Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 80
    i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Une po thoja, qe te dy na kane vra e pre, por gjenetikisht ne jemi me afer me sllavet sesa me turqit. Turqit jane popullsi mongolo-altaike, dhe gjuha e tyre nuk asnje lidhje me tonen, ndersa gjuha sllave eshte gjuhe indoeuropiane, e njejta familje ku jemi dhe ne. Sidoqofte, nese doni te dhena gjenetike, lexoni studimet dhe e shihni se pse ne ngjasojme ne pamje me sllavet, italiane, gjermanet, dhe jo me turqit, kazaket e mongolet.
    Prap ja fute kot, Turqit gjenetikisht jane evropian te paster por vetem fenotipisht jane cik te perzier shume (gjysme evropian/anatolian, gjysme kaukaze/turanid). Turqit jane race e perzier ku ne to jane asimiluar shume popuj.

Sikur Hungaria qe jane origjine nga Azia por fenotipisht jane evropian por me nje influence te madhe turanide (hunet e vertete e asaj kohe) ashtu edhe gjuhen e kane e te njejtit trung sikur turqishtja e sotshme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 14-03-2010 më 12:08

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    kush tha qe nuk ka Shoqate Vellazeria ?
    Sekretari i Pergjithshem i Shoqates Vellazeria Turko-Shqiptare, eshte Kamil Bitish
    Nuk te kuptova?, shiko ne rastin konkret ne gjuhen turke kardesler (vllezer) nuk e ka kuptimin e vellazerise prej dy kombeve por e ka kuptimin e aleances apo mikut me te mire.

Pastaj kesi lloj shoqatash ke me qindra edhe tjera si Shqiptaro-polake, Shqiptaro-hungareze, Shqiptaro-Italiane etj...thjeshte jane shoqata per miqesi nder kulturore mes popujve.

Turqit prejardhjen e kane europjane
    une kur i shikoj me shume me ngjajne sikur e kane prejardhjen nga azia sidomos syte i kan komplet si ata.....hunden e trashe komplet europjane,te zinj ne fytyrelol
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2008
    Vendndodhja
    Pistoia
    Postime
    580
    Qe kemi shum afrimitet me Turqit kjo nuk diskutohet. Vetem se Turqit vete mendojne, qe koken si Derr e kan prej nesh. Me te drejte them un.

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Turqit prejardhjen e kane europjane
    une kur i shikoj me shume me ngjajne sikur e kane prejardhjen nga azia sidomos syte i kan komplet si ata.....hunden e trashe komplet europjane,te zinj ne fytyrelol
    Evropiane? han shqip ti apo jo?...ata prejardhjen dihet qe e kane nga Azia qendrore sikur Hungarezet, Filandezet,Bullgaret etj te Evropes. Por keta popuj jane ne fenotipisht me evropian (ose me sakte nordik) se sa shqiptaret e gjithe popujt e ballkanit.

Dhe thash me heret Turqit kane asimiluar me dhjetera fise te ndryshme (shqipar,grek,armen,tartar,boshnkak,sllav verior,laz,kurd e ca fise tjera te lindjes se mesme). Prandaj jane shume popull heterogjene gjen lloje-lloje racash kurse mongol nuk jane as 3% as fenotipikisht as gjenetikisht.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga i/regjistruar Lexo Postimin
    Qe kemi shum afrimitet me Turqit kjo nuk diskutohet. Vetem se Turqit vete mendojne, qe koken si Derr e kan prej nesh. Me te drejte them un.
    Afrimitet se te kane imponua kulturen dhe fene e tyre. Afrimitet artificial, me dhune

Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    Nuk te kuptova?, shiko ne rastin konkret ne gjuhen turke kardesler (vllezer) nuk e ka kuptimin e vellazerise prej dy kombeve por e ka kuptimin e aleances apo mikut me te mire.

Pastaj kesi lloj shoqatash ke me qindra edhe tjera si Shqiptaro-polake, Shqiptaro-hungareze, Shqiptaro-Italiane etj...thjeshte jane shoqata per miqesi nder kulturore mes popujve.
    Mua nje gje me ben pershtypje te madhe si mund te kete te tilla shoqata edhe cilat jane leverdite e tyre kur turqit ishin ata qe ndaluan foljen e gjuhes shqipe ne shkollat tona......
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga sdi-gja Lexo Postimin
    Afrimitet se te kane imponua kulturen dhe fene e tyre. Afrimitet artificial, me dhune
    E vertete eshte, po ska asnje dallim prej evropianeve tjere (romaket) qe me dhune na kane zhduk me identitet e na kane felliq me gjuhe e qe na sollen sllavet ketu ballkan sa qe na humben memorjen e ilireve te lashte e lere elementet tjera.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Mua nje gje me ben pershtypje te madhe si mund te kete te tilla shoqata edhe cilat jane leverdite e tyre kur turqit ishin ata qe ndaluan foljen e gjuhes shqipe ne shkollat tona......
    Po flasim per kohen e shkuar Helen , njelloj sikur Amerikano-japonezet , Amerikano-britaniket, gjermano-francezet etj etj .

i/regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2008
    Vendndodhja
    Pistoia
    Postime
    580
    Citim Postuar më parë nga sdi-gja Lexo Postimin
    .
    Qe ti futemi temes ne brendesi te problemit, se pari dua te them qe Turqia eshte nje shtet pa Identitet (miks popujsh, pak a shume siç eshte Amerika sot) shume raca (nga me te ndyrat te themi)
    them gjithashtu qe dhe Shqipetaret kan dhene nje kontribut jo te vogel ne Turqi (kush dine historine, e dine shume mire kete fakt) pra nga pjella e Shqiptarit doli Turku

para viteve 90' ne Kostandinopoli (Stamboll) jetonin mbi 1.000.000 Shqiptare, pra ti bashkoje tre qytete me te medha Shqiptare (Tiranen, Prishtinen, Shkupin) nuk i benin 1.000.000 njerez, edhe kjo ka nje domethenie jo te vogel.

P.s Kostandinopoli, qytet i bere teresisht nga Kostandini (Perandor Romak, ku dhe ligjeroje Fene Kristiane) Shqiptar nga Nishi e vertetuar Shkencerisht.

P.s Ne jemi Historia, por ç'te bejm qe vazhdojm akome e meremi me monumente te Azem Hajdara e Traplliqe te shume llojshme te ksaje natyre

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •