Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 74
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Te fundit qe dua te them eshte qe te mos kujtosh se dematerilizimi qe iu be krishterimit ne REFORME eshte kthim ne krishterimin e pare dhe mbrojtje nga paganizmi. Perkundrazi, ai dematerializim, i ashtuquajturi krishterim "frymor", i ka burimet ne mentalitetin ATEIST te Rilindjes, eshte mentalo-antropocentrike, nje krishterim i ateistizuar, qe ne vetvete eshte paganizmi me i madh dhe me i verteti.
    Jam plotësisht dakort! Për më shumë të them të lexosh librin Pagan Christianity. Aty do shohësh se si demaskohen praktikat paganiste protestante.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    marcus1, nese nuk e ke kuptuar se Krishterimi nuk eshte vetem një "fe", atëher të ftoj të kerkojsh edhe ma shumë kështu qe të zbulohet e Verteta mbi këtë pikë. Krishterimi, "Hyji me ne" është edhe më shumë se sa "fe".

Ato analizat tua ngjasojnë me këtë "Pse rrin me mëkatar dhe tagambeledhës", por Jezusi pati pergjigje per këtë akuzë te cilen ti e din!

S'ka edhe aq rendesi se çka dikush mendon apo si e vlerson ti ne kete rast psh, por e rendësishme per mua eshte qe të them ty dhe secilit se të jeshë i Krishtit do të thotë i Krishter - "Zoti me ne", prandaj, të jeshë i Krishter - je fëmija e Perendisë kështu qe barikada - largësia në mes të njeriut dhe Zotit zhduket dhe; "Ai është në ju" nuk eshtë vetem "fe" ne kuptimin e "fe"-ve te botes. Pos asaj Krishterimi është BES-LIDHJE per te cilen ti e din se kush e garanton këtë Besë dhe çka është vula.

Të jeshë Tempull i Perendisë nuk mund të thuhet vetem "fe"!

Ndersa pasuria si edhe tempujt-objekte janë të dhëna te Zotit sikurse eshte edhe shendeti apo mendja e njeriut. Pra nëse dikush eshte i mençur apo i shendetshem, ajo nuk do te thotë se është armik i Zotit. Kështu ndodhë edhe te pasuria. Por nëse pasuria nuk perdoret mirë ajo mund të kthehet apo të bëhet mallkim per at person, apo nëse pasuria mblidhet padrejtesisht, atëher secili do të jap llogari para drejtesisë së Zotit per veprat e veta, ndersa unë dhe ti japim llogari per ato të tonat.
    Toni77, jam shumë dakort për atë që thua ti për Krishtërimin. Krishtërimi është diçka që kalon përtej kufive të fesë, është shumë më shumë se një fe.

Por unë nuk e kam pasur fjalën për të krishterët e vërtetë apo për krishtërimin e vërtetë. E kam pasur fjalën për Krishtërimin si Fe. Ti mund t'i ngatërrosh pak këto dy kuptime pasi në gjuhën katolike fjala Fe përdoret në kuptimin e Besimit. Në Biblën katolike fjala besim është ndërruar me fjalën fe, prandaj edhe ti e ngatërron pak dhe të duket se unë po sulmoj besimin apo të krishterët që me të vërtetë besojnë.

Për sa i përket tempujve, nuk jam dakort me ty, por kjo është një temë tjetër. Krishtërimi është e vetmja fe (nëse mund ta quanim të tille) që nuk ka pasur tempuj. Tempujt kanë origjinë pagane dhe ju futen me vone Krishtërimit duke e paganizuar atë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Toni77
    Vlersim i gabuar dhe i nxituar ...

me vjen keq...
    Përsëri nuk më ke kuptuar, por nuk ke faj...!

Nuk e kam fjalën për të krishterët, por për fenë e Krishter, ashtu siç ajo është katandisur sot. Nuk e kam fjalën as për Kishën e Jezu Krishtit, por për kishat, ashtu siç janë katandisur ato sot. Dhe jo vetëm për ato katolike dhe ortodokse, por edhe për ato protestante.

Nëse të duken të rënda këto fjalë, hidhi një sy Zbulesës së Gjonit dhe fjalët e Jezu Krishtit drejtuar 7 kishave janë akoma edhe më të rënda. Kështu pra, nuk është nevoja të flas me Zotin unë vetë, ashtu siç më thua ti, sepse mjafton që të hap Biblën dhe të shoh nga vetë fjalët e Zotit se në ç'gjëndje do katandiseshin kishat.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Toni77
    marcus1, rrëfehu te ndonji prift
    Faleminderit për këshillën, por unë e kam zakon të shkoj direkt e te Burimi!

Atje, te Burimi, unë laj duart, faqet edhe këmbët dhe kështu heq pisllëkun që më bie gjatë ditës.

Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin

Atje, te Burimi, unë laj duart, faqet edhe këmbët dhe kështu heq pisllëkun që më bie gjatë ditës.
    ZOTI te shperblefte per keto fjal kaq te embla qe i ke then disa njerzve ketu qe akoma nuk po te kuptojn.Pershendetje te perzemerta
    Revolution 1848

Jam plotësisht dakort! Për më shumë të them të lexosh librin Pagan Christianity. Aty do shohësh se si demaskohen praktikat paganiste protestante.
    Per mu njelloj jan te par dhe te dyt dhe me rradhe
    Revolution 1848

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Toni77

Për sa i përket tempujve, nuk jam dakort me ty, por kjo është një temë tjetër. Krishtërimi është e vetmja fe (nëse mund ta quanim të tille) që nuk ka pasur tempuj. Tempujt kanë origjinë pagane dhe ju futen me vone Krishtërimit duke e paganizuar atë.

Veprat 3:1

1 Pjetri e Gjoni po shkonin në Tempull për lutjen e orës nëntë.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

E, kjo dikotomia burim vs shtrati i burimit, eshte ajo qe e ben besimin tend personal nje besim DUALIST, jo-kristian e jo biblik.

Toni po te thote qe ne Krishtin, Kisha ka mare autoritetin qe kujt tia fale apo jo mekatet ia ka falur apo jo edhe Krishti. Kete e thote Bibla.., pse e ndani njeren nga tjetra?!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Veprat 3:1

1 Pjetri e Gjoni po shkonin në Tempull për lutjen e orës nëntë.

Marrë jashtë kontekstit! Nuk vlen!

Ja edhe një varg tjetër pak më poshtë.

Por Pjetri tha: ``Unë nuk kam as argjend, as ar, por atë që kam po ta jap: në emër të Jezu Krishtit Nazarenas, çohu dhe ec!``.

Kisha e parë nuk kishte as argjend as ar, por kishte Jezu Krisht. Ndërsa sot, kisha ka edhe ar edhe argjend, por zor se gjen Jezu Krisht.

P.S. Toni77, shpresoj që të më kuptosh se nuk e kam fjalën për ata që kanë Jezu Krisht.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    E, kjo dikotomia burim vs shtrati i burimit, eshte ajo qe e ben besimin tend personal nje besim DUALIST, jo-kristian e jo biblik.

Toni po te thote qe ne Krishtin, Kisha ka mare autoritetin qe kujt tia fale apo jo mekatet ia ka falur apo jo edhe Krishti. Kete e thote Bibla.., pse e ndani njeren nga tjetra?!
    Jo, nuk është ashtu si thua ti. Rrëfimi ndaj vëllezërve dhe motrave është më se biblik. Siç e sheh, nuk e mohoj as shtratin e burimit.

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •