Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Te gjitha kishat qe sot serbia i ka ne kosove dikur ishin shqipetare,por si popull labil qe jemi u konvertuam ne islam dhe ja lam kishat serbis dhurat,si rezultat sot jemi keshtu me zorr nder kemb.

Ja tani foli dijetari..........(cka din ti per kishat e per Islam...)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-06-2008
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin

Dell: Manastiri i Graçanicës "dëshmi e gjallë e pranisë së Serbisë në tokën e Kosovës"

Graçanicë, 27 shkurt – Ambasadori amerikan në Prishtinë, Christopher Dell, dhe zëvendësndihmëssekretari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Stewart Jones, e kanë vizituar të premten Manastirin e Graçanicës dhe kanë premtuar vazhdimin dhe intensifikimin e përpjekjeve që UNESKO-ja përsëri të angazhohet në renovimin e manastireve, në mënyrë edhe më të fuqishme.
    "E kemi vizituar manastirin, sepse është dëshmi e gjallë e pranisë së Serbisë në tokën e Kosovës. Natyrisht, jemi thellësisht të përkushtuar në mbrojtjen e manastireve të këtilla, të religjionit dhe të kulturës. Kolegu im ka ardhur nga Washingtoni që t'i vizitojë këto vende", ka thënë Dell.
    Me rastin e takimit në manastir me ministrin për religjion në Qeverinë e Serbisë, Bogoljub Shijakoviq, ambasadori amerikan në Prishtinë ka thënë për "Zërin e Amerikës" se kjo është "rastësi absolute".
    "Nuk e kemi ditur se është këtu, derisa jemi takuar", ka thënë Dell.
    Zëvendësndihmësi i sekretarit amerikan të shtetit, Stewart Jones, ka biseduar në Prishtinë edhe me zyrtarët më të lartë të Kosovës, megjithatë shumica e mediave që raportojnë në gjuhën serbe nuk kanë qenë të njoftuara për vizitën e zyrtarit amerikan në Kosovë, ka konstatuar "Zëri i Amerikës".

Zoteri Dell,ju po e paraqitni kjarte politiken e Obames i cili me ndihmen e lobit serbe ne amerike erdhi ne pushtet.Edhe nje gja,mjaft na kane lodhe serbet e ruset me keto thashetheme,po me se miri eshte qe te shiqoni historine se kur jane vendosur sllavet te ardhur prej Karpateve ne Ballkan.Perndryshe thenja e juej se ishte rastesi takimi me minstrin serbe,per mua eshte nje genjeshter e juaja,une nuk ju besoj edhe po te jete e vertete.

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Me fal, po ca po te intereson ty per ca na duhen? Ti je nje faktor i jashtem qe po perzihesh ne ceshtjet tona te brendshme edhe pa arsye fare. Keshtu qe kullirat e merru me gjera qe te prekin direkt ty.
    Citim Postuar më parë nga Kinney Lexo Postimin
    ketu me pelqeve,
    te pakten u tregove e sinqerte, dhe jam plotesisht dakord me ty.
    nuk po flas me ne kete teme,
    me kusht qe ne çeshtjet qe kane te bejne me republiken e shqiperise te mos nderyni as "ju".

thjesht urrej hipokrizine, prandaj u interesova jashte mase kur nje musliman po ankohet se serbi ka quajtur te tijat ca manastire qe vete gjysherit e ketij muslimanit i braktisen para shume vitesh.

Kaq e pata dhe une.
    Hajde shendet.
    Ore ç,eshte ky muhabet ne mes jush, ky eshte nje forum i hapur ,dhe ketu nuk ka gjera personanale ,keshtu qe ka te drejte te shkruaj çdo shqiptare qe eshte antare i ketij forumi...!
    Sa per kishate ne Kosove eshte fakte, qe ato jane trashigimi e kultures shqiptare.
    Fakti qe te tjeret e pevetsuan ate, ne rrethana te caktuara historike ,nuk mund te fajsohen shqiptaret per kete...!Per faktin e thjeshte ,sepse nuk e kishin ate mundesi qe ti mbronin,se po ta kishin ,sigurishte do ta benin...Shqiptareve i mbetet nje detyre me shume pergjegjsi ,e kame fjalen per historian studius, qe te gjurmojne ne kohe, dhe ne baze te fakteve historike t,ia kethejne Kosoves apo dhe Shqiprise ato copa te realitetit te humbure dhe te vjedhur gjate historise dhe ate te vejne ne vendin e duhur si relikve e trashigimise tone kulturore dhe kombtare...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Te gjitha kishat qe sot serbia i ka ne kosove dikur ishin shqipetare,por si popull labil qe jemi u konvertuam ne islam dhe ja lam kishat serbis dhurat,si rezultat sot jemi keshtu me zorr nder kemb.
    Aiiiii boll shum te kom dasht e po me del prej huj allahile.Po ne ahret kure te shkojm veq qe e kemi braktis zoti ka me na maru nji shpi te gjenetit me plot aroma te mira e per ata ka me ja maru nji te ngjashme e mej shti ne ta e mej lye me benzin super e mej djeg me flaken tunxh.qa po te vyen pash zoti shpi pej guri dy kamiona gure te bolotinit eiiii. kishe e gurit qa...

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657

Dell: Manastiri i Graçanicës "dëshmi e gjallë e pranisë së Serbisë në tokën e Kosovës"

Graçanicë, 27 shkurt – Ambasadori amerikan në Prishtinë, Christopher Dell, dhe zëvendësndihmëssekretari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Stewart Jones, e kanë vizituar të premten Manastirin e Graçanicës dhe kanë premtuar vazhdimin dhe intensifikimin e përpjekjeve që UNESKO-ja përsëri të angazhohet në renovimin e manastireve, në mënyrë edhe më të fuqishme.
    "E kemi vizituar manastirin, sepse është dëshmi e gjallë e pranisë së Serbisë në tokën e Kosovës. Natyrisht, jemi thellësisht të përkushtuar në mbrojtjen e manastireve të këtilla, të religjionit dhe të kulturës. Kolegu im ka ardhur nga Washingtoni që t'i vizitojë këto vende", ka thënë Dell.
    Me rastin e takimit në manastir me ministrin për religjion në Qeverinë e Serbisë, Bogoljub Shijakoviq, ambasadori amerikan në Prishtinë ka thënë për "Zërin e Amerikës" se kjo është "rastësi absolute".
    "Nuk e kemi ditur se është këtu, derisa jemi takuar", ka thënë Dell.
    Zëvendësndihmësi i sekretarit amerikan të shtetit, Stewart Jones, ka biseduar në Prishtinë edhe me zyrtarët më të lartë të Kosovës, megjithatë shumica e mediave që raportojnë në gjuhën serbe nuk kanë qenë të njoftuara për vizitën e zyrtarit amerikan në Kosovë, ka konstatuar "Zëri i Amerikës".
    Eh gimche e kemi paguar shume SHTREJTE kur e kemi perqafue fen e turkut !!!! Ky eshte çemimi

Kishat ortodokse shqiptare të Kosovës dhe serbizimi i tyre

Kishat dhe manastiret serbe në Kosovë disa prej tyre në të vërtetë nuk kanë qenë kurrë serbe, por shqiptare (p.sh. Kisha e Shën Premtes në Prizren – e cila u dogj këto ditë duke mos ditur se është e vetmja kishë e kohës ilire, Manastiri i Deçanit, Patrikana e Pejës, Patrikana e Graçanicës etj.), pasi pothuajse shumica e shqiptarëve të Kosovës historikisht kanë qenë ortodoksë, dhe se sllavët kur erdhën fillimisht në fund të shek. VII dhe deri në shek. IX ishin paganë, dhe se ata u bën të krishterë ortodoksë nga ilirët, përkatësisht nga shqiptarët që ishin popullatë autoktone. Rusia filloi që të kristianizohet nga paganizmi vetëm në fund të shekullit të X-të. Deri me myslimanizimin e shqiptarëve kisha ortodokse e trojeve tona ishte e hapur për të gjithë popujt, por kur shqiptarët nën imponimin dhe dhunën turke dhe serbe konvertohen në myslimanë, atëherë kishat ortodokse shqiptare të Kosovës, përkatësisht të Dardanisë, praktikisht iu mbetën serbëve, përkatësisht sllavëve. Gjatë kohës së Perandorisë Osmane serbët prej shek. XV-XVIII ishin lojalë të devotshëm të perandorisë. Të gjithë ortodoksët e Ballkanit kishin kërkuar nga otomanët që vetëm kishat dhe manastiret e tyre mos t’i preknin kurse gjithë çështjet tjera dhe pronat e tyre bëheshin posedime vasale të sulltanit, por në anën tjetër popujt ortodoks në kisha dhe manastire zhvillonin jo vetëm jetën fetare, por edhe atë politike dhe ushtarake, kulturore dhe sociale, dhe pavarësisht se të gjitha kombet ortodokse apo pravosllave kanë tani shtetet e tyre ende kisha e luan rolin e saj historik. Serbët kishin strategji kombëtare që tërë historinë tonë krishtere ortodokse të Kosovës dhe Ballkanit (tempujt, të mirat materiale dhe kulturore, figurat, ikonat, pronat etj.) ta trashëgonin për të konfirmuar tezën se ata janë popull autokton të Ballkanit, e jo ardhacak, dhe e cila ideologji u ngrit mbi vrerin nacioanalisto-religjioz sa që ata një figurë me prejardhje shqiptare siç ishte Shën Sava e shpallin për profet të popullit serb dhe të ortodoksve në botë, dhe pastaj gjatë kohës së re të formimit të shtetit serb kah fundi i shek. XIX ngritet edhe teza se populli serb është hyjnor, dhe pastaj emrin e Kosovës e zëvendësojnë me emrin Stara Serbia, dhe e shpallin si djepin e serbizmit dhe si Jerusalemin serb. Vëreni se kush e ka pjellë nacionalizmin dhe shovenizmin serb, e ajo është kisha, prandaj ka shumë baza historike pse kisha serbe në Kosovë për shqiptarët nënkuptohet si pushteti i zgjatur i Serbisë, sidomos kjo ka ardhë në shprehje pas luftës së Kosovës
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    Aiiiii boll shum te kom dasht e po me del prej huj allahile.Po ne ahret kure te shkojm veq qe e kemi braktis zoti ka me na maru nji shpi te gjenetit me plot aroma te mira e per ata ka me ja maru nji te ngjashme e mej shti ne ta e mej lye me benzin super e mej djeg me flaken tunxh.qa po te vyen pash zoti shpi pej guri dy kamiona gure te bolotinit eiiii. kishe e gurit qa...
    Ganimet nuk eshte fjala per gur te kishave por eshte diqka me shum se kisha,ne duhet ta bindum boten se keto kisha qe sot serbia thirret ne to,jan te shqiptarve,tjeter gja eshte qe armiku me dhune na konvertoi ne islam pa deshiren ton,ne ate koh dihet se ne qfar gjenje te mjer ishin shqiptaret,pastaj paramendoje sa vezir i dham turkut sa ministra e qka jo tjeter,kete asnje popull nuk do ta bente,por do ta luftonte armikun me te gjitha mjetet,prandaj vetedija kombetare ne ate koh ishte=0.
    Sot fatekeqesisht ka njerz qe mendoin se ne u bem mysliman me deshir,por keta njerz nuk shofin me larg se hunda e tyre

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    E pakuptimtë është të thuhet pse nuk qendruat në fenë e të vjetërve shkaku që t'i ruajmë Kishat, të parët fillimisht ishin Pagan (me besim në shumë zotra), pastaj u bënë Krishterë Ortodoks (e kam fjalën për Kosovë) ishin Bizantinët pastaj Bullgarët e keshtu me rradhë që bënë që ky vend të ishte i tyre, vetëm në malet e qyqavicës (Drenicë) kanë qenë 17 Kisha Ortodokse Shqiptare.
    Shqiptarët e asaj kohe e pranuan fenë Islame më qëllim që t'i shpëtojnë asimilimit, që kishin për qëllim Bizantinët, pra në pjesën tonë u munduan t'i Sllavizojnë Shqiptarët dhe kesi soji ishte levizja taktike e Shqiptarëve të asaj kohe konvertimi në fenë Islame (pa i llogaritur edhe ato privilegje që ke pasur si Musliman).
    Në anën tjetër Kisha Ortodokse Autoqefale e Ohrit tentoi t'i Helenizonte Shqiptarët dhe edhe atje u desht levizja e njëjtë për të shpëtuar nga kjo situate
    E përfundoj këtë përmbledhje të vogel me fjalët e shkrimtarit dhe patriotit të madh Shqiptar Faik Konices i cili thotë: "Sikur Islami mos të ishte në trojet Shqiptare, Shqiptarët do të ishin shumë në numer mirpo nuk do të quheshin Shqiptar"

Përshëndetje!
    Faik Konica kur po shihej shihej fundi i perandorise osmane ju drejtua muhamedaneve shqiptare me keto fjale"islami po iken nga ballkani,çfare do bejne muhamedanet shqiptare??"
    o gimche me je bere njelloj si kukuvajkat e janullatosit ketu ne forum sa me shume poston me shume i ngjan ilia spiros dhe disa kukuvajkave te tjera.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

Krenar si Shqiptar Maska e Alvlora
    Anëtarësuar
    17-12-2004
    Vendndodhja
    Toronto, Kanada
    Postime
    92
    per gimche
    Unë do ta fusja nën ombrellen e Kishes Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë për faktin se në Kosovë nuk ka asnjë besimtar Ortodoks (Pra të gjithë janë Musliman, Katolik apo Protestant).

Desha te shtoja dicka ne kishe Ortodokse ne Toronto disa vjet me pare kan mare pjese disa Shqiptare te Dardanis(kosovar).Mbaje mend qe njeri prej tyre quhej Viktor dhe ai pranua ne kryesin e kishes

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    428
    popull labil mund ta quajsh vetem veten dhe te afermit tuaj e jo ne sepse nuk te ipet kjo e drejte

Krenar si Shqiptar Maska e Alvlora
    Anëtarësuar
    17-12-2004
    Vendndodhja
    Toronto, Kanada
    Postime
    92
    Unë do ta fusja nën ombrellen e Kishes Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë për faktin se në Kosovë nuk ka asnjë besimtar Ortodoks (Pra të gjithë janë Musliman, Katolik apo Protestant),QUOTE=Alvlora;2636135] gimche ju thoni
    Unë do ta fusja nën ombrellen e Kishes Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë për faktin se në Kosovë nuk ka asnjë besimtar Ortodoks (Pra të gjithë janë Musliman, Katolik apo Protestant).
    Desha te shtoja dicka se ne kishe Ortodokse e shen Astit ne Toronto disa vjet me pare kan mare pjese disa Shqiptare te Dardanis(kosovar).Mbaje mend qe njeri prej tyre quhej Viktor ne mos gaboj ishte nga Prishtina dhe ai u pranua ne kryesin e kishes. [/QUOTE]

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •