Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    . Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663

Terroristët e dëmtojnë më shumë Islamin se sa jomuslimanët

Janë njerëz të cilët kryejnë veprime terroriste dhe thojnë se luftojnë në emër të All-llahut, në realitet, këta e kanë njollosur pasqyrën e Islamit më shumë se sa që bënë jomuslimanët. Dhe këto vepra, perëndimorëve dhe të tjerëve ju ka dhënë një pasqyrë të shtrembër rreth Islamit.

Cilat janë pasojat e këtyre akteve (sulmeve) ?

A i bën (me këto vepra) jomuslimanët që Islami të jetë më i pranueshëm (tek ata) ? Tani muslimanët frikësohen të mos etiketohen si terrorist, mirëpo, islami dhe muslimanët e vërtetë nuk kanë të bëjnë me këtë terrorizëm. Dhe as që duhet të jenë me këta autorë që i kryejnë këto akte.

Kur muslimanët morrën leje nga All-llahu që t`i luftojnë armiqtë e tyre, ata asnjëherë nuk u futën në shtëpitë e tyre. Lufta për hirë të All-llahut ka qenë nën flamurin e një prijësi i cili kishte aftësi dhe forcë për të luftuar kundër atyre që i sulmuan muslimanët. Mirëpo, këto akte terroriste i kanë shkaktuar më shumë dëm dhe shpifje Islamit.

Duhet të jemi të mençur dhe ta përmirësojmë taktikën tonë para se të dalim dhe t`i thërrasim njerëzit për ta pranuar mesazhin tonë, rezultatet do të ishin më të frytshme dhe atëher do të përfitonim më shumë pasues se sa armiq.

Autori:
    Imam Muhammed Ibn Salih El-Uthejmin
    (All-llahu e mëshiroftë)

Burimi:
    Revista “Ed-Daueh”, Fq. 26, Nr. 20, Rabiu Thani 1424 / qershor 2003.

Marre nga siti udhezimidhedrita.com
    .

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Kjo eshte per ata qe na akuzojne se perkrahim ekstremistat dhe tekfirat qe qarkullojne ketu ne forum.

Kjo ju thyen hunden te gjith ekstremisteve dhe atyre qe therrasin ne xhihadin e rrejshem.

p.s Ju lutem qe kete teme te mos e kthejme ne chit chat por vetem per argumente qe e zhvleftesojne metodologjine (menhexhin) e khawarixheve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alDI : 24-03-2010 më 18:27
    .

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Do udhetonte nje udhetar me avion dhe pyet nje agjent sherbimi se si ta kuptonte qe ka apo ska terroriste ne avion kur te udhetoj.Agjenti i sherbimit i i thote kur te hysh brenda ne avion thuaj selam aleikum, po qe se ka ndonje pasagjer dhe te jep selam dil prej avionit me shpejt.Edhe ky sa hyn ne avion shikon shume njerez edhe pse i vinte turp tha:Selam aleikum duke bertitur.Ku cte shikoj.Te gjithe pasagjeret filluan te drejtohen per tek shkallet e avionit me vrap per te zbritur.Pastaj filloj te pyese veten a mos isha une terroristi?

Ndonjehere ndodh ne jeten e perditshme qe muslimanet bien pre e nje presioni negativ psikologjik qe kujtojne se ato njerzit i quajne terroriste.Mirepo nese jeton normalisht nuk ke pse te shqetesohesh per probleme te tilla.E mira eshte nese ndokush te flet per terrorizmin ti ti shpjegosh islamin dhe parimet paqesore te tij.

Nje djale kishte degjuar se ora duhej mbajtur ne krahun e djathte.Shkon pyet nje hoxhe.O hoxhe ne cfare dore duhet ta mbaje oren ne te majten apo ne te djathten.Hoxha i tha kur te fillosh ta prodhosh oren shteti yt atehere mbaje ne ckrah deshiron.Djalit i ishte fiksuar se e djathta dhe e vuri tek dora djathte.Duke udhetuar nje dite me tren e pyet nje pasagjer pse e mbante oren ne doren e djathte.Edhe ai gjeti shkak dhe filloi ti flase per doren e djathte dhe prej saj kaloi tek Krijuesi i Dores dhe tek dispozitat e tij themelore per cdo njeri te thjeshte.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2009
    Postime
    3
    Se Kuptoni O Shoke E Vellezer Qe Terrorizmin E Kane Futur Amerikanet Britaniket Cifutet, Dmth Ata Qe Ja Duan Te Keqen Islamit !!!!!cila Eshte Menyra Me Efikase Per Te Destabilizuar, Corientuar, Devijuar,urryer Nje Gje Te Ciles ,me Fakte , Nuk Mundesh Ti Besh Asgje???..ta Shkaterrosh , Ta Destabilizosh , Ta Perdhosesh Ate Me Mjete Qe Ne Dukje Nuk Jan Te Tuat, Por Te Asaj Gjeje Te Cilen Don Ta Shkaterrosh.sidomos Shkaterrimi Destabilizimi Nga Brenda..cila Esht Arma Qe Perdorin Me Se Shumti Keta Armiq??...injorancen E Popujve Te Cilet Nuk Kane Dije.populli Injorant Bie Lehte Prehë E Cytjeve, Devijimeve,extremizmeve Dhe Pikerisht Kete Shfrytzojne Keta Armiq Te Islamit..dhe Kjo Ka Ndodhur Qe Ne Kohet E Para Te Islamit. E Vazhdon Akoma Sot..nese Dikush Ve Nje Bombe Dhe Pastaj Thote , Ne Qe Vume Bomben Jemi Musliman, C'lidhje Ka Kjo Me Islamin??!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Do udhetonte nje udhetar me avion dhe pyet nje agjent sherbimi se si ta kuptonte qe ka apo ska terroriste ne avion kur te udhetoj.Agjenti i sherbimit i i thote kur te hysh brenda ne avion thuaj selam aleikum, po qe se ka ndonje pasagjer dhe te jep selam dil prej avionit me shpejt.Edhe ky sa hyn ne avion shikon shume njerez edhe pse i vinte turp tha:Selam aleikum duke bertitur.Ku cte shikoj.Te gjithe pasagjeret filluan te drejtohen per tek shkallet e avionit me vrap per te zbritur.Pastaj filloj te pyese veten a mos isha une terroristi?
    Shume e forte kjo Mjekesia.

E perkthyer ne shqip i bie qe nese dikush te pershendet me paqe (selam), ik prej tij, se eshte i rrezikshem.
    Sa e mbrapsht eshte bere kjo bote.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2009
    Postime
    3
    Citim Postuar më parë nga alDI Lexo Postimin
    Kjo eshte per ata qe na akuzojne se perkrahim ekstremistat dhe tekfirat qe qarkullojne ketu ne forum.

Kjo ju thyen hunden te gjith ekstremisteve dhe atyre qe therrasin ne xhihadin e rrejshem.

http://www.youtube.com/watch?v=9PsKk1kd1Yk

p.s Ju lutem qe kete teme te mos e kthejme ne chit chat por vetem per argumente qe e zhvleftesojne metodologjine (menhexhin) e khawarixheve.
    MA'SHA'LLAH

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Do te ishte me e ndershme qe te mos e kthenit ne personale kete teme.
    Une kam sjelle fjale dijetaresh dhe nuk kam fol dicka nga mendja, fundja kur te dal para Allahut do arsyetohem me ajetin e Kuranit : "pyesni njerezit e dijes kur nuk dini" , une i pyeta dhe ja cfare me thane.
    Si do te dalin para Allahut ata qe keta dijetare i quajne hipokrit (si ky me siper) etj etj deri edhe qafira kemi degjuar koheve te fundit ne trojet shqiptare.

Sifati i khawarixheve eshte qe ata bojkotojne dijetaret, kur ata nuk u vijne mbas avazit.

Shof forume ne shqip ku 24/7 vetem duke lavderuar shperthimet me bomba neper vendet e muslimaneve deri edhe ne Mekke dhe Medine gjithashtu edhe ne vendet e jo muslimaneve ku shperthehen autobuza dhe trena kur vriten gra dhe femije te pa fajshem.
    Shef se si permendin emrat e ketyre dijetareve me siper ne ceshtje qe u konvenojne dhe shef se si i refuzojne keta dijetare kur ata nuk u vijne mbas terezise se tyre.

p.s ketu nuk po flasim per Luften e djejte te Talibaneve as per luften ne Ceceni etj etj, por ketu po flasim per aktet terroriste qe po bejne disa grupe ne tokat e muslimaneve dhe ne ato jo muslimane.

Shejh Ibn Uthejmin flet per aktet terroriste .

.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    aldi Allahu ta shperbleft! e sakte dhe e vertet ato qe than djetaret, packa se ketu paska dhe njerez qe uk duan ta pastrojne koken e tyre ri referi me r'posa

por ky referi qenka shume i papergjegjshem kur quaka arabin saudite arabi jaudite

atje ka musliman o refer dhe jo jahud.... vertet ti refet po thua fjal te keqia. kur i quan muslimanet jahud

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    terroristi nuk eshte musliman

me mir do ishte te titullohej ata qe quajn veten musliaman jan me te rrezikshem se sa jo muslimanet

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Selam alejkum.

Më falni dua me ju pyet të gjithë ato q[ thonë se muslimani është terorist!

Kë e quani terorist???

Një njeri që mbron vehte dhe familjen e tij nga armiqtë, apo nji njeri që sulmon në vendin e huaj ???

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •