Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 74
    don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga -rudolf- Lexo Postimin
    Te krishteret thone qe muslimanet do shkojne ne ferr, muslimanet thone qe te krishteret do shkojne ne xhehnem.
    Ferri del si pike e perbashket.
    Ahaha.. kjo qe e forte. Te paskan perjashtuar se do te jepja reputacion. Nejse...

Sa per temen. Te perbashketat ndermjet jush ;

Jeni njerez, te krijuar nga i njejti zot qe e quani me emra te ndryshem, dhe e nderoni ne menyra te ndryshme, thithni po te njejtin ajer, diten ngroheni nen te njejtin diell, naten shikoni te njejta yje. Ne libra grindeni me njeri tjetrin qe "Zoti im eshte me i forte se Zoti jot" kurse gjate dites jeni te detyruar te beni pazarin e ushqimeve te njeri tjetri.. Jeni aq shum te ndryshem me njeri tjetrin sa cjeni edhe te ngjashem. Librat tuaj flasin njesoj "Duajeni pasardhsin sic doni veten tuaj" por ju kurre kte gje sdo e vini ne zbatim, sepse gjithmone do beni te kunderten e asaj qe ju thuhet.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,421
    Postimet në Bllog
    22
    Te gjithe ju qe keni shkruajtur ne kete teme, me duket se nuk e keni kuptuar aspak hapesin e temes dhe qellimin e kesaj teme. Qellimi i temes nuk eshte "te gjejme te perbashketat e Islamit e Krishterimit si fe", qellimi i fese eshte te gjejme virtytet e perbashketa qe i ndajne edhe besimtaret e krishtere edhe ata myslimane, dhe ti ushqejme e trashegojme keto virtytete ne menyre qe shoqeria shqiptare edhe pse shumefetare te kete nje bashkejetese te gjate ne paqe e mirekuptim.

1. Vleresimi i jetes si dhurate e shenjte

Ne epoka te ndryshme te historise, jeta e njeriut ka patur vlera te ndryshme. Edhe sot e kesaj dite qe bota ka njohur nje zhvillim te jashtezakonshem teknologjik dhe ekonomik, perseri bie ne sy ne aspektin shoqeror nje dallim i madh: respekti per jeten e njeriut nuk eshte i njejte ne nje vend si Amerika krahasuar me nje vend si Egjipti apo Arabia Saudite. Kjo pabarazi e jetes se njeriut ka ardhur per shume arsye, por jo se besimtaret myslimane kane zgjedhur qe te bejne kete jete. Jam i bindur qe ai moshatari egjiptian e vlereson lirine po aq shume sa e vleresoj edhe une, problemi i vetem eshte se ai jeton ende ne nje shoqeri diktatoriale, kurse une ne nje demokraci.

Dhe ky respekti per jeten eshte nje nga kontributet me te medha te fese se krishtere per njerezimin. E verteta qe lexojme ne librin e pare te Zanafilles ne Bibel se "njeriu u krijua sipas shembelltyres dhe ngjashmerise se Perendise", duhet kuptuar se cdo njeri ne kete bote eshte nje ikone e Perendise. Cdo njeri, pa dallim ngjyre, rrace, etnie, seksi. Te njejtin mesim e predikon edhe Kryepeshkopi Anastas prej dekadash ne punen e tij misionare qe e ka shpene ne disa kontinente: "Te shikojme ne fytyren e cdo njeriu ikonen e Perendise!".

Ne po te njejtin liber te Zanafilles mesojme se "Perendia i dha jete njeriut duke i dhene Fryme nga Fryma e Tij". Njeriu nuk eshte nje ikone e vdekur prej druri apo prej balte. Njeriu eshte nje ikone e gjalle e Perendise. Dhe jeta qe buron prej asaj frymes jetedhenese qe secili prej nesh e merr ne lindje prej Perendise, eshte nje tjeter e perbashket e madhe midis te gjithe njerezve te kesaj bote.

2. Respektimi i lirise se cdo personi ne shoqeri

Cdo njeri ka personalitetin e tij qe duhet respektuar. Perendia nuk i dha njeriut vetem nje trup te ngjashem me vetveten apo fryme nga fryma e Tij, i dha edhe nje Vullnet te Lire, qe e dallon njeriun nga te gjitha qeniet e tjera te gjalla mbi toke. Perendia nuk krijoi nje sherbetor te bindur qe bente ashtu sic i diktonte Zoti, krijoi nje krijese me Vullnet te Lire, qe mund te zgjidhte me dije apo pa vetedije nje jete me apo pa Perendine. Gjithcka qe Perendia krijoi e krijoi per njeriun, si nje forme e dashurise se Tij per krijesen e Tij te dashur. Ajo qe Perendia pret nga njeriu ne kembim eshte dashuria e pakushtezuar e krijeses per Te. Perendia nuk na detyron me force qe ta duam, pret kahapur te gjithe ata njerez qe e kerkojne me vetemohim dhe e gjejne Ate per hir te dashurise se tyre per Zotin.

Pasi kupton sic duhet raportin e vete Perendise me njeriun, Krijuesit me krijesen, secili na ne duhet t'i kete pyetje vetes: nese Vete Perendia na ka dhene Vullnet te Lire per te zgjedhur ta duam apo ta mohojme Ate, kush jam une qe t'i mohoj apo dhunoj vullnetin bashkeqytetarit e bashkefshatarit ne shoqerine ku jetoj?! Cdo njeri ne shoqeri nuk eshte thjeshte nje individ, eshte nje person pasi ka personalitetin e tij. Dhe ky personalitet, ky vullnet, keto zgjedhje qe njerezit bejne ne lirine e tyre duhet respektuar. Kjo nuk do te thote se duhet te biem dakord me te gjithe ata njerez qe zgjedhin te jetojne nje jete ne kundershtim me ate qe ne besojme, perkundrazi, do te thote qe ai person eshte ne lirine e tij e ben zgjedhjen e tij, une jam ne lirine time e bej zgjedhjen time. As ai nuk ka te drejte te me imponohet me force mua, as une nuk kam te drejte t'i imponohem atij.

3. Vleresimi i virtytit, bukurise, miresise

Shoqeria shqiptare vertet perbehet nga shqiptare qe i perkasin besimeve te ndryshme, me tradita e kultura te ndryshme, por ajo eshte nje e vetme. Nuk ka dy, tre apo kater shoqeri shqiptare, por ka vetem nje te tille qe eshte si puna e tendes qe i mbulon te gjithe perbrenda. Duam apo nuk duam, duhet te jetojme me njeri-tjetrin. Dhe kjo nuk eshte e vertete vetem ne Shqiperi apo Kosove, kjo eshte e vertete ne cdo popull e ne cdo vend te botes ku shqiptaret kane emigruar ne vite. Kudo ku ne jetojme, jemi te huaj mes te huajve.

Vleresimi i virtyteteve njerezore eshte universal. Kujdesi ndaj jetimeve, bamiresia ndaj te varferve, ndihma ndaj njerezve ne nevoje, kujdesi ndaj te moshuarve apo te burgosurve, jane te gjitha virtyte e mesime qe i ndajne si myslimanet edhe te krishteret. Ashtu si te dyja besimet i mesojne femijet e tyre qe te jetojne me friken e Perendise: besimtari nuk vjedh e vret pasi ka friken e ndeshkimit te ligjit e burgut te shtetit, por se ka friken e gjykimit te shpirtit te tij nga Perendia. Ky eshte nje kontribut i madh qe besimet fetare japin ne shoqeri, ne kristalizimin e moralit te shendoshe te asaj shoqerie.

Duhet te mesojme te vleresojme virtytin njesoj, pavaresisht se ai njeriu qe e praktikon ate virtyt eshte i krishtere apo mysliman. Duhet t'i themi faleminderit te gjithe atyre qe kujdesen per jetimet shqiptare duke hapur nje jetimore. Duhet te marrim si shembull te gjithe ato organizata humanitare fetare qe kane ndihmuar shqiptaret ne ditet me te veshtira te jetes se tyre. Duhet te vleresojme te gjitha talentet e bukura qe Perendia u ka dhuruar njerezve, pavaresisht nese jane te krishtere apo myslimane.

Kur thashe me lart qe duhet te shikojme ikonen e Perendise ne fytyren e cdo njeriu, kjo duhet kuptuar se cdo njeri eshte i denje per te arritur qe te beje per vete virtytet me te larta njerezore e hyjnore. Keto virtyte te bukura duhet ti kerkojme tek njeri-tjetri e duhet ti mesojme nga njeri-tjetri. Shoqeria zhvillohet e perparon vetem atehere kur keto virtytete nuk jane vetem lluksi i pak vetave, por behen per vete nga gjithe shoqeria.

4. Lutje drejtuar Perendise per gjithe popullin shqiptar

Nje popull qe ka bekimin e Perendise njeh vetem paqe e begati. Nje popull qe nuk ka bekimin e Perendise, pasi Perendia i ka kthyer shpinen, eshte nje popull i braktisur mbi te cilin bien te gjitha te keqijat. Kjo duhet t'u beje te gjitheve te kuptoni rolin e madh qe besimet fetare kane ne adhurimin e Perendise dhe ne lutjet drejtuar Perendise per paqen dhe prosperitetin e mbare popullit shqiptar. Eshte detyra e peshkopeve, prifterinjve, myftinjve, e mbare besimtareve te thjeshte, qe t'i ngrejne duart e syte nga qielli e t'i luten Perendise per paqen e perkujdesjen qe vjen nga lart.

Keto lutje nuk jane vetem forma te perbashketa adhurimi drejtuar Perendise, keto deshmojne edhe faren e vertete te besimit ne zemrat e njerezve: faren e dashurise per njeri-tjetrin. Nuk eshte rastesi qe ne mesimet e krishtera, urdherimi i pare njihet dashuria e pakushtezuar ndaj Perendise, dhe urdherimi i dyte eshte dashuria ndaj fqinjit. Te duash fqinjin tend ashtu sic do veten tende. Per nje besimtar ky urdherim eshte gati i pakuptimte apo i pamundur per t'u realizuar, por per ne besimtaret ky eshte kushti per t'u bere binj te denje Perendie.

Secili prej nesh duhet ta mbaje popullin e tij ne lutje drejtuar Perendise. Te krishteret duhet t'i luten Perendise jo vetem per shqiptaret e krishtere por edhe per ata myslimane apo ateiste. Ashtu si myslimanet duhet t'i luten Perendise jo vetem per shqiptaret myslimane por edhe ata te krishtere.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 23-03-2010 më 00:51

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Bibla dhe Kurani Kunder Homoseksualizmit

13 Në qoftë se dikush ka marrëdhënie seksuale me një burrë ashtu si ato që bëhen me një grua, që të dy kanë kryer një degjenerim të neveritshëm, do të dënohen pa tjetër me vdekje; gjaku i tyre do të bjerë mbi ta.Levitiku 20

26 Prandaj Zoti i dorëzoi ata në pasioneve të ulëta, sepse edhe gratë e tyre i shndërruan marrëdhëniet natyrore në atë që është kundër natyrës.
    27 Në të njejtën mënyrë burrat, duke lënë marrëdheniet e natyrshme me gruan, u ndezën në epshin e tyre për njëri-tjetrin, duke kryer akte të pandershme burra me burra, duke marrë në vetvete shpagimin e duhur për gabimin e tyre.
    28 Dhe meqenëse nuk e quajtën me vend të njihnin Perëndinë, Perëndia i dorëzoi në një mendje të çoroditur, për të bërë gjëra të pahijshme,
    29 duke qenë të mbushur plot me çdo padrejtësi, kurvërim, mbrapshtësi, lakmi, ligësi; plot smirë, vrasje, grindje, mashtrim, poshtërsi,
    30 mashtrues, shpifës, armiq të Perëndisë, fyes, krenarë, mburravecë, trillues ligësish, të pabindur ndaj prindërve,
    31 të paarsyeshëm, të pabesë, pa dashuri të natyrshme, të papajtueshëm, të pamëshirshëm.
    32 Por ata, ndonëse e kanë njohur dekretin e Perëndisë sipas të cilit ata që bëjnë gjëra të tilla meritojnë vdekjen, jo vetëm i bëjnë, por miratojnë edhe ata që i kryejnë.(Romakeve 1)

9 A nuk e dini ju se të padrejtët nuk do të trashëgojnë mbretërinë e Perëndisë? Mos u gënjeni: as kurvarët, as idhujtarët, as shkelësit e kurorës, as të zhburrëruarit, as homoseksualët,
    10 as vjedhësit, as lakmuesit, as pijanecët, as përqeshësit, as grabitësit nuk do të trashëgojnë mbretërinë e Perëndisë.
    11 Dhe të tillë ishit disa nga ju; por u latë, por u shenjtëruat, por u shfajësuat në emër të Jezusit dhe me anë të Frymës së Perëndisë tonë.(1 e Korintasve 6)

Thotë rreth saj Muhammedi a.s.: Ajo së cilës i frikësohem më tepër është puna e popullit të Lutit (homoseksualizmi), dhe i mallkoi ata që e bëjnë atë duke thënë
    : E ka mallkuar Allahu atë që vepron si populli i Lutit... e ka përsëritur këtë tre herë.” Ky popull njihet në histori me emrin Sodoma. Ja se ç’thotë Zoti për ta në Kur’an:
    54. (Përkujto) Lutin kur ai popullit të vet i tha: "A bëni atë punë të shëmtuar që edhe vetë ju e kuptoni (se është e keqe)?"
    “A shkoni pas meshkujve të kësaj bote? E gratë tuaja i lini anash, të cilat Zoti i krijoi për ju! Por ju jeni një popull që kalon çdo kufi”. (Shuara, 165-166).

Kurse Homoseksualet thane per besimtaret se ato e ruajne pastertine.

56. Përgjegje e popullit të tij nuk qe tjetër vetëm se të thonë: "Përzienie familjen e Lutit nga vendi juaj, sepse ata janë njerëz që ruajnë pastërtinë?" Sure Nemel

Dhe për këtë arsye u ndëshkuan.

“Kur erdhi urdhri ynë dhe mbi ta hodhëm gurë pa pushim, ne i përmbysëm të gjithë ata duke kthyer çdo gjë nga lart poshtë.” (Hud, 81).

Gjithashtu Islami ndalon edhe rrugët që shpiejnë drejt imoralitetit, duke i konsideruar ato të ndaluara pasi janë shkak për rënien në të. Thotë Resulull-llahu a.s.: “Katër (lloje njerëzish) gdhihen në zemërimin e Allahut dhe ngrysen në zemërimin e Tij. I thanë: ‘Kush janë ata, o I dërguar i Allahut?’ – tha: “Burrat që ngjajnë si gratë dhe gratë që ngjajnë si burrat, ai që i afrohet kafshës (siç ka njerëz që e veprojnë atë sot) dhe ai i cili i afrohet mashkullit, pra homoseksuali” si dhe “E ka mallkuar Allahu gruan që vishet si burrat dhe burrin që vishet si gratë”, pra, të gjitha paraqitjet e jashtme me të cilat femra i ngjan mashkullit dhe mashkulli femrës.

Pejgamberi (a.s.) ka thënë:

“Vritini të dy homoseksualët: si atë që e bën, edhe atë që i bëhet”,

një hadith ky i sjellë nga autorët e katër Sunen-eve, me varg të mirë transmetimi. Edhe Tirmidhiu e ka vlerësuar si hadith të mirë.

Për këtë arsye, Pejgamberi (a.s.) i ka përmendur të dyja së bashku, në hadithet e Ibn Abasit (a.s.), që përcjell se Pejgamberi (a.s.) ka thënë: “Këdo që e gjeni dukë bërë punën e popullit të Lutit (pederastinë), vriteni!”

Ebu Bekër el Siddiku ka gjykuar që homoseksuali të dënohet me vrasje. Ai ia ka komunikuar këtë gjykim me shkrim edhe Khalid Ibn Uelidit, pasi është konsultuar me sahabët.

Kështu, Ebu Bekri el Siddiku (r.a.) ka thënë se ai duhet të hidhet nga një vend i lartë.
    Aliu (r.a.) ka thënë që mbi të duhet të shembet një mur.

Ibn Abasi ka thënë se duhet të vriten që të dy me gurë.

Pra, ata janë pajtuar për sa i përket dënimit me vdekje, edhe pse nuk kanë rënë dakord lidhur me mënyrën se si bëhet ekzekutimi.
    "Shoku Mjekesise"

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Te gjithe ju qe keni shkruajtur ne kete teme, me duket se nuk e keni kuptuar aspak hapesin e temes dhe qellimin e kesaj teme. Qellimi i temes nuk eshte "te gjejme te perbashketat e Islamit e Krishterimit si fe

O ti Mjekesia,

tashti, ose ne se kemi kuptuar qellimin e temes sate, ose dhe ti vete se kupton ate...!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Muslimanet dhe te krishteret kane shume gjera te perbashketa, por vetem ne parim, ndersa koncepti i seciles prej tyre eshte totalisht i ndryshem.

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    O ti Mjekesia,

tashti, ose ne se kemi kuptuar qellimin e temes sate, ose dhe ti vete se kupton ate...!
    Qellimi im eshte edhe ajo qe Albo e mohon, por plus asaj dhe ate qe Albo e shkruan si kuptim te temes.Pra qellimi im eshte me i gjere ka brenda kontekstin fetar dhe ate se si ne besimtaret religjoze mund te luftojme te keqen dhe te ngrejme lart virtytet.
    "Shoku Mjekesise"

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Gjera te perbashketa ne mes krishtereve dhe myslimaneve shqiptare

Disa gjera te perbashketa ne mes myslimaneve dhe krishtereve shqiptare

1. Te gjithe e flasin nje gjuhe, gjuhen e embel shqipe
    2. Te gjithe i kane dhe i nderojne te njejtet heronje
    3. Te dyja palet jane vellezer te njeri tjetrit, i ndihmojne njeri tjetrit kur e kane mundesine
    4. Te gjithe kane nje flamur kuq e zi, megjithese flamuri eshte me prejardhje krishtere (pra nga shqiptaret krishtere) shqiptaret myslimane kurre nuk kane folur kunder flamurit kombetar (me perjashtim te nje pakice te fetareve islamike qe nuk e dojne as veten), por kane patur nje respekt per kete simbol te kombit, perfshire edhe shume hoxhallare qe kane punuar per vellazeri
    5. Te dyja palet mundohen per dashuri, respekt, dhe per perparimin e shteteve

i/e regjistruar Maska e refet
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    e mesii e patriot i madh je ba

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Persa i takon Dogmes ose Doktrines, e perbashketa e besimit musliman me ate kristian eshte evangjelizmi/protestantizmi.

- eleminimi i strukturave hierarkike fetare
    - mohimi i sakramenteve
    - mohimi i objekteve te shenjta (ikonoklazmi)
    - mohimi i shenjtoreve
    - absolutizimi i shkrimit te shenjte
    - racionalizmi ne fe/besim (krijimi i doktrinave bazuar ne racionalizimin juridik qe i behet deshmive te shkruara)

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Ne fakt seminarist ne islam nuk eleminohen strukturat fetare por struktura fetare islame del si opsion i vleres dhe perpjekjes se njerzve ne aspektin e diturise dhe jo sipas ndonje emertimi hiearkik kristian.Psh ne kemi pasim te dijetareve qe dalin nga populli dhe jo te hiearkise qe vendos kisha sipas kritereve qe per mua kane shume kritika.Ne Islam nuk vendos nje Pape por nje konsesus i madh dijetaret qe quhet Ixhma ose xhumhur.Ixhmaja eshte renia dakort e te gjithe dijetareve kurse xhumhuri eshte shumica e dijetareve.Keshtu kulti i njeshit njeri ne islam nuk ka vend pasi propagandohet adhurimi i Zotit dhe vetem Ai eshte Njeshi.
    Vete Bibla e mohon hiarkine.Jezusi tha mos emeroni dike ate ne toke.Kurse kristianet i thojne ate i shenjte Papes.
    Jezusi tregon per gabimet e hebrejve ne adhurimin e shenjtoreve duke ia lyer varret me gelqere e duke i nderuar ne vend te Zotit.
    Bibla gjithashtu flet per ndalimin e ikonave.
    Po ashtu bibla dhe Kurani jane dakort per devijimin hyjnor te mesimit te Monoteizmit qe ndodhi para ardhjes se profetit Muhamed.a.s .
    Dhe racionalizmi ka baze fetare kristiane.Ajo bira e vogel qe tha Jezusi qe nuk hyjne aty dot te gjithe.
    e fjalen e Jezusit ne djep.Krishterimi kurre ska folur per kete.Gje e cila deshmon persosmerine e shpalljes hyjnore islame kundrejt teksteve njerzore krishtere qe kane lene shume gjera pa thene.
    Por ka dhe ndryshim te madh.PSh sipas Kristianeve Maria e provoi virgjerine e saj duke vendosur nje veze ne vagine ndersa islami eshte larg ketyre cmendurive dhe tregon se si Maria e vertetoi virgjerine e saj dhe lindjen e Isait, profetit te Zotit pa baba.Mrekulli te cilen bibla se permend kurre duke humbur keshtu nje gjurme historike te nje mrekullie hyjnore.Si etregoi Maria virgjerine e saj sipas Islamit?M

28. Oj motra e Harunit, babai yt nuk ishte njeri i prishur e as nëna jote nuk ka qenë e pamoralshme!
    29. Atëherë ajo u dha shenjë kah (Isai). Ata thanë: "Si t'i flasim atij që ëshë foshnjë në djep?"
    30. Ai (Isai) tha
    : "Unë jam rob i All-llahut, mua më ka dhënë (ka caktuar të më japë) librin dhe më ka bërë Pejgamber.
    31. Më ka bërë dobiprurës kudo që të jem dhe më ka porositur me namaz (falje) e zeqatë për sa të jemë gjallë!
    32. Më ka bërë të mirësjellshëm ndaj nënës sime, e nuk më ka bërë kryelartë as të padëgjueshëm!
    33. Selami (shpëtim prej All-llahut) është me mua ditën kur u linda, ditën kur të vdes dhe ditën kur të dal (prej varrit) i gjallë!"
    34. Kjo është (fjalë) e vërtetë, rreth Isait, birit të Merjemes në të cilin ata shkaktojnë dyshime.
    35. Nuk i takoi (nuk ka nevojë) All-llahu të ketë ndonjë fëmijë, i pastër është Ai, kur dëshiron një send Ai vetëm i thotë atij: Bëhu!". Ai menjëherë bëhet.
    36. (Isai i tha popullit të vet) Dhe se All-llahu është Zoti im dhe Zoti juaj, pra adhuronie Atë, kjo është rrugë (fe) e drejtë.
    37. Po, grupet u kundërshtuan mes vete (rreth Isait). Të mjerët ata që nuk besuan se çka kanë për të parë ditën e madhe!
    38. Ditën kur do të na paraqiten neve, sa mirë do të dëgjojnë edhe shohin (ose njerëzit do të dëgjojnë e shohin çka i gjen ata), por tash për tash (në këtë jetë) zullumqarët janë të humbur qartë. Kapitulli Merjem(Maria)Kuran
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 12-04-2010 më 10:51
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •