher dhe mendo se a ka gjë me te turpshme se te thuajsh se allah-u (Zoti) ndërhyn dhe i jep lirinë profetit të tij të plotësojë çdo dëshirë të mishit - te epsjheve të tij të flligshtisë????
Preke koken para se të fyjshë të tejret se ku je dhe me kënd je, mendo se nëse ka gjë me te turpshme qe te thuajsh se allah-u (Zoti) dallon njerzit dhe dikujt i jep liri t’i divorcojë të gjitha gratë nëse kështu dëshiron ai, dhe të marri gra të tjera edhe më të reja ose virgjëresha deri edhe nga anëtarët e familjes?.
Me vjen keq per gjendjen tënde!!
Krijoni Kontakt