Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    i/e regjistruar Maska e refet
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    refer nese te kam randue dicka kerkoj falje.une sjam prej atyre qe dine shume e me e kritikuar dijetaret islam. edhe mos keqkuptohna une skam asgje kundra muhamed abdulvehabit . po pajtohna qe ai ka qen musliman i mire dhe ka dhen nje kontribut per islamin. te pershendes refer

Citim Postuar më parë nga refet Lexo Postimin
    refer nese te kam randue dicka kerkoj falje.une sjam prej atyre qe dine shume e me e kritikuar dijetaret islam. edhe mos keqkuptohna une skam asgje kundra muhamed abdulvehabit . po pajtohna qe ai ka qen musliman i mire dhe ka dhen nje kontribut per islamin. te pershendes refer
    Hallall e ke edhe pse nuk më ke rënduar kurgjë.Në realitet edhe unë nuk jam prej tyre që din shum bile turp është të folim për këtë,por vetëm se mundohem të pasoj argumentin dhe ixhmamë e muslimanëve në çështjet themelore të fesë..
    Dhe formula është shum e lehtë,ai i cili nuk pajtohet me ixhmanë në këto çështje,ai ka dal nga suazat e islamit..
    Shembull janë sektet jashta islamit që janë ma të njohura si rrafidat,ahmedijet,bahai..dhe disa sufi ekstrem adhurues të varreve,të cilët të gjithë pretendojnë se JANË MUSLIMAN,KTHEHEN NGA KIBLEJA JONË,BËJNË NAMAZ,AGJËROJNË,JAPIN ZEKAT..ETJ.POR NË RREALITET ATA BESIMIN (në çështjet themelore të fesë) e kan përzier me shirk dhe kufër të madh,dhu mu për ktë shkak ehli sunneti thuajnë për to se kan dal nga islami.Sepse kufrin dhe shirkun e kan bërë në asll të imanit (në themel të imanit).
    Shembull të ngjajshëm ke edhe sot bile edhe midis atyre që quhen selefi,të cilët nuk u luten varreve,POR KËTA LEJOJNË VOTIMET PARLAMENTARE (ku bëhet ligjëvenje,pra ku i bëhet shirk Allahut,si me than unë të autorizoj tye që në emër tem të bësh shirk në parlament)OSE LEJOJNË QË TË HYSH NË PARTIN E LATIT OSE UZATIT (me kusht që besimin ta kesh me zemër),OSE LEJOJNË TË GJYKOHESH PARA SHEJTANIT (tagutit) PËR PAK PARA TË KËSAJ DUNJAJE (ME KUSHT QË KTË VEPËR MOS TA BËJSHË ISTIHLAL-HALLALL) OSE LEJOJNË VRASJEN E MUSLIMANËVE PËR HATËR TË KAFIRAVE,OSE JU NDIHMOJNË KAFIRAVE ME TËRA MJETET PËR KAPJEN DHE VRASJEN E MUSLIMANËVE,OSE UA LEJOJNË VENDET E TYRE ÇIFUTËVE PËR TË VRARË MUSLIMANË... DHE SHUM SHIRKIJATE DHE KUFRIAJTE TË MËDHA ,DHE NUK ËSHTË ÇUDI KUR MIDIS PASUESVE TË TYRE GJEN SHUMICA TË CILËT NUK THUAJNË SE TAGUTËT SIÇ JANË SALI BERISHA,ALI AMETI,IBRAHIM RUGOVA,TAJJIP ERDOGAN,MBRETI KY E AI,SIPAS TYRE JANË MUSLIMAN SEPSE ATA NA THIRREN SI TË TILLË OSE DIKUSH PREJ TYRE NDONJIHERT EDHE ËSHTË FALUR,OSE KA THËNË NDONJI FJALË TË MIRË PËR ISLAMIN...
    Dhe i gjith ky zullum është sepse sot në botë sundon mendimi i gullatu murxhive,ose feja e mbretërve siç e kan quajtur selefët.Janë ata të cilët nuk kan dëshirë tu kjartësojnë njerëzve fenë dhe nuk ua mësojnë teuhidin e mirëfilltë dhe tagutët,por përkundrazi TËRË DITËN I TREMBIN NEJRËZIT NGA TEKFIRI sikur ai të ishte shirk dhe kufër i madh,dhe tekfirin e kan bërë obsesion.
    Njeriu kur të mëson ti dallon shirkun e madh dhe kufrin e madh nga i vogli i cili nuk të nxjerr nga islami dhe se kush janë khavarixhët dhe në se ata kan gabime,dhe poashtu të dallon edhe grupin e murxhive dhe në se ata kan gabime,atëherë njeriut do ti bëhet e kjartë pozita e ehli sunneit në mes këtyre grupeve.
    Se sa tragjike është situata të tregoj nji rast këtu ku votuesit me mjekrra dhe pantollona të shkurtra ran në ujdi që të mos ja japin votën nji parlamentari sepse ai kishte bërë zina,por ja dhanë nji tjetri i cili ishte ma i ndershëm..
    Pra ata shirkut të madh nuk ia dhan rëndësin dhe nuk u ra në sy ai shirk që po bënte ai parlamentari por,ju ra në sy ai akti i shëmtuar (zinaja) e atij tjetrit..
    Kjo tregon se te na nuk ka hy daveti i mirëfillët,dhe njerëzit edhe pse thirren selefi,ata nuk din të dallojnë shirkun e madh nga shikru i vogël,si dhe kufrin nga kufri i vogël,dhe nuk e din rolin e teuhidit dhe dëmin e shirkut..
    Për ktë shkak thotë shejh Abduluehhabi r.a,kur përmend grupet e humbura ,dhe thotë :
    2.Ka Nga njerëzit QË I BËJNË IBADET (adhurim) VETËM ALLAHUT,POR NUK E KAN MOHUAR SHIRKUN,DHE NUK I KAN ARMIQËSUAR ATA (mushrikët).
    3.Këtu hyn ata që i kan ARMIQËSUAR (mushrikët) POR NUK I BËJNË TEKFIR..
    (Risala Asllud-dinul-islam,Shejh Abduluehhab r.a).

2.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Do udhetonte nje udhetar me avion dhe pyet nje agjent sherbimi se si ta kuptonte qe ka apo ska terroriste ne avion kur te udhetoj.Agjenti i sherbimit i i thote kur te hysh brenda ne avion thuaj selam aleikum, po qe se ka ndonje pasagjer dhe te jep selam dil prej avionit me shpejt.Edhe ky sa hyn ne avion shikon shume njerez edhe pse i vinte turp tha:Selam aleikum duke bertitur.Ku cte shikoj.Te gjithe pasagjeret filluan te drejtohen per tek shkallet e avionit me vrap per te zbritur.Pastaj filloj te pyese veten a mos isha une terroristi?
    te lumt per kete tregim i cili tregon shum mir realitetin qe po ndodh sot, per ata qe e kuptojn

Fol mire ose hesht Maska e Linë
    Anëtarësuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    203

Vrasja e njerëzve të pafajshëm nga kamikazët

S’ka dyshim se shpërthimet e mjera të ndodhura nëpër shumë vende janë veprime të neveritshme, por Islami është i pastër prej tyre. Me lejen e Allahu në vazhdim do paraqesim argumentet se ky veprim është prishje dhe shkatërrim, krim dhe terror, duke sqaruar dispozitat e tij dhe peshoren e Islamit rreth kësaj vepre të shëmtuar.

1. Islami urdhëron për drejtësi, bamirësi dhe mëshirë
    Islami ndalon nga të këqijat dhe dhuna, Allahu në Kur’an thotë: “Allahu urdhëron drejtësi, bamirësi, ndihmë të afërmve e ndalon nga imoraliteti, nga e neveritura dhe dhuna. Ju këshillon ashtu që të merrni mësim.” Nahël: 90.
    E kjo është vepër shkatërruese e jo drejtuese e aq më pak bamirëse dhe mëshiruese, por është e neveritur si shprehje, e dhunshme si veprim.

2. Islami e ndalon armiqësinë dhe padrejtësinë
    Allahu në Kur’an thotë: “E mos e teproni se Allahu nuk i do ata që e teprojnë.” Bekare 190 E në hadithin kudsij Allahu thotë: “O robërit e Mi, kam bërë të ndaluar padrejtësinë për Vete, e kam bërë të ndaluar edhe mes jush, pra mos bëni padrejtësi…”, e kjo vepër pa dyshim se bën thirrje në armiqësi dhe pa drejtësi.

3. Islami i ndalon shkatërrimet në tokë
    Allahu në Kur'an thotë: “E posa të kthehet ai në tokë, vepron të bëjë shkatërrim në të, të asgjësojë të korrat (mbjelljet) dhe gjallesat. E, Allahu nuk e do çrregullimin (fesadin).“ Bekare 205 “E kur atyre u thuhet: “Mos e prishni rendin në tokë!" Ata thonë: “Ne jemi vetëm përmirësues (paqtues)!” Bekare 11 S’ka dyshim se kjo vepër është çrregullim në tokë, bile nuk ka çrregullim më të dhimbshëm se ky.

4. Nga parimet e Islamit “largo dëmet”.
    Argument për këtë kemi fjalën e Muhamedit sal-lAllahu alejhi ve sel-lem: ”Ska dëm dhe s'ka të dëmtuar reciprokisht”, si e tillë është transmetuar nga shumë shokë të Muhamedit sal-lAllahu alejhi ve sel-lem. Transmeton Ebi Surmete nga Muhamedi sallAllahu alejhi ve sel-lem se ka thënë: ”Kush bën të këqija, Allahu ia sjell të këqijat atij. Kush ndan dhe bën përçarje, Allahu do të ndajë dhe bëjë përçarje tek ai.” Pa dyshim se ndëshkimi është pjesë e veprës e ashtu si ia bën dikujt, i kthehet atij, kështu që nuk i lejohet muslimanit ta dëmtojë muslimanin me fjalë apo vepër, se veprimi i të tillëve pa dyshim se është nga dëmet më të urryera dhe më të dëmshmet.

5. Nga parimet e Islamit "sjellja e interesave dhe largimi i dëmeve"
    Pa dyshim se veprimi i tyre nuk sjell interesa e as dobi, ndërsa dëmi është i pallogaritshëm.

6. Islami ndalon vetëvrasjet (kamikazët).
    Allahu në Kur’an thotë: ”...dhe mos mbytni veten tuaj (duke mbytur njëritjetrin). Vërtet, Allahu është i mëshirueshëm për ju. Kush bën këtë (që ndaloi Zoti), qëllimisht dhe tejkalon kufijtë, Ne do ta hedhim atë në një zjarr të fortë. Dhe kjo është e lehtë për Allahun.” Nisa 29-30 Ebi Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur me të, thotë se Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sellem ka thënë: ”Kush bie në litar dhe e mbyt vetën në të, ai është në xhehenem duke rënë në litar çdo herë dhe kurdoherë. Kush përdor substanca helmuese dhe e mbyt veten me to, ai do të përdorë të tillat në xhehenem përgjithmonë. Kush e mbyt veten me hekur, hekuri i tij do të ngulet në barkun e tij në xhehenem përgjithmonë.”[1] E pa dyshim se ata mbytën veten në këto shpërthime të neveritshme.

7. Islami e ndalon vrasjen e muslimanit pa të drejtë
    Allahu në Kur’an thotë: ”Dhe mos e mbytni njeriun që Allahu e ka ndaluar (mbytjen e tij), përveç me drejtësi (që e kërkon sheriati).” Isra 33
    Pastaj Allahu duke cilësuar besimtarët si robër të Mëshiruesit thotë: ”Edhe ata që pos Allahut nuk lusin zot tjetër dhe nuk mbysin njeriun që e ka ndaluar Allahu, por vetëm kur e meriton në bazë të drejtësisë dhe që nuk bëjnë kurvëri, ndërsa kush i punon këto, ai gjen ndëshkimin. Atij i dyfishohet dënimi Ditën e Kiametit dhe aty mbetet i përbuzur përgjithmonë.” Furkan 68-69 Ibën Mesudi, Allahu qoftë i kënaqur me të, transmeton nga Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem: ”Nuk lejohet gjaku i muslimanit, i cili shqipton se s’ka të adhuruar tjerë me meritë pos Allahut dhe se unë jam i Dërguar i Allahut, pos në tri raste: 1) plaku zinaqar, 2) vrasje për vrasje, 3) i larguari nga feja dhe i dali nga xhemati.”[2] Transmeton Abdullah ibën Amëri, Allahu qoftë i kënaqur me të: ”Shkatërrimi i dyjnjasë është më e lehtë tek Allahu sesa vrasja e një muslimani.”[3] E sa muslimanë janë vrarë në këto shpërthime?!

8. Islami është fe e mëshirës dhe se ai që nuk mëshiron, nuk mëshirohet.
    Mëshiruesit i përfshin mëshira e përkryer e Allahut dhe në këtë kontekst kanë ardhur argumente të shumta nga hadithet e Muhamedit sal-lAllahu alejhi ve sel-em. Transmeton Ebi Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur me të, se Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem ka thënë: ”Nuk ngrihet, nuk largohet mëshira pos nga zemërkeqi.”[4] Madje Islami i mbulon me mëshiren e vet edhe kafshët. Transmeton Ebi Umamete, Allahu qoftë i kënaqur me të, se Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem ka thënë: "Kush mëshiron, qoftë ajo mëshirë edhe ndaj kafshës që theret, Allahu do ta mëshirojë atë në Ditën e Gjykimit.”[5]
    Transmeton Kurrete dhe thotë se një njeri ka thënë: "O i Dërguar i Allahut, unë ther dashin e të jem i mëshirshëm?" Muhamedi sallAllahu alejhi ve sel-lem tha: ”Dashin, nëse e mëshiron, Allahu të mëshiron ty.” [6] Dy herë është falur personi për mëshirën e tij ndaj qenit. Ai kishte parë një qen të etur para ngordhjes e me këpucën e tij kishte nxjerrë ujë nga pusi duke e shpëtuar nga ngordhja, Allahu e falënderoi atë, ia fali mëkatet atij ."[7]
    Abdullah ibën Mesudi, Allahu qoftë i kënaqur me të, thotë: "Ishim në udhëtim me Muhamedin sal-lAllahu alejhi ve sel-lem derisa ai u largua për nevoja të veta. Ne vërejtëm një deve me të voglin e saj, ia morëm të voglin dhe kur erdhi nëna e saj, bënte sikur kërkonte të voglin e saj. Erdhi Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem dhe tha: ”Kush e ka shqetësuar për të voglin e saj? Kthejani të voglin asaj.” [8] Shiko këtë mëshirë madhore për të cilën bën thirrje Islami, pastaj medito vepruesit e këtyre veprave: fëmijët mbeten jetimë, gratë mbeten të veja, shpirtrat pikëllohen, zemrat frikësohen, pasuria shkatërrohet. E, ku është mëshira e Allahut, sikur të logjikonin?

9. Islami ndalon tmerrimin dhe frikësimin e muslimanëve
    AbduRrahman ibën ebi Lejla thotë: "Na kanë treguar shokët e Muhamedit sal-lAllahu alejhi ve sel-lem se po udhëtonin me Muhamedin sal-lAllahu alejhi ve sel-lem e njëri prej tyre u kot në gjumë dhe ata ia bënë një litar, në të cilën ai ra. Ai u frikësua dhe Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem tha: ”Nuk i takon muslimanit ta frikësojë muslimanin.”[9] E sa muslimanë janë frikësuar, tmerruar dhe tronditur gjatë këtyre shpërthimeve?!

10. Islami ndalon ngritjen e armës kundër muslimanit
    Transmeton Abdullah ibën Umeri, Allahu qoftë i kënaqur me të, se Muhamedi sal-lAllahualejhi ve sel-lem ka thënë: ”Kush ngre armët kundër nesh, ai nuk është prej nesh.” [10] Transmeton Ebi Musa, Allahu qoftë i kënaqur me të, se Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem ka thënë: ”Nese dikush kalon, vjen në xhami apo treg, dhe me vete ka hark shigjete, ai ta mbajë harkun larg shtizave ose ta kapë atë në dorë, në mënyrë që të jenë të ruajtur muslimanët nga goditja e tyre.” [11] E në këto shpërthime e krime u hodhën mjete shpërthyese dhe armë shkatërruese në mesin e muslimanëve dhe në vendbanimet e tyre!

Revista Delirje&Edukim

__________________________________________________ ______
    [1] Trans Buhariu 5778, Muslimi 109
    [2] Trans Buhariu 6878, Muslimi 1676
    [3] Trans Tirmidhiu 1395, e sakësoi Albani Allahu e mëshiroftë në “Sahih Suneni Tirmidhi” 1126
    [4] Trans Ebi Davud 4942, Tirmidhiu 1923, e ka bërë të mirë Albani Allahu e mëshiroftë në “Sahih el Xhamii”, 7467
    [5] Trans Buhariu në “ Edebul Mufred” 381, e ka bërë të mirë Albani Allahu e mëshiroftë në “ Sahih Edebul Mufred” 294.
    [6] Trans Buhariu në “ Edebul Mufred” 373, e ka bërë të mirë Albani Allahu e mëshiroftë në “ Sahih Edebul Mufred” 287
    [7] Trans Buhariu 2466, Muslimi 2244 hadithin që e transmeton Ebi Hurejra
    [8] Trans Ebu Davudi 2675, e saktësoi Albani në “Sahih Suneni Ebi Davud” 2329
    [9] Trans Ebu Davudi 5004, e saktësoi Albani në “Sahih Suneni Ebi Davud” 4184
    [10] Trans Buhariu 7070, Muslimi 98
    [11] Trans Buhariu 7075, Muslimi 2651
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Linë : 20-10-2012 më 12:40

Fol mire ose hesht Maska e Linë
    Anëtarësuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    203
    11. Islami e ndalon drejtimin e armës kundër muslimanit, qoftë ajo me gjithë mend apo me shaka.
    Islami e ndalon që t’ia japësh tjetrit shpatën e nxjerrë nga këllëfi ose t’ia japësh nga maja e saj dhe arsyeja është që të mbrohen njerëzit dhe të jenë të sigurt. Ebi Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur me të, thotë se Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sell em ka thënë: "Mos t’ia tregojë askush armën vëllait të vet, ngase ai nuk e di, ndoshta shejtani e tërheq nga dora e tij e pastaj bie në gropë të zjarrit.” [12]
    Ebi Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur me të, thotë se Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sellem ka thënë: ”Kush ia drejton vëllait të vet hekurin, pa dyshim se melaiket do ta mallkojnë, derisa ta largojë, edhe nëse ai është vëllai i tij nga babai dhe nëna.” [13] Transmeton Xhabiri, Allahu qoftë i kënaqur me të, se Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sellem ka ndalur të jepet shpata nga maja e saj.[14] Arsyeja është ruajtja dhe stabiliteti, që të mos ketë dëme të paqëllimshme. Medito pak kërcënimin që është bërë në termin e hadithit ”e pastaj bie në gropë të zjarrit”, “pa dyshim se melaiket do ta mallkojnë”. Si është çështja me këtë terrorizëm dhe këto dëmtime të qëllimshme?!

12 Islami ndalon tradhtinë dhe mashtrimet
    Allahu në Kur’an thotë: ”Allahu nuk i do ata që tradhtojnë (fshehurazi).” Enfal 58 “Allahu nuk e do atë që është tradhtar e mëkatar.” Nisa 107 Ebi Saidi, Allahu qoftë i kënaqur me të, thotë se Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sellem ka thënë: “Çdo tradhtar në Ditën e Gjykimit dallohet me flamurin e tij në bazë të tradhtisë së tij. E, s’ka dyshim se tradhtia më e madhe është tradhtia e kryer nga udhëheqësi i popullit.” Dhe transmetohet nga Burejde Allahu qoftë i kënaqur me të se Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem, kur caktonte një udhëheqës lufte mbi ndonjë batalion, e porosiste atë që të ketë frikë Allahun dhe muslimanët që ishin me të i porosiste për devotshmëri. Pastaj u tha: “Luftoni me emër të Allahut, në rrugë të Allahut, luftoni ata që nuk besojnë Allahun. Luftoni, por mos e teproni e as mos tradhtoni, as mos masakroni dhe mos vrisni fëmijë” [15] A ka tradhti më të madhe sesa ajo që po bëjnë kamikazët e sotëm, të cilët vrasin me dhje tra musliman të pafajshem?!!

13. Islami e ndalon vrasjen e fëmijëve, grave dhe pleqve
    Në lidhje me hadithin që transmeton Burejdete: "Dhe mos mbytni fëmijë”, Abdullah ibën Umeri, Allahu qoftë i kënaqur me të, transmeton se në një nga luftërat e Muhamedit sal-lAllahu alejhi ve sel-lem është gjetur një grua e vrarë. E kundërshtoi dhe e ndaloi Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sellem vrasjen e grave dhe të fëmijëve.[16]
    Transmeton Enes ibën Maliku, Allahu qoftë i kënaqur me të, se Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem ka thënë: "Shkoni në emër të Allahut dhe për Allahun, për umetin e Resulullahut, mos vrisni plakë të moshuar, as fëmijë e as të vegjël dhe as grua.”[17] Kurse krimi i shpërthimeve nuk bën dallim mes të voglit dhe të moshuarit, mes gruas dhe burrit, por viktimat e tyre janë të moshuarit, gratë dhe fëmijët.

14. Islami mbron marrëveshjet dhe kushtet e tyre, ndalon mbytjen e muahidëve dhe të muste’ëminëve.[18]
    Allahu në Kur’an thotë: "Premtimin zbatojeni, pse për premtimin ka përgjegjësi.” Isra34 “O ju që besuat! Zbatoni premtimet (obligimet).” Maide 1 Abdullah ibën Amëri, Allahu qoftë i kënaqur me të, transmeton nga Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem të ketë thënë: "Kush e vret të mbrojturin, nuk do ta nuhasë erën e xhenetit, edhe pse era e tij nuhatet (në largësinë) për dyzet vite ecje.” [19]
    Amër ibën el Hamiki er Rrezai, Allahu qoftë i kënaqur me të, thotë se Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem ka thënë: "Kush e fut në sigurinë e vet një njeri e pastaj e vret atë, unë jam i pastër nga vrasësi, edhe nëse i vrari është jobesimtar.” [20]
    E kush hyn nga jomuslimanët në tokat e muslimanëve i garantuar dhe i siguruar nga udhëheqësi i tyre, nuk lejohet sulmi ndaj tij apo ndaj pasurisë së tij. Te muslimanët mbrojtja është e njëjtë. E këta zullumqarë nuk kujdesen për garancitë e dhëna nga muslimanët, duke mos i ruajtur marrëveshjet dhe protokollet, por vrasin të mbrojturit dhe të siguruarit.

15 Islami e ndalon sulmin ndaj të tjerëve dhe shkatërrimin e pasurive të tyre
    Ebi Bekrete, Allahu qoftë i kënaqur me të, transmeton se Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem ka thënë: "...S’ka dyshim se gjaku juaj, pasuria juaj, nderi juaj, është i ndaluar mes jush, siç është e ndaluar kjo ditë për ju, në këtë muaj dhe në këtë vend.” [21] E këta të mjerë sa shtëpi dhe vendbanime kanë dëmtuar? Sa pasuri dhe përfitime i shkatërruan?!

16. Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sellem e ka ndaluar sulmin ndaj njerëzve natën, kur ata janë në qetësinë dhe rehatinë e tyre, duke e kërcënuar vepruesin e kësaj vepre.
    Ebi Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur me të, thotë se Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sellem ka thënë: "Kush sulmon natën nuk është prej nesh.” [22] Ndërsa ata zgjedhin natën për realizimin e gjenocidit dhe të veprës së urryer.

Së fundi, themi se çdokush që e njeh Islamin në bazat e tij madhore, në rregullat dhe këshillat e mençura, e kupton me kuptim të plotë dhe i bindur me bindje të plotë në dallimin mes këtyre veprave terroriste dhe faktit që në legjislacionin islam ato janë të ndaluara dhe nuk pranohen në fenë e çiltër islame. Këto vepra terroriste nuk lejohet t’i atribuohen Islamit dhe muslimanëve. Përmes tyre luftohen rregullat e Islamit, që janë urdhri për të mirë dhe ndalimi nga e keqja. Pra, këto janë qëndrime jonormale, që i atribuohen vetëm autorëve të tyre dhe mëkatin e mbartin edhe ndihmësit e tyre. Allahu në Kur’an thotë: "e askush nuk do ta mbartë barrën e tjetrit.” Isra 15

Islami është i pastër nga këto vepra. E them këtë këshillë për fenë e Allahut, që mos t’i atribuohet Islamit diçka që nuk është e tij. Gjithashtu si këshillë për besimtarët, që mos t'u atribuohet diçka nga veprat që nuk u takojnë atyre, në mënyrë që të mos hutohet injoranti dhe të mos mashtrohet i lëkunduri, duke i ndërprerë rrugën çdokujt që dëshiron ta njollosë këtë fe madhore përmes qëndrimeve të personave që nuk përfaqësojnë Islamin, të cilët nuk bazohen në këshillat dhe rregullat e fesë së çiltër. Allahu në Kur’an thotë: "Unë nuk dua tjetër vetëm të përmirësoj aq sa mundem, por këtë mund ta arrij vetëm me ndihmën e Allahut, vetëm Atij i jam mbështetur dhe vetëm te Ai jam i drejtuar!” Hud 88 Pa dyshim se Allahu është përgjegjës të na japë rezultate të mira, të na udhëzojë në rrugën e drejtë, duke kërkuar nga Allahu të na mbrojë nga rrugët e humbjes, qoftë ato të njohura apo të panjohura. Kërkoj nga Allahu të ruajë te muslimanët besimin dhe sigurinë, duke larguar nga ata me mëshirën dhe bujarinë e Tij çdo të keqe dhe sprovë. S'ka dyshim se Ai është dëgjues dhe përgjigjes.

Shkëputur nga: El Fevaidu el Menthureh AbduRrezak ibën AbdulMuhsin el Beder

__________________________________________________ ________________
    [12] Trans Buhariu 7072, Muslimi 2617
    [13] Trans Muslimi 2616
    [14] Trans Ebu Davudi 2588, Tirmidhiu 2163, e ka saktësuar Albani në “Sahih el Xhamii” 6819
    [15] Tra.Muslimi 1731.
    [16] Trans Buhariu 3014, Muslimi 1744
    [17] Trans Ebu Davudi 2614, e ka cilësuar të dobët Albani në Sunenin e Ebu Davudit 561.
    [18] Muahidët dhe musteëminët janë ata që hyjnë në vendet islame të garantuar me siguri nga udhëheqësia e vendit islam gjersa qëndrojnë në atë vend.
    [19] Trans Buhariu 3166
    [20] Trans Ibën Hibbani në “Sahihun” e tij 5982, Taberani në “ EsSagir” 38, e ka bërë të mirë Albani Allahu e mëshiroftë në “Sahih et Tergib” 3007.
    [21] Trans Buhariu 67, Muslimi 1679
    [22] Trans Ahmedi 2/321, e saktësoi Albani Allahu e mëshiroftë në “ Sahih el Xhami”, 6270

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Teme e mrekullueshme !

Ky eshte Islami i drejte qe na mesoi i profeti a.s

Subhanallah,te këto kamikaza dijetarët sot kan ihtilaf,mendime të ndryshme dhe nuk jan rrezik si puna e shirkut dhe kufrit ku kan rënë shumica e ummetit
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •