Janë njerëz të cilët kryejnë veprime terroriste dhe thojnë se luftojnë në emër të All-llahut, në realitet, këta e kanë njollosur pasqyrën e Islamit më shumë se sa që bënë jomuslimanët. Dhe këto vepra, perëndimorëve dhe të tjerëve ju ka dhënë një pasqyrë të shtrembër rreth Islamit.
Cilat janë pasojat e këtyre akteve (sulmeve) ?
A i bën (me këto vepra) jomuslimanët që Islami të jetë më i pranueshëm (tek ata) ? Tani muslimanët frikësohen të mos etiketohen si terrorist, mirëpo, islami dhe muslimanët e vërtetë nuk kanë të bëjnë me këtë terrorizëm. Dhe as që duhet të jenë me këta autorë që i kryejnë këto akte.
Kur muslimanët morrën leje nga All-llahu që t`i luftojnë armiqtë e tyre, ata asnjëherë nuk u futën në shtëpitë e tyre. Lufta për hirë të All-llahut ka qenë nën flamurin e një prijësi i cili kishte aftësi dhe forcë për të luftuar kundër atyre që i sulmuan muslimanët. Mirëpo, këto akte terroriste i kanë shkaktuar më shumë dëm dhe shpifje Islamit.
Duhet të jemi të mençur dhe ta përmirësojmë taktikën tonë para se të dalim dhe t`i thërrasim njerëzit për ta pranuar mesazhin tonë, rezultatet do të ishin më të frytshme dhe atëher do të përfitonim më shumë pasues se sa armiq.
Autori:
Imam Muhammed Ibn Salih El-Uthejmin
(All-llahu e mëshiroftë)
Burimi:
Revista “Ed-Daueh”, Fq. 26, Nr. 20, Rabiu Thani 1424 / qershor 2003.
Marre nga siti udhezimidhedrita.com
Krijoni Kontakt