Close
Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 130
    Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Besimi praktikohet, mosbesimi manifestohet.
    Kaq vlen per kete teme .

Komentet e tjera jane thjesht fjale boshe e humbje kohe .
    Perfundimisht edhe ky forum e zgjodhi temen me qerashake te ketij fillim viti .

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga bindi Lexo Postimin
    Me sa kuptova ēino: Kete mendim e mbeshtet ne nje ligj ,qe quhet ligji i te kundertave i cili egziston me aprovimin e krijusit apo natyres ,pak rendsi ka...Fakti qe egziston nje ligji tille i bene njerzit te jene pro dhe kundra ose kundra dhe pro...!Pra nje ligj ekvivalente...Qe eshte nje ligj parimor... Per te funksionuar gjerat ne kete bote, shume ēka kate beje me kete ligj...!
    Po. Edhe per kete behet fjale. Pse jo. Pastaj behet fjale per nje padrejtesi. Padrejtesia eshte kjo: Fete jane te pajisura me te drejta per te riprodhuar veten, per te mundesuar rekrutimin e fetareve. Ndersa fetaret nuk kane keso te drejta. Kete padrejtesi lufton Chino.

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Mau_kiko Lexo Postimin
    Dhe nje pergjigje vetem qe ne fund te thoje kete: "Mos thuaj qe s'je i lumtur me pergjegjen time"? Qofsh ti qe je.
    VL qeka kjo tema, sia vlen te lexhet asnje koment, kur thjesht qellimi i temes eshte idiotllik me vete.

Shendet dhe pac fate me temen.
    Flm, mos harro lajmerohu kur te dijesh ndonje keshille.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Citim Postuar mė parė nga angelina o2 Lexo Postimin
    Besimi praktikohet, mosbesimi manifestohet.
    Kaq vlen per kete teme .

Komentet e tjera jane thjesht fjale boshe e humbje kohe .
    Perfundimisht edhe ky forum e zgjodhi temen me qerashake te ketij fillim viti .

Po ti as qe ke kuptuar cfare ka thene Angelina. Por nesje. Sikur ta kishe kuptuar do te dije se manifestim i mosbesimit eshte edhe ajo cfare kerkoj une. Ate per cfare pyes une. Nje pjese e saj. Manifestim eshte p.sh. kur une mbaj nje bluzen time te shkruar me shkronja te shtypit "per Allahun s'me rruhet aspak".

Kaq din, kan flet ti. Po s'ta shoh per te madhe. E di se sa forca islame vepron ne ty per te te demtuar logjiken.

*

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Mendoj se mund te dehsmoj se fetaret jane kunder lirive themelore. Ja nje shembull:

Kushtetuta Shqiptare nuk garanton vetem lirine per te patur, per te praktikuar dhe deklaruar fene, por edhe lirine per te mos patur, per te mos praktikuar dhe per te deklaruar mosbesimin fetar.

Nisur nga kjo, pason pyetja: Duhet te u sigurohen jobesimtareve te gjitha mundesite qe u krijohen fetareve per te realizuar lirine e tyre te lartpermendur?

P.sh. duhet te kene jobesimtaret "xhami" e "kisha" te tyre? Pra aso shtepi, te cilat kane per qellim te mesojne sa gabim jane fete, sa gabim eshte besimi, sa te demshem jane besimtaret, sa qesharak e kane bere fete Zotin. Shtepi, te cilat permbajne ikona, fotografi e literature, te cilat tallen me Allahun, Hyjin dhe Buden. Me nje fjale: Shtepi te cilat ju ofrojne jobesimtareve te gjitha mundesite si fetaret qe kane.

Si mendoni? Po, jo? Perse Po, perse Jo?

*
    Kjo eshte xhelozi !

Keto s'jan "nevoja" pėrkundėr besimtarėve qė kan "nevojė" pėr kisha e xhamia !

Un mendoj qe jo-besimtari, nese nuk eshte xheloz ai s'ka asgje kundėr fesė ! Ai thjesht s'beson dhe perderisa askush nuk pėrzihėt ne sferen e tij private, s'ka pėrse te ndihet i shqetsuar.

Mos beso, e vazhdo aktivitetėt e tua, askush nuk po te obligon, s'po te nenshtron, s'po te kercenon. Atehere pse "sulmon" ? Rri qete,

qafir modern Maska e lato007
    Anėtarėsuar
    14-12-2008
    Vendndodhja
    ke ura e limuthit
    Postime
    93
    Citim Postuar mė parė nga sopra Lexo Postimin
    Kjo eshte xhelozi !

Keto s'jan "nevoja" pėrkundėr besimtarėve qė kan "nevojė" pėr kisha e xhamia !

Un mendoj qe jo-besimtari, nese nuk eshte xheloz ai s'ka asgje kundėr fesė ! Ai thjesht s'beson dhe perderisa askush nuk pėrzihėt ne sferen e tij private, s'ka pėrse te ndihet i shqetsuar.

Mos beso, e vazhdo aktivitetėt e tua, askush nuk po te obligon, s'po te nenshtron, s'po te kercenon. Atehere pse "sulmon" ? Rri qete,
    E thote mire Chino,po ty nuk te vjen per shtat.

üps ....e dini qe na merrni frymen ju fetaret.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Citim Postuar mė parė nga lato007 Lexo Postimin
    E thote mire Chino,po ty nuk te vjen per shtat.

üps ....e dini qe na merrni frymen ju fetaret.
    E din cka ? Chino vuan nga zbrazira e paqės shpirtėrore dhe sigurisht qe eshte e kuptueshme ne nje far menyre, sepse nese arrin te krijon "kulte (xhamia e kisha; ateiste) ai mendon qe do te ndihet me mir. Por nuk mund te ndihet mir as Chino e as bota ne teresi nese nuk e ndjen vetėn te mbeshtetur ne nje Superfuqi qė e quajm Zotė !

Ndertoni kishat dhe xhamiat e juaja, un s'jam kunder dhe filloni e thirrni ne "fen" tuaj.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    O Chino, dikur kisha nje rradio qe punonte vetem ne frekuencen 220 Mhz, dhe kapte vetem stacionin e Fllakes, e se doja une qe me te te kapja italine , sado qe e rrotulloja manoplin e sintonise ajo po ate stacion kapte.Pra dhe ne , jemi secili nga nje rradio per nje frekuence te caktuar dhe sado te mundohemi, nuk mund te hyme ne sintoni me te gjitha frekuencat(te pa njohurat) e kesaj bote.Ti mendon se eshte ashtu sic mendon ti , por ja qe dikush tjeter qeshtet me kete ide.
    Vertete qe une kam thene se me kane vrare ndjesine e besimit , por kam thene dhe se me transformuan ne shenjtan.Pra zgjidh dhe merr i thone kesaj pune.
    Po sigurisht o Anesti. Une pranoj mendimin tend ne keto pika, por jo kur thua se njeriu ndjenje nevoje per fene. Asaj i replikova. Po deshe, kunderrepliko aty. Jo ne keto tjerat, se une nuk them se duhet te zhduket e drejta e zgjedhjes.

Te kete te drejte per zgjedhje. Por e drejta e zgjedhjes te jete e barabarte. Te dy palet te jene te pajisura me te njejtat mjete per te ekspozuar veten, per te "sulmuar" anen tjeter. Jo vetem njera ane. Fete me nje makineri enorme propagande e me nje te drejte per te ngritur taksa nga qytetaret, ndersa jobesimtaret vetem me te drejten e tyre simbolike "per mosbesim".

Shembull sqarues: Nese do qe partia PD dhe PS te kane te njejtat te drejta, duhet te ua pranosh te dyjave te njejtat mjete per ekzistim, perhapje te mendimit, per luftim te tjetres, per propagandim, e tjera. Nese njeres ia mohon keto te drejta, del grotesk kur thua "zgjidh dhe merr i thone kesa pune".

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga sopra Lexo Postimin
    E din cka ? Chino vuan nga zbrazira e paqės shpirtėrore dhe sigurisht qe eshte e kuptueshme ne nje far menyre, sepse nese arrin te krijon "kulte (xhamia e kisha; ateiste) ai mendon qe do te ndihet me mir. Por nuk mund te ndihet mir as Chino e as bota ne teresi nese nuk e ndjen vetėn te mbeshtetur ne nje Superfuqi qė e quajm Zotė !

Ndertoni kishat dhe xhamiat e juaja, un s'jam kunder dhe filloni e thirrni ne "fen" tuaj.
    Po pse flet ne emer te botes, ne emer te njerezve si une qe jane megakafira? Eshte e njejta sikur te flitja une ne emer te besimtareve. Te definoja une se cfare deshirojne besimtaret. To e di se si do te flitja. Do et thoja se besimtaret deshirojne tallje me Muhamedin, Allahun e keshtu me radhe. Por kjo s'do te ishte e vertete. Prandaj une s'ben te flas per deshirat e besimtareve.

Keshtu qe te vendosin jobesimtaret vete se a u nevojitet Superfuqia qe na ofron feja. Per te vendosur drejte, duhen te jene te mireinformuar. Per te qene te mireinforumar, duhet te kene lirite e tyre per mireinformim, institutet e veta, literaturen e tyre, forumet e tyre, filmat e tyre, akademite e tyre, e keshtu me radhe. Pra te njejtat gjera si fete qe i kane.

Atehere do te merrje pergjegje a u duhet Superfuqia fetare apo jo.

*

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Po pse flet ne emer te botes, ne emer te njerezve si une qe jane megakafira? Eshte e njejta sikur te flitja une ne emer te besimtareve. Te definoja une se cfare deshirojne besimtaret. To e di se si do te flitja. Do et thoja se besimtaret deshirojne tallje me Muhamedin, Allahun e keshtu me radhe. Por kjo s'do te ishte e vertete. Prandaj une s'ben te flas per deshirat e besimtareve.

Keshtu qe te vendosin jobesimtaret vete se a u nevojitet Superfuqia qe na ofron feja. Per te vendosur drejte, duhen te jene te mireinformuar. Per te qene te mireinforumar, duhet te kene lirite e tyre per mireinformim, institutet e veta, literaturen e tyre, forumet e tyre, filmat e tyre, akademite e tyre, e keshtu me radhe. Pra te njejtat gjera si fete qe i kane.

Atehere do te merrje pergjegje a u duhet Superfuqia fetare apo jo.

*
    Sepse jam edhe un pjes e kesaj bote, dhe i dim mir brengat e juaja, nuk jeni as te paret e as te mramet qe shprehuni keshtu. Jeni te ēorientuar, dukėt qart.

Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •