Close
Faqja 15 prej 21 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 205
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga bamatat Lexo Postimin
    Malesor,
    me vjen keq ! Ky eshte mentalitet i kombeve te vdekura apo te destinuara te vdesin ! Kete mentalitet kane edhe qeveritaret qe jane gjithashtu "shqiptare te vdekur" .
    Por populli shqiptar , ka mbijetuar gjate shume shekujve , megjithese "i vogel" dhe kjo fale vetem qendrueshmerise se tij !
    Une nuk jam kunder bashkepunimit zyrtar me fqinjet , por ne rast se bashkepunimi eshte i detyrueshem , atehere ne takimet me ta duhet shkuar me kushte ! Dhe te pakten nje nga "kushtet" idiote dhe elementare per serbet eshte te kerkojne falje per tragjedine e Kosoves ose minimin dhe bombardimin e fshatrave ne kufirin me Shqiperine per shembull , ose me greket per Camerine etj.

Por keshtu si thua ti , ndodh kur qeveria nuk e merr fuqine nga populli i saj ! Atehere nga kush e merr ? Atehere nuk qenka qeveri e Shqiperise dhe shqiptareve ! Atehere ajo nuk duhet te qendroje nje sekonde ne drejtimin e Shqiperise , madje as brenda kufirit shqiptar ! Ne nuk mund te pajtohemi me pushtimin sado i forte te jete pushtuesi !

Perandoria turke qe ndejti gati 500 vjet ne keto troje , ka ne kronikat e saj histori domethenese per kete !

Populli shqiptar nuk eshte popull nga ata qe dorezohet , keshtu qe keto qeveri "deshtakesh dhe rober te huajve" detyrimisht nuk e kane te gjate !
    eh sa do te doja edhe une more djale i laberise te kolliteshim fort...dhe kollen tone te na e degjonin shume te tjere...dhe te na rrinin para dhe mbrapa nese jemi ftohur apo jo..po ja qe kemi nje te kollitur te ngjirur.. edhe kur kollitemi vetem atyre qe u intereson e degjojne kollen tone...dhe ka nga ata qe u intereson te na e vene doren ne koke e te merakosen per shendetin tone...siq bene shume here ne historine tone shekullore...siq bene ne rastin me te fundit kur u vu ne diskutim egzistenca e vellezerve tane ne kosove..apo kur u kolliten djemuria ne presheve a ne maqedoni...nuk duhet te jemi hipokrite qe kur na pelqen e pranojme kete dore mbi koken tone dhe kenaqemi nga ledhatimi i saj dhe kur nuk na pelqen ta peshtyme....besa ja kena pa hajrin dores se mikur jo veq kohen e fundit..dhe nuk na ka dale keq....

Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    bishti po i digjet dhelpres o lab djali jo dynjase...bishti po i digjet fadilit e fadiles dhe ka shqetesuar edhe bacen adem...duket ambasadorja ne danimare ka zbuluar ndonje pisllek andej nga danimarka dhe ja u turren fadili me bacen adem duke e kryqezuar...gjoja nuk na bekan si duhet politiken e jashtme...nuk je bere ti apo fadili i tetoves te drejtoni politiken e shtetit...apo te diktoni politikat e jashtme te shqiperise apo ato rajonale...nuk keni apo me sakte nuk kemi by.the asnje nga ne ta bejme nje gje te tille...ka te tjere njerez qe e kan edhe ligjin edhe maliqin...e kan edhe by.then edhe forcen..ndoshta neve nuk na pelqen por cdo te bejme...sa here nuk na pelqen gjella do te ngrihemi te djegim shtepine...

ja pra djal labi qe kur je i vogel nuk duhet te rrehesh gjoksin per te madh...se shfryhesh ma keq se nje tullumbace....
    Malėsor, kėrko nė google dhe gjen sa tė duash shkrime edhe pėr mua edhe pėr ambasadoren. Pastaj unė tė sugjeroj dėgjoje nganjėherė radio projektin se mėson gjėra tė mira. Je i ftuar qė mė 15 maj tė marrėsh pjesė nė Fastivalin jubilar pėr Fėmijė- Pranvera e Fėmijėve 2010". Ma merr mendja nuk ėshtė kjo punė e vogėl. Mos harro se nė diasporė gjen gjėra me vlerė, e mė shqiptare, ndoshta mė shumė se nė vendlinjde.
    Fundja unė jam rehat, jetoj nė shtetin mė demokratik nė botė dhe kam mėsuar mjaft nga kjo demokraci. Nė Danimarkė kam mėsuar si duhet me tė vėrtetė shteti - atdheu. Kėta me tė vėrtetė e duan Danimarkėn, prandja janė kėshtu siē janė - tė parėt nė botė pėr mirėqenie. Unė do tė mund tė qendroja indiferent, si shumė shokė tė mi , ndaj ngjarjeve qė ndodhin nė truallin tim, por unė kėtė hė pėr hė nuk mund ta bėj kur shoh se atdheu po digjet, kur shoh se atdheu po shkon drejt njė humnere tė pakthim. Megjithėkėtė ēdo gjė e ka fundin. Njė ditė mbase do tė shkurajohem. Unė pėr vete kam jetė shumė tė mirė kėtu, por rehati nuk gjej. Mbase do tė mėsohem edhe pa dashurinė pėr atdheun, zaten pleqtė kanė qenė tė menēur. Si sot mė kujtohen fjalėt e tyre nėpėr oda: "Nė njė vend ku nuk ka hyqymet aty s'duhet me nejt" dhe "Vatani (Atdheu ) yt ėshtė aty ku bėhesh rehat". Njė jetė ka njeriu!

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

une ...

Citim Postuar mė parė nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Malėsor, kėrko nė google dhe gjen sa tė duash shkrime edhe pėr mua edhe pėr ambasadoren. Pastaj unė tė sugjeroj dėgjoje nganjėherė radio projektin se mėson gjėra tė mira. Je i ftuar qė mė 15 maj tė marrėsh pjesė nė Fastivalin jubilar pėr Fėmijė- Pranvera e Fėmijėve 2010". Ma merr mendja nuk ėshtė kjo punė e vogėl. Mos harro se nė diasporė gjen gjėra me vlerė, e mė shqiptare, ndoshta mė shumė se nė vendlinjde.
    Fundja unė jam rehat, jetoj nė shtetin mė demokratik nė botė dhe kam mėsuar mjaft nga kjo demokraci. Nė Danimarkė kam mėsuar si duhet me tė vėrtetė shteti - atdheu. Kėta me tė vėrtetė e duan Danimarkėn, prandja janė kėshtu siē janė - tė parėt nė botė pėr mirėqenie. Unė do tė mund tė qendroja indiferent, si shumė shokė tė mi , ndaj ngjarjeve qė ndodhin nė truallin tim, por unė kėtė hė pėr hė nuk mund ta bėj kur shoh se atdheu po digjet, kur shoh se atdheu po shkon drejt njė humnere tė pakthim. Megjithėkėtė ēdo gjė e ka fundin. Njė ditė mbase do tė shkurajohem. Unė pėr vete kam jetė shumė tė mirė kėtu, por rehati nuk gjej. Mbase do tė mėsohem edhe pa dashurinė pėr atdheun, zaten pleqtė kanė qenė tė menēur. Si sot mė kujtohen fjalėt e tyre nėpėr oda: "Nė njė vend ku nuk ka hyqymet aty s'duhet me nejt" dhe "Vatani (Atdheu ) yt ėshtė aty ku bėhesh rehat". Njė jetė ka njeriu!
    une e kam degjuar ndryshe zoteri adem..prej pleqve e kam degjuar se guri i rande peshon ne vend te vet...te paskan mesuar keq ato pleq qe te paskan thene se vatani jot eshte aty ku behesh rahat....ti je bere rahat atje ne danimarke i dashur...dhe te eshte bere atdhe i joti...e cte ka zane maraku per nje atdhe tjeter qe te ka bere qe me nga tre apo kater tema don me na e vene ne dukje ambasadoren ne danimarke apo politiken e shtetit shqiptar...pse tregohesh hipokrit...edhe jam rahat ketu ku jam ,edhe po ma kana me ba politiken e shqiperise....nuk po shkon ne ndonje humnere atdheu jot i dashur pasi ndoshta eshte me i pasuri ne europe...ndodhta po mendon per atdheun tim dhe po te them se mos u merzit fort per te...je ti ai qe po te digjet bishti dhe jo atdheut tim...je ti qe po don me na mbush mendjen se ne atdheun tim nuk paska hyqymet...i dashur kemi hyqymet edhe ate bukur te mire ...sepse populli yne nuk te pyeti as ty e as mu e as fadilen e tetoves ke te zgjidhte ne krye te vedit...mos u ban edhe ti si ai i ashtuquajturi apo i vetequajturi babai i kombit...kur pasi populli i kosoves ja dha nje flakaresh surratit me pa turpesine e madhe qe e karakterizon na nxori nga goja xhevahirin se populli i kosoves eshte popull i marre pse nuk me votuan mua...

zakonisht ata qe jan rehat rrine kafeneve dhe bajn gajlet e miletit zoti adem..se hallet e tyne i kan zgjidhe..ashtu siq thua ti qe i paske zgjidhe hallet e tua e tash te kan ra ne shpine hallet e atdheut tim...me kujton ato patriotat e hershem te mergates sone zoteri...kur te bere tape nga shlivica apo komovica kafeneve te europes ngriheshin ne kembe per urim...duke ju marre goja e duke u tunde sa ne njeren ane ne tjetren keta patriota ngrinin dollite '' hajt ma kosova rupublike ''..besoj se i ke pare edhe ti zoteri apo ndodhta je pjestar i ketyre patriotave...qe dikur ngrinin dolli per kosoven republike e sot shqetesohen per politiken e jashtme te nanes shqiperi...kur ishte koha e ketyre patrioteve per te treguar patriotizmin e tyre u fshehen haleve te europes dhe trimerine na e kan treguar apo po e tregojne vetem ne internet...ne internet te gjithe jemi patriote e trima...ne fushe beteje jan pak te tille...i pame ne te ashtuquajturen lufte clirimtare te kosoves..ku me shume vrame njeri-tjetrin se sa shkije...

kur ke selle shkrimin e asaj ambasadores ne danimerke te kam thene dicka zoti adem...te kam thene se duket ke mizen nen kesule kur i turresh kesaj ambasadoreje..ma solle nje mesele me ato dy hajnat te mbreti...duket se ja kam qellu i nderuar asaj qe aludoja une...nuk je i vetmi qe i turresh ambasadores ne menyre te tille..jo jo ka edhe te tjere..qe nuk e kan pase ndoshta perkrahjen e ambasadoreve neper europe me mjel fonde mijera eurosh nga qeverite ku jeni...gjoja per zhvillimin e kultures shqiptare neper keto vende...akoma me vijne emaile te ndryshme nga kryetar shoqatash,klubesh a dreq e te biri qe shajne ambasadorin e shqiperise ne nje vend europian pse ai na beka dallime mes shoqatave apo klubeve...mora vesh se me ndihmen e ketij ambasadori nje shoqate qe ai po e perkrahka ka marre nga shteti ku vepron jo me pak por 150.00 pare...nuk e di cka lloj pareje ishin por edhe ne pare shqiperie me i marre jan bajagi...te tjeret qe ndoshta nuk kishin arrite te merrnin ju turren ambasadorit tamam siq ju turre ti ambasadores se shqiperise...apo me sakte ato qe nderseje ti deri ne tetove...duket ose nuk te ka ndihmuar ambasadorja te marresh ndonje llokme me te mire nga shteti danez per zhvillimin e radio-projektit tend ose ka zbuluar ndonje pisllik ne keto fondet qe merr ti dhe shume si ti qeverive europiane...ndryshe nuk e besoj se te plasi fort by.tha per politiken e shtetit shqiptar..apo te ra pika kur e sheh kah po gremiset atdheu im...

me thua te vizitoi radio-projektin tend zoteri...e kam vizitu nje here dhe e pashe se nuk kishte gje ne te..duket kjo te shqeteson qe vjen ne kete forum dhe hap tema te njepasnjeshme me na reklamu projektin tend...mos u lodh me te i nderuar...sado reklame ti besh po nuk pati cilesi nuk te vjen kush me te pa...

uroj qe pasi ti zgjidhesh problemet e atdheut tim atehere merru me qeshtjet madhore europiane..

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    I nderuar Malesor,
    kolla jone eshte shume e forte , e ka treguar historia ! Por qe te degjohet ajo duhet te dale nga "goja " jone qe eshte qeveria dhe "shteti" shqiptar si pika epiqender e konvergimit te vullnetit shqiptar ! Me beso , kolla jone ka arritur te trondite , kur ka dale nga goja e duhur , edhe perandorine me te madhe ne bote , ate turke ! Kolla jone ka tronditur perandorine Ruse (BRSS) ne kohet moderne .

Por kur "goja" nuk kendon shqip dhe shqiptarce , shpirti shqiptar nuk ka nga te "kollitet !

Ne shqiptaret jemi te njohur per vleresimin e mikut ! Arrijme te ndajme thelle ne shpirtin tone edhe llojet e miqve ! Por qe miku te na kuptoje dhe te na besoje i duhet folur "kollitur " shqip, qeverite minimalisht duhet te artikulojne interesat shqiptare !
    Une nuk jam nga ata qe ngaterrojne diplomacine me ieteresat dhe qendrimet reale ne interes te vendit dhe kombit !

Por nuk shikoj deri me sot ne Shqiperi , ndonje interesim nga ata qe kane drejtuar , qe ta duan kete vend si vendin e tyre ! Une mendoj te kthehem ne Shqiperi dhe zanatin qe kam mesuar ketej ta ushtroj aty , dhe sa here kthehem dhe degjoj thuajse te gjithe ata qe takoj se duan te ikin nga Shqiperia, e heq menjehere mendjen se mund te qendroj aty !

Ti mundet te pyesesh , ndersa une me te degjuar qe njerezit duan te ikin , nuk pyes me se si po shkon Shqiperia ! Ate po e braktisin brezi i ri i shqiptareve , braktisje qe shqiptaret i kane ndermarre vetem ne kohet e tmerreve te medha, sepse shqiptari e ka te veshtire te lere atdheun ! Kete ta vertetoj une se jam shqiptar vete !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bamatat : 19-03-2010 mė 12:10

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar mė parė nga -rudolf- Lexo Postimin
    qe kur diplomacia qenka bere ekskluzivitet i malokeve!!!!!
    me thuaj ,cfare eshte kuptimi i fjales "mallok",atehere te tregoj une se kush eshte malok...,jam une, apo ti...!

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

o djal i laberise...

I nderuar Malesor,
    kolla jone eshte shume e forte , e ka treguar historia ! Por qe te degjohet ajo duhet te dale nga "goja " jone qe eshte qeveria dhe "shteti" shqiptar si pika epiqender e konvergimit te vullnetit shqiptar ! Me beso , kolla jone ka arritur te trondite , kur ka dale nga goja e duhur , edhe perandorine me te madhe ne bote , ate turke ! Kolla jone ka tronditur perandorine Ruse (BRSS) ne kohet moderne .

Por kur "goja" nuk kendon shqip dhe shqiptarce , shpirti shqiptar nuk ka nga te "kollitet !

Ne shqiptaret jemi te njohur per vleresimin e mikut ! Arrijme te ndajme thelle ne shpirtin tone edhe llojet e miqve ! Por qe miku te na kuptoje dhe te na besoje i duhet folur "kollitur " shqip, qeverite minimalisht duhet te artikulojne interesat shqiptare !
    Une nuk jam nga ata qe ngaterrojne diplomacine me ieteresat dhe qendrimet reale ne interes te vendit dhe kombit !

Por nuk shikoj deri me sot ne Shqiperi , ndonje interesim nga ata qe kane drejtuar , qe ta duan kete vend si vendin e tyre ! Une mendoj te kthehem ne Shqiperi dhe zanatin qe kam mesuar ketej ta ushtroj aty , dhe sa here kthehem dhe degjoj thuajse te gjithe ata qe takoj se duan te ikin nga Shqiperia !

Ti mundet te pyesesh , ndersa une me te degjuar qe njerezit duan te ikin , nuk pyes me se si po shkon Shqiperia ! Ate po e braktisin brezi i ri i shqiptareve , braktisje qe shqiptaret i kane ndermarre vetem ne kohet e tmerreve te medha, sepse shqiptari e ka te veshtire te lere atdheun ! Kete ta vertetoj une se jam shqiptar vete !
    nuk kam thene dhe as nuk them se shqiperia eshte vendi me i ndritur ne bote..qe punet i vene vaj...jo jo ka probleme ...ka shume probleme i dashur...qe nga papunesia e madhe e deri te mbeturinat qe po ja zene frymen shqiptarit...por nuk eshte edhe aq zi siq ta kan treguar ty apo siq mundohen ta paraqesin shume njerez ketu...ti e ke me te degjuar lab djali kurse une e kam me te prekur me te pare...jetoj larg edhe une por te pakten 4 here ne vit i vizitoj viset shqiptare...vendlindjen time...e shoh cpo ndodh ne keto vise..por asnjehere nuk perdori syze te erreta per ta pare realitetin ne shqiperi apo vise te tjera...dhe kur e krahasoj me ate qe kam lene 16 vite te shkuara shoh shume ndryshime...shoh shume ndryshime nga njera vizite ne tjetren ...ndoshta jo ato ndryshime qe dua une e don ti por prap ka ndryshime ...nuk eshte mire te rrish kafeve te europes dhe te shash realitetin shqiptar...siq ben ti ,ademi e fadili i tetoves...keto kemi i nderuar djal i laberise..nuk i importojme dot te tjere udheheqes...keto ka votuar populli...keto kemi votuar une dhe ti,ademi e fadili,qindra dhe mijera shqiptare...nese nuk na pelqejne sot atehere neser ju veme vizen dhe zgjedhim te tjere qe te na drejtojne me mire...apo mos do thuash nje m.u.t jane te gjithe...

me vjen keq qe akoma vazhdon te besosh ne folklorizmat e zerit te forte te udheheqesve tane i dashur djale laberie...e kur na e paska tronditur perandorine turke o i dashur...e kur na e paska tronditur perandorine ruse aman...apo akoma beson bejtet e bac enverit ne mbledhjen e 81 partive ne moske...po kush e kishte ne liste enverin dhe shqiperine aman...a din si ju tha hrushovi dikur usheheqesve tane i dashur...ju hani aq sa hane minjte hambareve te rusise...asnjehere nuk na eshte degjuar kolla pse ne kemi kollitur fort ose ka dale nga goja e duhur..jo dhe jo...eshte degjuar zeri jone vetem kur i ka interesuar botes...i ka interesuar perendimit..atehere kur perendimi e ka pare te drejte kollen tone dhe e ka pare se ne jemi vertete ne rrezik...egzistenca jone nuk eshte shume kontribut i joni se sa i te huajve djale laberie...shihe sot ne shekullin e 21 cka behet ne bote..shihe sa degjohet zeri i kombeve te ndara e te shkaterruara nga bota shurdhe...shihe perandorine kurde sa degjohet ne bote...edhe pse para disa vjetesh tronditen krejt europen per udheheqesin e tyre bota beri nje vesh shurdh e nje sy qorr...shihe cka behet ne ceceni a ne palestine...nuk ju intereson botes ti shohe keto gjera...dhe nuk i sheh...zerin apo kollen tone per fat te mire e ka degjuar disa here kur ne ishim ne rrezik egzistence...jo se kishim kolle te forte apo udheheqes te forte...por ju interesoi....

shqetesohesh pse shqiperine dhe trojet shqiptare po i braktis brezi i ri...te them une te mos merzitesh...ske pse merzitesh sepse ata qe jane patriote dhe vertete shqiptare e braktisin me trup por me mendje dhe zemer jane atje ne vendlindjen e tyre...sado rahat te behen neper bote ato e kan te perkohshme qendrimin neper bote....dhe jo si disa ketu qe na shesin mend e patriotizem...dhe qe per atdhe kan ate vend ku ata behen ma rahat...dhe qe i shqeteson politika e shtetit ame....

keshtu lab djali kur nuk ke pulen do hash sorren...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga bindi Lexo Postimin
    me thuaj ,cfare eshte kuptimi i fjales "mallok",atehere te tregoj une se kush eshte malok...,jam une, apo ti...!
    asnje malok nuk e di kuptimin e fjales malok, as nuk e kupton dot dhe 1 mij her tja shpjegojn,

q'ashtu

malok
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

I nderuar Malesor,

Por nuk shikoj deri me sot ne Shqiperi , ndonje interesim nga ata qe kane drejtuar , qe ta duan kete vend si vendin e tyre ! Une mendoj te kthehem ne Shqiperi dhe zanatin qe kam mesuar ketej ta ushtroj aty , dhe sa here kthehem dhe degjoj thuajse te gjithe ata qe takoj se duan te ikin nga Shqiperia, e heq menjehere mendjen se mund te qendroj aty !

I dashur bamatat, nuk ia vlen tė merresh me MALĖSORIN. Ky ėshtė ndonjė vartės i Ambasadės Shqiptare nė Danimarkė ose vetė ambasada. Pėr tė nuk ėshtė i rėndėsishėm realiteti.
    Tash po dal te qeveritė. Qeveritarėt tanė nuk dinė tė "kolliten" shqip. Kėta dinė tė kėndojnė, fatkeqėisht jo shqip. Dinė tė kėndojnė si korbat dhe mbaj mend plakat kur thoshin: " Kur kėndon korbi bahet ( bėhet ) naj ( ndonjė) kob i madh ( mynxyrė, gjėme e madhe, katastrofė)"
    Se do na zėrė njė gjėmė e madhe nga kėta korba do na zėrė, po ishalla mė parė cofin ( ngordhin ) gjithė korbat!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 19-03-2010 mė 12:35

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

ja qe asnje here nuk ja qellon....

Citim Postuar mė parė nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    I dashur bamatat, nuk ia vlen tė merresh me MALĖSORIN. Ky ėshtė ndonjė vartės i Ambasadės Shqiptare nė Danimarkė ose vetė ambasada. Pėr tė nuk ėshtė i rėndėsishėm realiteti.
    Tash po dal te qeveritė. Qeveritarėt tanė nuk dinė tė "kolliten" shqip. Kėta dinė tė kėndojnė, fatkeqėisht jo shqip. Dinė tė kėndojnė si korbat dhe mbaj mend plakat kur thoshin: " Kur kėndon korbi bahet ( bėhet ) naj ( ndonjė) kob i madh ( mynxyrė, gjėme e madhe, katastrofė)"
    Se do na zėrė njė gjėmė e madhe nga kėta korba do na zėrė, po ishalla mė parė cofin ( ngordhin ) gjithė korbat!
    ja qe asnje here nuk ja qellon zoti adem....si njeri qe kam mbaruar per histori-gjeografi e di mire ku bie danimarka dhe dicka mbi danimarken...por asnjehere nuk kam qene ne danimarke...le ma te jem pjestar a vartes i ndonje ambasade neper europe e sidomos asaj ne danimarke...por nuk jam pjeastar as i shoqerive apo klubeve shqiptaresh neper europe te tipit radio-projekt...se e kam pare se veq shqiptare nuk jane...se e kam pare se veq me vjedhe shtetet ku veprojne jane keto shoqata dhe organizata....aspak per te ngjallur dhe zhvilluar kulturen shqiptare neper keto vende...ashtu siq mund te veprosh ti dhe shoqata jote ....

per mua ka shume rendesi realiteti zoti adem...nese ti e sheh me dylbi andej nga skandinavia realitetin ne shqiperi une e preku me dore kete realitet...e shoh me syte e mi dhe jo me ndonje aparat qe ma zmadhon apo ma zvogelon kete realitet...une nuk perdori as dylbi e as syze per ta pare por syte e mi qe mi ka fale natyra...dhe kur e shoh kete realitet te them ty zoteri por nepermjet teje edhe te tjereve se duhet te shikoni bishtin tuaj mos po ka marre flake e mos ja bajni gajlen atdheut tim se nuk po digjet...

me duket se ti degjon veq ato qe te mesojne nga e prapa zoteri adem...po degjon plaka ashtu sikur degjoje pleqt qe te thonin se aty ku nuk ka hyqymet mos rri...keshtu bere ti para x vitesh e krise ike aty ku kishte hyqymet..ne danimarke....dhe na u bane rahat atje ne danimarke ...dhe danimarka tu be atdheu jot...se keshtu te kishin thene pleqt e moqem , atdheu jot eshte aty ku behesh ma rahat...dhe pasi u bane rahat ne atdheun tand te ra ndermend per atdheun tim....dhe ja po na shet patriotizem ti qe e ke braktise nje here atdheun tend...se nuk ishe rahat ne atdheun tend...nuk te ze gjumi i nates sot kur sheh nga po gremiset atdheu im...a thua fatet e ketij vendi kan mbete ne duart e tua apo te fadiles dhe ti tash duhet te shqetesohesh prej danimarke e ai prej tetove per kete atdhe te braktisur...

ne fakt nuk duhet te merresh me malsore asnjehere...se malsori ta thot drejt e drejt ate qe mendon...ne fakt nuk duhet te merresh as me te tjere ne kete forum ...adem nese vertete shqetesohesh atehere lere malsorin e malsoret e tjere te forumit..leri pijetoret e ngrohta te europes dhe ik atje te atdheu im dhe jepe kontributin tend te vyer....se nga kafeneja mbushur me tym dyhani e avuj alkooli krejt japim mend...apo ste lene eurot qe merr qyl nga qeveria demokratike e danimarkes...apo ste re rehatlleku i danimarkes dhe tryeza e internetit...apo ste le patriotizmi i tipit internet i mergates sone neper bote....

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    nuk kam thene dhe as nuk them se shqiperia eshte vendi me i ndritur ne bote..qe punet i vene vaj...jo jo ka probleme ...ka shume probleme i dashur...qe nga papunesia e madhe e deri te mbeturinat qe po ja zene frymen shqiptarit...por nuk eshte edhe aq zi siq ta kan treguar ty apo siq mundohen ta paraqesin shume njerez ketu...ti e ke me te degjuar lab djali kurse une e kam me te prekur me te pare...jetoj larg edhe une por te pakten 4 here ne vit i vizitoj viset shqiptare...vendlindjen time...e shoh cpo ndodh ne keto vise..por asnjehere nuk perdori syze te erreta per ta pare realitetin ne shqiperi apo vise te tjera...dhe kur e krahasoj me ate qe kam lene 16 vite te shkuara shoh shume ndryshime...shoh shume ndryshime nga njera vizite ne tjetren ...ndoshta jo ato ndryshime qe dua une e don ti por prap ka ndryshime ...nuk eshte mire te rrish kafeve te europes dhe te shash realitetin shqiptar...siq ben ti ,ademi e fadili i tetoves...keto kemi i nderuar djal i laberise..nuk i importojme dot te tjere udheheqes...keto ka votuar populli...keto kemi votuar une dhe ti,ademi e fadili,qindra dhe mijera shqiptare...nese nuk na pelqejne sot atehere neser ju veme vizen dhe zgjedhim te tjere qe te na drejtojne me mire...apo mos do thuash nje m.u.t jane te gjithe...

me vjen keq qe akoma vazhdon te besosh ne folklorizmat e zerit te forte te udheheqesve tane i dashur djale laberie...e kur na e paska tronditur perandorine turke o i dashur...e kur na e paska tronditur perandorine ruse aman...apo akoma beson bejtet e bac enverit ne mbledhjen e 81 partive ne moske...po kush e kishte ne liste enverin dhe shqiperine aman...a din si ju tha hrushovi dikur usheheqesve tane i dashur...ju hani aq sa hane minjte hambareve te rusise...asnjehere nuk na eshte degjuar kolla pse ne kemi kollitur fort ose ka dale nga goja e duhur..jo dhe jo...eshte degjuar zeri jone vetem kur i ka interesuar botes...i ka interesuar perendimit..atehere kur perendimi e ka pare te drejte kollen tone dhe e ka pare se ne jemi vertete ne rrezik...egzistenca jone nuk eshte shume kontribut i joni se sa i te huajve djale laberie...shihe sot ne shekullin e 21 cka behet ne bote..shihe sa degjohet zeri i kombeve te ndara e te shkaterruara nga bota shurdhe...shihe perandorine kurde sa degjohet ne bote...edhe pse para disa vjetesh tronditen krejt europen per udheheqesin e tyre bota beri nje vesh shurdh e nje sy qorr...shihe cka behet ne ceceni a ne palestine...nuk ju intereson botes ti shohe keto gjera...dhe nuk i sheh...zerin apo kollen tone per fat te mire e ka degjuar disa here kur ne ishim ne rrezik egzistence...jo se kishim kolle te forte apo udheheqes te forte...por ju interesoi....

shqetesohesh pse shqiperine dhe trojet shqiptare po i braktis brezi i ri...te them une te mos merzitesh...ske pse merzitesh sepse ata qe jane patriote dhe vertete shqiptare e braktisin me trup por me mendje dhe zemer jane atje ne vendlindjen e tyre...sado rahat te behen neper bote ato e kan te perkohshme qendrimin neper bote....dhe jo si disa ketu qe na shesin mend e patriotizem...dhe qe per atdhe kan ate vend ku ata behen ma rahat...dhe qe i shqeteson politika e shtetit ame....

keshtu lab djali kur nuk ke pulen do hash sorren...
    Edhe nje here i nderuar Malesor !
    Ajo qe ka mbajtur ne jete kombin tone , nuk eshte nihilizmi jot , apo i te tjereve , por eshte qendresa e forte , me deshmore shume , me tradhetare shume me pak se deshmore , dhe me hapa perpara , te vegjel vertet , por gjithmone perpara ! Mos je gje edhe ti nder cmitizuesit e Skenderbeut ?

Duhet ta dish , ne rast se nuk ta kane mesuar , se nje komb vdes po te nenshtrohet dhe te pranoje qe ta trajtojne si duan te tjeret ! E pra, kombi yne nuk ka vdekur , megjithese vdekjen ia kane dashur shume qe nga perandoret turq , ruso serb grek etj. Nuk ka vdekur sepse ka luftuar dhe eshte perpjekur me te gjitha menyrat per mbijetesen e vet .

Ata popuj per te cilet ti flet , harron qe emrin e tyre e kane vendosur ne gojen tende nepermjet qendreses se tyre . Lufta per ekzistence favorizon ate qe nuk heq dore nga lufta e vet .

Ato qe te thashe per perandorite turke dhe ruse , jane te verteta si drita e diellit dhe ti mundet te tallesh , apo te replikosh me retorika boshe , por "e pur si muve" tha Galilei , e verteta mbetet ajo qe te thashe .

Shqiperia ime , miku im , nuk e ka vendin aty ku eshte dhe ashtu sic eshte ! Ne Shqiperi populli nuk ka bere asnjehere votime , se nuk e kane lene ata uzurpatoret ! Nuk e ka lene ai tumor malinj qe i kapur koken dhe shpirtin ! Por historia e popullit tim me ka treguar se ai do te sherohet nje dite sigurisht . Do te sheroje vetveten nga kanceri qe e ka kapluar ! Une jam i sigurte per kete , dhe ne rast se ke moshe te re si une , do ta shikojme se bashku dhe do te festojme po se bashku "sherimin e vendit tone" ! Une jam optimist !

Njerezit kerkojne ndryshim sepse ajo qe vendi yne eshte tash , nuk ju pelqen atyre dhe nuk eshte ajo qe ata duan ! Bla ...bla... bla me servilizma servianesh (skllavianesh apo sllavesh) bejme gjithe diten , por kjo nuk mund ta mbuloje driten !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bamatat : 19-03-2010 mė 15:19

Faqja 15 prej 21 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •