Close
Faqja 18 prej 21 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 205
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    nuk e di nga e more kete informacion se une qenkam nga dukagjini...gabim e ke...jam nga LUMA i dashur...krahina e Lumes...qe ka shume mundesi nuk e din ti nga bjen...ne daq me fal ne daq mos me fal...pune per ty...per mua mos u lut se nuk kam nevoje..jo sinqerisht nuk kam nevoje...lutu per ata qe ju plas sherri ne kokat e tyne dhe done ta tranferojne ne kete forum...

zoti na ndihmofte te gjithe ne shqiptareve...por me shume ty dhe bacen fadil se ju keni halle ma shume se ne te tjeret....
    Dhe paskam qenė i saktė nė konstatitim. Qė nė fillim tė shkrimeve tua thashė me vete: ky ose duhet tė jetė dukagjins i Mbishkodrės ose lumjan i Rrethit tė Kukėsit. Se pėr MALĖSOR po dihet, kėtu nuk kisha asfarė dyshimi.

Sa pėr Lumėn kam ditur qė nė vitin 1970. Po ta sjell edhe burimin nga e kam ditur si term. Po pikerisht nga kėngėt: "Kėngė pėr Neriman Jakup Brahėn " dhe "Artizane e Lumės je ".

Po shtoj edhe kėtė se gjografinė e shqipėrisė e njoh mė mirė se cilido shqiptar vendės, qoftė ai edhe ndonjė qė e ka studiuar si lėndė. (Qė nė vitin 2000 e kam pasur tė gatshėm pėr botim librin "Fjalorth toponomastik" me emėrvende nga Shqipėria dhe Kosova ( tė gjitha emėrvendt ) dhe nga treva tjera, por jo tė plota)

"sherri po plas" nė kokėn time kur po shoh se plas sherri nė Shqipėri ( kupto gjithė trojet shqiptare ) dhe kur po shoh se po digjet Shqipėria dhe njerėzia ( disa ) e presin me kaq gjakftohtėsi kėtė djegie, apo mos ėshtė nė pyetje ndonjė letargji ... ku ta di. Kjo mė sjell nė mendje atė, kur ujku po hante qengjin ( nuk po e them nė origjinal ) dhe ai thoshte: ishalla jam nė ėndėrr!
    Edhe unė i bashkangjitem lutjes tėnde qė zoti tė na ndihmojė tė gjithė shqiptarėve sidomos ata qė janė nė letargji.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 07-04-2010 mė 09:42
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

me vjen mire

Citim Postuar mė parė nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Dhe paskam qenė i saktė nė konstatitim. Qė nė fillim tė shkrimeve tua thashė me vete: ky ose duhet tė jetė dukagjins i Mbishkodrės ose lumjan i Rrethit tė Kukėsit. Se pėr MALĖSOR po dihet, kėtu nuk kisha asfarė dyshimi.

Sa pėr Lumėn kam ditur qė nė vitin 1970. Po ta sjell edhe burimin nga e kam ditur si term. Po pikerisht nga kėngėt: "Kėngė pėr Neriman Jakup Brahėn " dhe "Artizane e Lumės je ".

Po shtoj edhe kėtė se gjografinė e shqipėrisė e njoh mė mirė se cilido shqiptar vendės, qoftė ai edhe ndonjė qė e ka studiuar si lėndė. (Qė nė vitin 2000 e kam pasur tė gatshėm pėr botim librin "Fjalorth toponomastik" me emėrvende nga Shqipėria dhe Kosova ( tė gjitha emėrvendt ) dhe nga treva tjera, por jo tė plota)

"sherri po plas" nė kokėn time kur po shoh se plas sherri nė Shqipėri ( kupto gjithė trojet shqiptare ) dhe kur po shoh se po digjet Shqipėria dhe njerėzia ( disa ) e presin me kaq gjakftohtėsi kėtė djegie, apo mos ėshtė nė pyetje ndonjė letargji ... ku ta di. Kjo mė sjell nė mendje atė, kur ujku po hante qengjin ( nuk po e them nė origjinal ) dhe ai thoshte: ishalla jam nė ėndėrr!
    Edhe unė i bashkangjitem lutjes tėnde qė zoti tė na ndihmojė tė gjithė shqiptarėve sidomos ata qė janė nė letargji.
    me vjen mire qe ditke per krahinen time..se te pakte jane ata qe dine.megjithese shtrihet ne te dyja anet e kufirit te dhunshem mes nesh.....megjithese nuk kuptova pse pikerisht te shkoi mendja tek keto dy treva dhe me vure mua ne njeren prej tyre...por nejse ska gje....

ja kesaj i them pune une i dashur bace..punes qe ke bere me fjalorthin toponomastik...qe nese e ke bere ne menyre shkencore besoj ka vlera..e pse nuk e sjell ne forum qe ta shohin te gjithe ...apo ke halle te tjera...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2010
    Postime
    143
    lumi une qe po marr mend nga baca fadil....lum shqiptaret qe marrin mend nga ti...kam ndermend qe keto dite te shkoi per vizite ne vendlindje..do shkoj ta pi nje kafe edhe ne tiranen tone te dashur...dhe do bej cmos te takoj ilir meten e blendi fevziun...te parit to ti them se eshte nje analist shme shume shume shume shume i mire ne tetove dhe nuk ban pa e marre ne grupin tend te keshilltareve...te te japi mend si bahet politika e brendshme dhe e jashtme...kurse blendi fevziut do ti rekomandoj te te perfshije ne grupin e sharlataneve opinioniste me mjekra e pa mjekra qe na qajne koken cdo nate ne emisionin opinion...ndoshta ja permireson cilesine e programit te blendit....
    O, "MALESOR", definitivisht qenke narcizoid. Nese takohesh me Ilir Meten, thuaj se ne Shqiperi ka shume opinionberes siē jane: Fatos Lubonja, Andrea Stefani, Zheji, Blendi Kajsiu, Edison Ypi, Skender Minxhozi, Inida Gjata-Zhaku, Elsa Ballauri, Mero Baze e shume te tjere me mjekra e pa mjekra, te cilet ne vijimesi nga pak e kritikojne politiken e Sales dhe Edvinit. Nese te gjithe keta opinioniste qe kane emer ne Shqiperi, na qenkan sharlatan, atehere ti malsor, duhet te jesh nje dilber dhe ēun Stambolli..,e ke gabim kur thua se opinionistet e lartpermendur, ne emisionin "OPINION" te Blendi Fevziut, kinse ēdo nate, ty ta ēajne koken, dhe nese kjo eshte e vertete, atehere sipas teje, edhe Blendi na "qenka nje sharlatan", pasi qe ēdo mbremje per mysafire paska sharlatane. Ti malsor, shkruaj diē nga Historia dhe Gjeografia. Ne fund, do te te lus te me thuash se cili njeri eshte i mire per ty. O malsor, definitivisht ke nevoje ta vizitosh urologun per kurim.

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

hahahahaha...

Citim Postuar mė parė nga fadil lushi Lexo Postimin
    O, "MALESOR", definitivisht qenke narcizoid. Nese takohesh me Ilir Meten, thuaj se ne Shqiperi ka shume opinionberes siē jane: Fatos Lubonja, Andrea Stefani, Zheji, Blendi Kajsiu, Edison Ypi, Skender Minxhozi, Inida Gjata-Zhaku, Elsa Ballauri, Mero Baze e shume te tjere me mjekra e pa mjekra, te cilet ne vijimesi nga pak e kritikojne politiken e Sales dhe Edvinit. Nese te gjithe keta opinioniste qe kane emer ne Shqiperi, na qenkan sharlatan, atehere ti malsor, duhet te jesh nje dilber dhe ēun Stambolli..,e ke gabim kur thua se opinionistet e lartpermendur, ne emisionin "OPINION" te Blendi Fevziut, kinse ēdo nate, ty ta ēajne koken, dhe nese kjo eshte e vertete, atehere sipas teje, edhe Blendi na "qenka nje sharlatan", pasi qe ēdo mbremje per mysafire paska sharlatane. Ti malsor, shkruaj diē nga Historia dhe Gjeografia. Ne fund, do te te lus te me thuash se cili njeri eshte i mire per ty. O malsor, definitivisht ke nevoje ta vizitosh urologun per kurim.
    po nuk kam probleme urologjije more..hahahahaha...nga e fute ne kete shkrim kete term pash zotin...valla e baj shu.rren shume normal...dhe nuk besoj se ka lidhje si e baj shu.rren une me shkrimet ketu..je i madh valla...duket se ske gja ne koke dhe ja e psh.urren krejt muhabetin tash ne fund...

Rrethi i Kukėsit

Ja pėr kurreshtje po t'i sjell fshatrat e Rrethit tė Kukėsit:

Rrethi i Kukėsit

Aliaj
    Arrėn
    Arrėz
    Bantė
    Bardhoc i Ri
    Bardhoc
    Baruē
    Belje
    Bicaj
    Borje
    Brekije
    Bushat
    Bushtricė
    Buzmadhe
    Cahan
    Ēajė
    Ēernalevė
    Dobrunė
    Domaj
    Domaj-Has
    Dukagjin i Ri
    Dukagjin
    Fajzė
    Fshat
    Gajrep
    Gėdhesht
    Gėshtenjė
    Gjabricė
    Gjalicė
    Gjegjan
    Gjegjėt
    Gjinaj
    Golaj
    Gostil
    Helshan
    Kalimash
    Kalis
    Kishaj
    Klos
    Kolesjan
    Kollovoz
    Kosharisht
    Kostur
    Krumė
    Kryemadh
    Kukės
    Lajme
    Letaj
    Liqe i Kuq
    Lumė
    Lusėn
    Manėz
    Matranxhė
    Megullė
    Metaliaj
    Morinė
    Mujaj
    Mustafaj
    Myē
    Myē-Hasi
    Nangė
    Nikoliq
    Nimēe
    Novosejė
    Orēikėl
    Orgjostė
    Palush
    Pėrbreg
    Perrollaj
    Petkaj
    Pistė
    Pogaj
    Prahlisht
    Pusi i Thatė
    Qami
    Qarri
    Qinamaku
    Resk
    Shėmri
    Shikaj
    Shishtavec
    Shkinak
    Shtanė
    Shtiqėn
    Shtrezė
    Skavicė
    Surroj
    Tegtan
    Tejmollė
    Tėrshanė
    Tropojan
    Turaj
    Va-Spasi
    Vilė
    Vlahėm
    Vranisht
    Vrin
    Xhaferraj
    Zahrisht
    Zapod
    Zgjeē

Mund tė ketė ndonjė gabim, sepse nuk e gjeta variantin e fundit.
    Do tė tė lutesha qė nėse sheh ndonjė gabim mė shkruaj - dmth korrigjoje.
    Do bėjmė armėpushim malėsor, se nuk kemi kohė tė merremi me kotėsira. Ama nuk ėshtė kotėsi tė merresh me atė kur sheh se atdheu po vritet, po digjet!
    Respekt,
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar mė parė nga -rudolf- Lexo Postimin
    asnje malok nuk e di kuptimin e fjales malok, as nuk e kupton dot dhe 1 mij her tja shpjegojn,

q'ashtu

malok
    atehere maloket nenen te ladrovshin...,Pederast...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2010
    Postime
    143
    po nuk kam probleme urologjije more..hahahahaha...nga e fute ne kete shkrim kete term pash zotin...valla e baj shu.rren shume normal...dhe nuk besoj se ka lidhje si e baj shu.rren une me shkrimet ketu..je i madh valla...duket se ske gja ne koke dhe ja e psh.urren krejt muhabetin tash ne fund...
    O, malsor lere urologjine dhe urinen, me jep pergjigje karshi pyetjes time te parashtruar se a ka njeri ne kete dynja, qe ty nuk te shkon per shtati, o, malsor, ende i beson jo te vertetes, se Blendi, ne emisionin e tij i grumbullon opinionistet sharlatan te Shqiperise, qe ty ēdo mbremje ta ēajne koken, pergjigju nese ke prapanice, o ēun Stambolli!? Kur do degdisesh ne Tirane, e kur te takohesh me Blendin, thuaj te te merr ne emisionin e tij "OPINION" sa per te thene ndonje llaf per politiken aktuale shqiptare qofte ajo e brendshme, qofte ajo botore. Me thuaj kend nuk e ke kundershtare ne kete forum.., ne Shqiperi dhe s'di ku tjeter.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2010
    Postime
    143
    nuk e di nga e more kete informacion se une qenkam nga dukagjini...gabim e ke...jam nga LUMA i dashur...krahina e Lumes...qe ka shume mundesi nuk e din ti nga bjen...ne daq me fal ne daq mos me fal...pune per ty...per mua mos u lut se nuk kam nevoje..jo sinqerisht nuk kam nevoje...lutu per ata qe ju plas sherri ne kokat e tyne dhe done ta tranferojne ne kete forum...

zoti na ndihmofte te gjithe ne shqiptareve...por me shume ty dhe bacen fadil se ju keni halle ma shume se ne te tjeret....
    O ēun dhe dilber Stambolli, ē'te duhej te ma permendesh emrin, ne mesazhin tend dedikuar z. Gashi, mos ja fut .....

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

tash e ke....

Citim Postuar mė parė nga fadil lushi Lexo Postimin
    O, malsor lere urologjine dhe urinen, me jep pergjigje karshi pyetjes time te parashtruar se a ka njeri ne kete dynja, qe ty nuk te shkon per shtati, o, malsor, ende i beson jo te vertetes, se Blendi, ne emisionin e tij i grumbullon opinionistet sharlatan te Shqiperise, qe ty ēdo mbremje ta ēajne koken, pergjigju nese ke prapanice, o ēun Stambolli!? Kur do degdisesh ne Tirane, e kur te takohesh me Blendin, thuaj te te merr ne emisionin e tij "OPINION" sa per te thene ndonje llaf per politiken aktuale shqiptare qofte ajo e brendshme, qofte ajo botore. Me thuaj kend nuk e ke kundershtare ne kete forum.., ne Shqiperi dhe s'di ku tjeter.
    nese ne nje shkrim ma siper e pshu.rre muhabetin tash e ke dh.i krejt baca fadil..po ku ka ne malsi djem stambolli more...nuk ta marr per te keq...nuk ke faj...po ben politike te madhe e nuk te bjen n'mend politika e vogel...mosha e ka ba te veten dhe duket ne ato qe shkruan...nejse...

ka shume njerez qe me shkojne per shtati dhe ka shume njerez qe nuk me shkojne per shtati...ata qe me shkojne per shtati jane ata qe flasin e veprojne ne menyre te drejte, pa rrah gjoks se kush jane e nipa te kujt jane...jane ata qe e thone te verteten me plot goje pa e lyer e ngjyer me politike te madhe a te vogel..jane ata te cileve ju flet puna vete dhe jo perdorimi i qindra menyrave per tu dukur.....nuk me shkojne hiq per shtat ata qe nuk lene menyre pa u dukur...kishe jan te meqem...rrahin gjoks se jam e kush jam...kam ba e nuk kam ba...jam djali i filanit e nipi i fistekut...kam ba lufte e kam ba paqe...jam expert i te gjitha fushave bile di edhe se si te mesoj grate si te lindin a si ta rrisin nje femije..experta kriminologjie e sexologjie..e pordh.esie...keta nuk i honeps dot...keta sharlatane qe vdesin per nje qike lavdi...qe e kan bere gjoksin grope duke e rrahur ...dhe ke plot nga keta i dashur..disa i ke permende ti ...e qe po ti them veq pak edhe une...se ketu nuk eshte tema per keto sharlatane...
    a ka ma sharlatan se fatos lubonja bre fadil...po andrea stefanit cka emri do i vije ti...a nuk e ke pare spartak ngjelen qe hidhet kunj me kunj pash zotin....apo dylberin prej lezhe '' cifteline '' e enverit preq zogaj..le ma pidhu.cin e vogel erjon velia apo historianin e madh pas.kali milo...spo permend ma skender gjinushin apo mustafa nanon se dhi.het krejt muhabeti...veq fisnike skan si me ken...sharlatane me plot gojen...spo permendi ma se spo ka vend per to...
    shihe si ta thot drejt ne sy aleksander frangaj apo artur zheji...pa lajka apo pa fjale te medha siq mundohet me i thane blendi kajsia...qe kerkush nuk e merr vesh cka don me thane...a thua po flet me studentat e harvardit e jo me popullin e thjesht...shihe me sa maturi ta thot frrok qupi apo andi bejtja..andi bushati a etj..etj...

ja pra baca fadil kush jane nje pjese e sharlatanizmit opinion beres ne shqiperi...me e madhja eshte kur thone se jane te pavarur....siq mund jesh edhe ti...nuk e di nese te kan varur apo je akoma i pavarur...

me shume kam pro meje i dashur fadil...mar gati cdo jave pergezime per ato qe them ne kete forum...dhe me nxisin te vazhdoj keshtu siq jam deri tani...normal ka edhe nga ata/o qe nuk i perqejne shkrimet e mija...sepse une jam tipiku i malsorit qe e them hapur ate qe mendoj...nuk jam diplomat...dhe nuk dua te behem diplomat me dy fytyra...drejt e drejt eshte me mire...ani pse nje pjese me vene ne grupin e shpellareve apo malokeve siq tu shkrep ty ta thoje diku me siper...une e di se sinqeriteti eshte virtyt i budallait...ama me mire te jem budalla e i sinqerte se sa i menqur e me dy fytyra...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 08-04-2010 mė 12:55

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

baca adem...

mos vazhdo ma gjate me fjalorthin tend toponomastik...ate cka jepje per rrethin e kukesit e ke me shume gabime...nuk eshte se ke bere ndonje studim te mirfillte mbi toponimastiken e shqiperise por ke shfrytezuar harten politike te republikes se shqiperise ...me shume gjasa ajo harte eshte e botuar para viteve 90 dhe kjo te ka bere te gaboje edhe ma shume...

toponimia eshte dege e gjeografise qe studion emrat e cilesuar te krahinave , fshatrave , qyteteve , maleve , lumenjeve , arave , vendeve,lagjeve..etj etj...pra emrin e cilesuar te nje pjese toke..eshte nje game shume e gjere...qe per tja arrite ne fund duhen vite e vite studime..bredhje fshat me fshat e krahine ne krahine...qe nje individ i vetem nuk mund ta beje kurre ne jeten e tij...

ngaqe ke shfrytezuar thjeshte harten ti nuk ke arrite te japesh ne menyre te sakte fshatrat e kukesit...duhet te dish se me ardhjen e demokracise shqiperia pesoi ndryshime ne ndarjen andministrative te vendit...u ruajt ngarja krahinore e madhe ne 4 krahina,u shtua qarku dhe komuna si pjese administrative e pushtetit dhe lagje te ndryshme neper fshatra moren dikush dikush edhe status fshati per lehtesi administrative...linden rrethe te reja sipas kerkesave te vete banoreve...edhe nga rrethi i kukesit u nda krahina e fanit te mirdites qe edhe pse historikish banuar nga mirditore administrativisht kontrollohej nga rrethi i kukesit...edhe krahina e hasit u nda me vehte dhe u be rreth i ri...hartat e vjetra nuk e perfshinin kete ndarje admnistrative...dhe kjo te ka bere konfuz edhe ty...

ti marrim me rradhe emrat qe ti ke paraqite...krahas tyre do jap verisonin zyrtar...

1.Aliaj - pjese perberese e fshatit SURROJ...bashke me fshatrat Qinamake dhe Sume.te gjithe banoret quhen Surrojas...
    2.Arrez - pjese perberese e fshatit Arren bashke me fshatin Vrri..banoret quhen Arrnore...
    3.Bante - ????..nuk e di ku bjen..
    4.Bardhoc - eshte vetem 1 Bardhoc...ska Bardhoc te Ri..eshte lagje e fshatit bardhoc...banoret quhen bardhocas...
    5.Barruq - lagje e fshatit Vile...banoret nuk kan nje emer te veqante...
    6.Belje - quhet belaj..banoret quhen belnjane..
    7.Bushtrice - perfshin edhe lagjet Gjegje , Matrangj , Palush..qe ti i ke dhene si fshatra te veqante..banoret quhen Bushtricas...
    8.cahan dobrune domaj-has fajza gjinaj golaj helshan kishaj kosharisht kostur letaj metaliaj mujaj myc-has nikoliq perollaj pogaj pusi i thate qarri tregtan vlahen vranisht zaharisht zgjeq jane fshatra dhe lagje fshatrash te rrethit apo krahines se hasit ne shqiperi....
    9.Ujmisht ( imisht ne gegerisht )- nuk e ke thene...permbledh disa lagje qe ti i ke dhene te veqanta...skavice resk malqene tejdrine dhe domaj perbejne fshatin ujmisht...banoret quhen imishtas...fshati skavice nuk ka me asnje banore ne kete fshat ..permendet thjesht si toponim...
    10.dukagjin dhe dukagjin i ri jan nje...fushe dukagjinas quhen banoret...
    11.shemri...fshat i madh qe perfshin shume lagje te vogla qe ti i ke paraqite si fshatra te veqante...egzaktesisht nuk i di mire as une cilat agje bejne fshatin shemri...te gjithe banoret quhen shemrizake..
    12.Kalis-ka ne perberje edhe lagjet prahlisht,geshtenje gurre-kalis ..te gjitha keto lagje perbejne fshatin kalis..banoret quhen kalisas..
    13.Gjallice-nuk eshte fshat..eshte mali mbi kukes....nuk ka asnje banore ne kete mal..
    14.klos..nuk ka lidhje me kukesin fare..nuk e di kujt i perket..me shume duket se eshte lagje e pukes ose e mirdites...
    15.kukesi - eshte qytet..banoret quhen kuksiane...
    16.Lajme- quhet lojme..
    17.lume- nuk ka fshat me emrin lume..krahina quhet lume...banoret e saj quhen lumnjane...
    18.Manez-quhet mamez..dhe ka edhe lagjen Myq-mamez..
    19.Mustafaj - lagje e fshatit bicaj..banoret quhen bicjan....
    20.tershane - quhet tershene..banoret quhen tershenake...
    21.tropojan - pa r .pra topojan..banoret quhen topojanas....

keto dita une..dhe po i paraqes ketu..por siq te thashe me siper kjo pune eshte shume shume e veshtire...duhet te shkosh fshat me fshat ,lagje me lagje ..te pyesesh vete fshataret per emrin e fshatit te tyre dhe si quhen...pune kolosale..qe duhet te behet nga ekipe te specializuara dhe per kohe te gjate...

ne kohen e enverit kete pune e benin mesuesit vullnetarisht...ne cdo fshat ata mblidhnin toponime nga fshati i tyre dhe i dergonin ne qender ku instituti i geografise bente studime te metejshme...

nuk te japin gje hartat...sinqerisht te them se kete pune nuk mund ta besh ...gjithsesi pune eshte edhe kjo....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 08-04-2010 mė 14:09

Faqja 18 prej 21 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •