Close
Faqja 26 prej 126 FillimFillim ... 1624252627283676 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 1258
    18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    çdo koment që bëhet rreth gjuhës shqipe ka një aspekt poztiv ngase të shtyjn që ta mësosh dhe të shkruash mirë gjuhën shqipe ,në rast se je i vetëdijshëm mësoje atë

mohim dretje apo e turpshme quhet vetëm atëherë kur ndalohet gjuha shqipe
    Bravo, me pelqeu.
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anëtarësuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Citim Postuar më parë nga tias Lexo Postimin
    Ne ne Ulqin e kena ruajtuar shqipen me sakrifica te medha dhe me ndihmen e Kosoves pas hapjes se universitetit atje, te izoluar prej Shqiperis edhe pse ne 20km larg dhe sot gjinden disa injorant te na gjykojne edhe kur e kemi te drejte dhe te flasin me nje gjuhe fyese kur nuk kane argumente.
    Ne te vertete sjellje e e pakuptushme dhe mbi te gjitha e turpshme.
    Une mendoje se Ulqini dhe mbare shqiptaret qe jetojne ne Mal te Zi e flasin dhe e shkruajne gjuhen shqipe shume me paster se ne Kosove.Do t'ju lutesha atyreve qe perdorin ne vend te C-s q-n e shpifur ta heqin nga fjalori,per arsye sepse shqipja do te duket si kenge kur shqiptohet nga goja e tyre.(Perdorimi pa vend i q-s mua me duket sikur perseritni Millosheviq).Juve per shembull shume bukur e shkruani shqipen.Askush buk ka te drejte t'ju fyej,por edhe ju duhet te reagoni me me butesi karshi ndonje kritike qe ju behet per shkrimin e gjuhes zyrtare shqipe.Kjo na bene krenare qe jemi bije te shqipes vellezer.
    Ne menyre qe ta flisni bukur shqipen,shikoni sa me shume televizionet nga vendi ame dhe njekohesisht lexoni romanet e Ismail Kadarese.
    If friends were flowers,I'd pick you!E]

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga nestorp Lexo Postimin
    Ne menyre qe ta flisni bukur shqipen,shikoni sa me shume televizionet nga vendi ame
    Edhe shqipja jone ne shume televizione folet me shume huazime .

Gjuha letrare dallon nga gjuha e perditshme . Varet nga dialektet dhe vendi ku jeton.Duke pasur parasysh historin e Kosoves ndikimet e serbis , mund te them qe e kane ruajtur me fanatizem gjuhen,pavarsisht huazimeve .

Te pakten nga shume veta qe shkruajn ne forum (Shqiptar nga Kosova) , shkruajn shume paster ,nuk mendoje se kane shkuar ne shqiperi dhe e kane mesuar gjuhen. Per kete kompliment.

Ps.Pranoj dhe korrigjime drejtshkrimore
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Edhe shqipja jone ne shume televizione folet me shume huazime .

Gjuha letrare dallon nga gjuha e perditshme . Varet nga dialektet dhe vendi ku jeton.Duke pasur parasysh historin e Kosoves ndikimet e serbis , mund te them qe e kane ruajtur me fanatizem gjuhen,pavarsisht huazimeve .

Te pakten nga shume veta qe shkruajn ne forum (Shqiptar nga Kosova) , shkruajn shume paster ,nuk mendoje se kane shkuar ne shqiperi dhe e kane mesuar gjuhen. Per kete kompliment.

Ps.Pranoj dhe korrigjime drejtshkrimore
    folet - flitet
    historin - historinë
    serbis - serbisë (ose Serbisë)
    pavarsisht - pavarësisht
    shkruajn - shkruajnë
    mendojë - mendoj
    shqipëri - Shqipëri

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    folet - flitet
    historin - historinë
    serbis - serbisë (ose Serbisë)
    pavarsisht - pavarësisht
    shkruajn - shkruajnë
    mendojë - mendoj
    shqipëri - Shqipëri
    Bah i tmerrshem je , ne linje paske qene (e me dy pika nuk e kam )

Faleminderit
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    sepse u shko ma pershtat q
    Derjans mos u bej dhe ti kokeforte. Alfabeti eshte ky qe eshte. Ka rregulla te caktuara drejtshkrimi qe duhen respektuar, dhe zbatuar nga te gjithe. Rregullat jane njesoj per te gjithe, dhe nuk do bejne perjashtime se ca e kane me mire ta thone me q, sesa me c. Apo s'u pelqen rr, ll, dh, etj. Drejtshkrimi i gjuhes Shqipe eshte i lehte pikerisht se ka keto rregulla, qe nuk te lejojne te gabosh kollaj, ndersa ne gjuhet e tjera Anglishten p.sh do te duhet te mesosh te shkruash shume fjale mekanikisht; disa fjale me nje t, p, s, c ne te tjera dy tt, dy pp, dy ss, cc etj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-09-2009
    Postime
    176
    Nuk kam fitu përgjigje kompetente për perdorimin e fjalës zoti apo zotri(zotni) para emërave apo mbiemrave të personave psh.zoti Berisha apo zotri Berisha.
    Une personalisht e kam fare te pakuptimt perdorimin e fjales zoti.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Nuk kam fitu përgjigje kompetente për perdorimin e fjalës zoti apo zotri(zotni) para emërave apo mbiemrave të personave psh.zoti Berisha apo zotri Berisha.
    o ulqinak

zoti !!!!!!! thuhet ne gjuhe letrare.

zotni ,zotri jane ne dialekt.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Tias.Nuk merret parasysh se c'kupton ti me fjalen 'zoti', ti kupto c'te duash! Shqipja ka rregullat e veta, qe ndryshojne nga rregullat e tua.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Në rastin e njerëzve, "zoti" dhe "zotëria" janë e njëjta gjë, por fjala "zotëri" është pak më e vjetër. "Zot" është shkurtim i fjalës zotëri.

Kur duam t'i drejtohemi dikujt me emër, i themi "zoti", ndërsa kur duam të tregojmë dikë, pa i përmendur emrin, themi "ky zotëria", ose "ai zotëria".

Fjala zot ka edhe kuptime të tjera. Për shembull, "zot" quhet edhe dikush që është pronari i diçkaje:"Është i zoti i tokës".

Hapni fjalorin shqip dhe aty mësoni kuptimin e fjalëve që nuk dini. Mos bëni pyetje të kota ose hapni tema për fjalë që shumë thjesht mund t'i gjesh në fjalor.

http://www.fjalorshqip.com/

Faqja 26 prej 126 FillimFillim ... 1624252627283676 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •