Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 130
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Atė kam nėnkuptuar sigurisht: bartje nga jashtė e asaj qė ke brenda si e cilėson dhe ti.
    Mund ta lexosh edhe nje here vete. Une vetem thashe se manifestim eshte edhe nese e shkruaj ne bluze "s'me rruhet per Allahun". Vetem kaq thashe.

Edhe kjo s'eshte e lejuar sipas "ligjit te Zotit".
    Prandaj biseduesi Something Poetic nuk ka fituar asgje kur iu bashkengjit fjalise tende. As manifestimi sipas ligjit te Zotit, sipas besimtarit nuk eshte i lejuar. Tema qendron edhe pas fjalise tende. Kete e them!

Por kjo bie ndesh me atė, qė kėrkon ti nė fillim tė temės, te postimi i parė, sepse manifestimi s'ka nevojė pėr ato qė pyet ti
    Po, ke te drejte. Une nuk kerkoj vetem te drejten per manifestim. Te drejten per manifestim po se po. Por shkoj edhe me tutje. Kerkoj te njetat te drejta si besimtaret. Cilat nga to saktesisht, u konkretizua me lart.

Ka pas njė forum gjerman: Grüne Pest.com me moton:Zusammen gegen die Islamisierung Europas, tani quhet Open mind forum. Nuk e di a njeh, po hidhi njė sy e shih pėrpjekjet
    Jo s'e njoh fatkeqesisht. Do e vizitoj nje dite..

S'ka nevojė mendojė. E pse t'ia imponojmė? Diversiteti ėshtė ligj i natyrės
    T'ia imponojne jobesimtaret jobesimin si besimtaret jobesimtareve besimin. Pse jo? Pasi une si kafir (arabisht per jobesimtar) s'mund t'i shmangem ulerimave te muecinit, dua qe edhe besimtaret te mos mund t'i shmangen ulerimave te njejta te jobesimtareve. Edhe une e dua "muecinin" e jobesimtareve, i cili bertet me ndoshta mijera decibile ne mes te Prishtines "Allahu s'eshte gje hiiiiic!" Edhe une e dua "xhamine" e jobesimtareve. Literaturen, emisionet televizive. E tjera.

Si mendojne besimtaret per kete gje? Na lejon "ligji i Zotit" neve jobesimtareve kete gje, keto liri? Pse po, perse jo? Si justifokohet kjo gje? Perse e lejon ligji i njeriut (kushtetuta) kete gje? Ligji i njeriut me human se ai i "Zotit"? Ka nevoje per diskutim te ketyre pyetjeve.

Shkurt dhe shprehur ne fjalet e Immanuel Kant: Edhe ne shqiptaret duhet te dalim nga varesia e vetefajesuar ndaj fese. Edhe ne qe e duam kete dalje, duhet te kemi te drejte te arrijme qellimin tone. Pra ne jobesimtaret. Duhet te kemi te drejte te ekzistojme. Te riprodhojme veteveten. Te sulmojme itelektualisht fete ne te njejten mase, me te njejtat metoda e mjete si ato neve. Edhe ne e kemi te drejten kushtetutore per te u bere shumice me te njejtat mjete.

Nese diverziteti eshte vertet ligj i natyres, dhe nese vertet e deshirojme, atehere te kemi te dy palet te njejtat mundesi, liri, praktika, mediume, e tjera. Qe te kete siguri se edhe pala e dyte e diverzitetit te mbetet e afte per mbijetese, per konkurence, per dominim potencial konform nevojes shoqerore.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Thuaje more burr, thuaje qe ti kerkon te pa-mundshmėn !

Muezzinin do ta degjosh se paku 5here ne dite !

Kurse te rrahurat e komores se paku 301 x ne dite !

Keto kan egzistuar para ardhjes se ateizmit Chuno !

Po deshe nje shtet ateist, te rruaje dreēi nga shqiperia !

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    T'ia imponojne jobesimtaret jobesimin si besimtaret jobesimtareve besimin.
    E kupton ndonjeri nga anetaret ketu kete fjali sepse une po has veshtiresi .....
    Tja imponosh jobesimtareve jobesimin!!!
    Ej Zot , pse ka kuptim kjo ?

lol

Akoma po shtohen te fortat e kesaj teme .

bushi=chino .

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga sopra Lexo Postimin
    Thuaje more burr, thuaje qe ti kerkon te pa-mundshmėn !

Muezzinin do ta degjosh se paku 5here ne dite !

Kurse te rrahurat e komores se paku 301 x ne dite !

Keto kan egzistuar para ardhjes se ateizmit Chuno !

Po deshe nje shtet ateist, te rruaje dreēi nga shqiperia !
    Me ne fund e kuptove se cfare them. Nuk t'u desht aq shume.

Ec tani jep edhe arsyetimin. Perse sipas "ligjit te Zotit" nuk me lejohet mua te shfaq, manifestoj dhe demonstroj mosbesimin tim?

Nese Zoti yt s'parasheh liri per jobesimtaret, perse atehere mendon se jobesimtaret duhet te parashohin liri per besimtaret? Perse mendon se ne nuk ben te te "sulmojme" Zotin? Perse te mos "sulmojme" njerezit qe kerkojne implementimin e fjales se tij nme shoqeri? Te cilet - pasi qe na mohojne lirite themelore - per jobesimtaret jane kriminele.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    E kupton ndonjeri nga anetaret ketu kete fjali sepse une po has veshtiresi .....
    Tja imponosh jobesimtareve jobesimin!!!
    Ej Zot , pse ka kuptim kjo ?

lol

Akoma po shtohen te fortat e kesaj teme .

bushi=chino .
    "T'ia imponojne jobesimtaret jobesimin si besimtaret jobesimtareve besimin."

Nenkupton: Te ia imponojne jobesimtaret besimtareve mosbesimin si besimtaret qe ua imponojne jobesimtareve besimin. Nenkupton: Te kemi edhe ne jobesimtaret nje muecin, i cili bertet ne Prishtine "Allaaaaaaahu s'eshte gje hiiiiiiic", "s'na rruhet per teeeeeee".

Ta degjoni edhe ju besimtaret me zor zerin e jobesimtareve ashtu si jobesimtaret qe jane te detyruar ta degjojne zerin e juaj.

Cfare thote Kurani per kete ide? Kane jobesimtaret nje te drejte te tille? Perse jo? Si e arsyetoni ne aspektin e lirive themelore? Si mund te jete Kurani ligj i Zotit, kur ngulfate liri themelore? Qe kur u be privuesi i lirive themelore "Zot"? Si mund te dini se Kurani s'lejon keso liri, por te kerkoni nga ligjet njerezore te ju ofrojne keto liri? Ku eshte dallimi ne mes te privimeve te lirive qe u bente diktatura e Enver Hoxhes feve dhe privimet e lirive qe ju ben feja jobesimtareve? Si e dalloni Allahun nga nje diktator?

S'keni nevoje te pergjigjeni. Dua t'ju bej te kuptoni se diktatori sipas parametrave te mendimit te Zotit te juaj (religjioz) sillej drejte.

*

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Po sigurisht o Anesti. Une pranoj mendimin tend ne keto pika, por jo kur thua se njeriu ndjenje nevoje per fene. Asaj i replikova. Po deshe, kunderrepliko aty. Jo ne keto tjerat, se une nuk them se duhet te zhduket e drejta e zgjedhjes.

Te kete te drejte per zgjedhje. Por e drejta e zgjedhjes te jete e barabarte. Te dy palet te jene te pajisura me te njejtat mjete per te ekspozuar veten, per te "sulmuar" anen tjeter. Jo vetem njera ane. Fete me nje makineri enorme propagande e me nje te drejte per te ngritur taksa nga qytetaret, ndersa jobesimtaret vetem me te drejten e tyre simbolike "per mosbesim".

Shembull sqarues: Nese do qe partia PD dhe PS te kane te njejtat te drejta, duhet te ua pranosh te dyjave te njejtat mjete per ekzistim, perhapje te mendimit, per luftim te tjetres, per propagandim, e tjera. Nese njeres ia mohon keto te drejta, del grotesk kur thua "zgjidh dhe merr i thone kesa pune".

*
    Chino te lutem qe shkrimet e mija , dua si kusht, qe te me besosh qe une nuk nisem nga fakti qe une jam ortodoks si trashegimi familjare, dhe e dyta qe une nuk jam besimtare.Po qe se nuk me vendos ne kete pozicion humbet morali i shkrimit.
    Persa i perket fese mua nuk me intereson cilesia e saj, sesa unifikimi rajonal dhe ne kendveshtrimin europian.Pra une nuk dua qe shqipetaret te kene ndarje fetare, nuk dua qe ne ballkan te kemi ndarje fetare, po ashtu nuk dua qe te kemi nje ndarje te tille dhe me popujt e europes me te cilet deshirojme dhe po bashkejetojme.Mbi kete llogjike une kam iniciuar te gjitha shkrimet e mija.Por dhe nese kam shkuar dhe me larg per te mbrojtur krishterimin si me cilesore, e bej ate dhe si nje realitet.Nisur nga sa parashtrova , nuk ka me vend per perzgjedhje, por per reflektim dhe perqafim te krishterimit pa vonese.Se si behet kjo, eshte nje ceshtje tjeter, por parimisht mua me duket se kam te drejte.Ky duhet t jete objektivi.Por dhe nese shohim replikat ne shtyp , nga qendrimi intelektualeve na vjen i njeti mesazh me kete qe une shpreha, por qe ato nuk e thone hapur, por e shohin si nje deshire te tkurrjes se isalmizmit.Nisur nga historia , besoj se do te ndodhe ashtu si intelektualet perparimtare orjentojne.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Nese ndonjehere shqiptaret do te bejne unifikim te plote dmth nje gjuhe, nje komb, nje fe, atehere sipas meje feja e duhur eshte ajo katolike, sepse eshte edhe fe me kombetare dhe me perendimore e evropiane Ortodoksia dhe islami jane fe universale (snjohin komb) jo kombetare dhe jane me lindore. Shqiptaret nuk duhet te unifikohen me Ballkanin e Lindjen por me Evropen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 13-02-2010 mė 14:52

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Nese ndonjehere shqiptaret do te bejne unifikim te plote dmth nje gjuhe, nje komb, nje fe, atehere sipas meje feja e duhur eshte ajo katolike, sepse eshte edhe fe me kombetare dhe me perendimore e evropiane Ortodoksia dhe islami jane fe universale (snjohin komb) jo kombetare dhe jane me lindore. Shqiptaret nuk duhet te unifikohen me Ballkanin e Lindjen por me Evropen.
    Shqiptaret nuk duhet te unifikohen me Ballkanin e Lindjen por me Evropen
    Te gjitha i the mire, por kete prjashtim perse e bere?Unifikimin une e parashikoj si krishterim , pa dalime te rendesishme nga deget e saj,si ortodokse, katolike, apo protestante.Nese do te shikosh ne profilin tim ,une e kam futur veten ne proces konvertimi, per te qene pjese e procesit, pra nga ortodoks ne katolik.
    unifikimi ka per kuptim zhdukjen e polariteteve, heqjen e konflikteve fetare ne popujt qe me dashje apo pa dashje je i detyruar te bashkepunosh, e kjo perfshin ne rradhe te pare vendin tend , se dyti rajonin, dhe se treti perendimin.Veriu mund te behet katolik e Kosova gjithashtu,por te pakten nga hici behuni ateiste, pasi dhe jeni te tille.

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anėtarėsuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Mendoj se s'kemi pse te hyjme aq shume ne besimin e njerzve.Sejcili duhet te jet i lire te besoj atje ku ai beson.S'kemi pse bejme propagand qe feja ime eshte me e mire se e atyre,apo ne jemi ateiste dhe duhet te kundershtojme fetaret.Ne jemi njerez mbi te gjitha ,kemi nje jet e cila na takon vetem ne.dhe duhet ta jetojme ate se eshte shume e shkurter.Te meresh me keto probleme do te thot te vrasesh kohen e cila shume shpejt ecen.Mendoj se sa me te ashpra te jene kontradiktat ne kete fushe ,aq me te ulet e kan nivelin grupet e njerzve qe marin pjes ne to.
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Me ne fund e kuptove se cfare them. Nuk t'u desht aq shume.

Ec tani jep edhe arsyetimin. Perse sipas "ligjit te Zotit" nuk me lejohet mua te shfaq, manifestoj dhe demonstroj mosbesimin tim?

Nese Zoti yt s'parasheh liri per jobesimtaret, perse atehere mendon se jobesimtaret duhet te parashohin liri per besimtaret? Perse mendon se ne nuk ben te te "sulmojme" Zotin? Perse te mos "sulmojme" njerezit qe kerkojne implementimin e fjales se tij nme shoqeri? Te cilet - pasi qe na mohojne lirite themelore - per jobesimtaret jane kriminele.
    Po de po, s'ke "liri" ti

Po i refuzon te mirat e Zotit ? Atėhere mos e thith ajrinq e Ai ka krijuar se kjo te ben hipokrit dhe jo-mirnjohės ne sy te ēdo kujt ! Sic e din, Zoti eshte i Krijues i ēdo gjėje, pra ndalo edhe ushqimin, dhe po te duket vetja "i ditur", atehere arrite te pamundshmen sic ke synuar : shtyje afatin e vdekjės, po munde !

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •