Close
Faqja 98 prej 110 FillimFillim ... 488896979899100108 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 971 deri 980 prej 1091
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja nje shembull se si Perendia Bir i misheruar ne Krishtin eshte NJE me Kishen:

Autoritetin te fale mekatet e KA VETEM Huy:
    Marku2:7
    7 “Ç’po flet ky kështu? Po blasfemon! Kush mund të falë mëkatet përveç një Hyji të vetëm?”

Hyu Bir, duke u bere njeri, ia kalon, e ndan kete pushtet Trupit te Tij, Kishes, sepse eshte NJE me te. Kisha fal me Krishtin, ne Krishtin, per Krishtin edhe nepermjet Krishtit:

Gjoni 20:22-2322
    Si foli kështu, hukati mbi ta dhe u tha:
    “Merrni Shpirtin Shenjt!

23 Atyre që jua falni mëkatet, u falen, e atyre që nuk jua falni, nuk u falen.

Po ashtu, VETEM NJE eshte NDERMJETESI mes njerezve edhe Perendise, Krishti, por duke qene NJE me Trupin e Tij Kishen, edhe ajo ndermjeton.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 13-04-2010 më 05:33

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Vec kesaj, Gjoni 20:22-23, jane vargje te PAKUPTIMTE per ungjilloret (the forgotten verses). Eshte nje mesim i bibles edhe vargje te cilave u kane thene bye bye!
    Atyre as qe u shkon ndermend se mund te ushtrojne autoritetin e te falurit te mekateve. Per ta vetem Zoti, si individ i ndare nga kisha, fal mekatet!

I njejti gabim si me ndermjetimin!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 13-04-2010 më 05:39

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin

Nuk mundet asnji katolik apo ortodoks, edhe nqs nuk i luten privatisht shenjtoreve, te mos jete pjese e ndermjetimit, nqs merr pjese ne Meshe, cila ne shume plane eshte nje akt ndermjetues, sic verehet neper lutje te shumta gjate Meshes.
    Nuk lejohet lutja e te vdekurve pasi lutja eshte adhurim dhe adhurimet i takojne vetem Zotit.

29 Mjerë ju, skribë e farizenj, ju hipokritë! Sepse ju ndërtoni varret e profetëve dhe stolisni përmendoret e të drejtëve(Mateu 23)
    "Shoku Mjekesise"

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    NDERMJETIMIN si fenomen une e kuptoj si SINERGJI (bashkepunim) HYJNOR-NJEREZOR.
    Eshte dashuria e Perendise qe kerkon qe Kisha te jete pjese aktive bashkepunuese ne shpetimin e njerezve.
    NDERMJETIMI ka dy kahe: Nga Zoti tek njeriu (psh permes shpalljes se Ungjillit) dhe nga njeriu tek Zoti (psh permes Lutjes).
    Pra Zoti, permes Kishes, arrin krijimin dhe krijimi permes Kishes arrin Zotin.
    Kisha pra eshte Ura Lidhese qe lidh te krijuaren me te Pakrijuarin, krijesen me Krijuesin, te perkoheshmet me te Perjetshmin.

Perendia mund ta shpetoje boten/njeriun dhe pa ndermjetesine e KISHES. Por, Atij i pelqeu keshtu. KISHA eshte DOBESIA E PERENDISE, e cila eshte ne FAKT me e forte se NJEREZIT
    (1 Korintasve 1:25).
    KISHA eshte e autorizuar ne toke per te vazhduar punen e Krishtit. Ate pune qe dikur e beri nje Person, tani e ben nje Bashkesi Personash, te cilat ne fakt formojne nje Trup te Vetem. Ndaj dhe Kisha me te drejte u quajt NUSJA E KRISHTIT. Nusja bashkepunon me Dhendrrin ne mirembajtjen e shtepise, familjes, etj... Cilat eshte kjo shtepi pervece Krijimi i Perendise?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 13-04-2010 më 06:42
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Nuk lejohet lutja e te vdekurve pasi lutja eshte adhurim dhe adhurimet i takojne vetem Zotit.

29 Mjerë ju, skribë e farizenj, ju hipokritë! Sepse ju ndërtoni varret e profetëve dhe stolisni përmendoret e të drejtëve(Mateu 23)
    Mjeksia,

po prandaj pra, tek tema tjeter, une e quajta protestantizmin si e perbashketa e krishterimit me islamin.

Ti perputhesh krejtesisht me Penielin ne komentin tend.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    NDERMJETIMIN si fenomen une e kuptoj si SINERGJI (bashkepunim) HYJNOR-NJEREZOR.
    Eshte dashuria e Perendise qe kerkon qe Kisha te jete pjese aktive bashkepunuese ne shpetimin e njerezve.
    NDERMJETIMI ka dy kahe: Nga Zoti tek njeriu (psh permes shpalljes se Ungjillit) dhe nga njeriu tek Zoti (psh permes Lutjes).
    Pra Zoti, permes Kishes, arrin krijimin dhe krijimi permes Kishes arrin Zotin.
    Kisha pra eshte Ura Lidhese qe lidh te krijuaren me te Pakrijuarin, krijesen me Krijuesin, te perkoheshmet me te Perjetshmin.

Perendia mund ta shpetoje boten/njeriun dhe pa ndermjetesine e KISHES. Por, Atij i pelqeu keshtu.
    Matrix,

mire e ke, POR DUHET THEKSUAR se ndermjetimi nuk eshte thjeshte rezultat i se drejtes se bashkepunimit (sinergji) Hy-Njeri, as thjeshte sepse keshtu i pelqeu Perendise.

BAZA eshte komunioni ontologjik (qenesor) i njeriut me Zotin, ne Krishtin:

1. Njeriu i krijuar ne Ikone te Perendise.
    2. Perendia i bere njeri ne Krishtin.
    3. Kisha, Trup i Krishtit.

Si rrjedhim, ndermjetimi i Kishes eshte DOMOSDOSHMERI.
    Ndermjetimi i Kishes dhe ndermjetimi i Krishtit, NUK JANE DY ndermjetime te shkeputura, ashtu sikurse trupi i Krishtit njeri edhe Kisha, si Trup i Krishtit, nuk jane DY trupe pa lidhje me njeri tjetrin.

Sic e shohim edhe tek shembulli qe jap me siper i pushtetit te te falurit te mekateve, vertetohet monofizitizmi i ungjilloreve:

1. Per hebrejte, VETEM HYU fale mekatet.
    Kjo eshte e vertete, por Krishti, pervec njeri, eshte edhe Perendi, dhe si Perendi kishte pushtet ti falte mekatet. Por hebrejte nuk besonin ne te qenit Perendi te Tij, keshtu qe i dukej blasfemi se si nje njeri mund t fale mekatet.

2. Ungjilloret thone se VETEM Krishti - e jo Kisha - eshte ndermjetuesi mes Perendise edhe njerezve dhe se VETEM AI i fal mekatet - jo Kisha.
    Kjo eshte e vertete, qe vetem Krishti eshte ndermjetues edhe fales i mekateve, por Kisha duke qene Trupi i Krishtit, merr pjese ne keto. Atehere, paralel me hebrejte, i bie qe, derisa per protestantet doktrina e ndermjtimit edhe pushtetit te faljes se mekateve nga Kisha eshte blasfemi, ata MOHOJNE qe Kisha eshte Trup i Krishtit. Rrjedhimisht, besojne se ose:

1. Perendia nuk eshte misheruar, porsi besojne muslimanet.
    ose
    2. Krishti eshte me te vertete VETEM Perendi dhe vetem sa dukej njeri (herezia Doketiste)
    ose
    3. Te qenit njeri te Krishtit, eshte perpire nga te qenit e Tij Perendi (herezia Monofizite).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 13-04-2010 më 07:11

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ashtu eshte. Njeriu qe kur u krijua, u krijua ne Ikone te Perendise. Pra, per te bashkepunuar (ndermjetesuar) me TE. Te mos bashkepunosh/ndermjetesosh do te thote te jesh me pak se njeri, prandaj dhe Adami ra, se refuzoi pikerisht kete bashkepunim.
    Nderkohe qe Krishti e heq ate qe e pengon kete bashkepunim (mekatin dhe vdekjen) ne menyre qe i krishteri/shenjtori te mund te bashkepunoje/ndermjetesoje ne Perjetesi me Krijuesin.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Mjeksia,

po prandaj pra, tek tema tjeter, une e quajta protestantizmin si e perbashketa e krishterimit me islamin.

Ti perputhesh krejtesisht me Penielin ne komentin tend.
    Jo une perputhem me fjalet e Jezusit

po ti me ke fjale perputhesh kur adhuron njerzit e vdekur dhe i merr ato per ndermjetsues.

10:18.
    Ata pos All-llahut adhurojnë çdo gjë që nuk bën as dobi, e thonë: "Këta janë ndërmjetësuesit tanë te All-llahu!" Thuaj: "A po e informoni All-llahun me diçka që Ai nuk e di se ç'ka në qiej dhe në tokë?" I pastër është madhëria e Tij nga ajo që i shoqërojnë!

Pse ska nevoje per ndermjetsues?

Zoti thote ne Kuranin famelarte

2:186.
    E kur robët e Mi të pyesin ty për Mua, Unë jam afër, i përgjigjem lutjes kur lutësi më lutet, pra për të qenë ata drejt të udhëzuar, le të më përgjigjen ata Mua dhe le të më besojnë Mua.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Do vij edhe tek ty Mjeksia. Tashti per tashti me intereson qe te shohin te verberit qe un su them kot se logjika protestante = islam.

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Ne cvit lindi protestianizmi dhe ne cfare viti lindi Islami?Prostetianizmi eshte shume me i mevonshem se Islami, kurse ortodoksizmi dhe katolicizmi jane devijanca te mesimeve ingjillore te Jezusit.
    "Shoku Mjekesise"

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •