Papapapa cfare halli i madh na i ka zene keta besimtaret orthodhoks te Shqiperise per kishat e Kosoves, thu ti qe i kane ndertuar vete ose paraardhesit e tyre. Kujdesuni ju per kishat tuaja atje, se per te Kosoves ka kush kujdeset.
Papapapa cfare halli i madh na i ka zene keta besimtaret orthodhoks te Shqiperise per kishat e Kosoves, thu ti qe i kane ndertuar vete ose paraardhesit e tyre. Kujdesuni ju per kishat tuaja atje, se per te Kosoves ka kush kujdeset.
ketu me pelqeve,
te pakten u tregove e sinqerte, dhe jam plotesisht dakord me ty.
nuk po flas me ne kete teme,
me kusht qe ne çeshtjet qe kane te bejne me republiken e shqiperise te mos nderyni as "ju".
thjesht urrej hipokrizine, prandaj u interesova jashte mase kur nje musliman po ankohet se serbi ka quajtur te tijat ca manastire qe vete gjysherit e ketij muslimanit i braktisen para shume vitesh.
Kaq e pata dhe une.
Hajde shendet.
I support Papa Joseph Ratzinger.
Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.
Unë skam mundësi të kthej pergjigje kur nuk jam i kyçur në forum, pra duhet të kesh mirëkuptim në rradhë të parë, askujt asnjëherë si kam mbetur borxh (në pyetje-pergjigje) e as ty nuk do të mbesë borxh.
Sikur ai manastir të ishte pronë e jona (jo e imja) pyetja duhet bëhët çka do të bëja unë sikur të pyetsha për manastir. Unë do ta fusja nën ombrellen e Kishes Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë për faktin se në Kosovë nuk ka asnjë besimtar Ortodoks (Pra të gjithë janë Musliman, Katolik apo Protestant), vetëm e vetëm që ajo të jetë në sy të botës si monument Shqiptar dhe që u përket Shqiptarëve të njëjtën gjë po kerkohet edhe me Xhaminë Burmali në Shkup dhe atë tek ura e Ibrit në Mitrovicë, pra me anë të ketyre objekteve fetaro-kulturore ne tregojmë botës se në keto treva gjithmonë ka qenë raca jonë, pavarsisht se a do të vizitohen ato apo jo, pavarsisht se a ka besimtar ajo fe apo jo, ne e kemi rastin ku në Kosovë dhe Shqipëri nuk ka asnjë Pagan mirpo nuk mohojmë faktin se të parët tanë ishin me besim Pagan, madje edhe sot nëpër muzetë tona i ruajm skulpturat e tyre sepse ato e kanë rëndesinë e vet, e rëndesia e tyre është se ua bën botës me dije se ketu ka pas Shqiptarë gjithmonë.
Jo vetëm Manastiri i Deçanit mirpo edhe Patrikana e Pejes, Kisha në Prizren, kjo në Graçanicë për të cilën po flasim janë Shqiptare, nëse s'gaboj edhe ajo në Obiliç është Shqiptare. Kishat Ortodokse Serbe janë tjera si ajo që gjindet ketu në Prishtinë dhe të gjitha ato që janë ndërtuar së voni.
S`ka nevoje te me lutesh se nuk jam prift.
Beji rifreskim trurit. E di qe di te ofendosh se ishe ti qe perdore i pari fjalen "debilat" dhe tani vazhdon me "idiota".
A me pyete "cfare do i benit manastireve"? T`u pergjigja "ate qe i bejme kishave dhe xhamive".
Monumentet e kultures mbrohen nga shteti. Pra edhe une dhe cdo nenshtetas tjeter PAGUAN TAKSA per mirembajtjen e tyre.
Kur nuk dolet trima atehere, mos na beni trim pas beteje.
Ne cilin rresht kam barazuar "ortodoks" me shovinist?
Qe prifterinjte greke dhe serbe jane shovinista do argumenta???
Pergjigjen e more. Po s`te pelqeu, s`eshte faji im.
Sa i perket kishave, jane po aq te huaja sa c`jane xhamite.
Si xhamite ashtu edhe kishat jane kultura te imponuara nga pushtuesit.
Dhe ishte Kisha ajo qe perkrahu pushtimin osman. Kete ta thashe po ti e anashkalon se ashtu ke qejf.
-
Jo, nuk te thashe ty serb! Fjalen e kisha per serbet e Kosoves, ku fjala e tyre nuk ka asnje vlere. Ato manastire do te mbesin ne token e Kosoves dhe do te vije koha qe nuk do te shfrytezohen me politikisht nga serbet, mirepo per qellimin qe jane bere ose do te mbeten thjesht monumente te trashigimise kulturore te shqiptareve ose "terroristave islamik" sic keni deshire disa nga ju ti quani shqiptaret e Kosoves.
Dhe, keshtu ne fund te fundit bejme cfare te duam me to dhe skemi pse te degjojme mendimet e dikujt, se te popullit te Kosoves jane, me saktesisht te shqiptareve.
Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 01-03-2010 më 10:45
Te gjitha kishat qe sot serbia i ka ne kosove dikur ishin shqipetare,por si popull labil qe jemi u konvertuam ne islam dhe ja lam kishat serbis dhurat,si rezultat sot jemi keshtu me zorr nder kemb.
Krijoni Kontakt