Close
Faqja 99 prej 110 FillimFillim ... 4989979899100101109 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 981 deri 990 prej 1091
    Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Rrjedhimisht, besojne se ose:

1. Perendia nuk eshte misheruar, porsi besojne muslimanet.
    ose
    2. Krishti eshte me te vertete VETEM Perendi dhe vetem sa dukej njeri (herezia Doketiste)
    ose
    3. Te qenit njeri te Krishtit, eshte perpire nga te qenit e Tij Perendi (herezia Monofizite).
    Seminarist, por si Nestoriane mund te klasifikohen protestantet?

Psh qe besojne se Krishti si Perendi eshte i ndryshem ne person nga Krishti njeri, ndaj dhe Maria nuk ka pse quhet Nena e Perendise?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin

Psh qe besojne se Krishti si Perendi eshte i ndryshem ne person nga Krishti njeri, ndaj dhe Maria nuk ka pse quhet Nena e Perendise?
    Patjeter!

Duhet theksuar se ungjilloret FORMALISHT nuk jane as monofizite, as doketiste e as nestoriane. Ajo qe i ben te tille pra, nuk eshte doktrina formale, por rezultatet e shume pikave qe besojne. Keto i bejne ata ne menyre INDIREKTE doketiste, nestoriane e monofizite.

Nestoriane, ungjilloret behen kur mohojne se Maria eshte Nena e Perendise, ose Perendilindesja (Theotokos).

E njejta gje ngjet me ikonoklastet ne shk.8. Formalisht ata s'ishin monofizite. Por, logjika qe kishin ne MOHIMIN e nderimit te ikonave, doli QARTE se ata ishin monofizite.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 13-04-2010 më 09:35

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja nje pike tjeter se pse Kisha, duke qene NJE ne dhe me Krishtin, njesohet me veprimin e Tij.

Ja cfare thote Apostolli Pal:

Kol1:24
    24 Dhe tani vetë u gëzohem vuajtjeve të mia për të mirën tuaj dhe plotësoj në trupin tim çka u mungon mundimeve të Krishtit për Trupin e tij ‑ Kishën.

Sa ortodokse e katolike kjo fjali!

Sa anti-protestante!

Nuk ka nevoje per koment.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Peniel, lere nivelin katunar qe ke ne komunikim. Eshte e drejta jote te besosh se se njoh Krishtin, sikurse une them te njejten gje per ty, PRANDAJ une po te shkruaj ty ne temen per muslimanet e te tjeret, sepse nje i krishtere VETEM ne kete teme mund te flase me njerez te besimit tend.

Aq me teper qe ti, nga te gjithe ungjilloret e ketij forumi, perben nje specie te vecante, qe ke deklaruar se si lutesh Krishtit, as Frymes se Shenjte - meqe Bibla se thote nje gje te tille.

Kalojme ne GAFAT e tua:

Ti thua se perderisa te 1Tim2:5 thuhet se nje eshte ndermjetesi midis perendise edhe njerezve, Krishti, atehere nuk ka asesi te vlejne vargjet e tjera biblike qe te kam sjelle!

Po logjike eshte kjo? Mos po e kundershtoj une kete qe thua ti?

Jam shume dakord qe NJE eshte ndermjetesi, Krishti! Kush eshte Trupi i Krishtit Ndermjetes? Kisha! Cfare eshte Kisha? Izraeli i Ri, populli i zgjedhur. Atehere, pa fjale, Kisha, Trupi i Krishtit, eshte ne Krishtin, me Krishtin edhe nepermjet Krishtit po ashtu NDERMJETESE. Ate qe ben Kreu i Trupit, Krishti - ndermjetimi tek Ati - e ndjek i gjithe Trupi, Kisha, duke ndermjetuar ne Krishtin, tek Krishti, nepermjet Krishtit.
    Prandaj Krishti edhe Kisha jane NJE.

Rrjedhimisht i bie qe ti MOHON se Kisha eshte Trup i Krishtit. Ti beson ne nje grumbull individesh e JO ne nje KOMUNION besimtaresh.
    Ju e keni THERRMUAR krishterimin edhe Ungjillin. Jeni Ateistizimi par excellent i kristianizmit!

Seminarist. Niveli i diskutimit gjithmonë varet nga bashkëbiseduesi që ke përballë. Nuk ta kam fajin unë që ti gëzon një nivel të tillë, katundar. Akoma edhe në postimin e mësipërm nuk ka munguar papjekuria.

Nejse. Në thelb të çështjes. Ti vërtet ke sjellë vargje por ngatërron epokë, besëlidhje. Vargjet e tua nga Dhiata e Vjetër janë të sakta por mos harro se në Dhiatën e Vjetër ndërmjetësit ishin profetët dhe kryeprifti që shërbente në Tabernakull dhe më pas në Tempull. Me ardhjen e Krishtit këta dy ndërmjetës e mbaruan punën e tyre. Krishti zuri vendin e tyre, kryeprift, profet dhe mbret. E keqja jote dhe ajo ti bën është se fillon edhe i gjykon gjërat me llogjikën e njeriut. I lidh gjërat sikur zgjidh një ekuacion matematikor dhe që në fakt nuk ka asnjë bazë biblike si mënyra se si i llogjikon gjërat po ashtu edhe përfundimi që nxjerr. Atë që nuk ke kuptuar akoma në gjithë këto vite që merresh me krishterimin, është se Perëndia në Bibël paraqet karakterin e Tij dhe mënyrën e të llogjikuarit dhe të vepruarit sipas karakterit të Tij hyjnor dhe jo sipas karakterit dhe llogjikës njerëzore.

Edhe pse në vargun që të solla, thuhet një është ndërmjetësi i Perëndisë dhe i njerëzve, Krishti njeri, ti or mik fillon edhe ngatërron Kishën në këtë rol. Se nga i nxjerr këto përfundime as ti nuk e di. Fjalë pa lidhje dhe pa asnjë bazë biblike. Më sill vargje nga Bibla të cilat mbështesin "rrjedhojat" e tua. Fol me baza dhe jo me fjalë në erë dhe me gjëra që nuk i kam thënë dhe nuk i kam pohuar.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Matrix,

mire e ke, POR DUHET THEKSUAR se ndermjetimi nuk eshte thjeshte rezultat i se drejtes se bashkepunimit (sinergji) Hy-Njeri, as thjeshte sepse keshtu i pelqeu Perendise.

BAZA eshte komunioni ontologjik (qenesor) i njeriut me Zotin, ne Krishtin:

1. Njeriu i krijuar ne Ikone te Perendise.
    2. Perendia i bere njeri ne Krishtin.
    3. Kisha, Trup i Krishtit.

Si rrjedhim, ndermjetimi i Kishes eshte DOMOSDOSHMERI.
    Ndermjetimi i Kishes dhe ndermjetimi i Krishtit, NUK JANE DY ndermjetime te shkeputura, ashtu sikurse trupi i Krishtit njeri edhe Kisha, si Trup i Krishtit, nuk jane DY trupe pa lidhje me njeri tjetrin.

Sic e shohim edhe tek shembulli qe jap me siper i pushtetit te te falurit te mekateve, vertetohet monofizitizmi i ungjilloreve:

1. Per hebrejte, VETEM HYU fale mekatet.
    Kjo eshte e vertete, por Krishti, pervec njeri, eshte edhe Perendi, dhe si Perendi kishte pushtet ti falte mekatet. Por hebrejte nuk besonin ne te qenit Perendi te Tij, keshtu qe i dukej blasfemi se si nje njeri mund t fale mekatet.

2. Ungjilloret thone se VETEM Krishti - e jo Kisha - eshte ndermjetuesi mes Perendise edhe njerezve dhe se VETEM AI i fal mekatet - jo Kisha.
    Kjo eshte e vertete, qe vetem Krishti eshte ndermjetues edhe fales i mekateve, por Kisha duke qene Trupi i Krishtit, merr pjese ne keto. Atehere, paralel me hebrejte, i bie qe, derisa per protestantet doktrina e ndermjtimit edhe pushtetit te faljes se mekateve nga Kisha eshte blasfemi, ata MOHOJNE qe Kisha eshte Trup i Krishtit. Rrjedhimisht, besojne se ose:

1. Perendia nuk eshte misheruar, porsi besojne muslimanet.
    ose
    2. Krishti eshte me te vertete VETEM Perendi dhe vetem sa dukej njeri (herezia Doketiste)
    ose
    3. Te qenit njeri te Krishtit, eshte perpire nga te qenit e Tij Perendi (herezia Monofizite).
    Vertetë me bëri pershtypje ky shkrim dhe pershkrimi dhe shembulli i ketij shkrimi eshte shumë domethënës.

Seminarist, nuk eshte qellimi im qe të uli apo të ngriti shkrimin dhe bindjet, apo doktrinat e Kishes së dikujt, por qellimi im eshte se sa ma shumë të marrim provoja nga njëri tjetri ne të mirë te Kishes dhe të pasurohemi me Krisht.

Kjo qe thua është ashtu por dua ta jap ni mendim pasi qe mendova rreth kesaj qe ke thënë:

1. Krishti tha diçka atëher kur Judenjët nuk besuan në të; Ai pos se u tha se "mos me gjykoni nga dukja e jashtme" u tha edhe diçka tjeter; "edhe nëse nuk me besoni mua, besojuni vet veprave, veprat deshmojnë se Ati është në mua dhe unë jam në Atin", a mos janë të nevojshme edhe veprat si deshmi se Kisha eshte një me Zotin dhe, au mungojnë vepra shenjtërve? Unë mendoj se nuk u mungojnë nëse hulumtojmë.

2. Ata qe nuk besojnë se trupi i Krishtit - Kisha mund të bëjë mrekulli pasi qe edhe eshte i pa ndar në Krishtin, a mos po e kufizojnë Zotin? Me tërë këtë kundershtim qe i bëhet trupit të Krishtit, a mos po veprohet kunder - e kunderta qe veproj Zoti në trupin - në kohen e misherimit? Them keshtu pasi se Bibla na shpjegon se trupi i Krishtit nuk e pengoj as nuk ekufizoj Zotin dhe Ai bëri mrekullira deri edhe te vdekurin e ngjalli, edhe natyren e komandoj, te gjitha mundet edhe sot ai trup i Tij ti bëjë por njerezit e kufizojnë Zotin dhe nuk ia japin lirinë e veprimit Zotit sikurse duhet tia jap trupi i Krishtit!!
    ZOTI NË KOHEN E MISHERIMIT NUK VEPROJ NË MËNYRË TË PAVARUR, AI VEPROJ NË TRUPIN E TIJ DHE ME TRUPIN E TIJ, VEPRAT, FJALET DHE MESIMET, MREKULLITË NUK ISHIN TË PAVARURA, TRUPI - KRISHTI - GJYMTYRË NUK E KUFIZOJ ZOTIN.

3. Ka ndodhur dhe ndodhë edhe sot se njerëzit e Kishes (disa) dhe veprat e tyre kan aq gjynahe - mëkate sa edhe Juda qe tradhtoj. E kuptoj se kjo eshte shumëher edhe arsyeja se pse shumë njerez nuk mund të besojnë në shenjtërinë e trupit të Krishit - Kishen, por nuk kan te drejt sepse te gjithë duhet ta kujtojnë JUDEN, njëkohsisht duhet ta kujtojnë edhe Pjetrin apo edhe Palin kur nuk kinin Krisht (kur Zoti ende nuk ishte ne ta) dhe atëher kur ata e kinin Zotin në vetvete dhe u bënë një me Të.

Shembulli Juda i cili tradhtoj, ai ishte i kushtuar per të keq dhe në sherbim të djallit edhe pse ishte i rreshtuar si apostull (shtyllë e Kishes në sy të botes), Zoti e verejti se ai vetem të keqen po e mendon, prandaj edhe i tha djallit qe bashkpunonte me Juden; "bëre çka e ke menden". DMTH se Zoti i lejon edhe veprimet e djallit nëse veq ai person ka vendosur të jetoj largë Zotit edhe pse eshte "shtyllë e Kishes".

Pjetrin dhe apostujt të tjerë - si njerez te cilët realisht premtuan qendrushmeri per Jezusin "deri edhe ne vdekje" por deshtuan, ata e lan Jezusin vetem dhe iken, ishin të strukavun, të mbyllur dhe të frikësuar, as qe mendonin se Mbretëria e Hyjit do të perparoj, të pa fe dhe pa shpresë, kjo ndodhi edhe pse e panë Zotin e gjallë, kot, edhe nëse e sheh Zotin dhe bisedon me Të nuk mjafton nëse nuk je bërë një me Të. Të kujtojmë apostujt, pasi qe Zoti u bë një me trupin (zbritja e Shpirtit Shenjt) dhe vertetë Kisha u bë "Tempull i Zotit" te gjithë u ndryshuan dhe mrekulliten boten me guximin, besimin - fenë, qendrushmerinë, punen dhe fjalet-mësimet e tyre. Pra kjo duhet ti shkoj ndermend secilit se; nëse jemi gjymtyrë një me Zotin të bashkuar jemi fuqi e amshuar dhe mrekulli. Nuk mjafton vetem nëse e shohim Zotin e gjallë. JO, Apo edhe nëse tri vite ishim me të në çdo hap dhe të ulur edhe në tryezë me Zotin, sigurisht se nuk duhet të na mjafton edhe pse dikush mendon ashtu, vetem pasi qe të bëhemi një me Të jemi ata qe duhet të jemi, trup i Krishtit. Por kurr në jetë nuk duhet harruar se apostujt kur u bënë një me Krishtin, pra kur Kisha u bë tempull i ZOTIT, nuk pushoj duke shpallur Krishtin dhe vetem Krishtin. Krishtin e gjallë dhe mbretërinë e Atit. Këtu shihet - vërehet dhe jep të kuptoj botes edhe të qenurit e Kishes një me Zotin.

Pali dhe shembulli i tij; ni person i cili njeh mirë shkrimet dhe teologjinë, traditat dhe asgjë nuk i mungonte, por nuk e njeh-nuk e ka Krishtin, qe do të thotë se edhe ne, nëse vertetë nuk kemi Krishtin dhe Ai nëse nuk është ne, edhe njohuritë tona janë boshe. Pas takimit me Zotin, ai u thye, ra per tokë, i verbuar nga njohuritë e tij dhe doli në dukje dituria dhe mrekullia e tij - deshtak, por lejoj ZOTIT, ia dha lirinë tash e tutje Zoti të veproj në trupin e tij, ai iu dorzua Zotit pa rezervë dhe Zoti DRITË në Palin bëri shumë njerez të shohin te Verteten KRISHT, kjo edhe sot vazhdon dhe deri ne të sosur të botes. Pali pra iu dorzua Atij, te gjith ato njohuri të mëparshme e kuptoj se janë të pa vlerë. Mirpor, ajo qe sot mga shumë të krishter nuk me pelqen eshte se te gjithë e dinë se Krishti nuk veproj asgjë jasht Palit, por as Pali asgjë nuk veproj jasht Krishtit. Nuk eshte ky veprim i trupit të Krishtit?

Etj etje.

Kerkohet kujdes ndaj bindjeve tona dhe nuk mendojs e duhet të na mjaftojnë njohuritë tona, pa tjeter se ato janë të vlershme por çdoher duhet ti japim lirinë zbulesave hyjnore dhe mos të kufizojmë Zotin as mësimet - zbulesat e Tij. Gjithsesi duhet të mendojmë dhe ta kemi parasyshë se KRISHTI është Vlera e të gjithave. Pa ZOT është kot; s'ka asgjë. Por me ZOTIN "Zoti me ne" gjithçka është e mundur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 13-04-2010 më 20:07
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin
    Ti vërtet ke sjellë vargje por ngatërron epokë, besëlidhje. Vargjet e tua nga Dhiata e Vjetër janë të sakta por mos harro se në Dhiatën e Vjetër ndërmjetësit ishin profetët dhe kryeprifti që shërbente në Tabernakull dhe më pas në Tempull.

Se pari, Une nuk kam sjelle vargje VETEM nga DHV.
    Se dyti, DHV eshte vijimesi me DHR, jane ne harmoni e jo kundershtim.
    Mos do thuash se gjate Epokes se DHV, Bijte e Zotit lejoheshin te paraqiteshin perpara Zotit, e nder ta edhe djalli, sic e DESHMON JOBI, ndersa ne DHR, kjo mundesi bie poshte!!!!!!!!! Ky eshte absurditet. Logjika biblike ta do qe me DHR aq me teper Bijte e Zotit mund te paraqiten para Zotit, sepse tashme ata jane ne komunion te plote me Te, sepse jane me Krishtin. Mos jeni duke thene se, nqs Krishti, pas Ngjitjes ne qiell, rri ne te djathte te Atit edhe ndermjeton, shenjtoret qe jane prane Krishtit ne qiell jane me PUSHIME???????
    Cfare lloj EKLESIOLOGJIE do ishte kjo?
    Shenjtoret ne qiell prane Krishtit vazhdojne te ndjekin Krishtin edhe ta imitojne Ate, sikurse e imituan kur ishin mbi toke. Nga kjo eshte FARE e lehte te kuptosh se, perderisa Krishti ne qiell rri ne te djathe te Atit EDHE NDERMJETON, ne Krishtin, kete do bejne edhe shenjtoret.

Me ardhjen e Krishtit këta dy ndërmjetës e mbaruan punën e tyre. Krishti zuri vendin e tyre, kryeprift, profet dhe mbret.

Pikerisht KETU eshte GABIMI yt. Nuk e mbaruan punen e tyre, por e plotesuan, dhe se ne Krishtin fitimtar tani ata jane me te vertete shume me teper ndermjetes.

Edhe pse në vargun që të solla, thuhet një është ndërmjetësi i Perëndisë dhe i njerëzve, Krishti njeri, ti or mik fillon edhe ngatërron Kishën në këtë rol. Se nga i nxjerr këto përfundime as ti nuk e di. Fjalë pa lidhje dhe pa asnjë bazë biblike. Më sill vargje nga Bibla të cilat mbështesin "rrjedhojat" e tua. Fol me baza dhe jo me fjalë në erë dhe me gjëra që nuk i kam thënë dhe nuk i kam pohuar.

Normal qe Kisha "ngaterrohet" ne ate ROL, sepse eshte TRUPI i Zotit.
    Psh, mbi cfare baze e ka Kisha pushtetin te FALE mekatet, kur kete pushtet e ka VETEM Zoti (shih Gjoni 20:22-23)?
    Nqs e ka kete pushtet te fale mekatet meqe eshte Trup i Krishtit, atehere pse se paska kete pushtet edhe per te ndermjetuar?

Nqs ndermjetesi eshte VETEM Krishti si INDIVID, sic thua ti, dhe se Kisha nuk mund te ngaterrohet ne kete rol, atehere PERSE ndermjetoni juve me lutje per te tjeret neper bashkesira, ne nje kohe qe ti thua se NUK DUHET te ngaterroheni ne kete rol?

Pse Kisha tokesore mund te ndermjetoje, ndersa Kisha qiellore JO?

Ajo cfare nuk ka baza Biblike eshte qe te thuash se TRUPI PUSHON se vepruari ne qiell, ndersa atje Kreu i Trupit vazhdon e ndermjeton!!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin
    Peniel,

Kerkoj falje qe po hyj pak si nga kendi, por u nxita prej ketyre rreshtave qe i ke shkruar. Besoj se krejt keto shkrime, edhe pse nuk i kam lexuar me shume vemendje, bejne fjale per rolin e Kishes (ku futen edhe prifterinjte, meshtaret) si ndermjetesuese. Nese jam gabim, injorojeni kete shkrim. Nese jam ne teme, atehere po i drejtoj pyetjet e meposhtme per te kuptuar pak me shume ate qe dua te them.

Ti thua se kerkon vargje nga Bibla. E pyetja ime eshte: Nga cila Bibel? Pra, kush e hartoi Biblen qe e kemi ne duar ti dhe une sot? Kur u hartua ajo? Pergjigjja eshte fare e thjeshte: Bibla u hartua diku rreth shekullit IV pas Krishtit. Ata qe punuan per hartimin e saj ishin te krishteret e asaj kohe qe ndaheshin sipas ritit lindor dhe atij perendimor. Pra, ishin prifterinj, murgj, besa edhe pape qe vendosen per percaktimin se cfare do te quhet liber i shenjte (i frymezuar nga Shpirti Shenjt) e cfare jo.

Po si ia kishin bere te krishteret te shkonin perpara ne ecjen e tyre shpirterore pa shkrime te shenjta? Pa Bibel? E kam zhvendosur kete bisede dhe kete pyetje tenden sot ne kohe, dhe mendoj per Penielin e para 1700 vjeteve qe pyet "E ku eshte kjo ne Bibel?". E Penieli e merr vetem nje pergjigje: Cfare eshte Bibla? Nuk ka! Keshtu kane vepruar Apostujt e te tjeret pas tyre. Pra, njerezit bazoheshin ne Traditen e Shenjte. Por, ne rrebelim e siper, Luteri e Kalvini e shkelen me kembe traditen 16-1700-vjecare. A thua se sot mund te flasim se Dielli_ime ka ekzistuar vetem pse ajo shkruan ne kete forum. Po te mos kete shkruar ketu, ajo nuk mund ta vertetoje dot ekzistencen e vet. Edhe pse Matriksi apo Toni mund te deshmojne se e kane pare, kane folur me te, se ajo ka vepruar keshtu e ashtu, sipas ketij morali apo atij morali, serish ajo nuk mund ta vertetoje ekzistencen e vet, nese nuk deshmon forumi, forma e shkruar. A ka ndonje fare logjike kjo?!?!?

Po i kthehemi serish hartuesve te Bibles. Po mire xhanem, po kaq truthare ishin Jeronimi me shoke qe e vulosen njehere e mire Biblen dhe nuk i shkruan dot dy rreshta per veten, per legjitimimin e pushtetit te tyre? Se tek e fundit, protestantet nuk do te kundershtonin dot asgje qe eshte e shkruar ne Bibel. Apo keta nuk e dinin qe do te vinin keta e te tjere pas tyre qe do t'i lexonin ndryshe keto fjale? Njesoj sic nuk e dinin edhe qe do te vinte Muhamedi e do te pretendonte se Ngushelluesi eshte ai vete. Ndoshta as ai vete s'e ka menduar kete, por ndjekesit e tij kane shkruar neper hadithe c'u ka frymuar ne koke. Ne fakt, eshte e vertete krejt e kunderta. Ata bazoheshin ne Traditen e Shenjte dhe librat vec i permblodhen, pa pasur nevoje qe t'i ndryshonin asgje.

I falenderojme shume qe na e lane Biblen, qe ta perdorim per mbushjen tone shpirterore dhe per referim sa me te mire te shkrimeve. Por, assesi nuk duhet marre vetem Bibla e te hidhet poshte Tradita. Keto te dyja shkojne tok, assesi nuk mund te ndahen. Nese nuk ju pelqen tradita e Jeronimit me shoke, atehere mos e merrni per referim as vepren e hartuar prej tyre, Biblen. Ku e dini se kjo eshte e sakta? Kush jua garanton kete? Luteri apo Kalvini?

Pas gjithe kesaj, do t'ju lutesha te gjitheve qe te reflektonit pak me shume kur te pyesni se ku eshte kjo ne Bibel, apo pse behet kjo, apo ajo gje. Vete Shen Gjoni Apostull dhe Ungjilltar na thote se ne shkrimin e tij nuk jane perfshire shume e shume gjera nga jeta e Jezusit. A thua nuk u transmetuan keto ne Traditen e Shenjte? Te gjitha veprimet e Kishave institucionale (sic parapelqeni t'i quani) jane te bazuara ne Shkrimin Shenjt, por, nuk jane asnjehere te ndara nga Tradita e Shenjte. Asnje bashkesi nuk jeton e vepron dot pa traditen. Do te ishte sikur te mos kishte ekzistuar as Krishti e as Kisha nese nuk do ishte mbajtur tejet e gjalle kjo tradite, e cila shume vite me vone u permblodh ne leter.

Shpresoj se ky shkrim do te lexohet me shume urtesi dhe mirekuptim.

Te fala ne Krishtin!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Kjo pune shkon keshtu:

Po ti thoshin keta Palit, se MBI CFARE baze biblike apo vargu biblik thote (Pali) se "një është ndërmjetësi i Perëndisë dhe i njerëzve, Krishti njeri", ATEHERE, meqe Pali bazohej jo ne ndonje varg te caktuar te Bibles, keta edhe me Apostollin Pal s'kishin per tu marr vesh...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Ashtu eshte. Njeriu qe kur u krijua, u krijua ne Ikone te Perendise. Pra, per te bashkepunuar (ndermjetesuar) me TE. Te mos bashkepunosh/ndermjetesosh do te thote te jesh me pak se njeri, prandaj dhe Adami ra, se refuzoi pikerisht kete bashkepunim.
    Nderkohe qe Krishti e heq ate qe e pengon kete bashkepunim (mekatin dhe vdekjen) ne menyre qe i krishteri/shenjtori te mund te bashkepunoje/ndermjetesoje ne Perjetesi me Krijuesin.
    Matrix,perseri po me dukesh konfuz ,ne analiza!!
    Po perpiqesh me sforcim per t'i gjetur nje vend fjales ndermjetesim

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219

Matrix,
    Nuk te duket,se po e mbush trurin me gjera pa vlere nese ti merr sado pak ushqim qe quhet Krisht nga keto diskutime...une do te kerkoja te falur!
    Por,do te keshilloja me shume miqesi : Ktheje Veshtrimin vetem ndaj Zotit Tend Jezus Krishtit!
    Ti rrezaton shume dashuri te vertete ne shkrimet kur deklaron per Te.
    Ndersa kur merresh me analiza te tilla,me duket si nje person qe kerkon te gjej toke pjellore,kur ne fakt po kerkon ne mocal.
    Jo me kot thuhet"mos u perpiq te te drejtoje rrugen i verberi se ai vete bie ne grope te hedh edhe ty.

E pra ti e ke Mesuesin e Vertete Jezus Krishtin,MOS U LARGO ASNJEHERE NGA AI!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •