Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 74
    I-Skipitari 2.0 Maska e Deusexmachina
    Anëtarësuar
    21-02-2010
    Postime
    161
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Ka shume gjera qe i kane te perbashketa mirepo eshte nje dhe e pazavendesueshme qe duhet ta kene te perbashket,qe
    i kam cekur me larte ne nje postim tjeter.
    E perbashket e pamohuar mbetet nje gje,te gjithe jemi qenje njerezore.
    Duhet mesuar dhe edukuar ne ate menyre qe nuk respektohet dikush
    vetem pse ka nje besim te tille ose te atille ose te kunderten.Permbi besimin mendoj se
    duhet vleresuar humaniteti,ose e njerezishmja.
    j.
    Ky problem i "madhesise se njeriut" nuk mund te shuhet per shkak te natyres sone si njerez mbase nje dite do njihemi me gjithe gjithisine por veten tone apo ego'n sdo te mund ta mposhtim ose ta kuptojme.Elitismi vetem sa pasohet nuk zhduket.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Deusexmachina : 17-03-2010 më 13:56
    Intellects whose desires have outstripped their understanding.
    Friedrich August von Hayek

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    të dyja janë te varfra shpirtërisht.
    Vlersim i gabuar dhe i nxituar ...

me vjen keq...

Psuria shpirtrore është nga Ai qe ka te gjitha në Dorë, ne ketë rast edhe Shpirtin qe na ka premtuar, Ai është vet Zoti, nëse nuk e jep nuk jemi ne fajtor, e rendesishme është se nejrëzit - te Krishterët qe ti po i akuzon si "të varfer shpirtrisht", të afrojnë vetveten te Zoti në a'lter dhe në sakramente dhe nëse i "perbuzë Zoti" (ku unë nuk besoj ashtu) atëher të lutem fol me Zotin ti vet pasi qe me siguri je ne kontakt ma te drejt per drejt dhe kerkoj llogari Atijë sepse njeriu - unë si i krishter parp se prap eshte/jam i pa fuqishem edhe ne kete rast.

Nëse dikush thotë se te krishterët apo Kisha nuk jemi te persosur dhe jemi mëkatar, gjatë ecjes kemi edhe të meta dhe mëkate, kjo është edhe e pranueshme dhe nuk e shiqoj me rezervë sepse kam parasyshë dobësitë e njerzve, jam i vetdieshem se Kisha perbëhet nga njeriu - njerzorja dhe nga Shpirti, kështu qe edhe mëkati pasi qe është pjesë e botes njerëzore, pa tjeter se shumher edhe nderhynë dhe rrënon njeriun nëse nuk vdes në njeri menjiher. Nëse dikush thotë se gjatë kohes individ i caktuar është ndikuar nga i keqi per një kohë të caktuar, edhe kjo mund të diskutohet, por gjithsesi me vetdije se pa lejuar Zoti asgjë nuk ndodhë. Nëse dikush thotë se ka individ apo vende ku njerëzit-të krishterë apo individ të caktuar qe gabojnë në raste dhe vende te caktuara, edhe kjo mund të diskutohet. Por të thotë diksuh se te krishterët janë "të varfer shpirtrisht" kjo është e ndikuar nga i keqi dhe e gabuar.

marcus1, rrëfehu te ndonji prift
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 17-03-2010 më 14:23
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Ti me pyete se cfare jane trojet kristiane e jo mbi perkufizimin e popujve.

Trojet kristiane jane ato qe perbejne perandorine romake qe prej vitit 325 pas. K.

Po qe per njerezit, nqs me pyet mua, ata lindin kristiane. Pikerisht per kete une u them miqve te mi ungjillore ne forum se pagezimi eshte jo vetem i mundshem por dhe i domosdoshem qe ne lindje, sepse GARANCI per kete sherben fakti qe njeriu lind ne ikone/imazh te Krishtit.

Njeriu nuk lind asnjanes e qe me pas behet anetar i nje feje ose idologjie, ne baze te vendimit te tij logjik. Nje parafytyrim i tille i njeriut, per krishterimin (katolik-ortodoks), eshte heretik.
    Tani ja fute kot .
    Ne baze te perkufizimit tend i bie qe Egjipti te jete Toke krisatijane, Siria poashtu, Turqia poashtu , etj etj.
    Mendoj se je shpejtuar pak kur ke dhene kete perkufizim, mendoj se nuk ke menduar mire, sepse sikur te kishe menduar me mire keto fjale nuk do ti thoje.

Sa i perket njerezve, nqs se lindin kristijan ose jo. Sinqerisht akoma nuk kam hasur ndonje njeri te posalindur qe te me tregoj se ka lindur si kristijan!!!
    Nese ti ke hasur njerez te tille , te lumte, cfar te te them tjeter.

Permendimin tim duke u bazuar ne poziten ne te cilen femijet rine ne barkun e nenes qe eshte e njejte me poziten e sexhdes , kisha thene qe femijet lindin musliman, dhe andaj juve nese jam i sigurte ne moshen 7 vjece i lani me uje dhe i pagezoni ne kishe.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    A kemi ne muslimanet dhe kristianet pika te perbashketa midis njeri tjetrit.Une do kisha deshire qe ti sillnim ketu per ta kthyer tolerancen fetare ne nje vlere.
    >>> Kjo eshte nje pyetje e bere mire.
    > Mendoj se kane shume gjera te perbashketa ku si me kryesoren do vecoja ekzistencen e Krijuesit.
    > Kjo mjafton per te ndryshuar komplet filozofine dhe kendveshtrimin e jetes.
    > Secili prej tyre, mysliman apo i krishtere qe vertete jeton si i tille, tenton te jete i mire. Fakti qe beson qe eshte i krijuar dhe jo vetekrijuar e con ne kete rruge te lumtur dhe te veshtire per te takuar Krijuesin.
    La verita' ti rendera' libero!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Si ka mundesi te thuash se njeriu lind i krishtere?!
    Si ka mundesi qe e ben kete pyetje, kur ne qender te Bibles qendron fakti se NJERIU u krijua ne IMAZH te Zotit (Krishtit)?

U krijua ne Imazh dmth

1. Nuk pyetet nese deshiron apo jo (eshte i detyruar!!!) te krijohet/linde me kete imazh.
    2. Imazhi nuk shkaterrohet me mekatin, por natyrisht ai mund te erresohet, zbehet.
    3. Pagezimi eshte ne funksion te te qenit te krijuar ne Imazh te Krishtit.

Se dyti, eshte gabim te thuash qe krishterimi u perhap me force, duke perdorur si fakt mahnites masakren e Teodosit ne Selanik. Shkolla pagane e Athines u mbyll nga Justiniani ne shek.6, afro dy shekuj pas Teodosit.
    Pastaj, po te varet nga masakra e nje mbreti besimi ortodoks, atehere protestantizmi i Luterit qe mori HOV nga lufterat fshatare, i bie po ashtu te jete besim i pavlefshem.

Sipas 2Pjetrit2:20-22, as Apostojt nuk ishin aq te lire sa te vendosnin te largoheshin nga rruga ne te cilen ishin te thirrur, sikur te mos kishte ndodhur gje, pa pasur ndeshkim:

20 Vërtet, nëse ia dolën njëherë të ikin nga ndyrësitë e botës me anën e njohjes së Zotit dhe Shëlbuesit tonë Jezu Krishtit, por prapë rishtas ngatërrohen në to dhe munden nga ato, gjendja e tyre e fundit bëhet më e keqe se e para. 21 Këndej, më mirë do të kishte qenë për ta të mos e kishin njohur kurrë udhën e drjetësisë se sa, pasi e njohën një herë, t’ia sjellin shpinën urdhrit të shenjtë që u qe dhënë. 22 U ndodhi çka thotë fjala e urtë:

»Qeni u kthye në të vjellat e veta«. dhe: »Derri i larë u kthye të zhgërryhet në llom«.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 17-03-2010 më 18:10

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Tani ja fute kot .
    Ne baze te perkufizimit tend i bie qe Egjipti te jete Toke krisatijane, Siria poashtu, Turqia poashtu , etj etj.
    Mendoj se je shpejtuar pak kur ke dhene kete perkufizim, mendoj se nuk ke menduar mire, sepse sikur te kishe menduar me mire keto fjale nuk do ti thoje.
    Jo vetem qe vendet qe permend ti jane troje kristiane, por madje ato jane DJEPI i krishterimit. Une nuk nxitohem aspak ne ato qe them.

Sa i perket njerezve, nqs se lindin kristijan ose jo. Sinqerisht akoma nuk kam hasur ndonje njeri te posalindur qe te me tregoj se ka lindur si kristijan!!!

Permendimin tim duke u bazuar ne poziten ne te cilen femijet rine ne barkun e nenes qe eshte e njejte me poziten e sexhdes , kisha thene qe femijet lindin musliman, dhe andaj juve nese jam i sigurte ne moshen 7 vjece i lani me uje dhe i pagezoni ne kishe.

GV_USA

Ne lidhje me kete, kemi te bejme thjeshte me ceshtje besimi. Ne krishterim besojme se njeriu eshte i krijuar ne Imazh te Zotit.
    Njeriu nuk lind asnjanes, as nuk lind me mundesine e zgjedhjes PA pasoja.
    Njeriu lind i destinuar qe te zgjedhe rrugen e Zotit por edhe i lire qe te qendroje ne te.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Nuk jan ma dhe kurr skan me kan,

sa rugova president.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Nder Shqipetare te gjith muslimant e sotem Shqiptare kane qene te krishter dhe kultura jone eshte e krishtere. P.sh. nuk marrim 4 gra per nje here.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Pse jihadistat thone se Spanja asht toke moslimane atehere?

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Tani ja fute kot .

GV_USA

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Sa të vërteta më ushtojnë këto fjalë në veshë, në mënyrën që unë i interpretoj.

Është më se e vërtetë se paganizmi mbijeton, dhe jo vetëm mbijeton por edhe mbretëron, i fshehur nën petkun e Krishtërimit!

Te fundit qe dua te them eshte qe te mos kujtosh se dematerilizimi qe iu be krishterimit ne REFORME eshte kthim ne krishterimin e pare dhe mbrojtje nga paganizmi. Perkundrazi, ai dematerializim, i ashtuquajturi krishterim "frymor", i ka burimet ne mentalitetin ATEIST te Rilindjes, eshte mentalo-antropocentrike, nje krishterim i ateistizuar, qe ne vetvete eshte paganizmi me i madh dhe me i verteti.

Kur une flas me mbijetim te paganizmit ne krishterim ne forme te kristianizuar e kam fjalen per ate pjese legjitime te paganizmit, te cilen edhe Pali e perdori per te perhapur ungjillin.
    Me fjale te tjera, ne shume aspekte, paganizmi ka qene nje krishterim i paplote qe mori vlere te plote dhe reale vetem ne vete krishterimin.
    Krishterimi i beri te mundur paganizmit te gjeje ate qe perpiqej ta shprehte por qe se gjente dot.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •